İçerik değiştir



- - - - -

Ablalar Her Ne Kadar Kardeşleri ,


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 01.12.2008 - 16:01


Abla olan herkes bilir bu duyguları hepsi birebir olmasada doğru aslında...


1. ablalar her ne kadar kardeşleri onları çıldırtsa da kan bağı olmaksızın onları çok severler. çiçekler ve yemişlere duyulan sevgi muadilidir. kardeş ne zaman uzaklaşsa depreşen, ama karda yürüyüp izini belli etmeyen bir modeldir.

2. (ara: abla)

3. ablanin kardes,kardesin abla olabiliritesi olan iliskilerde, her iki tarafin da birbirinden sorumlu oldugu hissine kapilabilecegi,ayni zamanda da yaptigi hatalari digerinin kapatacagina emin olunan sevgi türü

4. güzel ve inanılmazdır.

5. gercekten ne kadar guclu oldugu, uzun sure kardesinden ayri kalmadikca anlasilmasi zor olan bir sevgidir.artik moralin bozuk oldugunda ona sarilamayacagini bilmek ya da hayatindaki pek cok ilki kilometrelerce uzaktan bir telefon ahizesinin ucundan dinleyecek olmak icini acitir insanin.karsiliksiz, cikar goz etmeyen bir sevgidir,onun mutlulugu icin pek cok seyi yapmaya hazirsindir; bu yuzdendir ki, bir arkadasa soylenebilecek en guzel seylerden biri onu kardesin gibi sevdigindir.

6. pek bi fırtınalı sevgidir. gün olur ağzına sıçar gün olur sevgiye boğarsınız. gün olur kavga edersiniz, anneniz karışır, sizin tarafınızdadır ve kardeşinize kızar işte o an sanki iki dakika önce parçalayacağınız insan yavrusu kardeşiniz değilmiş gibi, sanki kadıncağız durup dururken kardeşe kızmış gibi anneye öfkelenirsiniz, hızınızı alamayıp annenin ayırdığı kavgayı anneyle devam ettirirsiniz.

7. temelini annesinden alır.
ama genede..
(bkz: annelik içgüdüsü)

8. düşününce bile gözleri doldurmaya yeten şey. durduk yerde kardeş gelip ablayı öptügünde ablayı gizliden gizliye aglatan şey. iste canımı veriyim dedirten şey.

9. birinci dereceden kan bağı ve dünyaya daha erken gelme konusunda genelde bir ilk yaşatan canlılara duyulan sevgi. annelerin evlat sevgisi ve büyükannelerin torun sevgisi şeklinde devam eder.
10. "iki tane ablam var, ben hayatta ablam olamıycam" cümlesini kurduğum günleri çok iyi hatırılıyorum. ama seneler geçti ve ben de abla olmanın ayrıcalığını tattım *. insanın içinin gitmesi nasıl bişeymiş öğrendim. o minik elleriyle elimi tuttarak uykuya daldığı anlar yok mu...



11. anne, teyze, hala, babaanne, anneanne sevgisinin bütünleşip ama hepsinden de daha farklı olduğu bir sevgidir. ama kardeşler bunun genelde farkına varmak istemezler ve sinir olup tepki gösterirler sanki anneymişiz gibi... bir bilseler ki ablalar o kardeşler için annenin karnını ısıtıp, genişletip, yer açmışlardır... ama bilmezden gelirler işte... ve ablalar için o küçük şeyler pek bir kıymetlidir... yerleri hiç bir şey ile doldurulamaz bir sevgidir...

12. bazi kardesler icin onemi, degeri, guzelligi hicbirseye degisilmez olan, tadi sonuna kadar cikarilan sevgi..

13. erkek kardeslerle yas farki azsa iki taraf da buyuyene kadar varolmayan sevgi.

14. görmek istemene rağmen ulaşamadığın bir kardeşse "bu yıl x. sınıfa gidiyor bizim ufaklık ne güzel olmuştur ha!" cümlesiyle gözlerini dolduracak sevgi..
en iyi arkadaşının kardeşi, bilmem kaç yıl önce son kez gördüğün kardeşinin aynısıdır. çekersin arkadaşı yanına hüngürdemeye başlarsın..
yıllar geçsin, bir reşit olunsun, kardeş büyüsün bir ayaklanma yapma planlarıdır alır gider başını.. kardeştir bu ya öyle yıllar yılı gösterilmez ablaya ama vakti gelmiştir plan mükemmeleşince kanından canından bir parçan olan kardeşin görülecektir..


15. çok değer verdiğin, bazen kendini boş verdiğin sevgi türü.

16. ......bir yana dünya bir yana diye kurulan bir cümlede boşluğu en güzel ve yegane doldurabilecek sözcük/ler kardeş isimleridir...ve böyle bir cümle sarf edilmiş olmakla kalmayıp gerekleri yerine getirildikçe her gün yeniden doğduğunuz hissini verir.

17. tarif edilemeyecek kadar büyük, her sevgiden daha güzel... hayatin onun gözlerinde durdugu anlar vardir ki, anlatilmaz. ufacikken yanindasinizdir, ilk agladiginda, ilk guldugunde, ilk sizin adinizi soylemistir, ilk yaralandiginda siz yanindasinizdir, anne-baba bilmez, herseyi abla bilir...
cebinde ki son parayı bir bakışla verdiren; sevgiliyle buluşacakken, evde oturup star wars serisini seyrettirebilen tek sevgi, nike' a girip tum paranızı onun için harcatabilen, sabahları basketbol topu kafanıza çarparak uyanınca sadece gülümseten enayilik hissi...
ve bu hayatta abla oyle cok sever ki canının yarısını,bunu da bir tek kardeş anlar... her koşulda onun iyiliğini isteten bir sevgidir bu...
hava ne kadar sıcak olursa olsun, ona sarılıp uyumak dunyanin en tatli uykusudur...

18. evlenince yarilanir ,çocuk olunca biter, ikinci çocuk da senin ismin konursa(ismin damadin babasinin ismi olabilir) ismin baska birini çagristirmaya basladigi için formattan silinirsin.

19. (bkz: erkek kardesi maymun etmek)

20. 3-14 yasina kadar can dusmanim,
15-18 yasina kadar iyi bir arkadasim,
18-20 yasina kadar dostum.
23'ten sonra da annelik yapan, her yerde, her anda istnisnasiz yanimda olan ve uzerimdeki hakkini ona hayatimi versemde yine altinda kalacagim bir sevgi.

21. insanın ailesinde annesinden babasından fazla üstüne titrediği bir sevgidir. ne kadar kızsanızda kızamazsınız. her daim parası var mı, bir şey istiyor mu diye peşindesinizdir. hele de benim gibi kardeşiniz erkekse ve sizden sadece iki yaş küçükse, ortaokulda ona diklenen ya da kavga etmek üzere olduğu tüm çocukları döver, onun kılına dokunanı dağıtırsınız... küçükken oyun arkadaşınız, büyüyünce dert ortağınız olur. kendinize alabileceğiniz halde, bütün paranızı ona hediye almaya ayırırsınız. yurtdışına okumaya gidince, 1 koca valiz kıyafet, ayakkabı, elektronik eşya vs doldurup hepsini kardeşiniz için alırsınız. tatile çıkınca arayıp parasının olup olmadığını sorarsınız. kredi kartınızdan ek kart çıkartırsınız. ilk maaşınızla (ve sonraki her doğumgününde) cep telefonunu yeniler, faturasını ödersiniz. alışveriş merkezinde öylesine gezinirken gördüğünüz birşeye bayılır ve kardeşin sevineceğini düşünüp alırsınız.
üniversiteden mezun olduğu gün, mezuniyet törenini kameraya alırken hıçkıra hıçkıra ağlar, büyük bir gururla "işte bu benim kardeşim, canımın yarısı" dersiniz. siz yurtdışındayken sizi özlediği ve kokunuzu duymak için sizin yatağınızda uyuduğunu ölünceye dek unutmazsınız. kumanda kavgası ederken çenenizi çıkartan yumruğu hiç canınızı acıtmaz.
gecenin üçünde karnım acıktı der, anne-babanız yazlıktaysa kalkar istediğini yaparsınız. toplantıya gitmek üzere hazırlanırken, uçağı kaçırma pahasına istediği portakallı keki ve böreği yapmadan evden çıkmazsınız...

ömrünüzün kalan kısmını onun ömrüne eklemek istersiniz.

birtane(m)dir.. can(ım)dır. ömrüm oldukça yanında olacağım, hayattaki en büyük desteğimdir...
(
22. kelimeler ile anlatılamayacak kadar büyük, derin ve sonsuz bir sevgidir.

23. sinirlenip, kavga edip, birbirini boğazlayacak raddeye gelip iki dakka sonra o sinirden hiç bir eser kalmadan muhabbete devam ettirebilicek kadar yogun duygu..
(
24. bazen ölümcül boyutlara varabilen sevgi.
(bkz: holden caulfield)
(bkz: trincess)
(bkz: fatality)
25. (kendim doğursam bu kadar sevmezdim,sevemezdim dedirten sevgidir. sevginin en saf halidir,diğer yarıya duyulan sevgidir ki bu sevgi bünyesinde binlerce mikro bileşeni barındırır. aynı karın değildir sadece paylaşılan genler bile benzer hatta bir kısmı aynıdır. seçilmeyen bir sevgidir, iyi biri diye duyulan sevgiden çok uzaktır, çok koşulsuzdur. önermeleri yoktur, açıklamaya ihtiyacı yoktur,sadece mutlak vardır. vazgeçilmezdir, en çoktur. yaşamının bir döneminde "abbaa" demişken sana, yine yaşamın bir döneminde senin ona "abba" diyesin gelebilir. iyelik ekinin en çok yakıştığı cins isimdir "kardeş"

Bu mesaj €ylül tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.12.2008 - 16:07

EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#2 Rabbit

Rabbit

    bir ilgi delisi

  • Yöneticiler
  • 11.851 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:qop

Gönderim zamanı 01.12.2008 - 16:17

evet nenoda beni cıldırtıo ama kardeş işte naparsın *maninlove
"seni o kadar yakından görünce,
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"

#3 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 18.12.2008 - 11:44

Natus ile aramızda 1,5 yaş olmasına rağmen ikiz gibi büyüdük. ne yalan söyleyeyim. Ondan ayrıldıktan sonra daha iyi anladım değerini... hala bir araya geldiğimizde birbirimizi yiyoruz ama şimdi eskis kadar çok kızmıyorum... :)
kardeşimi özledim bea... *puff





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli