İçerik değiştir



- - - - -

Unakıtan'dan '3 Güzel Haber'


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Who am I

Who am I

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.041 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ça test egale
  • İlgi Alanları:naie pas peur de moi

Gönderim zamanı 12.07.2008 - 13:24


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomide son zamanlarda üst üste güzel gelişmeler olduğunu belirterek, ''Bunlardan bir tanesi enflasyonun düşük çıkması, ikincisi birinci çeyrek büyümenin beklenenlerin çok üzerinde çıkması, üçüncüsü de dün açıkladığımız bütçe performansı'' dedi.

Unakıtan, eşi Ahsen Unakıtan ve Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy ile geldiği Bursa'da Vergi Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam ve Bursa Defterdarı Metin Otak'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Unakıtan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Vergi Dairesi Başkanlığını ziyaret etmek ve bazı çalışmalar yapmak için Bursa'ya geldiğini belirtti. Unakıtan, Türkiye'de 29 vergi dairesi başkanlığı bulunduğunu, Türkiye bütçesinin gelirlerinin yüzde 90'ından fazlasının buralardan sağlandığını kaydetti. Bursa Vergi Dairesi Başkanlığının da vergi daire başkanlıklarının en önemlilerinden biri olduğunu ifade ederek, ''O bakımdan Bursa'ya gelmek güzel bir şey. Onun için zaman zaman vergi dairesi başkanlıklarına gidiyorum. Onların performansları hakkında bilgi alıyorum. Çalışmalarını yakından takip ediyorum. Çünkü bizim bütçemizin bütün gelirlerinin sağlandığı yerler, vergi gelirlerimiz oluyor. Bu açıdan vergi dairesi başkanlıklarının performansları bizim için fevkalade önemli'' diye konuştu.

Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelere de değinen Unakıtan, şunları kaydetti: ''Ekonomide son zamanlarda üst üste güzel haberler oldu. Bunlardan bir tanesi enflasyonun düşük çıkması, ikincisi birinci çeyrek büyümenin beklenenlerin çok üzerinde çıkması, üçüncüsü de dün açıkladığımız bütçe performansı. Türkiye'nin bütçesi, haziran ayında fazla verdi. Sadece haziran ayında değil 6 ayın neticelerinde de ocak-haziran gerçekleşmelerinde de bütçemiz fazla verdi. Türkiye, devamlı suretle bütçe açıklarına alışmış olması hasebiyle bütçenin fazla vermesi, Türkiye'nin ekonomisi açısından fevkalade önemli bir göstergedir. O bakımdan mutluyuz. Tabii Türkiye'nin cari açık problemi var. Ama cari açık probleminde de herkesin bildiği gibi son zamanlarda petrol fiyatlarındaki artış; ona bütün dünya ülkeleri 'petrol krizi' diyorlar artık. Kriz haline dönüştü. Petrol fiyatlarının fevkalade artmasından dolayı tabii cari açığımızı da etkiliyor bu. Geçen sene bizim petrolden ve enerji ham maddelerinden dolayı ödediğimiz para, 34 milyar dolarken, bu sene eğer böyle giderse 52 milyar doları bulacak. Bu, cari açığı bire bir çok fazla etkiliyor. Zaten cari açığa baktığımızda, o da bu kadar ama bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Aldığımız tedbirler, alacağımız tedbirler var. Türkiye, bunun da önüne geçmek mecburiyetinde.'' Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, daha sonra yetkililerle basın kapalı görüştü.
Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor

#2 cevikbir

cevikbir

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 35 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bilgisayarın karşısı

Gönderim zamanı 12.07.2008 - 13:28

ah o kapalı görüşmeye bir girsem... yav 7 sene Anayasa ve kanunlarla ilgili eğitim aldım böyle karmaşık metin görmedim...
ne dediğini anlamak mümkün değil aceba başka bir ülkeden mi bahsediliyor ne dersiniz?
Yer Astronotu :D





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli