İçerik değiştir



- - - - -

Yaşasın Bikini


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 5 yanıt verildi

#1 Minnie

Minnie

    Ve Güldüm Geçtim...

  • Üyeler
  • 1.156 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 14.08.2008 - 21:57


Bikini, 5 Temmuz'da 60 yaşına basıyor ve 60 yıldan beri gündemde kalan bir devrim olmayı başarıyor. Bikini, hayatta Fransızlar'a borçlu olduğumuz en güzel şeylerden biri. İlk kez 1946 yılında Fransız Louis Réard tarafından keşfedildi. Réard, mesleğe araba mühendisliği ile başladı, fakat sonradan yeteneklerini plaj giysisi tasarlamaya dönüştürdü ve duygusallığının sonucu da aşağı yukarı bugün bildiğimiz haliyle bikiniydi. Bu, moda endüstrisinin iki parçalı plaj giysisi tasarlamadaki ilk girişimi değildi. Bu tarih, Sicilya, Piazza


Gönderilen Resim


Armerina'da Villa del Casale'deki mozaiklerde resmedildiği üzere en az 1600 yıl önceye; Roma zamanına kadar uzanır. Plaj giysisinde bir otorite olan Sports Illustrated, bikini sözcüğünün; Latince'de iki anlamına gelen "bi" ve LYCRA® elyafının santimetrekaresini ifade eden "kini"den türetiğini iddia ediyor.

Böyle olmasını ne kadar istesek de bu doğru değil. Bildiğiniz gibi Louis, bu ismi; Pasifik Adası'nın bir zinciri olan ve Amerika'nın bir atom bombası atıp parçalara ayırarak gündeme getirdiği Bikini Atolü'nden ödünç aldı.

Louis'in bikini keşfi, nükleer tahribi birinci sayfadan indirdi ve herkes tarafından tartışılır hale geldi.


Gönderilen Resim

Bikini, çok fazla skandallarla gündeme geldiğinden o dönemin ünlü modelleri giymeyi reddetti. Réard bu problemi; Paris'in merkezinde ünlü Piscine Deligny'de gerçekleştirdiği lansmanda model olarak Casino de Paris'in nü dansçısını kullanarak çözdü.

Mütevazi iki parçalı yüzme giysisi 1930'ların sonunda Hollywood filmlerinde görünmeye başlamıştı bile. Bu moda, 1943'te beklenmedik bir teşvik aldı. Amerikan Hükümeti, savaş çabalarına destek olsun diye kadınların mayo kumaşlarının yüzde 10 azalmasını emretti.

Generaller, mayo kumaşını iki metre karenin altına indirdiği için Louis'i bir madalya ile ödüllendirmelilerdi; fakat bu halk için biraz fazla olurdu. Kilise, duruma el koydu ve bikini İtalya, İspanya ve Portekiz'de yasaklandı. Hatta Fransızlar bile teredütte kaldı.

Brigitte Bardot, "Ve Tanrı Kadını Yarattı" adlı filmde bikininin dekoratif potansiyelini gösterdiğinde ve halk her türlü riski göze alıp bikini giymeye başladığında henüz 1950'li yılların ortaları bile değildi. Birdenbire bikini, seksi bir giysi olarak St. Tropez'den İtalyan Riviera'ya kadar tüm mayo mağazalarında yerini almaya ve hatta sayı olarak yeterli gelmemeye başladı.

Atlantik'in diğer yakasında ise Marilyn Monroe ve Rita Hayworth, ilk bikini giyenlerdendi. 1957'de Jayne Mansfield, oldukça muhafazakar Life Magazine'e kapak oldu.

Ardından 1961'de hiç tanınmayan bir şarkıcı Brian Hyland, "Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini" adlı parça ile listeleri zorlayarak en üst sıralara yerleşti ve bikini seri üretime geçti.

Aynı zamanda Bond kızı Ursula Andress, 1963'te kalçasında tabanca kılıfı ve av bıçağı aksesuarları ile denizden çıktı ve böylece bunlar, Avrupa plaj yaşamının ayrılmaz bir parçası oldu.

Avrupa, şimdi tüm dünya ile paylaştığı bikiniye, kendi kültürel mirasının bir parçası olarak sahip çıkabilir. Ve biz; LYCRA® elyafının üreticisi INVISTA olarak, LYCRA®'nın 1960'ların başından bu yana bikininin gelişmesinde çok etkin bir rol oynadığını iddia edebiliriz.


Gönderilen Resim

LYCRA® ve Bikini 60. Yıl Kutlama
Plaj giysisi, LYCRA® markasının devrim yarattığı ilk giysi kategorisidir. Biz 1960'lardan bu yana bikinilerin daha iyi görünmesi, vücuda daha uyumlu ve daha uzun ömürlü olması için çalışıyoruz.

Bikininin yıldönümünü kutlamak için LYCRA® markası; dünya çapındaki kampanyasının sloganı HAS IT'in (ONDA VAR) üzerine inşa ettiği "CELEBRATE IT" başlığı altında yepyeni bir tüketici reklam kampanyasına imza atıyor. Bu kapsamda Aqua de Coco, La Perla, Lenny, Salinas, Sauvage, Andres Sardà, Shan ve Manuel Canovas gibi lider markaların da içinde bulunduğu bir dizi perakendeci marka promosyonları gerçekleştirilecek. Buna ek olarak LYCRA®; tüketicilerine, mayo ve bikini tasarımcılarının koleksiyonlarından sınırlı sayıdaki parçalara internet üzerinden sahip olma şansını sunacak.

Markaların ve perakendecilerin kendi bikini koleksiyonlarını farklılaştırmak, bikininin yıldönümünün yaratığı tüketici heyecanından ve medya ilgisinden faydalanmak için özel tasarlanmış yeni bir etiket sunuluyor.

1886'ya kadar uzanan dikkate değer tarihi ile plaj modasında kesinlikle yeni olmayan Triumph bu yıl, LYCRA® elyafını kullanarak "Chicago Retro" isminde özel bir bikini yıldönümü koleksiyonu tasarladı.


Xtra Life LYCRA® kumaşları
Hem Avrupa hem Amerika'daki en son bikini kreasyonlarından bazıları, plaj giysisinde yeni bir buluş olan "Xtra Life LYCRA® kumaşı" ile hazırlandı. Bu önemli elyaf sayesinde üreticiler ve perakendeciler, tüketicinin mayo ve bikinide aradığı yeni standartları sunabilecek: her şeyden önce vücuda uyum ve şeklini uzun süre koruma. Ürün, son dönemde tanıtılan diğer elastan plaj giysisi ürünlerine oranla klora karşı 3 kat daha fazla direnç gösterme özelliğine sahip. Xtra Life LYCRA® kumaşı, klorlu suda 180 saate kadar çok iyi kumaş performansı sunuyor. Bu özelliği ile diğer rakiplerini geride bırakıyor









INVISTA, tüketicinin bu yeniliği fark edebilmesi için Xtra Life LYCRA® kullanan marka ve perakendecilere özel bir etiket hazırladı.

La Perla, bu yeni kumaşı 2006 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda tanıtarak, bu yeniliği hızla hayata geçirdi.


Plaj Giysisinde LYCRA®
1930'lu yıllarda örgü yünden yapılmış tek parça bir plaj giysisi, ıslakken yaklaşık 3.6 kg ağırlığındaydı.

1946 yılında Réard bikiniyi icat etti ve Paris, Piscine Molitor'da tanıtılan bu seksi giysi büyük beğeni topladı. Bikinide hafif ipekli kumaş ve dokuma kumaşı kullanılmıştı.

1950'lerde tekstüre edilmiş naylon dokulu ilk plaj giysileri kendini gösterdi. Bunlar, yünden yapılmış olanlara göre daha hafifti ve daha kısa sürede kuruyordu.

1958'te LYCRA® icat edildi.

1960'ların sonunda naylon ve sektörde daha yeni olan LYCRA® kullanılarak yapılan ilk plaj giysileri, Avrupa plajlarında boy göstermeye başladı. Bu plaj giysileri, kuru iken sadece 100 gram, ıslak olduklarında ise sadece 175 gram ağırlığındaydı. Çok çabuk kuruma özelliğine sahip bu plaj giysilerinin asıl avatajı ise vücut hatlarını güzel göstermeleriydi.

Rudi Genreich'in üstsüz bikinileri haber başlıklarına konu oldu. Amerikalı tasarımcı nudizmin 5 yıl içerisinde ortaya çıkacağını söyledi. Yeni baskı teknikleri sayesinde parlak ve rengarenk baskılar kendini gösterdi.

1972 yılında Munih Olimpik yüzücülerinin giydiği hafif mayolar, naylon ve LYCRA® ile yapılan ve "ikinci deri" diye de tabir edilen yeni bir mayo çeşidine ilham kaynağı oldu.

Olimpik dalış şampiyonu Mark Spitz, naylon ve LYCRA® ile yapılan erkek mayosunu tanıttı.

G-string ilk defa Brezilya plajlarında görüldü.

Güneş yağı gibi bronzlaştırıcı ürünlerin satışları patladı.

80'lerin sonlarında elele giden rahatlık ve uyum, özgür yaratıcılığın yolunu açtı. Kumaşlar, parlak saten rötuşlarla ve inci veya metalik pırıltılarla beraber plastifiye baskılarla tanıştı.

Ruhsal, bedensel sağlık ve formda kalmak bu on senenin ana motifleriydi. Bu motifler mayo modellerine de yansıdı. Güneşin cilt üzerinde olumsuz etkilerini gösteren çalışmalar, bir dizi yeni koruyucu ve iyileştirici ürünlerin yolunu açtı.

LYCRA®, INVISTA'nın yüksek kaliteli streç elyaf ve kumaşları için tescilli ticari markasıdır.




kyn-kadınca

Bu mesaj quStah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.08.2008 - 22:01


#2 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 15.08.2008 - 00:07

geçmiş doom günün kutlu olsun bikiniii *öberah
iyi ki doğmuş ::
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim

#3 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 15.08.2008 - 00:29

2. resimdeki pu çocuğu köle pazarında esir seçer gibi ne bakıyor lan o kadına adi herif hiç mi görmedim bikinili kız...ki görmemişsin...adabıyla bakılır ayı göz ucuyla bak öküz...ha öküz ha
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#4

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 15.08.2008 - 00:30

Beyaz bikini ve içindeki süpermiş *öberah

#5 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 15.08.2008 - 00:34

vala güneyde herkes yokini giyiyor *öberah

#6 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 17.08.2008 - 00:05

Bikinide yıllanmış kim derdi bu görüntünün altında tarih yatıyor diye demek ki neymiş bikini deyip geçmeyeceksin seneler bile onu yok edememiş zaten yok olsun isteyende yok böyle devam etsin :D

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli