İçerik değiştir



- - - - -

Kanadoğlu Çok Bozuldu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 07.01.2009 - 23:38


Bugünün şok olayı Ergenekon Soruşturması kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evine yapılan baskındı. Tüm Türkiye "yoksa o da mı göz altına alınacak" diye bekledi. Ama 5 saatlik aramanın ardından görevliler ellerinde çok sayıda dökümanla evden ayrıldılar. Yanlarında Kanadoğlu yoktu.

Polisler evden ayrıldıktan sonra Kanadoğlu kameraların karşısına geçti. Fiziksel bir çöküntü görülmese de üzgün olduğu belliydi. Basın mensuplarının "geçmiş olsun" sözlerie"asıl verdiğim zahmetler nedeniyle sizlere geçmiş olsun" diye yanıt verdi. Ve şöyle konuştu:

TÜRKİYE HEP LAİK KALACAK

"Hukukun üstünlüğü, hukuk ilkelerinin egemen olması için 50 yıl gayret sarf ettim. Hayatım bununla geçti. Ama hiçbir zaman akıldan çıkarılmasın, hiçbir korkuya kapılmadan ömrüm boyunca Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin yanında olacağım. Türkiye sonsuza dek laik kalacaktır."

ARAMA NEDENİ BENİ RENCİDE ETTİ

Arama nedeni Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalamak, Danıştay gazetesine saldırı düzenlemek. Tabii insanı rencide eden bu suçlamadır. Yargı kendi başına bırakıldığı sürece bu sorunu çözecektir. Yargıyı kendilerine yardım edecek, silah olarak bir şey olarak gören varsa akıldan çıkarılmasın Türkiye hiçbir dinci diktanın, hiçbir diktanın etkisi altına girmez.

TÜRKİYE'Yİ AYAKTA YARGI TUTAR

Türkiye cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuka yapılan bu saldırıların önüne geçilmedilir. Çünkü adaletsiz bir ülke yaşayamaz. Türkiyeyi ayakta tutacak olan sadece ve sadece yargıdır.

ADALET ER GEÇ YERİNİ BULUR

Arama yapan yetkililer elbette ki gayet nazikti. Ben bu Türkiye Cumhuriyeti'nin bir zamanlar başsavcısıydım. Sizde mevcut olan konuşmalarım alındı. TV kanallarında yapılmış söyleşi ve konferans kayıtlarım alındı. Hukuk belirli bir süre için kandırılabilir, aldatılabilir, yanlış bir yere sevk edilebilir ama adalet muhakkak taahhüt eder.

Kaynak:http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=173681

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...






Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli