İçerik değiştir



Erdoğan, Doğan Grubu'na Yönelik Eleştirilerini Sürdürdü


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 20 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.09.2008 - 02:21


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Feneri davasıyla ilgili yayınlarından dolayı Doğan Medya Grubunu ve Aydın Doğan’ı bugün de sert bir dille eleştirmeyi sürdürdü. Erdoğan, Aydın Doğan’ın kendisine Hilton Oteli’nin önündeki boş yeşil alana rezidans yapmak isteğini ilettiğini bu talebine karşılık almadığı için bu yayınları yaptığını iddia etti.
Başbakan Erdoğan, partisinin Bayrampaşa İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye’nin artık üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla çevrili bir kompleksinin olmadığını belirterek, "Büyük ülkelerin kompleksi yok. Düşman üreten değil dost üreten bir yönetim iş başındadır. İnancına güvenmeyen inanç hürriyetinden korkar. Düşüncesine inanmayan düşünce hürriyetinden korkar. Biz ne inancımızdan ne düşüncemizden korkuyoruz. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz" dedi.
CHP’nin AB konusunda bilgi verme taleplerini yanıtsız bıraktığını belirten Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan’a gitmesine yönelik eleştirilere yönelik olarak da “Cumhurbaşkanının milli maçı izlemeye gitmesi sizi bu kadar niye rahatsız ediyor? Biz her şeyin masada çözülebileceğine inanıyoruz. Bunlar problem çözemez, problem yaratır. Onun için bunlara yönetim bırakılmaz" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının önemli bir bölümünü Deniz Feneri davasıyla ilgili yayınlarından dolayı Doğan Medya Grubu ve Aydın Doğan’a ayırdı. Dün yaptığı konuşmanın ardından Aydın Doğan’ın yazılı bir açıklama yaptığını belirten Erdoğan, "Bu hamur daha çok su kaldırır" dedi.
Aydın Doğan’ın yaptığı yazılı açıklamayla "anı kurtarmaya" gayret ettiğini ifade eden Erdoğan, "Aydın Doğan’ın genel yayın yönetmeni ve kendisi bir cevap verme yarışına girmişler. Yönetmen ‘insani duyguları sömürenleri yazmayalım mı?’ diyor. Yazma diyen mi var? Yaz da doğruları yaz. Yalan ve iftira yazma" dedi.

Erdoğan şöyle dedi:
“Daha düne kadar Baykal’la paslaşma halinde toplanan yardım paralarının Başbakan Tayyip Erdoğan’a elden verdiğini veya verildiğini gösteren makbuz belgesi diyordunuz. Bunu Sayın Baykal da diyordu kendileri de diyordu hatırlayın. Peki ne oldu o belgeye? Kayıp mı oldu, yoksa bir gecede değişti mi? Nerede o sözünü ettiğin tutanak? Ben ‘hadi çıkın ispatlayın’ deyince şimdi yarım ağız Başbakan’a elden değil Başbakanlığa verildiğini söylüyorsunuz. Bu ikisi aynı şey mi peki? Madem öyle baştan doğrusunu yazsaydınız ya. Doğrusunu beni konuşturduktan sonra öğrendiniz de şimdi mi yazıyorsunuz? Sayın Aydın Doğan, dün hala ‘iddia sahibi ben değilim. Sanıklardan biri toplanan paraların Başbakan’a verilmek üzere birisi tarafından alındığını söylüyor. Benim medyam sadece mahkeme safahatı hakkında bilgi veriyor’ diyor. Soruyorum hukukta yataklık etme diye bir olay var. Sayın Doğan şu anda böyle bir iftiraya yataklık ettiğinin farkında mısın?"

Erdoğan, yazılan haberlerin doğru olup olmadığının teyit ettirilmediğini söyleyerek Aydın Doğan’a eleştirilerini sertleştirerek sürdürdü. “Yoksa eski komünistlerin yaptığı gibi iftira at tutmasa da iz bırakır mantığıyla mı hareket ediyorsun? Mantığın bu mu? Sanığın sözünü ettiği, dosyasına konan tutanak ne? Onu neden yayınlamıyorsunuz?ö diye sorun Erdoğan, söz konusu tutanağın imza ve rakam olmayan bir makbuz olduğunu söyledi.
İsim vermeden Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün söz konusu belgede paranın Başbakanlığa verildiğini yazdığını ancak Doğan açıklamasında halen paranın Başbakan’a verildiğini yazdığını söyleyen Erdoğan, “Yalan üzerinden devam ediyorsun. Biz hanginize inanalım şimdi? Hanginiz yalan, hanginiz doğru söylüyor?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan, basın özgürlüğünün yalan yazma, insanların şeref ve haysiyetleriyle oynama hakkı vermeyeceğini ifade ederek, “Aydın Doğan, ‘ben Deniz Baykal ve NTV’nin yalancısıyım’ diyor. ‘Bana değil ona söyle’ diyor. İyi de Baykal’a sorunca ‘ben Aydın Doğan’ın gazetelerinin yalancısıyım’ diyor. Böyle şey olur mu? Hani var ya şıracının şahidi bozacı. Oyun mu oynuyoruz ya. Böyle tezgah olur mu? Tayyip Erdoğan hiçbir zaman yanlışın, yanlış yapanın yanında olmamıştır, olmayacaktır" diye konuştu.

Gerçeklerin karar aşamasında ortaya çıkacağını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizin bu telaşınız niye? Bu saldırganlığınızın arkasında ne var? Siz asıl onu söyleyin, onu açıklayın. Bunun altında bir şey muhakkak var. Açıklamadığınız bir şey var. Bunu ben biliyorum da siz açıklayın. Açıklayın bunu. 1 hafta süre, önümüzdeki hafta cumartesi-pazar kongreler için gene İstanbul’dayım. Açıkladın açıkladın, açıklamadın ben açıklayacağım. Onu da açıklayacağım. Çünkü nedenini biliyorum. RTÜK’le hangi işiniz var? Bir menfaat davanız mı var, yok mu açıkla. Birkaç gün daha görülmekte olan davanın sonuçlanmasını bekleyemeyecek kadar niye aceleniz var? RTÜK Başkanını peşinen suçlu ilan etmenizin çıkar hesaplarınızla alakası var mı yok mu açıkla. CNN’in karasal yayın talebiyle ilgisi var mı yok mu açıkla. Gerçekleri yazacaksınız önce bunları açıkla. Yazmadınız ben açıklayacağım."
Aynı grubun daha önce “Alman mahkemesine Tayyip Erdoğan baskı yaptıö haberler yazdığını da belirten Erdoğan, sonra bunun için “pardon doğru değilmişö diye yazdıklarını söyledi. Erdoğan, delil olarak sanığın dosyasına konan belgede Alman yetkilinin “Biz Türk hükümetinden tutuklu bir Alman vatandaşı için talepte bulunmaya gittik, onlar da bize yargının bağımsız olduğunu anlatıp Almanya’da tutuklu Türklerin durumunu anlattı. Siyasi baskı söz konusu olmadıö sözlerinin yer aldığını söyleyerek, “Madem yazacaksın al sana delil diye dosyaya eklenen belge. Bunun kupürünü neden gazeteye koymuyorsun? Milleti aldatma yoluna niçin gidiyorsun. Böyle mi gazetecilik yapıyorsun sen? Böyle mi gerçekleri haber yapıyorsun? Bu mudur ikide bir arkasına saklandığınız basın özgürlüğü?" dedi.

Doğan Grubunun köşe yazarlarına da, “Öncelikle gelin de patronunuzun bu yanlışlarını sahiplenmeyi bırakın da gerçekleri yazınö diye seslenen Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan’ın yazdığı yazılı cevapla ilgili olarak şunları söyledi:
“Diyor ki ‘Hilton’la ilgili bir konuyu belediyenin sorunu olarak biliyordum’. Doğru belediyenin sorunu. Peki, belediyenin sorunuysa bu sorunu bana niye getirdin, niye bunu benimle konuştun? Niye benden bu konuda yardım istedin? Evet Sayın Doğan, Hilton’un önündeki devasa boş alanı yeşil alanı benden İstanbul Büyükşehir belediye başkanıma bu noktada talimat vermek suretiyle rezidans yapmak üzere benden ricada bulundu. Dedim ki ‘mümkün değil, olmaz.’ Ve benden sonra Büyükşehir Belediye Başkanımla da gitti görüşme yaptı. Herhalde bir yemek de yediniz değil mi? Evet bir yemek de yediler. Yanlarında bir üçüncü bir şahıs daha vardı. O da Şişli Belediye Başkanı. Sayın Aydın Doğan bu söylediklerim herhalde yalan değil. Çünkü ben gerçekleri söylüyorum. Kovaladığın iş hakkın değil. Gazetelerin çevreci çevreci dolaşıyor ya işte ben de şimdi diyorum ki çevreci Doğan sevsinler seni. Hilton’un önündeki o devasa yeşil alanı rezidans yapmak üzere Şişli Belediyesinden herhalde işini halletmişti değil mi ama Büyükşehirden beşbinlikler noktasında işini halledemedi. Dün akşamki o cevaplardan sonra bugün bunu açıklamamız gerekiyor. Çünkü Hilton olayı da o kadar basit bir olay değil. Kullandığı ifade şu, ‘ben boşuna mı bu kadar parayı verdim dedi. Orayı rezidans yapmayı düşünerek bu parayı verdim’ dedi. Aynen bana kullandığı ifade bu. Bunlar köşeyi böyle döndüler. Bu ülkede vurgunları böyle vurdular.
Şimdi bugüne kadar bunları iyi yürütüyorlardı. Bizden bunları temin edemedikleri için şimdi rahatsızlar sıkıntı buradan geliyor."


Kaynak



Bu da Aydın Doğan'ın Sayın Başbakana cevabı:


"Bizim medya grubumuz biat etmez"

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan, 'ben açıklayacağım' diyor. Bana göre bir hafta kalmasına gerek yok, hemen açıklasın" dedi.


Aydın Doğan, Başbakan'a Hilton arasiziyle ilgili olarak değil Ceyhan'da rafineri kurmak istediğini söylemek için gittiğini, o görüşmede Hilton'a ne yapılacağını Erdoğan'ın sorduğunu belirtti. Erdoğan'ın Ceyhan'a rafineri işinin Çalık Grubu'na söz verildiğini söylediğini de anlatan Doğan, Başbakan'ın bağımsız basını ve demokrasiyi içine sindirmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan'a seslenen Doğan, "Eğer bizden biat medyası kültürü bekliyorsan bizim medya grubumuz biat etmez" dedi.
Kanal D'de Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlayan Doğan'ın açıklamaları şöyle:

Alman mahkemeleri dava açmış
"Şimdi evvela Tayyip Bey'in tutumuna hayret ettim. Alman medyası bir takım yolsuzlukları bulmuş, fakir fukarayı kandırmışlar. Topladıkları paraları da çeşitli yollarla şirketlerine Türkiye'deki yandaş medyaya aktarmışlar. Alman mahkemeleri de iddianame hazırlanıp dava açmış. Bizim oradaki gazetecilerimiz de iddianamede ne varsa onu yazıyorlar.

Başbakan karıştırıyor
Ben diyorum ki bunu, seninle (Erdoğan) ilgili meseleyi ben yayımlamadım, NTV'de canlı yayında Deniz Baykal söyledi oradan alıntı yaptık yayımladık. Bugün diyor ki, 'Sen öyle diyorsun ama Deniz Baykal da senden aldığını söylüyor.' Deniz Baykal'ın böyle birşey söylediğine kesinlikle ihtimal vermiyorum. Bence Başbakan olayları birbirine karıştırıyor veya gelip ona yanlış enformasyon veriyorlar veya bir kahramanlık edip, birilerini dövüp konuyu değiştirmek istiyor, gündemi değiştirmek istiyor.

Hilton için Başbakan'a gitmedim
(Hilton olayı) çok ucuz bir polemik. Yani bir ülkenin Başbakanı'nın bu kadar ucuz polemiğe girmesi, hakikaten beni son derece rahatsız ediyor. Ben bu ülkede yaşayan, 24 bin adam çalıştıran, bir sürü şirketleri olan bir grup olarak hergün devletle müracatlarımız, işlerimiz var. Hilton'da ben eğer onlardan yasal olmayan birşey istedimse zaten vermemeleri lazım, ben yasal olmayan birşeyi de istemedim. Yasal birşeyi istedim de vermiyorlarsa, burada da onlar suç işliyorlar. Diyor ki, 'bana geldi.' Ben Başbakan'a Hilton için gitmedim.

Çalık'a söz verdik dedi
Ben ona gittim ama Hilton için gitmedim. Başbakan karıştırıyor olayları. Ben Başbakan'a 'Sayın Başbakan 2.5 milyar dolar paramız var, biz bu ülkede yatırım yapmak istiyoruz. Siz Hyundai'ye 'Çek Cumhuriyeti'ne gitme, gel Türkiye'ye sana teşvik verelim' diyorsunuz. 'Ben sizden ne teşvik istiyorum, ne yatırım indirimi istiyorum, ne kredi istiyorum. Ben sadece bir ruhsat istiyorum, o ruhsatla yatırım yapacağım, direkt 2 bin kişiye, 2 bin 500 kişiye iş vereceğim, endirek yolla 15 bin kişiye iş vereceğim ve üç yılda da bu işi bitireceğim, rafineri kuracağım' dedim. 'Nerede kuracaksın' dedi? 'Ceyhan'da' dedim, 'hayır' dedi, 'orayı bizim Çalık istiyor, ona söz verdik' dedi. Dedim ki, 'Çalık da kursun, ben de kurayım' dedim.

İşin içinde Putin, Berlusconi var
'Petrol dağıtıcısıyım, Çalık müteahhit, Ceyhan-Samsun arası hattını yapıyor...' 'Yok' dedi, 'bu işin içinde Putin var' dedi, 'bu işin içinde Berlusconi var' dedi, 'Eni var' dedi. 'Ocak ayında bu iş konuşulacak, bir daha ocak ayında konuşalım' dedi. 'Peki' dedim. O arada kendisi bana sordu, 'Hilton'u ne yapacaksın' diye? Ben de kendisine, 'Valla Hilton'u aldık, biz bunu aileye bir mülk olarak aldık, şu anda ne yapacağımı bilmiyorum ama bu haliyle Hilton demode olmuş, yenilenmesi lazım. Rantable olması için yanına bazı ilave şeyler yapılması da lazım' dedim. O da 'Ben belediye başkanıyla konuşayım' dedi. Ben Başbakan'dan bişey istemedim. sadece o sordu ben de anlattım.

Koruma altına ben aldırdım
Belediye başkanıyla görüştüm. Dedim ki 'Başkan ben buraya modern bir tesis yapmak istiyorum, tesisi koruyarak, aynı yerde olmasını temin ederek. Bugün bazı yayın kuruluşları diyor ki, koruma altına alındı, koruma altına alınmasını ben istedim. Ben Hilton'u yıkıp da yerine gökdelenler yapmak gibi bir niyetim yok. Bu tamamen marjinal medyanın iddiaları. Belediye Başkanı'na da 'Ben burada inşaat yapmak istiyorum, ama siz bana burada eğer halkı çevreyi ve şehri rahatsız edecek, bir fazla rant getirecek bir imar verecek olursanız, ben onu zaten kabul etmem. Ne kendi ismime, ne aileme böyle birşey getirtmem' dedim.

Siyasi şantajdır
Evvela Şişli Belediyesi, orada imar tadili yapmış, benim arsamı koymamış.' Benimle beraber 300 kişi itiraz etmişiz. Ondan sonra Şişli Belediyesi'de imar planlaması içerisine almış. Ben onlardan ne 'bana iki emsal verin, dört emsal verin' diye birşey istedim, ne de böyle birşey oldu. Ne demek 'benden birşey istedi vermedim, onun için yayın yapıyor?' Ucuz siyasi şantaj yapıyorlar, bunun sonucu siyasi şantajdır, polemiktir.

Başbakan'ın RTÜK talebi
(CNNTÜRK'ün RTÜK'ten talebi) Siz hükümetsiniz, siz devletsiniz. Ben de Türkiye'de yayıncılık yapan bir grubum. Devletten birşey isteyeceğim. Evet ben RTÜK'e müracaat ettim. 'CNN'e karasal hak verin' dedim. RTÜK dedi ki, 'bu bizim işimiz değil, Rekabet Kurumu'nun işi. Rekabet Kurumu'na gittik, onay çıktı geldi. Şimdi RTÜK'de. Biz de onun çıkmasını bekliyoruz. RTÜK, bizim arkadaşlarımıza, 'Rekabet Kurumu onay verirse biz de veririz' dedi. Anlıyorum ki Başbakan talimat vermiş, 'vermeyin' diye. Bu ne hukuktur ne haktır. Ben Türkiye krallıkla mı idare ediliyor yoksa demokrasiyle mi onu öğrenmek istiyorum.

Elinde dosya tutuyorsan suç
Ben 50 yıldır bu memlekette iş yapıyorum. Sayın başbakan, 'ben açıklayacağım' diyor. Bana göre bir hafta kalmasına gerek yok, hemen açıklasın. Niye mahkemelere verilmiyor benimle ilgili birşey varsa. Elinde dosya tutuyorsa o da şantaj. İkisi de suç. Böyle şey olabilir mi? Yani bunları konuşan bir ülkenin başbakanı. 'Ben onun her hafta bir şeyini açıklayacağım.' Sen beni hemen hakimleri, savcıları getireceksin, polisini adliyeni getireceksin, tutuklatıp hapsettireceksin. Bu zulümdür, böyle şey olur mu?

Yolsuzluk diz boyuna çıktı
Öfkenin sebebi bana göre şu; 2002 yılında geldi, 'ben bütün bu yolsuzlukların üzerine gideceğim' dedi. Vurgun, yolsuzluk diz boyuna çıktı. Daha bir ay içerisinde Şaban Dişli olayı patladı. Peşinden Gaziantep olayı patladı. Peşinden Deniz Feneri, peşine Batman olayı...
Bunlara bir suçlu arıyor. Türkiye'de gündemi değiştireyim, bir suçlu bulayım. Doğan Yayın Grubu'nu buldu. Bizim grubumuzdan başka da yandaş olmayan grup aşağı yukarı kalmadı. Onun için de seni susturacağım diyor.

Her gün baskı yapıyor
Ben ne Cumhuriyet Halk Partisi'nin yandaşıyım ne AKP'nin. Ben bu ülkenin bağımsız yansız medyasıyım. Benimle Tayyip Beyin övünmesi lazım. Demesi lazım ki, 'benim ülkemde bağımsız, yansız, uluslararası standartlarda bir medya grubu var.' Sen kalkıp da beni hergün 'onu yazdın' diye 'bak ben sana ne yaparım, devletin müfettişlerini, maliyenin görevlilerini, hepsini üstüne gönderirim...' Hergün baskı yapıyor hergün. Kan kusuyoruz kızılcık suyu içtik diyoruz. Bugüne kadar hükümetin bize yaptığı hiçbir baskıyı yayın politikamıza getirmedik. Yasal yollarla mücadale edelim... ama artık tahammül edilmez boyutlara da getirdi. Şimdi ben kalkıp hakkımı Avrupa Birliği'nde mi arayacağım.
Böyle birşeyi Avrupa Birliği'nde konuşsak gülerler. Bir medya grubununu, Başbakan, parti kongresinde 'vur vur inlesin Aydın Doğan dinlesin' diye yuhalatır mı? Ben gazete sahibiyim ya ben siyasi parti değilim. Ben başbakanın ne rakibiyim ne yandaşıyım ne de hasmıyım. Doğru yaptığı şeylerde yanındayım. Yanlış olduğu şeylerde de yazmak zorundayım.

Bizim medya grubumuz biat etmez
Ben buradan Tayyip beye diyorum ki, 'Tayyip bey sana yakışmıyor.' Bana göre bu ucuz şeyler. Sen başarılı genç yaşında Başbakan oldun. Başarılısın da, ülkede güzel şeyler yaptın. Bırak bizimle böyle uğraşmayı da sen Avrupa Birliği'ne Türkiye'yi götür. Biz de sana yardımcı olalım. Eğer bizden biat medyası kültürü bekliyorsan bizim medya grubumuz biat etmez. Bizim kültürümüzde biat yok. Bizim grubumuzda yansızlık var, bağımsızlık var, doğrular var...

Özgür basını içine sindir
Sen beni susturmaya çalışıyorsun. Peki beni susturursan, tek sesli bir medya demokrasi mi olur? Tayyip Bey sen demokrasi ürünüsün, demokrasi seni doğurdu bu hale geldin. Bak Rize'nin Güneysu ilçesinden ve Kasımpaşa'dan çıktın Başbakan oldun, şapka çıkarıyorum helal olsun. Ama demokrasi olmasaydı sen bunu yapamazdın. Eğer bu ülkede demokrasi varsa mutlak suretle özgür basın olmalı. Tek gözlü medyayla demokrasi olmaz. Özgür basına, yansız basını içine sindirmen lazım.
Senin rakibin de değilim. Maalesef 'Benim ailemle uğraşıyor' diyor. Kesinlikle benim kültürümde böyle birşey, ailesiyle uğraşmak yoktur. Ama şimdi ben nasıl uğraşmayayım. Tayyip Beyin damadı, kardeşi, ortak şirkette ve benim bir numaralı rakiplerim. Her gün benim aleyhime yayın yapıyorlar. Bu da kimin talimatıyla oluyor? Neyle oluyor? Yani bu mantığa sığan birşey değil.

Tehditle olmaz
Ben son noktayı yine tekrardan söyleyeyim. Biat kültürü yok bizde. Biz biat etmeyiz. Dua ediyorum Tayyip Bey de demokrasiyi içine sindirsin. Bağımsız basını içine sindirsin. Ülkenin büyük meselelerini çözmek için biz de elimizden geldiği kadar yardım edelim. Parti kongrelerinde rakiplerini eleştir, medyayla ne işin var? Türkiye'nin AB'ye girmesi için biz de elimizden geleni yapalım. Gel Türkiye'nin ekonomik meselelerini çözmek için ne gerekiyorsa yapalım. Yalan yanlış iftira ne varsa düzeltmeye amadeyiz. Ama tehditle şantajla baskıyla olmaz, bunun adı demokrasi değil. Bunun adı olsa olsa diktatörlük rejimidir. Başka türlü olmaz."


Kaynak



Anlaşılan bizim kankiler birbirine girmiş. :D

Aralarında geçen diyaloğa bir bakın. :D[/i]

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI RECEP TAYYİP ERDOÐAN

''"Hem adamlarını yolluyorsun, uzalaşalım diyorsun, hem de gazetelerinden bana saldırıyorsun. Kusura bakma, artık gizli saklı olmayacak bu işler. Her şeyi millete açıklayacağım."


Bu sözler bu ülkenin Başbakanına ait. :D Resmen Aziz Türk milleti ile dalga geçiyor. Demek önceden bu işler gizli gizli yapılıyordu. 6 yıl boyunca Tayyip Bey yapacağını yapmış, Allah bilir götüreceğini götürmüş, şimdi de dalga geçermiş gibi ''herşeyi millete açıklayacağım'' diyor. *böö Aklına yeni mi geldi ey halkçı Başbakan Tayyip Bey ? Daha önce neredeydin ? Uyuyor muydun ?

Savcı, Yargıç, Polis, Adliye, Jandarma, Komando timleri, Ergenekoncular, bizim köyün muhtarı gözaltına alın Başbakanı hadi. Yasal süreci başlatın. Millet olarak ne dolaplar çevrildiğini öğrenmek istiyoruz. :D


Bu da, AB'yi arkasına alıp, Gökkuşağı koalisyonu ile 57. Hükümeti devirip, Tayyip Bey'i Başbakan yapan Doğan medyası sahibi Aydın Doğan'ın sözleri.

"Hiç bekleme, hemen yarın açıkla ne açıklayacaksan. Madem benim böyle pisliklerim vardı, bu kadar zaman niye bekledin? Sen başbakan değil misin? Neden savcıları harekete geçirmedin, neden hukuki süreci başlatmadın?"


Bak bak sözlere bak. :D

Hani bir aralar Doğan medyasının ''Gelecek kuşaklar bu liderleri unutmayacak!'' diye bir sloganı vardı onu da hatırladınız değil mi ? :D

AB'ye uyum yasaları kabul edilmiş, bu yasalara karşı çıkan MHP ve Devlet Bahçeli hariç, bütün partilere ve liderlere tek tek teşekkür edilmişti. Bu liderlerden biri de Recep Tayyip Erdoğan'dı. :D

Sonra da ''Gelecek kuşaklar bu liderleri unutmayacak!'' denmişti.

Evet unutmayacağız. AB yalakalarını, AB asalaklarını, Müslüman Türk Milletinin kaderini AB'ye teslim edenleri, bu milleti aptal yerine koyan yalancı badem bıyıklı takunyacıları asla unutmayacağız.

Bu mesaj Romanesque tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.09.2008 - 02:52


#2 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 08.09.2008 - 09:10

Yok yok Artık Tayyip Erdoğanda bitti Bazı dengeleri çok bozdu Başbakan olurken verdiği sözler takındığı tavır değişti hırsızlık yolsuzluk derken kendi adamları ülkeyi parselledi , diyeceksiniz Aydın Doğan sanki iyi mi o da iyi değil Tayyip Erdoğan sayesinde Tekelleşti medyada ama şimdi araları bozulunca açıklar açıklanmaya başladı.

Şimdi Ergenekondan Aydın Doğanı içeri aldırma zamanı ama Aydın Doğanda boş değil bu iş çok su götürür.

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#3 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 08.09.2008 - 09:41

Tayyip Erdoğan + Aydın Doğan medyası = AKP iktidar.

(Tayyip Erdoğan + AKP medyası)- Aydın Doğan medyası = HAMUR... (Tayyip Erdoğan'ın demiş olduğu çok su götürecek hamur. Ekmek hamuru olmadığı kesin, ne çıkacağını bekleyip öğreneceğiz !)

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#4 copyleft

copyleft

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 43 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:CC, RT

Gönderim zamanı 08.09.2008 - 17:58


yolda bir kaza var, telaşlanma polis sadece kontrollü geçiş sağlıyo

#5 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.09.2008 - 18:10

Fatih Altaylı adam olsa yıllardır ekmeğini yediği Doğan hakkında böyle konuşmazdı. O da döneğin teki işte. Zaten Aydın Doğan ne olursa olsun o da önemli değil yani... İster hırsız olsun, ister dünyanın en namuslu insanı olsun. Çünkü konu bu:

Başbakan: "Hem adamlarını yolluyorsun, uzalaşalım diyorsun, hem de gazetelerinden bana saldırıyorsun. Kusura bakma, artık gizli saklı olmayacak bu işler. Her şeyi millete açıklayacağım."

Aydın Doğan: "Hiç bekleme, hemen yarın açıkla ne açıklayacaksan. Madem benim böyle pisliklerim vardı, bu kadar zaman niye bekledin? Sen başbakan değil misin? Neden savcıları harekete geçirmedin, neden hukuki süreci başlatmadın?"


Bu kadar basit. Tıraşa gerek yok.


#6 copyleft

copyleft

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 43 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:CC, RT

Gönderim zamanı 08.09.2008 - 18:12

Bu haberi koymamım sebebi akp'yi savunmak değil. Biliyorum "fatih altaylı bunları söyleyecek en son kişi, kendisi ..." diye cümleler kurulabilir...

ama bir kere de kişiye değil söylediğine bakalım... rant hükümete özgü değil, medya da bunu kullanan bir yapı... altaylı ciner'in v.b.lerinin de yaptıklarını anlatabilse değil mi?

medya ve muhalefet ... ben çok fark görmüyorum ve kurtuluşu değil ama gelişmeyi onlarda görsem de pek ümit vermiyorlar :P

edit: ben tahmin etmiştim başıma gelcekleri ... akpye muhalif olsa bile insanlar bu çarpık medya düzenine de karşı olmalı... iki taraf birbirini yesin demek kolaycılık. düzgün bir medya da lazım bu ülkeye. en azından ntv sitili bir medya bu ülkede en çok okunan izlenen olabilseydi ... düzeysizlik... hürriyet.com.tr gibi bir site ya da milliyet.com.tr .... onlara bir bakın, sanki posta gazetesinin internet sitesi :)

Bu mesaj copyleft tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.09.2008 - 18:16

yolda bir kaza var, telaşlanma polis sadece kontrollü geçiş sağlıyo

#7 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.09.2008 - 18:19

Hocam biz de farklı bir şey söylemiyoruz. Ortada bir rant kavgası var evet. Başbakan ve Aydın Doğan çıksın açıklasın o zaman. Bakın ne demiş Başbakan:

''Hem adamlarını yolluyorsun, uzlaşalım diyorsun, hem de gazetelerinden bana saldırıyorsun. Kusura bakma, artık gizli saklı olmayacak bu işler. Her şeyi millete açıklayacağım."

Tamam altı yıl boyunca açıklamadın, şimdi açıkla o zaman.

Ama açıklamayacak tabii. Çünkü bir haftaya kalmaz sorun çözülür, herşey kaldığı yerden devam eder. Taraflar şimdiden kulis yapmaya başlamıştır. :P


#8 ulkumuzturan

ulkumuzturan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 86 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2008 - 00:15

Başbakan Erdoğan son zamanlarda kime nasıl ne şekilde saldıracağını şaşırmış olup son feveranlarıda Doğan grubu iledir , Başbakan yaptığı her yolsuzluğa bir kılıf aramaktadır malumunuz Cumhurbaşkanı Gül Ermenistan ziyaretini gerçekleştirmiş ve bu ziyaretin kılıfınıda Ülkücü Hareketin Başbuğu Alparslan Türkeşe dayandırlımış ama MHP den akp ye ve mihraklarına tokat gibi cevap verilmiştir, şim akp ve Doğan grubu ile yaşanan kim daha güçlü polemiğinden ayrıntılar aktaracağım

Bugün Türkiyede Aydın Doğanıda Recep Tayiip Erdoğanıda herkes tanımaktadır herikiside hırslarının peşinde koşan iki insandır , Başbakanın durumu malum ruh hali ap açık ortadadır ve ruh hali memleketi yönetecek kapasitede olmadığını ortaya çıkarmaktadır, ve yaptığı icraaatlerde ortadadır , akp ve Doğan gurubu arasında çıkar kavgaları ayyuka çıkmıştır , birisi ( başbakan ) siyasi ve ekonomik hırs adamdır diğeri ( Aydın Doğan) elindeki medya gücünü ekonomik çıkarları doğrultusunda kullanan , geçmişteki bütün hükümetlerle çıkar ilişkisi içerisnde olan adı kartel medyası olan oluşumun başıdır...

Son zamanlarda basından izlediklerimiz kadarıyla her iki tarafta bir birinin yaptığı pis işleri ortaya çıkarmakla meşguldürler , , benim babam senin babanı döver misali saldırılar devam etmektedir, bu durumda kim haklıdır ikiside haklı değildir , bir taraf elideki siyasi gücü son haddesine kadar kullanmak için son nefesine kadar savaşa devam durmak yok diyecek , diğer taraf ise ben medyayım bizde biaat olmaz diyerek takiye yapmaya devam edeceklerdir , yada bir noktadan sonra anlaşmaya varacaklardır , Doğan efendi isteklerini yaptırırsa Akp ye medyasından desteğini vermeye devam edecektir 3 kasım 2002'den günümüze kadar olduğu gibi , Akp de bu savaştan arzuladığı siyasi rantı sağlayacaktır , neticede her ikiside amaçlarına ulaşacaklardır birisi kesesini dolduracak yeni tv ler yeni gazeteler açacaktır devlettten yeni ihaleler alacaktır ( poaş , star vs. ) biriside Doğan gurubundan medya desteğini almaya ve Milletimizi kandırmaya takkiye yapmaya devam edecktir , Millet kavramı her iki tarafında umurunda değildir , Millet alahine ne var ise uygulamaya devam edeceklerdir çünkü Başbakanda Aydın Doğanda dış ve içerideki şer odaklarına 3 kasım 2002 rahinde tam BİAAT sözü vermişlerdir

Sonuç: Aydın Doğan biaat etmem savsatalarını bir kenara atıp biaatın alasına yapacak ve Akp ye biat edecktir geçmişte örneklemeleri ortadadır

Tayyip Erdoğan ise hem kendi yandaş medyası ve Doğan medyası desteklemeleri ile ALTATMALARA / KANDIRMALARA / PALAVRALARLA durmak yok yola devam diyecektir yani KÖRLER SAÐIRLAR BİRBİRİNİ AÐIRLAR Vesselam



Ferhat Güneş

www.ulkumuzturan.com

#9 gul_sah

gul_sah

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.281 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 09.09.2008 - 17:01

çok iyi bir yazı

http://www.gazetepor.../NEWS/GP_281262
İnsanlar onlara ne söylediğinizi unutabilirler
ne yaptığınızı da unutabilirler
Ama ne hissettirdiğinizi asla unutmazlar.

#10 LAZRAİL

LAZRAİL

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 85 Mesaj

Gönderim zamanı 11.09.2008 - 18:06

AYDIN DOÐAN BAŞBAKANA SALDIRINCA İFTİRALAR ATINCA OLMIYACAK AMA BAŞBAKAN İFTİRALARI ÇÜRÜTMEK İÇİN İKİ LAF EDİNCE SALDIRMIŞ OLUCAK

#11 ulkumuzturan

ulkumuzturan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 86 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.09.2008 - 21:19

Buradaki amaç başbakanın yada Aydın doğanın birbirine saldırması değil büyük Türk Milletinin uyutulmaya çalışılmasıdır iyi analiz edin kardeşlerim
www.ulkumuzturan.com

#12 nünü

nünü

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:izmir

Gönderim zamanı 12.09.2008 - 09:35

Tepkiniz aydın doğanaysa gurubun gazetesini okumayın tv sini izlemeyin başbakanaysa o partiye oy vermeyin.Bizler uyutularak ne oyunlar dönüyor.ne paralar kazanılıyor.Ama türk milletinde en ufak bir tepki yok.Türk milleti çeyrek asırdır uyuyor zaten..
SANA NASIL YÜZ VERİPTE DEÐERİNİ ARTTIRDIYSAM , SENİ SIFIRLA ÇARPAR YOK EDERİM...

#13 fasulye

fasulye

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 90 Mesaj

Gönderim zamanı 12.09.2008 - 09:40

Şimdi bu çeyrek asır öncesi demek sekseniki ihtilalı demek, bunu mu demek istiyorsun ? Ondan önce uyanık mıydık ?

#14 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 12.09.2008 - 11:10

Şimdi göstermelik kapıştılar. Bunun adına kayıkçı kavgası derler. Bugün kavga eder gibi görünürler, yarın yine barışırlar. Barışmaya elleri mahkumdur, çünkü iki tarafın da çıkarları bunu gerektirir. Çünkü Aydın Doğan’ın milyarlarca dolarlık parasal çıkarları Tayyip’in elindedir.



Öte yanda ise Tayyip, Aydın Doğan medyasına muhtaçtır. Düşünün ki, yedi adet gazetesi ile yazılı basınının yaklaşık yüzde 40’ı bu patronun elindedir. (Hürriyet, Milliyet, Vatan, Radikal, Referans, Posta ve Fanatik.) Buna aynı patrona ait televizyon kanallarını ekleyin. (CNN Türk, Star, Kanal D.) Tayyip bu gücü karşısına alabilir mi ?



Burada bütün hikaye şudur: Bir medya patronu bir sürü işe girişmişse, devletle ve hele bir tek parti iktidarı ile POAŞ’tan rafinerilere, enerji ihalelerinden özelleştirmelere, Hilton arazisinden bilmem neye kadar binbir işi varsa, ortalıkta milyarlarca dolarlık çıkar ilişkileri mevcutsa, o patron iktidar partisinin güdümünden çıkamaz. Aleyhte birkaç yayın yaptığı anda yaygara kopar ve ona geri adım attırırlar. Patron da zaten haddini bilir ve geri çekilir.

emin çölaşan..


işte bende tam bunu diyecektim ....
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#15 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 15.09.2008 - 15:03

Gönderilen Resim
Gönderilen Resim

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#16 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 15.09.2008 - 16:56

Hayranım resimlerle mesaj yazmana.

Değişiklikler Kaydedildi...

#17 HAYAL@

HAYAL@

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 360 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:efkarlı hem de istanbullu
  • İlgi Alanları:o kadar çok ki hangisini sölüm

Gönderim zamanı 19.09.2008 - 14:53

birileri haddini bildirmeliydi doğana

eline sağlık başbakanım
adam arayanlar adam olsalardı

dünya adamdan geçilmezdi

#18 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 19.09.2008 - 14:58

Hatta cami avlusunda katrana bulayıp, kaz tüyüne batırmalıydık. *fiuv

TABİ ERDOÐANIN TÜM DEDİKLERİ DOÐRUYSA !

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#19 HAYAL@

HAYAL@

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 360 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:efkarlı hem de istanbullu
  • İlgi Alanları:o kadar çok ki hangisini sölüm

Gönderim zamanı 19.09.2008 - 15:03

elbette ki doğru ise ama kardeşim emin ol çoğu doğru
bu adama güvenmiyorum
ama eğer yanlışsa da hesabı sorulur erdoğandan
yani biz doğruya doğru deriz
adam arayanlar adam olsalardı

dünya adamdan geçilmezdi

#20 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 19.09.2008 - 15:12

AYDIN DOÐAN'a biz küfür ederken, yarabbi şükür diyenler vardı..

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli