İçerik değiştir



- - - - -

Lösemili Çocuklar İlköğretim Okulu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 16.11.2008 - 14:27


Lösemili Çocuklar Vakfı, Türkiye'nin ilk Lösemili Çocuklar İlköğretim Okulu'nu açtı.
Gönderilen Resim
Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının uygulandığı ve yaklaşık 70 lösemili çocuğun eğitim gördüğü okulun resmi açılışı 16 Kasım Pazar günü yapılacak.

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, Lösemili Çocuklar Hastanesinde, tedavi gören çocukların eğitimden yoksun kalmaması için Lösemili Çocuklar Okulu açıldığını ancak burada müfredat dahilinde dersler verilemediğini anlattı.

Ezer, çocukların eğitimden mahrum kalmamaları için bu yıl Beysukent'te "Lösemili Çocuklar İlköğretim Okulu" açıldığını bildirdi.

Lösemili çocukların okullarda bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Ezer, "Lösemili çocuklar okullarda dışlanıyor, sınıflarda diğer öğrenciler ya da aileler tarafından istenmiyor. Bütün anlatımlarımıza rağmen, bazıları lösemiyi hala bulaşıcı bir hastalık zannediliyor. Bazı aileler (çocuk ölürse, hastalanırsa benim çocuğun üzülür, böyle bir çocukla arkadaşlık etmesini istemiyorum) diyor. Kötü davranışlar ve aşağılayıcı bakışlar nedeniyle çocuk okula devam etmek istemiyor ve eğitimden mahrum kalıyor" dedi.

Hastalıkları ve tedavi süreçleri nedeniyle okula devam edemeyen bazı çocukların eğitim almadıkları halde sınıf geçirildiklerini de duyduklarını anlatan Ezer, beşinci sınıfa gelenlerin okuma yazma bilmediklerini gördüklerini de belirtti. Ezer, okulda kıyafet, yemek, servis gibi tüm hizmetlerin ücretsiz olduğunu, ayrıca öğrencilere 250 YTL eğitim bursu verdiklerini anlattı.

"Sıkmadan, zorlamadan, çocukların da katılımını sağlayarak bir eğitim başlattıklarını" kaydeden Ezer, "Bu çocukların hayatlarını ne kadar normalleştirir ve geleceğe dair umutlarını ne kadar yeşertirsek, sağlıklı tutarsak o kadar çabuk iyileşiyor ve hayata tutunuyorlar" diye konuştu.

Ezer, Ankara dışında İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerde de lösemili çocuklar için ilköğretim okulu açabileceklerini söyledi.
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli