İçerik değiştir



- - - - -

Grev Miş Miş !!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 18.07.2008 - 08:44


'HAKKINI ARAYAN İŞÇİYE VE AİLESİNE BİBER GAZI SIKTIRAN İNSANLIK DIŞI ZİHNİYETİ ŞİDDETLE KINIYORUZ'


Belediye-İş Sendikamız ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine, Sendikamızın yasa gereği zorunlu olarak aldığı grev kararının Büyükşehir Belediyesi’ne tebliği sırasında yaşananlar tüm Türk-İş camiasını üzmüştür.

Aileleri ve çocukları ile birlikte Saraçhaneye yürümek isteyen Belediye-İş Sendikamızın üyelerine emniyet güçleri cop, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmiştir.

Emniyet güçlerinin son altı yedi aylık süre içinde sendikaların yapmış olduğu eylemlere karşı gösterdiği benzer tutumun kaynağı kimdir? Gece eksi on derece soğukta Tekel’in özelleştirilmesine karşı çıkan kadın-erkek işçilere su sıkan, göz yaşartıcı gaz atan, 1 Mayıs’ta tüm Türkiye’nin kınadığı şiddeti gösteren zihniyet bu gün sendikamızın üyelerine karşı yeniden harekete geçmiştir.

Uygulanan şiddet gösteriyi dağıtmaktan öteye, grup yerine kişileri hedef alan bir boyuta ulaşmıştır. Panzerden sıkılan tazyikli suların açısının daraltılarak tek tek kişilerin hedeflenerek kullanılması, biber gazlarının göz yaşartmaktan öteye solunum yollarını felç edecek şekilde yoğun olarak kullanılması çalışanların sakatlanmasına neden olabilecek bir boyuta gelmiştir. Olayları görüntüleyen haber kameraları ile foto muhabirlerinin makinelerinin de tazyikli sulardan nasibini almaları uygulanan şiddetin kamuoyuna mal edilmesinden rahatsızlık duyulduğunun da göstergesidir.

Son birkaç aydır özellikle çalışanlara yönelik bu tür uygulamaların ne derecede üzücü olduğu konusundaki kararı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

En temel hak ve özgürlüklerini kullanmak isteyen ve işyerine grev kararını eş ve çocukları ile asmak isteyen üyelerimize karşı uygulanan bu davranışı şiddetle kınıyoruz.



Türk-İş


Halk perişan halde, hala ülkedeki gülleri budamakla meşgul bizim bahçıvanlar. ABD'lileri korurken şehit olan polislere bile devlet yardım edeceği yerde, halktan banka hesaplarına para yardımı dilenenlerden çalışana acımayı zaten beklediğimiz yok. Elbette polislerimiz canını ortaya koyarak bu görevlerini ifa ediyorlar, verilen her kuruş helal hoş olsun. Fakat, diğer meslek grupları sanki bu ülke için çalışmıyorlarmışcasına bir ayrıma tutuluyor, bunun da altında bir çapan oğlu olduğu izlenimi hasıl oluyor. Millet iradesinin devleti olmak dillerinde olan iktidar sahipleri, bunu icraata geçirmekten çok uzak bir tutum sergiliyorlar. Ekenomik büyümeyi ve enflasyonun düşük olduğunu söyleyerek vatandaşı avutanların gözlerinde gerşekten bir sorun olmalı.


Kömür madenlerinde işçiler 3 aydır maaş alamıyor, geçen hafta greve gittiler. Öyle çuvalların üzerine ''Parasızdır-Satılamaz'' ibaresi yazdırıp bu maden ocaklarından aldıkları kömür paralarını ödemiş olsalar bu grevlerde belkide yaşanmayacaktı. Nasıl olsa Güney Doğu'da ki halk ithal ile yerli kömür arasında ki farkı anlamazlar, bilselerde nasıl olsa bedave verilmiş kömür diye seslerini çıkarmazlar düşüncesiyle kakaladıkları bu kömür madenlerinde çalışanlara da başka şeyleri kakalıyorlar. İşte bu insanlarımızda yer altında canlarını her an göçük olabilir, grüzü patlayabilir düşüncesi olmadan canla başla çalışıyorlar. Onların babaları ne gemi alabildiler, ne gazete satın aldılar, nede internet satış şirketi patronu yaptılar.

Sus halkım sus sakın konuşma, söz milletinmiş !

Bu mesaj AtamÇepni tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.07.2008 - 08:46


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli