İçerik değiştir



Erdoğan Kürt-Türk Çatışmasına Davetiye Çıkardı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 Amed

Amed

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 9 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.11.2008 - 01:22


ANKARA / Hakkari ziyaretinde “ya sev ya terk et” mesajı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu kez Kürt-Türk çatışmasına davetiye çıkardı. “Vatandaşın da sabrının biteceği”ni iddia eden Erdoğan DTP’liler için “bunlar insan değil” dedi.

Erdoğan, protestolarla karşılaştığı Diyarbakır, Dersim, Van ve Hakkari ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Kürtleri “insanlık düşmanı” ilan etti. Halkın demokratik hak taleplerini yeniden seçim politikasına indirgeyen Erdoğan, yaşanan olayları “Bu dönemde ne olacak endişesi içindeler” şeklinde değerlendirdi.

Sokaklara çıkan onbinlerce insanın sesini duymazdan gelerek halkın kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği protestolar için “Önce vatandaşı korkutmak istediler. Dükkanları kapattırmak istediler kapatamadılar” ifadesini kullanan Erdoğan, DTP’yi hedef gösterdi.

Erdoğan, “Bu işi yapanlar malum partinin adamları. Bunlar insan düşmanı. Bunların insan onuruna, insan hayatına saygıları yok” dedi.

Erdoğan DTP’li milletvekillerini de hedef alarak, “Bu kişilerin içinde Milletvekili olanlar da var. Bu milletvekilleri ortamı gezmek için tek tek dolaştı kameralardan çekindiği içinde bundan vazgeçti. Bölücü terör örgütü, malum partinin elemanları ile birlikte eylemlere yöneldiler" diye konuştu.

Bir yandan halkın kepenklerini kapatmadığını söyleyerek protestonun boyutlarını minimize etmeye çalışan Erdoğan, Kürt illerini ziyaretinde Özel Tim’e sığındığını da itiraf etti. "Bu kişiler bizim kafilemizde olan basın mensubu arkadaşlarımızın araçlarını taşladılar. Özel TİM'e haber verilerek arkadaşlarımız esenliğe kavuşturuldular” diyen Erdoğan, Kürtleri "insanlık düşmanı" olarak ilan etti.

Erdoğan, “Bunlar insanlık düşmanı. Kontak kapatmaktan sokağa çıkmayı yasaklamaya varana kadar olayı büyüttüler” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında Kürt-Türk çatışmasına da davetiye çıkardı. Protesto gösterilerinde bulunanlar “Kürtlerin taleplerine ne zamana kadar sessiz kalacaksın?” diye sorarken Erdoğan da "Ben vatandaşa itidal tavsiye ediyorum. Ancak bu sağduyu nereye kadar gider bilmiyorum” diyerek vatandaşı Kürtlere karşı sokaklara davet etti. Erdoğan, “Bu eylemi yapanlar vatandaşın da sabrının biteceğini bilmelidir" dedi.

FIRAT NEWS AGENCY
_Gönderilen Resim

#2 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 04.11.2008 - 08:58

evet, evet vatandaşın araçlarını yakmalar, işyerlerini yağmalamalar, kamu malına zarar vermeler, sivil meydanlarda hunharca bombalar patlatıp çoluk çocuk öldürmeler sonunda meyvesini vermeye başladı he mi?!!! sonunda başbakanı da çileden çıkartmayı başardınız he mi? şimdide aymaz arlanmaz çocuk misali " bakın, bakın gördünüz mü? bize bu vatanı terk et dedi, bize karşı vatandaşı sokağa davet etti!!!" diyorsunuz. bu terbiyesizliğe artık bir son verin halkı düpedüz kışkırtanlar, çocukları istismar edenler, her türlü terbiyesizliği yapanlar mazlum ve masum rolü oynamasın! evet, evet hakikaten halkın sabrının da bir sonu vardır. başbakan mevcut olan bir gerçeği ifade etmiş.

allah' ım sen bu millete sabır ve esenlik ver. aamin.


tekrar hatırlatayım, alıntı yaptığınız site, terör örgütü pkk' nın propaganadasını yaptığı sebebiyle yasaklı siteler arasındadır.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#3 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 04.11.2008 - 09:08

Erdoğan, “Bu eylemi yapanlar vatandaşın da sabrının biteceğini bilmelidir" dedi.

PKK yandaşları defolup gitsinler...

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#4 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 04.11.2008 - 09:56

Taraf gazetesi yazarı Gökhan Özgün, terör örgütüne 'terörist' diyemeyen DTP'ye destek verdi ve çok tartışılacak sözler sarfetti.

Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
İşte devletin terörist olduğunu iddia eden Özgün'ün o yazısı:

Teröristin yarısı

Bir zamanlar mafyayı güçlü kılanın ne olduğu takılmıştı kafama. Siyasi ve sosyolojik olarak değil. Temelinde bir mafya üyesini sıradan insandan farklı kılan neydi?

Derken, Sedat Peker’in uzun ve beni altüst eden mülakatını izledim, Kanal 6’daydı hiç unutmam. Bebek’te öldürülen, adını neydi unuttum bir mafya üyesinin karısının konuşmasını duydum televizyonda.

Mafya, şaka değil, gerçekten ölümden korkmuyordu. Zerre korkmuyordu. Ölüm gerçekten onların hayatının bir parçasıydı.

Şimdi ölümden gerçekten korkmuyorsanız, çıkın sokağa, aç kalmazsınız, öyle kolay kolay ezilmezsiniz de. Ne kadar yaşarsınız o başka, ama hiçbir iktidar size kolay kolay hükmedemez, hiçbir düzen size kolay kolay nüfuz edemez.

Ölümden korkmamak insan denen faniye bahşedilmiş büyük bir felsefi ‘güçtür’ maalesef.

Benim gibi ‘şuursuz’ addedilen yazarların da yanına yanaşılır ara sıra, korkmuyor musunuz denilir? Aslında sorulan soru şudur? Ölümden korkmuyor musunuz?

Çünkü yazdıklarınız yüzünden bu memlekette ölüm tehdidi altındasınızdır. Ben, yazdıklarım için ölümü göze alır mıyım? Hayır, almam. Zinhar, almam. Ama yine de yazarım, bu anlamda şuursuz tanımı doğrudur bizim gibiler için. Bu memlekette bırakın muhalif yazarları, devletin kalemleri bile öldürüldü. Niye? Hedef şaşırtmak için. ‘Propaganda’ için. Ortalığı karıştırmak için. Yazar olarak ne kadar ‘ehemmiyetiniz’ artarsa, o kadar hayatınız tehlikededir. Ergenekon konuşsun. Ergenekon çok önemli. Çünkü nelerin mümkün olduğunu gösterdi. Bir silahlı propaganda dilini, mecrasını, ‘belki’ de yok etti.

Bir yazar bu iklimde, bir teröristin, bir mafya üyesinin felsefi olarak yarısıdır. Şuurlu ya da şuursuz, ölümü şu veya bu şekilde göze alır. Bu, hiç ama hiç küçümsenmeyecek bir felsefi ortaklıktır.

Yani, buralarda bir yazarın vücut kimyasının uzağında yakınında ölüm vardır. Bir varlık, bir ruh olarak, maalesef bir teröristin yarısıdır.

Böyle bir memleketin başbakanı da, bir taraftan kapatılma davasıyla uğraşırken, bir taraftan bir takım ‘cinayetler’ temsil ettiği hareketin üzerine atılırken, kalkar, Ahmet Türk’e sorar. Terörist mi, değil mi? Dam üstünde saksağanım, ama beline kazma vurmaya geldim.

Çünkü Ahmet Türk’ün aslında şöyle demesi gerekir. Sen TC devletine terörist de, ben de PKK’ya terörist diyeyim.

Devletin terörü hâlâ devam etmektedir. ‘Mümkün’ olabilen mahkemeleri, soruşturmaları, hâlâ sürmektedir. Adamın biri televizyona çıkıp tek başına devlet için 1000 kişiyi öldürdüğünü söylemektedir. Eksik ya da fazla. Ama hakikat şu ki, bu ifadeye çok kimse pek şaşmamaktadır.

PKK’ya terörist, ben, diyorum. Ama ben, devletlerin de terörist olduğunu, olabileceğini biliyorum, görüyorum, hatırlıyorum.

Bu devletin terörist olduğunu anlamak için de öyle binbir kanıta ihtiyacım yok. Ben yargıç değilim. Savcı değilim. Yazı yazanların ölümü göze aldıklarının ‘varsayıldığı’ ülkenin devleti terörist değildir de nedir?

Şimdi başbakana soruyorum. Sen TC devletine terörist diyebiliyor musun?

De, Ahmet Türk hâlâ PKK’ya terörist demezse, sonuna kadar senin yanındayım.

PKK terörü hafızanın yarısıdır. Diğer yarısı devlet terörüdür. Buna, ‘ortak hafıza’ diyorlar. Ortak hafızası olmayan da, boşuna bölünmekten korkmasın. Zaten bölünmüştür. Çünkü ortak vicdanı yoktur. Olsa olsa, bölünme tam olarak idrak edilmemiştir. Bu da işin gerisi oluyor.

Bu zihniyetle sen zaten gerisine karışamazsın, seni karıştırmazlar başbakan.

Bu memlekette gerçekten birlik görmek isteyenler bir avuçsa, bu memleketin bölünmüşlüğünden beslenenler bin avuç.

Mesele, Türkiye’yi bölmemek değil. Sana yanlış anlatmışlar. Mesele, zaten bölünmüş Türkiye’yi bir araya getirmek. Bu her şeyi değiştirir.

Türkiye’yi kim böldü? PKK mı?

Sence yalnızca PKK’nın ya da ‘her şeyin faili’ dış güçlerin gücü buna yeter mi başbakan?

Eğer bunlar Türkiye’yi bölmeye yettiyse, bu devlet, dünyanın en güçsüz devleti.

Türkiye’yi yalnızca PKK bölmediyse, suç ortağı kimdi başbakan? Ama bunu sen söylemeyeceksin. Bunu bana söyletmek isteyeceksin. Çünkü ben, nasılsa yazarım. Çünkü nasılsa ben, yarı teröristim.

Ama unutma başbakan, yalnızca yazarlar değil, başbakanlar da yarı teröristtir bu ülkede. Ölüme mesafeleri, akıbetleri, ‘kefenli’ nutukları bu intibaı veriyor.

Başbakansın, başında bulunduğunu varsaydığımız devlete terörist diyemezsin, bunu anlarım en azından. Ama bir yol daha vardı. Sen onlara hiçbir şey sorma, onlar da sana hiçbir şey sormasın. Sukut ikrardan gelir.

Bu memlekette yalnızca ‘sessiz’ kalarak bir ‘ortak hafıza’ yaratmak fırsatı öyle kolay kolay yakalanmıyor başbakan. Bu fırsatı göz göre göre heba ediyorsun.

Meraklısına son bir not, terörizm kelimesinin kaynağı, etimolojisi, devlet terörüne dayanır. Terörizm tarihte ilk kez, Robespierre’in korku rejimini tanımlamak ve tasvir etmek için kullanılmıştır.


Gerçekgündem

Buyur burdan yak! Şu ülkede hergün yeni bir hainlik, yeni bir satılmışlık, yeni bir alçaklık çıkmasa olmuyor. Tüm bu satılık kalemleri tepemize çıkartan yandaş medya sonunda kendi başını da yemeye başladı. Basın özgürlüğü kisvesi altında zırvalıkları ile halkı devlete düşman eden bu soysuzlara niçin dokunamıyorsunuz? ABD kızar korkusu mu var? Başbakan ve hükümeti gerçekten terörü bitirmekse niyeti, pkk dan önce bu hainlere hesap sormalı. Önce sesini keseceksin, sonra arkasından öten kim varsa kellesini keseceksin. Yoksa ülkeyi bölünmüşlüğe itiyorlar. Yeter artık bu halkın bu çakallardan çektiği.

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#5 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 04.11.2008 - 12:29

Başbakan "ya sev ya terket" demedi..."tek bayrak tek devlet tek millet" cümlesine karşı çıkanlara sizi zorla tutan yook dedi.Var mı,yalan mı.kasımpaşalıyı bile çileden çıkardınız pisliğinizle.Ayrıca yukarda attalia söylemiş;

alıntı yaptığınız site, terör örgütü pkk' nın propaganadasını yaptığı sebebiyle yasaklı siteler arasındadır.







Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli