İçerik değiştir



- - - - -

Böl Ve Yut - Banu Avar Özeti, Konusu, Karakterleri Ve Okur Yorumları


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Minnie

Minnie

    Ve Güldüm Geçtim...

  • Üyeler
  • 1.156 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 07.11.2008 - 17:35


13 Ülkede Batı Projeleri…

Batı’nın politikaları Ortadoğu´da İsrail devleti kurulurken de aynıydı, bugün Kafkaslar´da, Balkanlar´da, Afrika ve Uzak Asya´da da aynı...

Banu Avar bu bölgelerde yer alan 13 ülkede, “Böl ve Yut” şablonuna uygun olarak, halkların nasıl birbirine kırdırıldığını, komşu ülkelerin arasına kamaların nasıl sokulduğunu, “hedefe” ulaşmak için değişmez bir yöntemin, işbirlikçiler aracılığıyla nasıl sahnelendiğini yerinde gördü; bölge insanlarını dinledi ve yaşananları yazıya döktü...

Bu kitap, Batılı devlet temsilcilerinin baskısıyla yasaklanan ‘Sınırlar Arasında’ programının son yolculuk notlarından oluşuyor...


Yorum: Kitabı henüz okumadım ama bundan önceki 3 kitabını ve bir söyleşi kitabını okuyan bir okuru olarak bu kitapta da dünya coğrafyasında yaşanan gizli emellerinin, demokrasi palavraları ile atomlarına ayrılan ülkelerin ve etnik kökenlerin yerinde tespitlerle anlatıldığı konusunda hiçbir şüphem yok. En kısa zamanda temin etmekte fayda var. Ama Banu Avar'ın kitapları biraz standartların üzerinde pahalı kitaplar. Bu kitabın bence fiyatı piyasada 15 YTL civarında olması gerekiyor.


Gönderilen Resim


BÖL VE YUT’ OKURA İLKSÖZ

4 yıl 80 küsur program, ve işte 4. kitap. Kendini Batıya adamış bazı medya mensuplarının deyişile ‘skandal program’, onbinleri aşan destek postalarına bakılırsa ‘gerçeklerin aynası’ SINIRLAR ARASINDA mayıs 2008’de tam 4. yıldönümünde yayından kaldırıldı. Küçük bir grup insanın büyük özveriyle ortaya çıkardığı bir programdı. Önüne çıkarılan engeller hep çok büyük oldu ve bu 4 yılın büyük bir bölümünde engellerle başaçıkmak programı yapmaktan daha zordu..
Sınırlar Arasında, Demokrasi, özgürlükler safsatalarıyla göz boyamaya çalışanları , Amerika’nın ‘Büyük Ortadoğu Projesi’nin ana hatlarını deşifre ediyordu ve o oranda saldırıları ve şimşekleri üzerine çekiyordu. Taraflı bir programdı. Türkiye’nin tarafındaydı.

BirTRT yetkilsi, programın yayından kaldırılmasında ‘bazı büyükelçilerin’ şikayetlerinin etkili olduğundan sözetmişti. Türkiye’de Türkçe bakışlı bir program onları rahatsız ediyordu. Gereği yapılacaktı… Yapıldı. .
Biten bir programın ardından öncelikle aileme, dostlarıma sonra ekibime ve bize fedakarca yardım eden TRT çalışanlarına teşekkürü borç bilirim.
Ve 4 yıl boyunca bizi hiç yalnız bırakmayan, postaları faxları ve telefonlarıyla bize dikenli yollarda güç veren izleyici ve okurlara saygı sevgi ve teşekkürlerimi sunarım. Sanırım en şanslı program yapımcılarından biriyim .. Böylesi bir destek az gazeteciye nasip olur..

2007-2008 döneminde gittiğim 14 ülkenin hali pür melalini bu kitapta derledim. Sevgili
Bertan Onaran’ın önerisiyle İngilizlerin BÖL ve HÜKMET (divide and Rule) olarak özetlediği sömürge kuralını BÖLve YUT olarak kitaba ad seçtim. Sınırlar Arasında programının son yolculuklarının notlarını kapsayan bu kitapta, Ortadoğu’da İngiliz eliyle yaratılan İsrail devletini, Balkanlarda Kafkaslarda, Afrika ve Uzak Asyada kopyalama çalışmalarından örnekler sunulmaktadır. Batı emperyalizminin dünyanın çeşitli coğrafyalarında yeralan birçok ülkede ‘BÖL ve YUT’ şablonunu nasıl uyguladığı anlatılmaktadır. Bu şablon ilk kez Ortadoğu’da İsrail devleti yaratılarak uygulanmıştır.

Bu kitapta bu yıl içinde gittiğimiz 14 ülkede nasıl benzer metodlar uygulanarak halkların birbirine kırdırıldığını, komşu devletlerin arasına nasıl kamalar sokulduğunu ve ‘amaca’ ulaşmak için ‘değişmez bir yöntemin’ işbirlikçiler vasıtasıyla nasıl sahnelendiğini okuyacaksınız.

Emperyalizmin baskısına baş kaldıranları, boyuneğenlerle kıyaslayacaksınız. Gözyaşı ve kana bulanmış ülkelerde iç ve dış bedhahların marifetlerinden örnekler bulacaksınız… Ve her ülkede sahneye konulan oyunların şifresinin yüzyıllardır ne kadar benzer olduğuna bir kez daha şaşacaksınız…
Batının BÖL ve YUT oyunu aslında zayıf temeller üzerinde duruyor. Halkın örgütlü birliği batının oyununu bozuyor..
O yüzden bunca cefa, işkence, yalan ve kan !
Ama her şeye rağmen, tarih, sahnelenen oyunun uzun vadede işe yaramadığını birçok örnekle anlatıyor…Durum direnen halkların yeni destansı örneklerine şahit olacağımızı müjdeliyor…





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli