İçerik değiştir



Sadaka Ekonomisi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 22.02.2009 - 18:47


Gönderilen Resim
Saadet Partisinin Türkiye genelindeki belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının yanı sıra Onursal Genel Başkan Recai Kutan, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Genel Başkan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, ''Saadeti seçimin yıldızı'' yapmak için çalışacaklarını, 29 Mart'ın, Milli Görüş'ün ''2. devrimi'' olacağını söyledi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kurtulmuş, işsizliğin arttığını, kredi kartı borcu bulunmayan kimsenin kalmadığını savundu. Türkiye'de PETKİM'in, Telekom'un, birçok kuruluşun satıldığını, şimdi belediye kuruluşlarının satılmasının planlandığını anlatan Kurtulmuş, ''Sayın Başbakan, millet adına söylüyorum; Bu gittiğiniz yol, yol değildir. Size bunu tavsiye eden, emredenler kendileri vazgeçiyorlar. Milletin malını kime satıyorsunuz? Belediyenin malını satamayacaksınız. Çünkü bu seçimde millet size sarı kart gösterecek'' diye konuştu.

Hükümetin ''sadaka ekonomisi'' uyguladığını savunan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Sadakayı devlet dağıtmaz. Zengin Ahmet bey tarafından yoksul Mehmet beye verilir. Sadakayı sağ elinle verirsin, sol elin görmez. Kömür, fırın, buzdolabı dağıtıyorlar, sağ olsunlar. Ama bunu kameraların önünde yapmazsın. Bunu yapsanız da sadaka olmaz çünkü siz devletsiniz. 'Biz sosyal devletiz' diyorlar. Sosyal devlet, vatandaşına sadaka dağıtan devlet değildir. Sosyal devlet, sınıf ayrımını, gelir adaletsizliğini gideren devlettir, vatandaşa sadaka dağıtmaz, milleti sadakaya muhtaç hale getirmez. Sayın Başbakan, siz Başbakan olduğunuzun herhalde farkında değilsiniz. Başbakan karar alma makamındadır, bir kararıyla fakirlerin gelirini yükseltebilir. Önce halkı yoksullaştırıp, sonra sadaka dağıtıyorlar.''

Başbakan Erdoğan'ı, ''1970'li yıllardaki Süleyman Demirel'e benzeten'' Kurtulmuş, ''Çatışma ve gerilim siyaseti yapıyorlar. Demirel'le aynı şeyi yapıyor; 'oy vermezseniz CHP gelir' diye korkutuyor. 2009'da bu millet yeni bir Süleyman Demirel istemiyor. Yeni bir söz, tavırlarda, siyasi üsluplarda değişiklik yok. AKP'lilere sesleniyorum; Siz değişimi de ayağa düşürdünüz, insanı, emeği, başörtüsünü, vicdanı ve sadakayı ayağa düşürdünüz'' diye konuştu.

-ADAY KONUŞMALARI-

Toplantıda, il, ilçe ve belde belediye başkan adayları adına bazı adaylar konuşma yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, ''Türkiye'de Milli Görüş belediyeciliğinin ikinci dönemini başlatacaklarını'' söyledi.

Basın mensuplarından yoğun ilgi gören Çankaya Belediye Başkan Adayı Esra Acun da gazetecilerin soruları üzerine, Genel Başkan Kurtulmuş'un bir değişim başlattığını, onun konuşmalarından ve üslubundan çok etkilendiğini söyledi. Seçimlerde kendini şanslı gördüğünü ifade eden Acun, Çankaya'yı layık olduğu konuma getireceklerini belirtti.

Toplantıda, partinin yerel seçimde kullanacağı, ''Fark var, Saadet var'' sloganı da tanıtıldı. Slogan, ''Mirasyediyle mirasa sahip çıkan arasında fark var'', ''İktidarda bulunmakla muktedir olmak arasında fark var'' gibi değişik söylemlerle çoğaltılıyor.

Toplantının öğleden sonra basına kapalı bölümüne, Necmettin Erbakan'ın da katılacağı bildirildi.

Bu arada, toplantı öncesinde, salona Türk bayrağı asılırken tavandaki spot lamba, bir partilinin kafasına düşerek, hafif yaralanmasına neden oldu.


AA

Kaynak : Haber 7

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#2 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 26.02.2009 - 11:49




saadet partisi beni ilgilendiren bi parti değil..

fakat sadaka ekonımisi..kültürü..nesiyse işte,
o konuyla ilgili söylediklerine katılabilirim.. :(



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#3 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 26.02.2009 - 13:59

Erdoğanın,laf yetitiremediği,cevap veremediği,söylediklerini inkar edemediği tek siyasi lider.Neden acaba??

 580023663830.jpg


#4 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 26.02.2009 - 22:43

partiler büyüyünnce tehlike olurda ondan ebarah
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli