İçerik değiştir



- - - - -

Düğünde 60 Bin Mermi Sıkıldı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 8 yanıt verildi

#1 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 21.07.2008 - 16:19


Düğünde 60 bin mermi sıkıldı
Ağır silahlarla havaya binlerce el ateş açıldı...

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı eteğindeki Cevizağacı Köyü'nde, Belçika'da yaşayan Süryani 20 yaşındaki Mecit ile 19 yaşındaki Estel Yaramış'ın düğününe, yöredeki aşiret ağaları da katılınca Biksi marka ağır silahlarla havaya binlerce el ateş açıldı.

Irak sınırına yakın bölgedeki düğünde Süryani çiftin dini nikahını Midyat Deramer Kilisesi Papazı İshak Ergün, kurulan ‘Çadır kilisede' kıydı.

Beytüşşebap İlçesi'nden 20 yıl önce Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göç eden Süryaniler, akraba olan Mecit ile Estel Yaramış'ın düğünü için terk ettikleri Çevizağacı Köyü'nde bir araya geldi. Kuzey Irak sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Kato Dağı eteklerinde bulunan Cevizağacı Köyü'nde 6 gün, 6 gece süren Süryani düğününe, bölgede korucu olan ‘Ertoşi', ‘Gevran' ve ‘Jirki' aşiretinin önde gelen isimleri ile Beytüşşebap Belediye Başkanı DTP'li Faik Dursun da katıldı. Aşiret ağalarının düğüne katılması üzerine taraftarları havaya peş peşe ateş açtı. Silah sesleri bir anda bölgede yankılarınken, aşiret üyeleri terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda kullanılan şeritli ‘Biksi' marka ağır makinalı tüfeklerin yanı sıra, Kalaşnikof ve ABD yapımı M-16 ve ve uzun menzilli Kanas marka tüfeklerle 6 gün boyunca aralıklarla peş peşe binlerce mermi sıktı.

Köy meydanındaki halaya yüzlerce kişi katılırken iki korucu, şeritli Biksi ağır makinalı tüfek ile havaya ateş açtı. Bu sırada yanlarında duran ve üzerlerinde ‘Allah Korusun' yazılı iki minübüs dikkat çekti. Düğün boyunca aşiret ağalarının gelişi ve gidişi sırasında alanda sıraya dizilen ağır silahlı korucular ‘Hoşgoldin', ‘Güle güle' mesajını havaya ateş açarak gösterdi. Düğünün yapıldığı meydanın yanısıra evlerin balkonlarından da sürekli hava ateş açıldı. Korucular tarafından havaya yaylım ateşi açılırken silah seslerinden ürken özellikle çocuklar kulaklarını kapatmak zorunda kaldı.

GELİN VE DAMADA 390 BİN YTL

Silah seslerinin sık sık yankılandığı ve 6 gün boyunca yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı düğünde davetlilere ikram edilecek yemekte kullanılmak üzere 70 küçükbaş hayvan kesilirken, 1 ton pirinç, 1 ton salatalık ve domates, 4 bin ekmek, 40 kilo çay ve 5 bin şişe su ile kola tüketildi. 3 bin metrekare alan üzerine kurulan 1000 metre uzunluğundaki çadırın altında davetlilere düğün yemeği verildi. 10 kazanda aşçılar tarafından pişirilen düğün yemeği yaklaşık 10 bin kişiye dağıtıldı. Düğünde gelin ile damada YTL'nin yanısıra dolar ve euro olmak üzere toplam 390 bin YTL para takıldı.

Damadın babası Muhsin Yaramış ile gelinin babası Çetin Yaramış, yöresel ve aşiretsel gelenekler gereği düğünlerde genellikle havaya silahla ateş edildiğini söyledi. Yaramış, “Bu yöredeki düğünlerin büyük bölümünde silah sıkma adeti vardır. Biz de havaya silah sıkılırken, evlenen gelin ve damadın başına da dolar atılıyor” dedi.

ÇADIRDAKİ NİKAH 3 SAAT SÜRDÜ

Süryani gelenekleri ve Hıristiyan inancına göre kıyınan nikah yaklaşık 3 saat sürdü. Kiliseye çevrilen bir çadırın içinde Midyat Deramer Kilisesi papazı İshak Ergün ile 12 yardımcısı tarafından yapılan dini ayinle Mecit ve Estel Yaramış’ın nikahı kıyılırken, çadır dışında yine ağır silahlarla havaya ateş açıldı.

Hürriyet


Nasıl olsa ceplerinden çıkmıyor o atılan mermilerin parası. Ödemiş olduğumuz vergiler, koruculara onlardanda düğün eğlencelerine kurşun olarak dönüyor. Adam gibi görevimin başındayım diyen biri varsa sorsun bakalım hesabını !

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#2 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 21.07.2008 - 17:49

gelinle damadın basına dolar atılırken sıkılıyomus kursunlar
kötü bir niyetleri yok yani
gelinle damada dolar yağdırıldıgı belli olsun diye
yoksa millet sorar nerden geliyo o dolarlar diye
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#3 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 21.07.2008 - 18:02

60.000 mermi akla fikre zarar....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#4 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 21.07.2008 - 23:35

Biz kendi düğünümüzde bir tane atsak polis damlar hemen.. :P

Değişiklikler Kaydedildi...

#5 Who am I

Who am I

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.041 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ça test egale
  • İlgi Alanları:naie pas peur de moi

Gönderim zamanı 21.07.2008 - 23:39

savaş olmasın o sakın 60.binn diyorsun yuhhh
Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor

#6 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.07.2008 - 23:48

Teröristlere atsınlar o mermileri... Devletin silahı ve mermisi ile şov yapmasınlar. O mermilerde tüğü bitmemiş yetim hakkı var.

#7 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 22.07.2008 - 10:32

Tüğü bitmemiş yetim hakkını savunan siyasetçi ve bürokratlar bunlara göz yumarlar. Çocuklarını devlet köyümüze okul yapmıyor bahanesiyle okula göndermezler. Devlet sağlık ocağı yaptırmadı yakınlarımız ölüyor diye devleti düşman bellerler.

Hay ben bu geri kafalı , maganda tiplilerin...

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#8 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.07.2008 - 16:23

Devlet malı deniz, yemeyen ...

Dün Şırnak'tan gelen düğün görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Aşiret liderinin oğlunun düğün töreninde 60.000 mermi sıkıldı. Düğün sahipleri çok mutluydu. Ancak bu mutluluk bugün sona erdi. Haklarında soruşturma açıldı. Soruşturmanın en ilginç bölümü ise dakikalarca havaya mermi sıkanlarınn çoğunun "korucu" olmasıydı. Yani havaya sıkılan on binlerce mermi; devlet tarafından onlara zimmetle verilen "bedava" mermilerdi.

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde Süryani iki gencin düğününde Biksi, Kanas, Kalaşnikof ve M-16 silahlarla havaya binlerce kurşun sıkan köy korucularını hakkında disiplin soruşturması açıldı.

Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, düğünde çekilen görüntülerin jandarma tarafından büyük bir titizlikle incelendiğini belirterek, “Havaya ateş açan 11 kişiden 8’inin korucu olduğu belirlendi. Ayrıca düğün sahibi Muhsin Yaramış hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi. Havaya sıkılan kurşunlardan bazılarının, yüksek gerilim hattına isabet ettiği ve telin kopmasına ramak kaldığı da ortaya çıktı.

Beytüşşebap’ın Kato Dağı eteğindeki Cevizağacı Köyü’nde Belçika’da yaşayan Süryani 20 yaşındaki Mecit Yaramış ile akrabası olan 19 yaşındaki Estel Yaramış, 6 gün 6 gece süren bir düğünde evlendi. 20 yıl önce Avrupa’nın çeşitli ülkelerine göç eden Süryanilerin yanı sıra düğüne bölgedeki aşiret ağaları ile geçici köy korucuları da katılınca, Biksi, Kanas, Kalaşnikof ve M-16 silahlarla havaya binlerce kurşun sıkıldı. Koruculara zimmetle teslim edilen kurşunların havaya sıkılması görüntülerinin televizyon ve gazetelerde yer alması üzerine çifte soruşturma başlatıldı.

SİLAH SIKANLARDAN 8'İ KORUCU

Beytüşşebap İl Jandarma Komutanlığı’nda düğün görüntülerinin incelenmesi devam ederken, görüntülerden havaya ateş açan 11 kişiden 8’inin korucu olduğu tespit edildi.

Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, korucular hakkında Jandarma Komutanlığı’nın disiplin soruşturması başlattığını belirterek, “Görüntülerin incelenmesi sürüyor. Şu ana kadar ateş edenlerden 8’inin korucu olduğu tespit edildi. Bu kişilerin kullandığı mermiler devlet tarafından zimmetle kendilerine veriliyor. Korucularla ilgili soruşturma devam ederken, biz de Kaymakamlık olarak düğün sahibi Muhsin Yaramış hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi.

YÜKSEK GERİLİM TELİNE İSABET ETMİŞ

Beytüşşebap Cevizağacı Köyü’ndeki düğün sırasında havaya sıkılan binlerce kurşun nedeniyle bir facianın eşiğinden dönüldüğü de ortaya çıktı.
Havaya sıkılan kurşunlardan bazılarının, düğünün yapıldığı alanın üzerinden geçen enerji nakil hattı tellerine isabet ettiği, tellerden birisinin kopmasına ramak kaldığı ortaya çıktı. Düğüne katılanlar, “Eğer bu tellerden biri kopup insanların üzerine düşseydi bir çok kişi yaşamını yitirirdi. Telin kopmaması büyük bir faciayı engelledi” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde Süryani iki gencin düğününde Biksi, Kanas, Kalaşnikof ve M-16 silahlarla binlerce kurşun sıkılması olayıyla ilgili Şırnak Valiliği de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

“21 Temmuz 2008 günü saat 12.00 sıralarında Beytüşşebap İlçesi Cevizağacı Köyü'ndeki düğünde, 7’si Geçici Köy Korucusu, 1’i emekli geçici köy korucusu, 3’ü sivil vatandaş olmak üzere 11 kişinin, kendilerine zimmetli görev silahları ve ruhsatsız silahlar ile havaya rasgele ateş ettikleri tespit edilmiştir. Olaya karışan şahıslar hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Dün Şırnak'tan gelen düğün görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Aşiret liderinin oğlunun düğün töreninde 60.000 mermi sıkıldı. Düğün sahipleri çok mutluydu. Ancak bu mutluluk bugün sona erdi. Haklarında soruşturma açıldı. Soruşturmanın en ilginç bölümü ise dakikalarca havaya mermi sıkanlarınn çoğunun "korucu" olmasıydı. Yani havaya sıkılan on binlerce mermi; devlet tarafından onlara zimmetle verilen "bedava" mermilerdi.


Kaynak: Hürriyet



Devlete millete bir yararınız yok, bari zarar vermeyin aşağılık mahlukatlar... Defolup gitsenizde kurtulsak.

#9 kabur

kabur

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.07.2008 - 22:36

vay be nerden bulmuşlar o mermileri araştırmak lazım





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli