Jump to content



- - - - -

Erdoğan, Davos Zirvesini Terk Etti


  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#41 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 31.01.2009 - 13:24

Aynı Başbakan, Amerikalılar askerlerimizin başına çuval geçirdiğinde neredeydi ? Barzani bize Kuzey Irak'tan bir kedi vermezken neredeydi ? Irak'ta 1 milyon Müslüman katledilirken neredeydi ? Neden sesi çıkmıyordu ? Ramallah sınır kapısında beklerken neredeydi ? Amerikalılar ''bu adamı deliğe süpürmeyin, kullanın'' dediğinde neredeydi ? Irak Türkmen Cephesi tasfiye edilip, Saadettin Ergeç'in yerine Barzani'nin bir adamı geçirilmeye çalışılırken neredeydi ? (Bir yerde olamaz, çünkü işin içinde bizzat kendisi ve ekibi vardı) Kıbrıs'ta neredeydi ? Uzmanlar Annan Planı Kıbrıs Türklüğü'nün sonu olur diyor, bizim Başbakanımız bu planı bile Rumlara beğendirip kabul ettiremiyor. Neredeydi Sayın Başbakan ? Haydi dış politikayı geçtim, burada ne yapıyor ? Bölücüler alanen kürdistan kurulmasından bahsediyor. Neden sesi çıkmıyor Başbakanın ?

Dış politika da ''tabuları yıktık'' diye her türlü tavizi verdik, her türlü aşağılanmayı gördük. Ortada da hiçbir şey yok. Neymiş efendim biz artık büyük devlet olmuşuz. Hadi ordan! Biz anca gidip geçmişte kapımızdaki besleme olan Barzani ile politika yaparız. Büyük devlet 100-200 yıllık politikaları olan devlettir. ABD büyük devlettir; yeni dünya düzeni var. Yunanistan büyük devlettir; megalo ideası var. Ermenistan büyük devlettir; büyük Ermenistan hayali var. Bizim neyimiz var ? ABD'nin BOP projesine eşbaşkanlık edip, bir çoğu Müslüman olan 22 ülkenin sınırlarının değiştirilmesine yardım edeceğiz. Süper! Harika!

Evet bu ülkede bayağı bir İsrail ve emperyalizm dostu var. Bunlara aile planlaması yapmaya gerek yok. Direkt toplama kampına göndereceksin.


Edited by Romanesque, 31.01.2009 - 13:32.


#42 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5,693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 31.01.2009 - 17:45



Evet bu ülkede bayağı bir İsrail ve emperyalizm dostu var. Bunlara aile planlaması yapmaya gerek yok. Direkt toplama kampına göndereceksin.



Haklısın ! Hatta bunlardan sabun yapmak gerek, en zeytinyağlı olanından. <_<



Klaus Shwab'ın açıklamasından çok kısa bir süre önce kameralara yansıyan bu görüntüde yanında 2 kişi var...Bir yanında Coca Cola CEO'su Muhtar Kent, diğer yanında Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen işadamı Cüneyt Zapsu... Görüntülerde Schwab'ın konuşma notları dikkatle inceleniyor, bazı maddelerin üzeri çiziliyor, eklemeler yapılıyor. CNN Türk kamerasına yansıyan bu görüntünün ardından Davos Başkanı kameraların karşısına geçip açıklamasını yapıyor.
.
.
.

.
.
.
İşte İsrail ve ABD düşmanlığınız , kadim dostluktan öteye geçemez. Saf halkımda resmen seviniyor...

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#43 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 31.01.2009 - 19:04

Bahçeli'den beklenen Davos açıklaması

Bahçeli'den bugün açıklama geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a dolaylı destek verdi..

Erdoğan'ın hareketini doğru bulan Bahçeli daha sonra yapılan açıklamalarda kafaların karıştığını ifade etti ve Erdoğan'dan bu dik duruşunu milli meselelerde göstermesini de istedi. Bahçeli MHP olarak mill menfaatlerde atılacak adımların destkleyicisi olacaklarının altını çizdi..

KÜSTAHLIÐA KARŞI, HAKLI MEŞRU VE YERİNDE

Erdoğan'ın Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve oturumu yöneten moderatör'e tepki göstererek salonu terk etmesini yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Bahçeli, Peres ve moderatörün Erdğan'a karşı sergilediği tutumun Türk milletine yapılmış bir küstahlık olduğunu belirtti, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tepkisinin "haklı, meşru ve yerinde " olduğunu açıkladı.

"Başbakan Erdoğan'a hitaben İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve oturum yöneticisinin üslup ve yaklaşımının aziz milletimizin asla kabul etmeyeceği bir küstahlık örneği olmuştur. Tartışma esnasında taşıdığı sorumluluk ve makama yönelik olarak aşağılayıcı ve nezaketsiz tavırlara maruz kalan Başbakan Erdoğan’ın aziz milletimiz adına gösterdiğini düşündüğümüz tepkileri, yöntemleri tartışılsa bile haklı, meşru ve yerindedir." şeklindeki sözleri ile
restinde dolayı Erdoğan'a destek veren Bahçeli, daha sonra yapılan açıklamalarda kafaların karıştığını söyledi. Bahçeli,"Uluslararası ilişkilerde özenle seçilerek sarf edilmesi gereken sözlerin bağlayıcılığı yalnızca özürle geçiştirilemeyeceğine göre; Sayın Başbakan’ın özellikle İsrail politikalarına ve İsrail Cumhurbaşkanı’na yönelik doğrudan itham ve eleştirileri, bundan sonra Türkiye-İsrail arasında yeni bir ilişkiler sürecinin başlatılmasını gerektirecek kadar önemli ve ciddi sonuçlar doğuracaktır." dedi.

ANLIK TEPKİ İLE SINIRLI KALMASIN

Erdoğan'ın tepkisinin bir anlık tepki ile sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, "Ben kabile reisi değilim. T.C. Başbakanıyım. Ülkemin saygınlığını ve onurunu korumam için ne gerektiyse onu yaptım” diyen Başbakan Erdoğan’dan Davos’taki duruşunu milli meselelerde de sergilemesinin beklendiğini ifade etti.

Milli bir duruş göstermek için, "Terörle mücadele ve Türkmenlere sahip çıkılması konusunda Barzani, sözde soykırım iddialarına karşı Ermenistan, Kıbrıs Türklüğünün mücadelesinde Rum Yönetimi ve Yunanistan, taviz ve dayatma listelerine karşı Avrupa Birliği, bölgesel tehdit ve zorlamalar için ise ABD ile olan ilişkilere gelmiştir." diyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: Türk milletinin, İsrail’e bu sözleri söylemiş bir Başbakan’dan, bundan sonra sürdüreceği uluslararası ilişkiler için Davos’ta söyledikleri ile tutarlı, yaptıkları ile uyumlu bir politika, açık ve somut bir tavır gösterilmesini artık beklemek hakkıdır.

Bahçeli sözlerini "Milliyetçi Hareket Partisi milli meselelerde gösterilecek onurlu duruşu ve milli menfaatlerdeki atılacak dengeli adımları uygun üslup ve adap içinde olmak koşuluyla bundan sonra da tam olarak destekleyecektir." şeklinde sonlandırdı.

Haber7

Değişiklikler Kaydedildi...

#44 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 31.01.2009 - 19:36

Bu açıklamayı alın herkese okutun. Devlet adamı kimmiş öğrensinler. Helal olsun büyük Reise. Her zaman ki gibi doğruları konuşmuş.

#45 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Posted 31.01.2009 - 23:01

Güldürme beni romenesque.onun sadece adı devlet.Öyle devlet adamı olmak kolay değil.Ama bi zamanlar devletin daha doğrusu mitin mhp içindeki adamı olduğunu biliyoruz,rahmetli başbuğun oğlu Tuğrul'a yazdığı uyarı mektubundan.o açıdan haklısın.ayrıca bahçeliyi biz ülkücüler için hemen öncesinde katil diyen Rahşanın arkasında ceket iliklerken gördük.kendi siyasi grubunun şerefini ayaklar altına alan adam mı bütün halkın haysiyetini savunabilecek.Anlatılan fıkralar şuydu o zaman;"Eceviti secde ederken görüp şaşırmışlar,o da,Allah bana Devlet gibi bir evlat verdi,şükretmeyip de n'apayım"demiş.bunun gibi şeyler.Anlaşılan bunlar sizi rahatsız etmemiş hiç.Tayyibin çıkışı Yunanistan'da bile takdir gördü,bi siz beğenemediniz.Ayrıca Devlet Bahçelinin hükümetken razı olup boyun büktüğü şeyleri sıralamaya kalkarsak bu forum yetmez.Adam hükümetin başında,dünya ekonomik krizde ve paranın babasına rest çekti.Kıskanma sadece başbakanlık makamıyla akp başkanlığını birbirinden ayırt et.Adam bütün dünyanın önünde delikanlılık yaptı işte ne var.Bazı şeyleri kabul edin.Nazar etme nolur iste senin de olur:)

#46 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18,713 posts
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Posted 31.01.2009 - 23:04

Atlantisli sende öyle bir savunmuşsun ki Tayyip Erdoğanı tanımasak kanacaz. onun neler yaptığı herkes biliyor o yüzden boşa savunma Tayyip Erdoğanı.

Davosda güzel olay sergiledi ama devamında siyasi ranta dönüştürdü o yüzden olur siyasette böyle şeyler.

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#47 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Posted 31.01.2009 - 23:13

Atlantisli sende öyle bir savunmuşsun ki Tayyip Erdoğanı tanımasak kanacaz.

nasıl yani.ben sadece delikanlılık yaptı helal olsun dedim.kısa cümleler kurdum ve herkesin genelde söylediğini söyledim.ortada savunma göremedim ben.evet saldıranlar var.ama ingilizceniz varsa yahudi sitelerindeki yorumlara biraz göz atın.saldıranlar onlarla aynı ağızdan konuşuyorlar...

#48 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Posted 31.01.2009 - 23:20

Davosda güzel olay sergiledi ama devamında siyasi ranta dönüştürdü o yüzden olur siyasette böyle şeyler.

kusura bakmayın bunu muhalefet diline doladı ama bu çok komik.bal tutan parmağını yalar,onlar da bal tutsun parmaklarını yalasın.Tayyibin peşine takılıp kavanıyla uğraşacaklarına bal yapsınlar.
söyleyen siyasiyse hatta bu çok aptalca.çünkü bir siyasi bunu nasıl söyleyebilir ki siyasetten amaç zaten budur.Halkın beğeneceği oy vereceği eylemler yapmak.Sadece kural şudur,oy uğruna milli menfeatler terkedilmez ki Türkiye gibi Milli Siyaset Belgesi olan bir ülkede bunu yapabilmek imkansız gibi.Valla darısı diğerlerinin başına,demokrasiyi öğrensinler biraz.Ekonomi de para neyse siyasette de oy odur.Bu işin raconu bu.Eğer ahlaki değilse seçimler bir ahlaksızlık mı.tuhaf ve komik...

#49 Rose&Rain

Rose&Rain

    Kayıp

  • Dokunulmazlar
  • 5,735 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Sandal
  • İlgi Alanları:çok geniş

Posted 31.01.2009 - 23:26

Atlantisliyi destekliyorum bu konuda. Ki Tayyip ERDOÐAN milli menfaatlerimiz uğruna Davos'u terketti...
Posted Image

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems

#50 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 31.01.2009 - 23:29

Anlantisli,

Madem Devlet Bey MİT ajanı, o halde Başbuğ neden partiye aldı Devlet Bey'i ? Devlet Bey 68'den beri hareketin içerisinde değil mi ? Kaldı ki Devlet Bey MİT ajanı olsa ne olur ? MİT bu devletin kurumu değil mi ?

Sen Devlet Bey'i değerlendirirken MİT ajanı olmasını baz alıyorsan, zaten sana kimse laf anlatamaz. Hem ben senin gibilerini ve senin ağa babalarını gayet iyi tanırım. On sekiz - on dokuz yaşındaki Ülkücü gençlerin kanı üzerinden Vatan kurtarma edebiyatı yapmaktan başka hiçbir halta yaramazsınız. Aynı Yunan PASOK partisinin başkanını Devlet Bahçeli'ye tercih eden Veli Küçük gibi. Ne oldu şimdi Veli Küçük'e ? Devlet Bey Ergenekon operasyonundan önce Ocaklara ve teşkilatlara gönderdiği genelge ile, ''Emekli devlet görevlilerinin Ocaklara nüfus etmesine izin vermeyin'' dedi. Sonra genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen İbrahim Şahin'i veto etti. Birileri kızdı, köpürdü. Nerede şimdi Veli Küçük ve İbrahim Şahin ? Al sana Devlet Bey'i sevmen için onlarca nedenden sadece bir tanesi.

Yok Ecevit'in koltuk değneği olmuş falanmış filanmış. Nereden biliyorsun ? Ecevit'in yanında staj mı yaptın ?

Beyefendi Ülkücülük taslıyor, ama gidiyor ''Türk'üm'' diyemeyen ''Türkiyeli'' Tayyip Erdoğan'a oy vermeye kalkıyor. Bu mu senin Ülkücülüğün ? Başbuğ yaşasaydı AKP'nin hangi politikasına destek çıkardı ? Bana bir tek cevap ver. Önceki mesajımda sorduğum, senin de cevap veremediğin şeylerin hangisine destek çıkardı, hangisinin arkasında dururdu ?

Devlet Bey davanın şerefini ayaklar altına almışmış. Bu dava şereflidir, kir pas tutmaz.

Sen önce gayri milli politikaların mimarı, ABD ve AB'nin emir eri olmuş Tayyip Erdoğan'a verdiğin destek ile kendi şerefini kurtar. MHP'nin şerefi, MHP'ye ve liderine saldırıldıkça daha da parlar.

Bu içe dönük dış politika şovlarını sen yutarsın ama ben yutmam. Sen devam et, hırsın ve enayiliğin sınırı yoktur.












Edited by Romanesque, 31.01.2009 - 23:45.


#51 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18,713 posts
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Posted 31.01.2009 - 23:32

Davos sonrasını showa dönüştürdü işi ,ne konuştunuz deniyor çıkıp yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Metro açılışında bazı şeyleri açıklaya bilirim diyor tabi eline geçti ya bir koz.

Ben davosu terk etmesine bir şey demiyorum hatta tebrik ediyorum sonrasında siyasi lider gibi her yerde hava yapmasına anlam veremiyorum.

Akp Genel Başkanı olarak orda değildi diyorsunuz ama Havalanında yaptığı açıklamaların çoğu seçime yönelikti.

Bu ne pehriz bu ne lahana demezler mi adama ;)

Edited by Ysf, 31.01.2009 - 23:34.

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#52 JFG

JFG

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 137 posts

Posted 31.01.2009 - 23:37

Posted Image


oh may gaş, adam ordu-yu humayunumla gelip SENİ GELİP KAHRETMEYE MUKTEDİR OLURUM diyo ya, vışşşşşşşşşşş.

kodum mu oturturum dediğin böyle olacak, madem kahvehane muhabbeti var. abi benim çayı tazele hele sen.

#53 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 31.01.2009 - 23:41

Davos sonrası showa dönüştürdü işi ne konuştunuz deniyor çıkıp yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Metro açılışında bazı şeyleri açıklaya bilirim diyor tabi eline geçti ya bir koz.

Ben davosu terk etmesine bir şey demiyorum hatta tebrik ediyorum sonrasında siyasi lider gibi her yerde hava yapmasına anlam veremiyorum.

Akp Genel Başkanı olarak orda değildi diyorsunuz ama Havalanında yaptığı açıklamaların çoğu seçime yönelikti.

Bu ne pehriz bu ne lahana demezler mi adama ;)


Ya kardeşim bir şey olduğu yok. Adam içe dönük dış politika yapıyor. Hem İsrail'e kafa tutmak o kadar kolay mı ?

Şimdi İran, ABD ve İsrail'i bölgede rahatsız ediyor. ABD ve İsrail karşıtı en güçlü İslam ülkesi İran. Bunlar da Ortadoğu'ya hakim olabilmek için Türkiye'yi hazırlıyorlar. Çünkü İran, ABD ve İsrail'e düşman. İran'ı İslam aleminin önderliğinden alacaklar, oluşturdukları algı ile Türkiye'yi İslam aleminin önderi yapacaklar. Misyon belli. Başbakan boşuna mı ''Ben BOP Eşbakanıyım'' diye geziyor ortalıkta ? Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek nasıl bir politika izliyorsa bizim başbakan da aynısını yapacak. Ama sen gel de anlat bunlara. Başbakan Peres'e posta koydu diye seviniyorlar.

Edited by Romanesque, 31.01.2009 - 23:51.


#54 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Posted 01.02.2009 - 00:01

Kaldı ki Devlet Bey MİT ajanı olsa ne olur ? MİT bu devletin kurumu değil mi ?

Mhp devletin kurumu değildir.herhangi bir kurum içerisindeki bir kişi,başka bir resmi ya da özel kurum için gizli çalışıyorsa bu ahlaksızlıktır ve de o kuruma yapılmış bir ihanettir.bu konunun ayrıntılarına girmek istemiyorum.bu kadarı yeterli...

Hem ben senin gibilerini ve senin ağa babalarını gayet iyi tanırım. On sekiz - on dokuz yaşındaki Ülkücü gençlerin kanı üzerinden Vatan kurtarma edebiyatı yapmaktan başka hiçbir halta yaramazsınız.

sen beni tanımıyorsun,hakaretvari konuşuyorsun sadece.bu söylediğin saçma.bunu nerden bilebilirsinki.komiksin:)

Beyefendi Ülkücülük taslıyor, ama gidiyor ''Türk'üm'' diyemeyen ''Türkiyeli'' Tayyip Erdoğan'a oy vermeye kalkıyor. Bu mu senin Ülkücülüğün ? Başbuğ yaşasaydı AKP'nin hangi politikasına destek çıkardı ?

Türkiyeliyim demek Türküm diyememek anlamına gelmez.Ben de Türkiyeliyim ama Türküm.Ayrıca Başbuğ'dan habersizsin.Onun bir çok alandaki politikası gizlenmiştir.Çünkü hepsi çözüme götürücü ve barışcıldır.Ermeni meselesinde,Ermeni temsilcisine teklif ettiği "sınıra bir anıt inşa edelim sizin tarafınızdaki kısmında bizim,bizim tarafımızdaki kısmında da sizin özrünüz olsun".Bu yakın zamanda düştü piyasaya.Daha bunun gibi bir çok açılımı var,seneler öncesinden.Birer birer anlaşılacak hepsi.Neyseki Kasımpaşalı sayesinde bazıları iş işten geçmeden ortaya çıkıyor:)

Yunan PASOK partisinin başkanını Devlet Bahçeli'ye tercih eden Veli Küçük gibi.Ne oldu şimdi Veli Küçük'e ?

Ne olcak.Tayyip işini birtirdi.Ne kadar ayıp bi teşekkür bile etmemişsiniz:)

Sen önce gayri milli politikaların mimarı ABD ve AB'nin emir eri Tayyip Erdoğan'a verdiğin destek ile kendi şerefini kurtar.

Ben Erdoğan'a destek falan vermiyorum.Eleştireceğim yönünü eleştirir,beğendiğim yönünü de söylerim.Ayrıca insanların özellikle yüzüne karşı şerefleri hakkında konuşurken dikkatli olmak gerekmez mi.Bence bu bile şerefin senin için ne kadar sıradan olduğunu gösteriyor.Kolayca ve dayanaksız söyleyiveriyorsun.

MHP'nin şerefi, MHP'ye ve liderine saldırıldıkça daha da parlar.

Bırakın bu harp meydanı zırvalıklarını,o orta çağdaydı.Şu an hangi çağda olduğunuza bi bakın.Orta çağda ordular lideri ölünce veya yaralanınca savaş kaybedilirdi.kaçıncı yüzyıldayız sen de;savaşlar artık harp meydanında değil.kaldı ki siz siyasi partsiniz.bence harp meydanı değil de miting meydanı kurallarına bir göz atın.belkim iktidar olursunuz...

Bu içe dönük dış politika şovlarını sen yutarsın ama ben yutmam. Sen devam et, hırsın ve enayiliğin sınırı yoktur.

Ben de yutmadığımı yukarda söyledim.okusaydın keşke.Ama siyasetin kuralı bu.Siyaset sahnesine çıktıysan siyasi şov yapacaksın.yoksa domates yumurta fırlatırlar ;)
Siyasi şov yapamayana beceriksiz derler.Mesela tayyip böyle yapmasaydı yanmıştı.diycektiniz ki şerefimizi iki paralık etti.demekki hem kendi için hem bizim için iyi bişi yapmış.
Ayrıca hakaretlerine cevap vermiyorum.Senin gibi kendini rahatça,ortada bişi yokken faşist ve ırkçı ilan edebilen birine ne denirki.Yahudilik yeryüzünde ırka dayalı olan tek dindir ve yayılma amacı olmayan ve diğerlerini köle olarak gören tek ırkçı dindir.Kan çekiyor demem ama Tayyibe bu konuda saldırmanız çok anlamsız:) Genel Başkanınız bile alkışladı;bekleyip bayağı bi siyasi hesap yaptıktan sonra ki bence yapmalı zaten.bu işin kuralı bu:)

#55 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 01.02.2009 - 00:05

Boş konuşuyorsun. O yüzden sana cevap vermiyorum.

İyi forumlar.


#56 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 01.02.2009 - 00:13

bekleyip bayağı bi siyasi hesap yaptıktan sonra


Hoşuma gitti bu sözün. ;)

Değişiklikler Kaydedildi...

#57 istikbal

istikbal

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 214 posts

Posted 01.02.2009 - 12:48

Davos’ta kırılan Yahudi çanağı

Hiç beklenmeyen bir hadise..
Yeryüzü firavunları’nın el bebek /gül bebek büyütüp şımarttıkları bir avuç İsrail Yahudisi ve İsrailliden fazla İsrailci diğer şahsiyetsizler..
Adamlar ırkçılık ve ideoloji fanatiği.
Dünyanın her noktasında mutemet adamları var.
Başka soydan, başka dinden olanları finans tuzağıyla, hükümran oldukları medya tuzağı ile, iftiralarla, makam, mevki dağıtmakla elde etmesini bilmişler.
Siyonistler,
Masonlar,
Ne kadar beynelmilel tehlikeli dernek varsa hepsi bunlar için çalışırlar.
Köhne dünyamızda korkağın, zayıf iradelinin ve zayıf imanlıların haddi hesabı yoktur. Bunları bildikleri için yufka yerlerinden yakalıyorlar muhataplarını.
Velinimetleri, sebebi hayatları Bush’a dahi Olmert sert çıkmış ve azarlamıştır.
Türkiye Başbakanı R.Tayyip Erdoğan Davos’ta Yahudi çanağını kırdı. Fanatik din devleti İsrail’i, Yahudi ırkçısı Şimon Peres şahsında yerin dibine geçirdi.
Dünya kamuoyu şoka girdi, paralize oldu, Türk Yahudileri, ya da saklı Yahudiler, medya yoluyla, siyaset yoluyla, rahatsızlıklarını açığa vurdular. İşin garibi, bazı devlet kuruluşları İsrail’le bağlarını koparmayacaklarını deklare ettiler.
Bence hepsi nafile.
Kırılan çanak bir daha eski haline dönemez. Yırtılan Siyonizm çuvalını yamamaya sos-lu ve yal-lı partilerin gücü yetmez. R.Tayyip Erdoğan inşallah geri adım atmaz.
Encümen-i Daniş tiyatrocuları oyunlarına devam etsinler.
Canı sıkılanlar Kudüs’deki ağlama duvarına el koyup doya doya ağlasınlar.
Erdoğan cesaretli şekilde gereğini yaptı, hegemonistleri şaşkınlığa sevk etti. Ve çok iyi oldu.

Bazen yumuşar, bazen sertleşir insan
Bazen kendi kendiyle dertleşir insan
Namerde boyun eğmez acından ölse de
Zillet kapı çalınca mertleşir insan.

alıntı,a,karakoç, Evet ağlama duvarı serbest gocunanlara israel dolarda veriyor,göz yaşı dökenlere

#58 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 01.02.2009 - 15:02

Davos’taki olay hakkında görüşü sorulan eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Ben bütün hadiseyi beğenmiyorum. Davos’ta bir Gazze toplantısı yapmak ve buna Türkiye ve İsrail’i oturtmak yanlıştır. Çünkü tarafların tavırları bellidir. Bu toplantı adeta hadise çıkarmak için yapılmıştır” dedi.

Toplantı hadise çıkarmak için yapıldı ise Tayyip Erdoğan’ın nasıl bir tepki vereceğini muhatapları bilmiyor muydu? Tayyip Erdoğan’ı bizden iyi tanımıyorlar mı? Şimon Peres’in elinde, Tayyip Erdoğan hakkında istihbarat raporu yok mudur? MOSSAD, Tayyip Erdoğan’ın psikolojik durumunu analiz etmemiş midir? Peki neden Tayyip Erdoğan’a, seçim öncesinde iç politikada işine yarayacak bir koz versinler? Bence meselenin asıl bu yönü üzerinde durulmalıdır.

***

Genç okurlarımızdan İlhan Nigur, “Türk toplumunda Gazze saldırılarından sonra İsrail’e karşı büyük bir öfke oluşmuştu. Anketlerde oy kaybettiği görülen AKP, bunu fırsata dönüştürdü. Milletin tepkisine bakılırsa Başbakan amacına ulaşmış görünüyor. Bu tutum, İsrail devletinin de işine geliyordur. AKP’nin iktidardaki yerinin sallanmasını istemezler neticede. Seçim sürecinde AKP’den başka oyunlar da bekliyorum. Tıpkı 22 Temmuz’dan önceki ’dindar cumhurbaşkanı’oyunu gibi” diyor.

***

Şu bir gerçek ki, Tayyip Erdoğan, sosyolojik süreçleri, matematik değerlerle takip ediyor. Toplumun hangi konuda nasıl değiştiğini, eğilimlerinin neler olduğunu, düzenli yapılan bilimsel anketlerin sonucuna göre değerlendiriyor. Ve fırsat çıktığı an gerekeni yapıyor.
Daha iyi anlaşılması için sörf örneği vereyim.
Sörf sporu yapanlar, uygun rüzgâr ve uygun yükseklikte dalgaların gelmesini beklerler. Zira dalga boyu yeteri kadar yüksek olmazsa, suyun üzerinde duramazsınız. Tabii dalga boyu çok yükselirse de yine sörf yapamazsınız. Dalga boyunu ve rüzgârı hesap edeceksiniz, en uygun zamanı bekleyeceksiniz.
Davos’taki toplantının perde arkasını, Türk Dışişleri Bakanlığı değil, Cüneyd Zapsu iyi biliyor. Toplantıdan sonra televizyonlara yaptığı açıklamalardan bu durum net bir şekilde anlaşılıyor.
Öyle ki Zapsu’nun Davos Başkanı Klaus Schwab’ın basın toplantısı metni üzerinde bile söz sahibi olduğu, CNN Türk görüntüleriyle ortaya çıktı.
Görüntülerde Klaus Shwab’ın bir yanında Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, diğer yanında Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen işadamı Cüneyd Zapsu var. Schwab’ın konuşma notları dikkatle inceleniyor, bazı maddelerin üzeri çiziliyor, eklemeler yapılıyor. Bunun anlamı nedir?
Bu görüşmeler, olaylı panelden önce de yapılmadı mı?
Demek ki Tayyip Erdoğan, sörf yapacağı yeri ve zamanı kendisi belirledi. Dalga boyunun, kendi boyunu aşmaması için de adamlarını görevlendirdi. Ve, yükselen Gazze hassasiyeti üzerinde ustaca bir sörf yaptı!
“Helal olsun” ama işte bu plânlı, programlı sörf yapma kabiliyetine helal olsun!


***

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geç konuşmasının sebebi, olayın perde arkasını anlamak olsa gerek. Nitekim Erdoğan’ın önündeki gerçek haysiyet sınavının bundan sonraki süreçte belli olacağını anlatan Bahçeli, “Başbakan ve hükümeti bu aşamada, ya Türkiye’nin milli tezlerini, baskı, dayatma, taviz ve hakaretlere maruz bırakmadan ısrarla savunarak yeni bir sayfa açacaktır ya da Davos’ta gösterilen duruş, şuurlu bir tepkinin ve samimi bir sorumluluğun eseri olmaktan çıkacak, anlık bir öfkenin gelip geçici esintisi olarak teslimiyet devam edecektir. Bundan sonraki gelişmeler bu gerçekler ışığında takip edilmeli ve Başbakan’ın samimiyeti sorgulanmalıdır” dedi.

Tabii burada mesele, Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli’nin yükselen dalgaları hep Tayyip Erdoğan’a kaptırmalarıdır.

Arslan Bulut - Yeniçağ



#59 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Posted 01.02.2009 - 17:27

Tabii burada mesele, Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli’nin yükselen dalgaları hep Tayyip Erdoğan’a kaptırmalarıdır.

evet meseleyi burda özetlemiş yazar.siyaset madem sörf yapmaya benzetilmiş,demekki kasımpaşalı bu işi başarıyla yapmış bu sefer,yazıya göre...Ne yani chp çarşaflılara kara kaşı için mi rozet taktı; siyasi açılım adı üstünde.Sonra Mhp başörtülü milletvekilini aday gösterip mecliste başını açtırdı.Neden?Mhp ye göre başörtüsü mecliste takılamaz mı.Hayı takılabilir düşüncesindeler.O zaman siyasi çıkarlarına uygun düşmediği için bunu yaptılar.Akp gazı indirdi,İsraillileri gaz odasına atmak için değil herhalde.Seçim yaklaştı da ondan.Sonra 1 mayıs tekrar resmi bayram olmak üzere,bu da seçim yatırımı.Kürtçe tv nin açlması da öyle.Tamam da arkadaşım bu işin usulu bu zaten.Buna demokrasi deniyor zaten.Seçim yapılır,birileri gelir hükümet kurar,beğenilmezse diğer seçimde gider.Bu şekilde halkın egemenliği korunur.Halk istemese A.Gül çankayaya çıkabilir miydi,Tayyip İsrail'e böyle davranabilir miydi.Yani siz sistemi beğenmiyorsunuz ama padişahlıkta bile böyledir.Halkın çok zıddına gidersen tahtından olursun.Herhangi bir eylemin siyasal sistemde "siyasi hareket" denerek reddedilmesi traji-komiktir.Saçmalıktır.Partiler seçime yani halkın takdirine göre eylem yaparlar.Chp yi kısmen bu sınıfın dışında tutabiliriz,onların önünde darbe seçeneği de var.ama bakınız ki darbeler bile halkın sindirebileceği türden olmalı,özellikle ordusu maaşsız halk askerlerinden oluşuyorsa...
Davos zirvesinde Kasımpaşalı siyaset veya cesaret her ne sebeple yaptıysa bunu halk sevdi.Eleştirenler yaklaşan seçimlerden dolayı eteği tutuşanlar.Bence eleştireceklerine daha büyük bi dalga yakalayıp onlar da sörf yapsın.Ama onlar Filistin hakkında konuşunca halk siyasi bu hareketler yemeyiz diyor.Çarşaflı üyeye rozet taktıklarında,yuh yani geçen ay çarşaf yakanlar bu sefer rozet takıyor deyip kızıyor halk.Hatta dinleme çipidir onlar diyen bile bulunuyor:) Demekki halktan da biraz anlamak lazım.Her dalgayla sörf yapmaya kalkmamak lazım...
Halk davos tepkisini sevdi.Hatta pahalıya patlar bu bize diyenlere "parasıyla değil mi len" diyorlar.Parayı veren benim diyor halk,seçimde de düdüğü çalarım diyor.Hatta senede bi kere bu iş için bütçe ayrılsın.İsrail'i frçalayıp parası neyse verelim :bouncy: Halk tuttu bunu.Resmen dalga geçiyor İsraille,yani kesinlikle "resmen" :P En güzel dalga bu,en güzel sörf de bu.Belediye seçimlerini bir an unutup siz de deneyin güzel oluyor:)

#60 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6,410 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Posted 01.02.2009 - 19:12

atlantisli'ye katılıyorum
ek olarak, erdoğanın orda o sıfatla bulunmasının sebebi halktır, halkımız onu başbakanlığa layık gördüğü için ordaydı, elbette orda temsil ettiği halkın görüşlerini söyleyecek, elbette ki kendisini destekleyen halkın sempatisi için çabalayacak, bunun neresi garip?
sadece muhalif olmak için muhalefet yapanlar da erdoğandan biraz ders alıp, halkın sesine biraz kulak vermeli bence,
eskinin güçlü siyasi partileri bunu yapmadığı için şimdi mecliste değiller
şimdiki partilerin sonu da yakın gelecekte öyle olacak zira;
kendisine halkçı diyen adamlar halktan bi haber
kendisine milliyetçi diyen adamların döneminde milli kelimesi bile ithal edilir haldeydi.

Edited by on3bucuk, 01.02.2009 - 19:13.






Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users