Jump to content



- - - - -

LG 'nin Yeni Telefonu


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 aCaCia

aCaCia

    eMeKLi Ye$iLLiK

  • Dokunulmazlar
  • 761 posts

Posted 26.11.2005 - 12:44


Güney Koreli cep telefonu üreticisi LG CYON’un, SD-410 model cep telefonu, alkolmetre olarak çalışıyor, televizyon kumandası görevi yapıyor, dişi sivrisinekleri uzaklaştırıyor ve köpeğin havlamasından ruh halini anlıyor. SD-410’u dileyen "konuşmak için de" kullanabiliyor. Bu telefon şimdilik Türkiye’de satılmıyor.



Üçüncü nesil cep telefonlarının çıkmasının ardından uzunca bir süredir telefonlar artık iki insanın konuşmasını sağlamaktan çok daha fazlasını yapıyordu, ancak Güney Koreliler bu durumu biraz abarttı.

Güney Koreli cep telefonu üreticisi LG CYON’un SD-410 model cep telefonu sanki James Bond filmlerinden çıkmış gibi görünüyor.

ALKOLMETRE GÖREVİ YAPIYOR

Dış görünüş olarak bir spor arabayı anımsatan telefon, polislerin kullandığı alkolmetreler gibi çalışarak nefes sayesinde kanda kaç promil alkol olduğunu tespit ediyor.

Televizyon ve karaoke makinaları için uzaktan kumanda olarak da kullanılabilen telefon, aynı zamanda "sivrisinek kovucu" programının yüklenmesi halinde yaydığı erkek sinek sesi yayarak, insanları sokan dişi sivri sinekleri telefonun bulunduğu bölgeden uzak tutuyor.

LG Cyon SD-410, en sıradışı özelliklerinden biri olarak da köpeklerin havlamalarını analiz ederek köpeğin mutlu mu yoksa üzgün mü olduğunu sahibine haber verebiliyor.

Kore’de yapılan cep telefonunu, bütün bu özelliklerinin yanı sıra dileyen, "konuşmak için de" kullanabiliyor.

Telefon ayrıca, fotoğraf çekme, video kaydetme ve oynatma, MMS gönderebilme ve MP3 formatındaki ses dosyalarını çalabilme için "sıradan" uygulamaları yapabiliyor. Söz konusu telefon şimdilik Türkiye’de satılmıyor.



Bunların yemek yapanıda cıkar yakında ...
Posted Image

#2 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2,596 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 26.11.2005 - 19:40

Lg cep telfonlarının türkiyede piyasası henüz pek yok ..
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina

#3 MaryJane

MaryJane

    Forum Şövalyesi

  • Üyeler
  • 2,094 posts
  • Konum:''Fox River''
  • İlgi Alanları:F1, WRC , Eski Mısır , Gothic-Symphonic-Power Metal , Frp, Galatasaray..

Posted 20.10.2006 - 21:11

Bunların yemek yapanıda cıkar yakında ...


Buyrunuz yeni özellik ;

LG’den “kitap okuyan” telefon

Posted Image

''LG Electronics, özellikle görme engelli kullanıcılar için ürettiği dünyanın ilk kitap okuyan cep telefonunu Kore’de satışa sundu. Dünyanın ilk kitap okuyan telefonu, LG Sangram Kütüphanesi tarafından koordine edilen ve kitaplar ile metinlerin indirildiği bir kütüphane veritabanına bağlanıyor. Bu telefon, daha sonra verileri sese dönüştürerek kullanıcıların hizmetine sunuyor.

“Kitap Okuyan” telefonun görme engelli kullanıcılar için kullanım kolaylığı sağlamayan ses menüsü, ses-tanıma ve "metinden-sese" mesaj gönderim gibi özellikleri mevcut. CDMA özellikli kayar kapak bu telefon, ayrıca 1.3 mega piksel kameraya sahip. Telefon ayrıca; Bluetooth, çoklu görev, MP3 çalar, TV uzaktan kumanda, Mikro SD bellek ve yol haritası özellikleri de dikkat çekiyor



Global ve bölgesel dijital ürünler lideri LG Electronics diğer bir yeni modeli olan “Cep Televizyonlu Telefonu" da tanıttı. 10.95mm kalınlığındaki bu T-DMB özellikli telefon siyah rengi ve briket tarzı tuş takımı ve tuş takımı rengi ile gayet sade ve şık. T-DMB Mobil TV özellikli dünyanın ilk kartlı telefonu olan bu kayar kapaklı telefon siyah, yeşil ve kırmızı renklerin yanı sıra kahverengi deri kılıfı ile de kullanıcıların beğenisine sunuluyor. CDMA özellikli ve 1.3 mega piksel kameralı bu telefon ile, MP3 dinleyebilir, TV izleyebilir, bankacılık işlemlerinizi yapbilir, yol haritanıza bakabilirsiniz.



Araştırma şirketi Gartner'ın yaptığı araştırmaya göre müşteri memnuniyetinde ilk sırada yer alan LG Electronics, Amerika’daki cep telefonu kullanıcıların % 80’nin tercih ettiği ve memnun kaldığı marka. Araştırmaya göre her 10 LG cep telefonu kullanıcısından 3’ü cep telefonlarından çok çok memnun olduklarını belirtti. Ayrıca Yine Amerika’da yapılan başka bir araştırmaya göre de LG, telsiz telefon kullanıcılarının da favorisi. ''

''Orada olmayan bir şeyi görmezden gelemezsiniz çünkü 'görmezden gelme'nin anlamı bu değildir ''

Posted Image

#4 Zetro

Zetro

    <3 Death Wish

  • Üyeler
  • 1,108 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İ.E.T.T kullanıcısı
  • İlgi Alanları:FRP, Rock Müzik, Bilim Kurgu, PC Games....

Posted 20.10.2006 - 21:30

Bide doğru düzgün hat bulsa o LG telefonlar çok sevinicem, benimki kesinlikle Turkcell' e gıcık ve teknik destek çok alt düzeyde ama firma koptu gidiyor bakalım başka ne haltlar yapıcak...


Don't worry about tomorrow
Take it today
Forget about the tip
We'll get hell to pay





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users