İçerik değiştir



- - - - -

Agatha Christie'nin Evi Ziyarete Açılıyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 tess

tess

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 25.02.2009 - 19:34


Agatha Christie'nin evi ziyaretçilere açılıyor
Ünlü polisiye yazarı Agatha Christie'nin İngiltere'de yaz tatilini geçirdiği ve konuklarını ağırladığı evi yazarın yaşadığı zamanlardaki haliyle ziyaretçilere açılıyor.

Ünlü polisiye yazarı Agatha Christie'nin İngiltere'de yaz tatilini geçirdiği ve konuklarını ağırladığı evi, Pazar günü ilk kez ziyaretçilere açılacak.

Christie'nin torunu Mathew Prichard, evin bir vakıf tarafından iki yıl boyunca restore edildiğini ve eski güzelliğine kavuşturulduğunu söyledi.
Ziyaretçiler, yazarın kitapları, kağıtları, çiçekleri ve kutu kutu çikolatalarıyla yaşadığı evin odalarını eski haliyle görebilecekler.

Ünlü yazar, İngiltere'nin güneybatısına düşen Dartmouth'un yakınındaki evi 1938 yılında satın almış ve 1959 yılına kadar yaz tatilini burada geçirmişti. Christie'nin ailesi, evi 9 yıl önce bir vakfa bağışlamış, ancak şimdiye kadar evin sadece bahçesi halka açılmıştı.

Agatha Christie Portre:
Agatha Christie ismiyle tanınan Agatha Mary Clarissa, 15 September, 1890'da İngiltere'de doğdu.
Babası Frederick Alvah Millet'i küçük yaşlarda kaybeden, Agatha annesi tarafından evde eğitildi. Agatha Christie, küçük yaşta öyküler yazmaya başladı.
Ciddi anlamda ilk edebi denemeleri, duygusal konuları ele alan öyküler oldu. 1914’te Arvhibald Christie adlı bir doktorla evlendi ve yeniden Fransa’ya gitti.
Oradayken vakit geçirmek üzere okuduğu dedektif öykülerinin daha iyilerini yazabileceğini düşünerek ilk polis romanı olan "The Mysterous Affair at Styles"ı (Styles’daki Esrarengiz Olay) yazdı. Kitap çeşitli yayınevinlerince geri çevrildikten sonra 1920’de Bodley Head Yayınevi tarafından kabul edildi.

Yazarın romanlarındaki dikkat çeken dedektifler Hercule Poirot ve Miss Jane Marple yazara büyük ün kazandırmıştır.

1928’de ilk kocasından boşanıp Max Mallowan’le evlendikten sonra birçok ülke gezip görme fırsatı bulan Christie’nin romanları 1930’larda çoğunlukla uluslararası mekânlarda geçmeye başladı.

Hayranlarınca her kitabı beğenilmekle birlikte, Agatha Christie’nin edebi kaygılarla yazdığı bazı romanlar eleştirmenlerin de dikkatini çekti. "On Küçük Zenci" ise polis romanının klasikleri arasındadır. Agatha Christie, İngiliz töre romanı geleneğinde yazdığı polis romanları ile dünya edebiyatında kendine özgü bir yerin sahibi olmuştur.
24 Şubat 2009

Pasted from <http://www.cumhuriye...id=12&hn=39298>





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli