İçerik değiştir



- - - - -

10 Kasımda Meclis konuşmaları...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 11.11.2005 - 12:22


İsmet İnönü'nün torunu, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Mustafa Kemal Atatürk'ün 67. ölüm yıldönümü dolayısıyla gündem dışı bir konuşma yaptı dün Meclis'te... AKP milletvekillerinin derin bir sessizlikle dinledikleri konuşmadan kısa bir özet ;

"...1963'te, Türkiye'nin Avrupa Ekonomik Topluluğu'na katılımını sağlayacak ilk anlaşmayı, meşhur Ankara Anlaşması'nı imzalarken, dönemin Komisyon Başkanı Prof. Hallstein şunları söylemektedir:
- Türkiye, Avrupa'nın bir parçasıdır. Bunu, bu ülkede attığımız her adımda karşılaştığımız Atatürk'ün güçlü kişiliğinin Türk toplumunda bıraktığı izlerden anlıyoruz. Bu hareketin tarihte bir benzeri yoktur, hatta biz burada gerçekleştirmek istediğimiz Avrupa Birliği'nin en modern şekliyle uygulandığını görüyoruz. Bu aydınlık, akılcı, gerçekçi duruş, bilime ve eğitime verilen önem, gelişmeye, ilerlemeye yöneliş, bizim fikirlerimizin mükemmel bir uzantısı olarak görülüyor. Türkiye ile Avrupa'nın askeri, siyasi ve ekonomik olarak birbirine bağlanmasından daha doğal ne olabilir ki?

İşte 1963'te Türkiye'ye bu nedenlerle Avrupa Birliği'nin kapıları açılıyordu. Ne yazık ki, dün bizden ders alanlar bugün, hatta bu kürsüden bize ders vermeye başladılar.
Tarihin yeniden yazılmak istendiği ve kahramanlarla hainlerin yer değiştirdiği bir dönemdeyiz.Ama biliyoruz ki daha Kurtuluş Savaşımız sürerken, atalarımız da bir taraftan düşman güçleriyle vatanı kurtarmak için mücadele ederken, bir taraftan padişahın işbirlikçileri ve isyancılarla vuruşuyorlardı. Bugün, biz ne kadar kendimizi milli mücadelenin torunları olarak görüyorsak, kendini hâlâ karşı taraftan sayanların da torunlarının bulunduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.
İşte bu yüzden çocuklarımıza ulusal destanlarımızı doğru anlatmanın ve 21. yüzyılda Atatürk'ü yeniden anlamanın yollarını bulmalıyız."

---------





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli