Aysun ŞENOCAK
12 Ekim 1968'de Denizli'de doğdu.
İlkokul ve ortaokulu Afyonun Dazkırı ilçesinde bitirdi.
Lise öğrenimini İstanbul Validebağ Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı ve 1986 yılında hemşire olarak iş yaşamına başladı.
Batman Kozluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Denizli İşitme Engelliler Okulunda toplam 7 yıllık bir hemşirelik sürecinden sonra Konya Sağlık Eğitim Enstitüsünü bitirerek 1996 yılında halen görev yapmakta olduğu Karabük Sağlık Meslek Lisesinde öğretmenliğe başladı.
2000 yılında İstanbul Özcan Sabancı Sağlık Eğitim Fakültesinin sekiz aylık lisans tamamlama programı ile lisans diplomasını alarak formal anlamdaki öğrenim sürecini tamamladı.
İlk denemelerine ilkokul yıllarında raslanan şairin şiirle asıl yakınlaşması lise dönemlerinde, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın dizelerini tanımasıyla gerçekleşti. O günden beri okuyarak ve kalemi yettiğince yazarak şiirle ilgileniyor.
Şiirlerinden bazıları, Karabük Tay Dergisi, Sakarya-Adı yok Dergisi, Bolu Sanat Sokağı dergilerinde yayınlanan Aysun ŞENOCAK halen Sanat Sokağı Dergisinde köşe yazıları yazmaktadır.
Şairin bir de 'Yalnızlıktan Sana Kaçtığımda' adlı şiir kitabı bulunmaktadır(aşağıda).
Yalnızlıktan Sana Kaçtığımda / Aysun ŞENOCAK
Basım yılı: Mayıs 2006
Akmer Ajans/Ankara
Ederi:5 YTL
Güvercinli Yara
Hoşça kal Cankız hoşça kal
Umutlar yüklemiştim sana
Sen kanadıkça beyaz beyaz
Güvercinler uçurdum
Sevda yüklü denizlere.
Sevda türküleri söyledim
Karanlık bir yüreğe.
Gelecekti sevdiğim
Gittiği gibi.
Ansızın.
Sen hep kanadın Cankız
Beyaz beyaz
Umudum kanadı
Sevdam kanadı.
Hoşça kal Cankız, hoşça kal!
Sen kanasan da beyaz beyaz
Güvercinlerim şimdi
Başka yarada.
Aysun ŞENOCAK
Bu mesaj alsancakE24 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 02.07.2009 - 20:31