Jump to content



- - - - -

Parmaklarımızı İnşa Eden Hücrelerimiz


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 can32

can32

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 15 posts

Posted 03.12.2005 - 23:59


Anne rahmindeki embriyonun gelişimi mucizelerle doludur. Bu gelişimi an an izleme imkanımız olsaydı, aynı anda hem inşaat mühendisliği hem de inşaat işçiliği yapan hücrelerin akıllı, bilinçli ve son derece organize davranışlarını görerek hayrete düşerdik.

Vücudumuzun her parçasını tek tek inşa eden hücreler, altıncı haftadan sonra ellerimizi de inşa etmeye başlarlar. El ilk olarak oluştuğunda parmaklar yoktur, tek parçadan ibaret bir yelpaze gibidir. Ancak, bu aşamada mucizevi bir olay gerçekleşir ve eli oluşturan hücrelerden bazıları teker teker intihar etmeye başlar. Diğer hücreler ölü hücreleri yerler ve bu bölgelerde boşluklar oluşur. Bu boşluklar parmaklar arası boşluklardır. Böylece parmaklar şekillenir.

Dikkat edin. Parmakları oluşturacak hücreler hiçbir zaman intihar etmezler. İntihar edenler parmak arası için yer açması gereken hücrelerdir. Ve bu kararı aynı anda ve tam zamanında alırlar. Şuur, akıl ve bilgiden yoksun bu varlıklara intihar emrini veren, parmakları kusursuz bir tasarımla, insan için en uygun şekilde inşa eden kimdir? Elbette, her varlığı kusursuzca var eden, yerin, göğün ve ikisinin arasındakilerin Yaratıcısı olan Rabbimiz.

#2 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 posts

Posted 07.12.2005 - 03:11

Şuur, akıl ve bilgiden yoksun bu varlıklara intihar emrini veren,


DNA.

parmakları kusursuz bir tasarımla, insan için en uygun şekilde inşa eden kimdir?


Evrim.

Elbette, her varlığı kusursuzca var eden, yerin, göğün ve ikisinin arasındakilerin Yaratıcısı olan Rabbimiz.


İnsan vücudunda sayısız kusur bulunmaktadır.

Sakat doğan bebekler bir yana, genetik kökenli hastalıklar ve sorunlar bir yana (göz kusurları, kellik vs.), kanser gibi insan biyolojisinin çalışma prensibindeki hatalardan dolayı oluşan ve yeterince uzun yaşayan her insanda ortaya çıkması kaçınılmaz olan bir hastalığı nasıl açıklayacağını çok merak ediyorum.

Edited by sparkplug, 07.12.2005 - 03:11.






Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users