İçerik değiştir



- - - - -

3G Teknolojisi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 7 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 06.12.2008 - 01:00


1. 3G NEDİR?

3G teknolojisi, "i'hird Generalion1 yani 'Üçüncü Nesil' anlamına geliyor. GPRS gibi, 3G de bir kablosuz iletişim hizmeti. Bu teknoloji sayesinde cep telefonu, cep bilgisayarı, tablet PC veya dizüstü bilgisayar üzerinden internete sürekli bir bağlantı kimi la biliyor. 3G teknolojisi, daha yüksek güvenilirlik ve kalite. daha hızlı veri iletimi ve daha fazla bant genişliği sunuyor. Bu sayede cep telefonu, bilgisayar ve 3G uyumlu diğer mobil cihazlarla video dâhil her türlü veriyi gönderip almak mümkün oluyor. 384 kbps'ye ulaşabilen veri iletim hızları ile 3G, standart çevirmeli bağlantıya göre yedi kat daha hızlı.

2. DEVLET 3G İHALESİNDEN NE KADAR KAZANDI?

Devlet, yapılan 3G ihalesinde Turkcell'den KDV dâhil 858 milyon YTL, Vodafone'dan 600 milyon YTI " Avea'dan da 512 milyon YTL olmak üzere 1 milyar 970 milyon YTI. gelir elde etti. A tipini Turkcell, B tipini Vodafone ve C tipini de Avea kazandı.

3. NEDEN FARKLI LİSANS TİPLERİ VAR?

Tüm kablosuz cihazlar iletişim kurarken bir frekans kullanıyor. Frekansın yüksek olması, haberleşme sırasında daha az veri kaybının yaşanması ve daha iyi iletişim anlamına geliyor. Kapalı alanlarda veri aktarımında hız kaybı ve kesinti oranı azalıyor. Bunun yanında frekansın yüksek olması, uzaklığa bağlı hız düşüşünü de azaltıyor. Yani frekans ne kadar yüksek olursa, veri aktarım hızı o kadar iyi, kesintisi o kadar az oluyor. Buna göre A tipi lisans almaya hak kazanan şirket, 4 S Mlız üzerinden haberleşmesini sağlayacak. B tipi lisansta frekans hızı 35 Mhz, C tipi lisanstaysa 30 Mhz olacak.

4. SOMUT OLARAK NELER YAPABİLECEÐİZ?

Bugün bir mobil cihazla 700 MB büyüklüğünde ve DivX formatındaki sinema filmi, yaklaşık altı saatte indirilirken, 3G ile yaklaşık 13 dakikada indirilecek. 3G teknolojisi görüntülü görüşme, görüntülü haber, cep telefonunda televizyon gibi uygulamalara izin verecek. Bunun dışında mobil ofis hizmetleri, hastalıkların uzaktan teşhis edilmesi, hastayı uzaktan izleme gibi uygulamalar da hayatımızdaki yerini alacak. Önümüzdeki yıllarda sağlık servisleri, mobil eğitim hizmetleri, daha gelişmiş mobil devlet hizmetleri, akıllı ev gibi uygulamaların dünyada 3G abonelerinin sayısını yüzde 64 oranında artırması öngörülüyor.

5. NE ZAMAN KULLANABİLECEÐİZ?

Henüz ihalenin ilk aşaması tamamlandı. İhaleye ilişkin komisyon kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Danıştay'ın onayının ardından operatörlerin de teknik altyapı çalışmalarını yapacaklarını belirtti ve yaz başında 3G haberleşme sisteminin kullanılabileceğini açıkladı.

6. ÖNCEKİ 3G İHALESİ NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ?

İlk 3G ihalesinin 25 Mayıs 2007'de yapılması öngörülüyordu. Ancak katılımcı sayısının düşüklüğü nedeniyle ihale 7 Eylül 2007'de yapıldı. Telekomünikasyon Kurumu, rekabet şartlarının oluşmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal elti. İhaleye yalnızca Turkcell katılmış. A tipi lisans için 321 milyon Euro teklif etmişti. B, C ve D tipi lisanslar ise katılımcı olmadığı için ihale edilmemişti. Avea ve Vodafone numara taşmabilirliği gelmeden üçüncü nesil ihalesi yapılmasının adil rekabet şartlarına uymadığı gerekçesiyle ihaleye katılmamıştı.

7. HERKES YARARLANABİLECEK Mİ?

Cep telefonu 3G'ye uyumlu olanlar yararlanabilecek. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in verdiği bilgiye göre, Türkiye'de 3G'ye uyumlu 3 milyon telefon var.

8. FATURAYA NASIL YANSIYACAK?

En çok merak edilen konulardan biri de 3G'nin tüketicinin cebine nasıl yansıyacağı? Operatörler, 3G ile gerçekleştirilen veri transferlerini faturalarına serbest piyasa koşullarında yansıtacağı için ücretlendirme henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak 3G ile veri indirme ücretlerinin mevcut GPRS olması bekleniyor.

9. 3G TÜRKİYE'YE GEÇ Mİ GELDİ?

Üçüncü nesil Avrupa'ya beş yıl önce geldi. Ancak uygulama anlamında, Uzakdoğu'dan gelen ucuz cihazların çoğalması, altyapının ucuzlamasıyla yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Bu nedenle Türkiye'nin 3G ile tanışmakta gecikmesine rağmen bir şey kaybetmediği düşünülüyor. 3G, Avrupa'da çok [azla kullanılmıyor. Uzmanlara göre bunun nedeni yaş ortalamasının yüksek olması.

10. 4G İÇİN DE İHALEYE ÇIKILACAK MI?

Gelecek 70 yıl içinde çıkacak yeni nesil şebekeler için tekrar ihale yapılmayacak, lisans sahipleri mevcut sözleşmeler üzerinden bu hizmeti verebilecekler. Aboneler, SG'den daha hızlı ve daha gelişmiş, bir sistem olan 4G ya da benzeri şebekeler için beklemek zorunda kalmayacak.

Tempo
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 dora

dora

    made by f"ebru"ary 8

  • Cadı
  • 4.623 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:yalnızlar rıhtımı..
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Gönderim zamanı 06.12.2008 - 10:23

benim anladıgım bilgisayarın cep telefonu icine sokulması. internetin de hızlı hale getirilmesi. fiyatlandırması da uygun olursa turk telekomun tekelini alt ederiz. cok iyi olur.
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#3 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 06.12.2008 - 11:17

valla interneti cep telefonuna da soksalar, tüketiciye pek ucuza yansıyacağını sanmıyorum

3G ne ola bakalım bi çıkınca :)

#4 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 06.12.2008 - 11:20

benim pek kafam teknolojiye basmıyoo
televizyon kumandalarıyla aramı yeni düzeltmişken cep telefonu çıkardılar
şimdi de bu :)
telefon dedigin bi arama yapsın bi mesaj göndersin yeter
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#5 dora

dora

    made by f"ebru"ary 8

  • Cadı
  • 4.623 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:yalnızlar rıhtımı..
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Gönderim zamanı 06.12.2008 - 13:08

Alinda aslında sen de bir internet tutkunusun
skype de konusma yapıyorsun, bilgisayarı telefon gibi kullanıyorsun.

onlar bilgisayarı küçültüp koydular cebimize. bir de ucuz olsa cok kullanışlı olacak..
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#6 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 06.12.2008 - 13:50

Ülkemde ucuz bişey zor gibi gözüküyor.Belki biraz zaman geçip eskiyince ucuzlar...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#7 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2008 - 17:11

Çapkınlar 3G ile de yakalanmıyor

Yazılımı destekleyen telefonlarda kullanılacak bu özellik sayesinde dikkatli eş ve sevgilinin gözünden her şeyi kaçırmak mümkün olacak.

Yapılabileceklerin en başında ise 3G’li telefonu kullanan kişinin arka fonu değiştirmesinin mümkün olması geliyor. Böylece, kişi olduğunu söylediği yerde görünecek. Ancak, kendisi bambaşka bir yerde bulunabilecek. Yine bir iş yemeğinde veya toplantıda olduğunu söyleyen ancak bir eylence yerinde bulunan eş veya sevgili ortamda bulunan gürültü veya istenmeyen sesleri de söz konusu yazılım sayesinde engelleyebileceği gibi karşı tarafa duyulmasını istediği sesin iletilmesini de sağlayabilecek.

Yazılım sayesinde ortamda bulunmayan bazı görüntü veya kişiler de oradaymış gibi görüntüye dahil edilebilecek.

İSTENMEYEN GÖRÜŞMELERDEN KAÇMAK MÜMKÜN

Kıskanç eş veya sevgilinin baskısından kaçmak, gereksiz ve bıktırıcı derecede uzayan görüşmeleri bitirmek veya herhangi bir sebepten ötürü görüşmenin kısa tutulması da son derece basit bir yöntemle mümkün olacak.

Böyle istenmeyen görüşmelerden kurtulmak isteyen kullanıcı, görüntü ve seste bozukluk yaratarak görüşmeyi sonlandırabilecek.

GÖRÜNTÜYE KANMA


3G’li telefonlarla yapılacaklar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Söz konusu telefonlarda karşı tarafa yansıtılan görüntünüzle de oynayabileceksiniz. Söz gelimi kilolarından şikayetçi birisi kendini daha zayıf, zayıf bir kişi de balıketi gösterebilecek.


*pilot Süper özellikler bunnar acele o teknoloji gelmeli acele almak gerek :mad1:
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#8 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 09.12.2008 - 20:15

hakkaten 3G nin teknolojisi iyiymiş hele bu son yazdıklarından sonra buna daha da inandım :mad1:

arka fona ne resimler atarım ben eheheh





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli


    Facebook (1)