İçerik değiştir



- - - - -

Akraba Evliligi büyük sorun..


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 BLooD-

BLooD-

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 12 Mesaj

Gönderim zamanı 19.11.2005 - 08:28


Türkiye’de akraba evliliğinin hala çok yaygın olduğu ve 1980’li yıllarda yüzde 20’lere gerileyen akraba evlilikleri oranının, 1990’lı yıllarda yüzde 25’in üzerine çıktığı belirtildi.

Akraba evlilikleri anne ve babadan gelen bozuk genlerin birleşmesiyle, genetik bazı hastalıkların artması ve sağlık sorunlarına yol açması nedeniyle, önemini hala sürdürüyor. Akraba olan gelinin, aile düzenine daha rahat uyum sağlayacağı düşünülerek yapılan bu tür evlilikler, Batı bölgelerde düşük, Güney ve özellikle Doğu bölgelerde ise yüksek oranda görülüyor.

AKRABA EVLİLİKLERİNDE SAKATLIK ORANI YÜZDE 4.3
Giresun il merkezinde akraba evliliğinin sıklığı ve etkilerini belirleme amacıyla 15-49 yaş arası evli 421 kadın üzerinde araştırma yaptıklarını bildirdi. Araştırmada, akraba evliliği sıklığının yüzde 19.2 olduğunu belirlediklerini, bu evliliklerin yüzde 55.6’le, en yüksek 1. derece akraba evliliği olarak tanımlanan teyze, hala, dayı, amca çocukları arasında yapıldığını ifade eden Çan, şunları söyledi:
“Akraba evliliği yapanların ortalama 3.7, yapmayanların 2.7 gebe kaldıkları, toplam gebelik sayısına göre akraba evliliği yapanların yüzde 4.8, yapmayanların 1.6 sıklıkta ölü doğum yaptıkları saptanmıştır. Doğumsal anomali sıklığı, akraba evliliği yapanlarda, toplam canlı doğum başına yüzde 4.3 iken, yapmayanlarda yüzde 0.5 olarak bulunmuştur. Sonuç olarak Giresun’da akraba evliliği, sıklığı ve bazı tıbbi sonuçlarıyla önemini sürdürmektedir.”

NTVMSNBC





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli