İçerik değiştir



- - - - -

Bundan başka buraya yazı yazmak istemiyorum


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 12 yanıt verildi

#1 senaygul

senaygul

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 Mesaj

Gönderim zamanı 22.11.2005 - 12:55


İstanbul bakırköyde minibüslerin kalktığı yan tarafta büyükçe bir mezarlık var.Ne zaman O mezarlığın yanından geçsem oradan havaya karışan çürümüş et kokusu olduğunu algılarım.Aynı koku evde pişirilen ev halkının lezzetle yediği ve benimse yemeye çalıştığım sonunda yiyemeyip bıraktığım et tavuk balıktada var.Bunu neden aileden bir iki kişi hariç kimsenin algılamadığını düşündüğümde beden kaydından kurtulmak için yapılan nefsi çalışmaların bir neticesi olduğunu algılamak zor olmöadı.
Beden çamur,beden pislik.Bunun en bariz örneği yıkanan bir bedenin çarçabuk kir toza bulanması.Ter kokusuna bulanması.El yıkanınca ne kadar temiz kalabilir bir an sonunda mutlaka kirlenir.Ama ruh öylemi ya?
İnsan kendisini bedeni değil, maddi zahiri değil, manevi batıni yaşamalı yaşamalı yaşamalı.Mutlaka beş duyu verilerinden yaptığı manevi nefsi çalışmalarla sıyrılmaya çabalamalı,BEŞ DUYU KAYDINDAN KURTULUP BATINİ BEŞ DUYUSUNU ORTAYA ÇIKARMALI.Allaha ayna olmalı.Bu nasıl olcak?ikra.. Okumalı okumalı okumalı.Kulum ben seni kendim için yarattım sen ne işlerle uğraşıyosun diyo Allah..
Taklit değil Tahkik etmek asıl konu.nasıl olacak?
İşte bakın burda ana kilit konu bu Allahın takdirine kalmış.Kaderinde yazılmışsa olcak.Yaş öenemli değil.Kaç yaşında olursa olsun kaderinde tahkik ehli olacağı yazılşıysa bir sebepten bir şekilde basireti açılcak.Bu konulara merakı olcak devamlı okuyup araştırmaya başlıycak.bunun neticesindede okuduklarını yürürlüğe koycak.
Ben 21 yaşındayım.Ailemde bu konulara araştırmaya meyilli insan sayısı bir iki kişi hariç oldukça az,Ancak bir süre sonunda kardeşimdede öğrenme isteği ortaya çıkabilir.O anlamıyuo diye onunla kavga edemem takdir edildiyse oda inşallah anlar.Burda asıl konu insanları yargılamamak zorlamamak çünkü "Attığında sen atmadın atan Allah" diye yazmış.Yani Allah insanlarda ne görmek istediyse insan onun fiilini ortaya koyuyo.Bunu anlayıp anlamamak kaderden.
Ben gizli bir hazineydim bilinmekliğimi istedim,bilmekliğimi istedim diyo Allah.Önwemli olan Allahı bilmek,İyi veya kötü demeden herşeyin Allahtan geldiğini bilip kabul etmek,hiçbişeye kızmamak sevmek sadece sevmek ve sabretmek.Beden gözle algılanan herşeyin Allahın varlığıyla var olduğunu algılamak.Allahı sürekli anmak(zikir) kalpten çıkarmamak.Kalpteki başka düşünceleri silip süpürüp hak aşığı olmak.Sürekli La ilahe illallah deyin.gizli gizli deyin.yanlız kalınca Allaha yapılan kusurlar için af dileyin ağlayın.herşeyi Allahtan isteyin ona yönelin.belki hiç arkadaşınız olmaz belki insanlar sizin yanınızda sıkılır gider belkide arkanızdan deli der belki biraz dışlanırsınız ama önemli değil çünkü oda Allahtan ve bunları size yapanların da birer ilmi suret olduklarını Esma terkibipleri olduklarını akıldan çıkarmayın.Az yiyin çünkü çok yiyen ve bu dünyada lezzetleri çok alan kişinin sekeratı çok şiddetli olur diyo imam-gazali Abidler yolu (sentez neşriyattan çıkmış)isimli kitabında.az uyumaya çalışın.Şeffaf olun çünkü yanlız olduğunu düşündüğünüz anınızda bilke yanınızda Allahın var olduğunu onun bize şah damarından bile yakın olduğunu unutmayın.
bu dünyanın sıkıntı dünyası eziyet zorluk dünyası olduğunu bilmek,bu dünyada zorluklar karşısında sızlanmamak.öteki Ahiret yurduna bol bol hazırlanmak.Tabi bu yazdıklarım burdaki birçok arkadaşa anlamsız gelebilir.olsun Allahın esma terkiplerinden olduğunuz için özünüzdeki Allah için sizleri seviyorum takdir edildiyse kaderinizde yazıldıysa anlamak kolaylaşır.Allah bizleride kitabı sağ tarafından verilenlerden eylesin.Burda zaman darlığından girip yazılanları okuyamayabilirim yada yazılanlara cevap vermeyebilirim.
Ayrıca buralara aylarca önceden yazdığım yazılarda Ahmet hulusi isimli kişinin kitaplarından alıntı olarak yazılmış yazılarda var.Bir kısmına bu şahsın ismini yazmayı unutmuş olabilirim.
Burda size kitap tavsiye etmem gerekirse zaten AHMET HULUSİ KİTAPLARININ TÜM SETİNİ ALIP OKUMALISINIZ diyorum.
Daha sonra sırasıyla ilgisi olanlara kitap tavsiye etmek istiyorum.

1)Abidler yolu -İMAM-GAZALİ- Sentez neşriyat

2)İlahi lütuflar (Atiyyey-i Sübhaniye) Abdülkadir Geylani. Alem tic.ve yayıncılık san. ltd.şti.0212 526 16 12

3)Hızır (as) Hızriya-yı cedida -niyazi mısri- Fulya yayınları

4)Tasavvuf yolu,Şeyh Abdülkadir Geylani -Sultan yayınevi-

5)Ölüm ve sonrası,İmam_ı Gazali-sistem matbaacılık-alem dağıtım

6)Fütuhu'l Gayb Gizliden sesler,Abdülkadir Geylani,Alperen yayınları

7)Sırrül esrar,Abdülkadir geylani,Alperen yayınları

Herşeyin en iyisini ve en doğrusunu Allah bilir.İyi kötü eleştirilerini aldığım yada almadığım herkeze sevgilerimi gönderiyorum.

#2 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 30.11.2005 - 05:51

Çok basit bir olguyu açıklamak için komplike ve asılsız metafizik bir kuram ortaya koymuşsun.

Ailenin diğer fertlerinin alamadığı kokuları almanın sebebi, kadınların, özellikle genç kadınların, erkeklerden üç kat daha keskin koku alma duyusuna sahip olmasıdır. Bu durum deneylerle kanıtlanmıştır. Kadınların yaşı ilerledikçe koku duyusunun keskinliği git gide azalır.

Genç bir kadın olduğunu gözönüne alırsak, ailendeki erkeklerden ve yaşlı kadınlardan daha keskin koku alma duyusuna sahip olman gayet normaldir. Metafizik bir açıklamaya gerek yoktur.

#3 114

114

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 700 Mesaj
  • İlgi Alanları:değişken

Gönderim zamanı 25.12.2005 - 22:16

niye kız gidiyon aaaaaaaaaa ne varda terk ediyon alemi

#4 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 00:46

sparkplug

cengiz ve şenaygül olmasa bu forumda bir hiç olduğunun farkındamısın. Yaptığın yegane iş onların paylaşımlarını bir şekilde eleştirmek. nedir bu saldırının nedeni anlayamıyorum. Ateist Deist her ne halt olursan ol burda insanların maneviyatını sorgulama !!! Seninkiler sorgulandığında, bilgisizliğin ve bilinçsizliğin yüzüne vurulduığunda da nutkun tutulup saçmalamaya başlıyorsun.

Başka birşeyler yap, Edebiyat,Politika,Geyik,Oyun gibi bölümler de var forumda onlara yaz neden illaki bu iki kişiyle uğraşıyorsun.

İllaki birisine muhalif etmem gerek diyorsan da ben sana zevkle eşlik ederim.

SEVGİLER.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#5 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 00:55

cengiz ve şenaygül olmasa bu forumda bir hiç olduğunun farkındamısın. Yaptığın yegane iş onların paylaşımlarını bir şekilde eleştirmek.


Katılmıyorum. Kişisel muhalefet derdinde değilim, fikirsel muhalefet yapıyorum. Dinin, bu bağlamda İslam dininin, çelişkilerini ortaya koyuyorum. Şu anda Kuran'ın içindeki çelişkilerin bir listesi üzerinde çalışıyorum. Tatmin edici bir uzunluğa ulaştığımda bu forumda sunacağım.

Seninkiler sorgulandığında, bilgisizliğin ve bilinçsizliğin yüzüne vurulduığunda da nutkun tutulup saçmalamaya başlıyorsun.


Bu iddianın bir örneğini görmek isterim. Hangi konu başlığının hangi tarihli mesajında makul ve tatmin edici bir cevap veremediğim iddia ediliyor?

#6 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 01:52

Katılmıyorum. Kişisel muhalefet derdinde değilim, fikirsel muhalefet yapıyorum. Dinin, bu bağlamda İslam dininin, çelişkilerini ortaya koyuyorum. Şu anda Kuran'ın içindeki çelişkilerin bir listesi üzerinde çalışıyorum. Tatmin edici bir uzunluğa ulaştığımda bu forumda sunacağım.


Kişisel muhalefet derdinde olmadığından mı sadece iki kişinin maneviyatlarını eleştiriyor ve sonucu yenme, yenilme, kazanma ve kazanamama gibi tartışma ortamlarından kullanılan ilkel kavramlarla bağlıyorsun.

İslam dinin çelişkilerini kendi açtığın başlıklar altında koy. Bizde okuyup faydalanalım. Hakikatten birşeyler açıklamak, paylaşmak istiyorsan bunu kendi açtığın başlıklarda yap ki gerçekten iyi niyetli bir paylaşımcı olduğuna kanaat getirelim ve bizde bildiklerimizi seninle paylaşalım.


Bu iddianın bir örneğini görmek isterim. Hangi konu başlığının hangi tarihli mesajında makul ve tatmin edici bir cevap veremediğim iddia ediliyor?


http://www.harabe.ne...pic=2208&st=165

Karşılıklı mesajlarımızı dikkatle bir daha değerlendir. Ne duruma düştüğünü daha net göreceksin. Bunu kişisel bir tartışmaya dönüştürmek istemem ancak sen istersen emin ol ki sana zevkle eşlik edicem.

SAYGILAR !!

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#7 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 04:58

Kişisel muhalefet derdinde olmadığından mı sadece iki kişinin maneviyatlarını eleştiriyor ve sonucu yenme, yenilme, kazanma ve kazanamama gibi tartışma ortamlarından kullanılan ilkel kavramlarla bağlıyorsun.


Tartışmalar kazanılır ve kaybedilir. Bu, müzakerenin en temel kurallarından biridir. Müzakere, insan zihninin en medeni kullanımını teşkil eder, ilkellik sözkonusu değildir. Asıl ilkel olan sorgulanmayan dogmadır.

Ayrıca sadece iki kişinin iletilerini yorumladığım iddiası yalandır. Gördüğün gibi seninle de yazışıyorum. Birçok diğer kişiyle de yazıştım, yazışırım. İlgimi çeken konularda yorum yapma veya yapmama hakkına sahibim.

Karşılıklı mesajlarımızı dikkatle bir daha değerlendir.


"Teslimiyet" kavramını bağlam dışı ve standart teolojik tanımı haricinde bir anlamda kullanıp, üstüne üstlük kullandığın anlamı açıklamayı reddedip, daha sonra da bu yaptıklarını bir başarı alameti saymanı gülünç buluyorum. Atıfta bulunduğun konu başlığı altında da görülebileceği gibi bu durum karşısında kendimi savunma gereği bile görmedim. Çocukla çocuk olunmaz. Okuyucu haklıyı haksızı değerlendirsin.

#8 senaygul

senaygul

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 Mesaj

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 16:18

selamlar arkadaşlar inan olsun ufacık bir grip mikrobu bile insanı ne kadar kıvrandırıyor dimi.evdeyim iki seksen yatıyorum gözlerim kızarmış.gripten başım ateşlenmiş burnumun ebatları büyümüş sesim karga gibi çıkıyo.küçücük görünmeyen bir grip mikrobu insanı yataklara düşürebiliyo.annem nane limon kaynatmış.işte insan aslında ne kadarda zayıf çaresiz bunu anlamak gerekiyo.işte insan kibirli olmıycak.niye kibirleneyimki bir grip mikrobuna kıvranıyorum.yastığa başımı koyamıyorum burnum tıkanıyo.insan böbürlenmiycek.web tasarımcısıyım.işten başımızı kaldıramıyoruz ama bugün tatildeyim.başııııııım.şimdi gelelim konumuza. arkadaşlar ne yalan söyliyim korkmamam lazım ama inanın sparkplug isimli kişi gibi düşünceleri farklı birini görüyorum bu bende duygusal travma yaptı gibi bişii oldum gün içinde aklıma geldikçe içim hıçkırıyo yani açıkça böyle yazılar yazan birini ilk kez görüyorum ne yalan diyeyim inanın bu şahıstan ben korkuyorum.yazılarını okurken bile bacaklarım titriyo korkudan .sparkplug isimli şahsın yazıları cehennem kokuyo.inanılmaz biri.insan kendini yaratana nasıl şükretmez..bizlerki O muazzam varlığı sena etmeye aciziz O na nasıl hamdedilmez..ama bu şahısa kızmıyorum Allah 'ın takdirini yaşıyo.şu an için Allah'ın takdiriyle belki bir başka inançta olabilir ancak bir süre sonra Allahın takdiriyle gerçekleri kavrayabilir. bu durumda bu şahsın bence kendi inancı neyse onu yaşaması başkasının inancınada dil uzatmaması gerekiyor.sparkplug bizler senin her neye inanıyorsan nasılki eleştirmiyorsak sende bizlerin inancımızı eleştirme.
PRENS, katılıyorum çok haklısınız hemfikirim.sparkplug arkadaş size kızmıyoruz inanki ama inancımızın tiye alınmasını istemiyoruz. :)

#9 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 17:08

İstanbul bakırköyde minibüslerin kalktığı yan tarafta büyükçe bir mezarlık var.Ne zaman O mezarlığın yanından geçsem oradan havaya karışan çürümüş et kokusu olduğunu algılarım.

Aynı yerden hergun gecerim ve hiç aklıma gelmeyendir kişilerin ordan dışarı verdiği somut luk hep soyut luk çeker ilgimi ve elfatiha mı ışıklara kadar bitiririm......

smiley-sport036.gif  


#10 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 19:53

Tartışmalar kazanılır ve kaybedilir. Bu, müzakerenin en temel kurallarından biridir. Müzakere, insan zihninin en medeni kullanımını teşkil eder, ilkellik sözkonusu değildir. Asıl ilkel olan sorgulanmayan dogmadır.


Tartışmaların illaki birinin yenilgisiyle sonuçlanmasını düşünmeniz ve bunu en temel kurallardan biri olduğunu düşünmeniz bakışaçınızın geri kalmışlığını ve üzgünüm ki ilkelliğini ortaya koyuyor. Yoktur Böle Birşey !! Böyle bir genelleme çok yanlış olmakla birlikte anlamsızdır da.

Asıl ilkel olan sorgulanmayan dogmadır.


"Dogma" kavramının anlamının sorgulanamayan olduğunu düşünürsek "sorgulanamayan dogmadır" tamlaması yanlış olur. B)

"Teslimiyet" kavramını bağlam dışı ve standart teolojik tanımı haricinde bir anlamda kullanıp, üstüne üstlük kullandığın anlamı açıklamayı reddedip, daha sonra da bu yaptıklarını bir başarı alameti saymanı gülünç buluyorum. Atıfta bulunduğun konu başlığı altında da görülebileceği gibi bu durum karşısında kendimi savunma gereği bile görmedim. Çocukla çocuk olunmaz. Okuyucu haklıyı haksızı değerlendirsin.


Ne diyorsun Hacam !! :thumbsdown: Teslimiyet kavramını hiçbir anlamda kullanmadım ki :)size sadece islam kavramını araştırarak daha ulaşabilşeceğiniz bir kavramı sadece kaderle ilişkilendirebilmeniz konu hakkında çalışmalar yapan biri için ne kadar elim bir durum olduğunu söyledim.

Sonrasında da sizin gibi aklı selim birinin ç"ocukla çocuk olunmaz" gibi basit deyimlerle kendisine kaçacak yol açmaya çabası içerisinde olmasını inanın ki çok yadırgadım.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#11 114

114

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 700 Mesaj
  • İlgi Alanları:değişken

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 22:09

evet katılıyorum prense hiç gereği yok herkes dilediği gibi ifadelerini yazsın kaçmak yakışmaz eleştirlsende varlığını susturmamalısın gül geç

#12 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 23:25

böyle yazılar yazan birini ilk kez görüyorum


Aydın çevrelerde bulunmadığın, aydın insanlarla tanışmadığın belli oluyor.

Marquis de Sade, Bertrand Russell vs. okumadığın da belli oluyor.

Seni suçlamıyorum. Ne de olsa bilmemek ayıp değildir, öğrenmemek ayıptır.

Allah'ın takdirini yaşıyo


Allah varsa ve inançsız olmam Allah'ın takdiriyse, onun sorumluluğundaysa, benim bu konuda hiçbir insiyatifim yoksa, o halde Allah inançsız olduğum için (kendi verdiği bir karar için) beni cezalandıramaz. Cezalandırırsa adil olmaz, Kuran'daki Allah tanımına aykırı düşer.

Her halükarda Kuran çelişkidedir. Bunu göremiyor musun?

#13 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 26.12.2005 - 23:31

Tartışmaların illaki birinin yenilgisiyle sonuçlanmasını düşünmeniz


Tartışmanın amacı doğruya ulaşmaktır. İki karşıt fikir aynı anda doğru olamayacağına göre fikirlerden biri galip gelmelidir.

"Dogma" kavramının anlamının sorgulanamayan olduğunu düşünürsek "sorgulanamayan dogmadır" tamlaması yanlış olur.  B)


Yanlış olmaz, niteleyici olur. Bu forum katılımcılarının arasında dogmanın ne demek olmadığını bilmeyen birçok kullanıcı olduğunu tahmin ettiğim için terimi nitelemeyi uygun gördüm.

Teslimiyet kavramını hiçbir anlamda kullanmadım ki


Kullandığı kelimelere anlam yüklemekten bile aciz olan yani boş konuşanlarla işim olmaz.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli