Jump to content



- - - - -

'lahana, Lahana, Söyle Bana, Kim Daha Zayıf Şu Dünyada'


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Minnie

Minnie

    Ve Güldüm Geçtim...

  • Üyeler
  • 1,156 posts
  • Cinsiyet:Bayan

Posted 14.08.2008 - 21:39


Lahana çorbasına patates hariç, her tür sebze konabilir.

İşte her gün bir başka diyet listesinin verildiği şu yaz günlerine damgasını vuran ünlü 'Lahana Çorbası Diyeti' ile ilgili merak ettiğiniz, ama sormaya çekindiğiniz her şey




Aslında çok eski, dededen kalma tabir edilebilecek bir çorba lahana çorbası. Ama bu yazın başından beri resmen moda oldu. Cem Yılmaz'ın kulağına kadar gitmiş olmalı ki, gösterilerinden birinde lahana çorbası içerek zayıflayan Kenan Doğulu'ya laf attı. ('Ben de lahanayla zayıflayacağım,' diye.) Biz de merak ettik nedir bu işin aslı diye. Bölük pörçük her yerde okumuşsunuzdur ama işte size bu diyeti uygulayanlarla ve yaratıcısıyla görüşerek hazırlanmış son derece derli toplu, enine boyuna bir lahana çorbası dosyası. Noktayı koyuyoruz yani.


Her şey nasıl başladı?


15 Mayıs'ta Sabah'ta Balçiçek Pamir, 'Kadınlar çok kıskanç, çok' başlıklı bir yazı yazdı. 'Yaz yaklaşmış, hepimizde birkaç kilo vermek gibi bir hedef var. Peki o zaman kadınlar niye birbirlerine söylemiyor yenilikleri?' diye soran Pamir, çorba diyetini uygulayan ve yanında kullanılan bitki haplarından yıllardır yararlanan kadınlardan bahsedince 'olay patladı'. 8 0 4 adını taşıyan haplar ve çorba, kilo vermek isteyenlerin gözdesi oldu birden. Bu yöntemin yaratıcısı Eric Favre da sık sık gazetelerde görünmeye, hatta bir gazetede yazılarını yayımlamaya başladı.


8 0 4 de ne?

Efendim, gidip eczaneye 8 0 4 denen zayıflama kitinden talep ediyorsunuz. Kutunun içinden bir şişe solüsyon ve 40 tane tablet çıkıyor. (Yaklaşık 65 YTL.) Bu solüsyonu, tabletleri ve tabii lahana çorbasını içerek sekiz günde, sıfır zahmet çekerek dört kilo veriyorsunuz. Ayrıca, biraz daha paraya kıyıp (yaklaşık 40 YTL) lahana çorbasını toz halinde hazır almak da mümkün. Ancak çorbayı hazırlaması da, çeşitli baharat eklemeleriyle ağız tadına uydurması da kolay. Nasıl hazırlanacağını anlatacağız da, önce tabletler ve solüsyon ne işe yarıyor, ona bakalım. Aşağıda da göreceğiniz gibi, bu yöntemin esası sekiz gün boyunca vücuda en çok zarar veren yiyecekleri tamamen sistem dışı bırakmak.


Tabletler ne işe yarıyor?


Doğal olarak, ansızın tüm bu zararlı ama zevkli alışkanlıklardan mesela şekerden ve yağdan mahrum kalan bünye sersemliyor. Ayrıca, söz konusu lahana çorbası olunca herkesin ilk tepkisi de 'gaz yapar,' oluyor, haliyle. Solüsyon ve tabletler burada devreye giriyor işte. Her sabah bir bardak suya iki kaşık katılarak içilen solüsyon, yeşil çay, ahududu, turunç gibi bitkilerin özlerinden oluşuyor. Sabah üç, akşam da iki tane alınan tabletler de ardıç, limon bitki özleri ve çeşitli vitaminler içeriyor. Ayrıca hem solüsyon hem de tabletler çeşitli bitki yağları da içeriyor. Sonuç olarak, sekiz gün boyunca pek de çaba harcamadan ortalama dört kilo veriliyor. Bünyesine ve kilo durumuna göre altı kilo veren de var, üç kilo veren de.


Çorbanın tarifi
6 büyük kuru soğan
5 domates
2 kırmızı dolmalık biber
1 lahana
1 demet kereviz sapı
3 litre su ve istediğiniz kadar baharat. Yani, tuz, biber, dere otu, maydanoz, nane, limon vs. Bütün malzemeyi koca bir tencereye doldurup, sık sık el blender'ı kullanarak yaklaşık iki saatte nefis ve koyuca bir çorba yapıyorsunuz. O koca tencereyi buzdolabına kaldırıp, her gün tüketeceğiniz kadarını, istediğiniz zaman ısıtabilirsiniz. Diyet süresince işe gidenler de çorbanın gün içinde tüketecekleri kadarını bir termosla işe götürebilirler. Lahana kokusunun genelde insanları rahatsız ettiğini unutmayın. Üstelik bu çorbanın içinde altı tane kocaman soğan da var. Yani iş yerinde ulu orta içmemek daha doğru. İşe götürenler için hazır çorba seçeneğini hatırlatmakta yarar var. Bu çorbanın tadı da güzel ama evde hazırlanan gibi olmuyor, tabii.


Dikkat edilecek hususlar Çorbada kullanılan lahana, kereviz ve maydanoz söktürücü özelliği olan sebzeler. Bir de üstüne her gün mutlaka içilen en az iki litre suyu ekleyin. Zaten kısa sürede ortalama dört kilo verilmesinin nedeni de ilk etapta vücuttaki suyun atılması. Bu işlem de sık sık tuvalete giderek gerçekleşiyor, haliyle. Yani, mesela uzun bir yolculuğa çıkacaksanız, sürekli tuvalet arayacağınız aklınızda olsun.


Sekiz günden sonra ne oluyor?


Bir kere, hakikaten insan kendini rahatlamış hissediyor. Neresinden baksanız bir detoks uygulamış oluyorsunuz. Ancak gerçekten kilo vermek için biraz daha beklemeniz gerek. Üç hafta kadar. Bu arada, sekiz günde kurtulduğunuz fazlalıkları bu 21 günde geri almamalısınız. Bunun için ne yapacaksınız? İlk hafta şöyle bir beslenme sistemi uygulamanız öneriliyor:
Kahvaltı: Çay, kahve, bir dilim kepek ekmeği ya da müsli, meyve suyu.
Öğle: Sebze, bir porsiyon protein (et ya da balık), yağsız yoğurt.
Akşamüzeri: Bir meyve.
Akşam: Sebze çorbası, ızgara et ya da balık, sebze veya salata, yağsız peynir.
Sonra, ikinci ve üçüncü haftalarda sabah ekmeğe biraz yağ sürebilir, yemek sırasında bir bardak şarap içebilir, yağsız yoğurt ve peynirleri az yağlı olanlarla değiştirebilirsiniz. Önemli olan, gözünüz dönüp de sekiz günde vücuttan attıklarınızı aynen geri almamanız. Bir de, her gün en az iki litre su içmekten vazgeçmeyin.


İkinci ve yeni dönem:


Hiç kilo almadan üç haftayı tamamladıktan sonra aynı diyeti ikinci kez yaparak dört kilo daha verebilir ve başladığınız noktadan ortalama sekiz kilo eksik olarak hayata devam edebilirsiniz. Esas olarak tüm diyetler gibi bu da sağlıklı ve bilinçli beslenme alışkanlığını edindirmeye çalışıyor. Yapabiliyorsanız, ne ala. Ayrıca, neden yapamayasınız? Unutulmaması gereken bir başka nokta da, sekiz günlük diyetin önemli tarihlerden önce tekrarlanabileceği. Yani mesela bir düğünden, önemli bir toplantıdan önce sekiz gün lahana çorbası içerek ortalama dört kilodan kurtulmak mümkün.


Eric Favre kim?


8 0 4 sisteminin yaratıcısı Eric Favre, Lyon yakınlarında bir kasabada büyümüş. Babasının isteğiyle tarım teknisyenliği okumuş ama doğaya, sağlıklı beslenmeye ilgisi onu bambaşka bir alana yönlendirmiş. Aslında, 'armut dibine düşer' sözünü hatırlatır biçimde büyüdüğü topraklara dönen Favre, burada 3 Chenes (üç meşe) isimli şirketini kurmuş. Babasının çiftliğindeki üç meşe hala yerinde. 1993'te kurulan şirket kısa sürede çapını genişletiyor. Sonra bir gün Eric Favre ABD'ye gidiyor ve kalp ameliyatı geçirecek hastalara uygulanan lahana çorbası diyetiyle tanışıyor. Sonra 8 0 4'ün piyasaya çıkarılmasından sonra, yani yaklaşık beş sene önce şirket büyüme rekoru kırıyor. Borsaya da açılınca, Favre hatırı sayılır bir servet sahibi oluyor. Bugün, deneysel üretim yaptığı 12 hektarlık bir tarlası, araştırma geliştirme laboratuvarı ve yüzlerce çalışanı, dünyanın 40 ülkesinde satılan 250 civarında ürünü var. Ürünlerin hepsi doğal malzemelerle sağlıklı, bakımlı ve genç bir yaşam sürmeye yönelik. Bizde şimdilik yalnızca 8 0 4 var.


Diyet:
1. gün: Çorba ve meyve (muz dışında)
2. gün: Çorba ve sebze (baklagiller hariç)
3. gün: Çorba, sebze ve meyve
4. gün: Çorba, 5 muz ve sebze
5. gün: Çorba ve 300 gr. et, 6 domates
6. gün: Çorba ve 300 gr. et ya da balık
7. gün: Çorba, kahverengi pirinç, yeşil sebze
8. gün: Çorba, kahverengi pirinç, yeşil sebze, meyva suyu
Çorbanın tarifini verdik. Lahana, soğan ve kereviz olmazsa olmaz. Başka sebzeler de koyabilirsiniz ama patates ve havuç kesinlikle yasak. Baklagilleri de kullanmaktan özellikle ilk dönemde kaçınmalı. Gün içinde, çorba ve miktarı özel olarak belirtilmeyen besinler istenildiği kadar tüketilebilir.


kaynak:radikal





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users