İçerik değiştir



- - - - -

Nükleer Programını Abartmasının Tipik Bir örneği


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Who am I

Who am I

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.041 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ça test egale
  • İlgi Alanları:naie pas peur de moi

Gönderim zamanı 11.07.2008 - 10:12


"İran'ın füze kapasitesini ve nükleer programını abartmasının tipik bir örneği"


İran tarafından dün yayınlanan ve yerden yere dört füzenin başarıyla fırlatıldığını gösteren bir fotoğrafın, dördüncü füzenin eklenmesi için fotomontaj yapıldığı izlenimi verdiği bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü uzmanı Mark Fitzpatrick, İran'ın elit Devrim Muhafızları tarafından yayınlanan ve havada yükselmekte olan 4 füzeyi gösteren fotoğraftaki füzelerden birisinin, ardında bıraktığı duman izi ve toz bulutuna bakınca, bunun başka bir füzeden kopyalanmış izlenimi yarattığını belirtti.

İran'ın füzelerden birisinin başarısız olduğunu gizlemek için fotomontaja başvurmuş olabileceğini söyleyen Fitzpatrick, "Füze denemesinin amacı bir işaret göndermek ve İran bazen açıklamalarında füze kapasitesini abartıyor, sonra da fotomontaj yapmış gibi görünüyor" diye konuştu.

Fitzpatrick, ayrıca İsrail'i vurma kapasitesine sahip olduğu ve 2 bin km. menzile sahip, bir ton başlık taşıyabildiği açıklanan Şahab 3 füzesinin, bu menzile ulaşmasının da biraz zor olduğunu söyleyerek, normalde Şahab 3'ün 1300 km. menzile sahip olduğunu, 2 bin km. menzile ulaşabilmesi çok daha hafif bir başlık taşıması gerektiğini kaydetti.

Uzman, "Bu, İran'ın füze kapasitesini ve nükleer programını abartmasının tipik bir örneği" diye konuştu.

AA

Habertürk
Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli