İçerik değiştir



- - - - -

Çocuk Yuvasındaki Olaylar..


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 19 yanıt verildi

#1 dora

dora

    made by f"ebru"ary 8

  • Cadı
  • 4.623 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:yalnızlar rıhtımı..
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Gönderim zamanı 26.10.2005 - 15:30


Çocuk yuvasındaki dayak görüntüleri halkı sokağa döktü
      MALATYA Çocuk Esirgeme Kurumu 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda, bakıcıların çocukları döverken çekilen görüntüleri, Star TV'deki Deşifre programında yayınlanması halkı sokağa döktü.
      Görüntülerde çocuklara dayak atıp işkence yapan 4 kadından birin kurum çalışanı diğer üçünün ise temizlik görevlisi olduğu belirlendi.
      Görüntüler Eylül ayında bir hafta sonu çekildi. Devletin yurdunda küçük çocukların acımasızca dövülmeleri, sabahın erken saatlerinde başlayan eziyet tüm çıplaklığı ile sergilendi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran görüntülerde bir kadın bakıcı odada oynayan çocukları dövüyor, pencere kenarında oturan bir başka çocuk da dayaktan payını alıyor.
      Çaresiz ve kimsesiz çocukların görevliler tarafından kıyasıya dövülmesi kamera görüntülerine net olarak yansıyor.
      Çırılçıplak banyoya sokulan kızlı erkekli çocuklar önce sıcak suyla haşlanıyor sonra kafalarına vuruluyor.
      Devlete emanet edilmiş kimsesiz çocuklar bazen kafaları birbirine çarptırılarak cezalandırılıyor, akşam yatana kadar dayak ve işkenceden paylarını alıyorlar.

 MÜDÜR VE 7 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
      Olay görüntülerin ortaya çıkması üzerine yuvanın müdürü Niyazi Yıldız da dahil olmak üzere 8 kişi görevden uzaklaştırıldı.
      Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, yuvadaki işkence ve kötü muamelenin kabul edilemez olduğunu, sorumlu kişilerin hesap vereceğini söyledi.
      Çocuk yuvasındaki olayların bir televizyon programına yansımadan jenerik görüntüleri üzerine müdahale ettiklerini ve idari soruşturma başlattıklarını belirten Kadıoğlu, program yayınlanmadan bir kişinin görevden uzaklaştırıldığını kaydetti.
      Yuvadaki çocuklara işkence yapanların 4'ünün temizlik şirketinde görevli olduğunu dile getiren Kadıoğlu, şöyle konuştu:
      "Yuvanın müdürü de dahil olmak üzere 8 kişi görevden uzaklaştırıldı. 4 temizlik şirketi görevlisinin yanı sıra kurumun müdürü, yardımcı hizmetli ile nöbetçi amirleri görevden alındı. Ayrıca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nden bir müfettiş gelerek, kurumda incelemelerde bulunacak."


dip : biliyodum biliyoduum.. bisiler yapilcagini biliyodum. ohhh sürünsün adiler.
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#2 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 26.10.2005 - 16:50

uzaklaştırsalar ne olur ki? ben haftanın bir günü gönüllü olarak çocuk esirgeme kurumuna gidiyorum oradaki çocukların hallerini görseniz ve çalışanların cahilliğini görseniz... Aman neyse bizim halkımız ancak böyle zamanlarda hatırlar zaten kimsesiz çocukları.
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#3 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 26.10.2005 - 19:01

PSİKOLOG VE DOKTORLAR YUVADA

Vali Osman Derya Kadıoğlu, yuvada kalan 0-6 yaş grubu çocukları içinde bulundukları kötü durumdan kurtarmak ve rehabilite edebilmek için psikolog ve uzman doktorların yuvada çalıştığını dile getirdi.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler de, yuvada yaşananlara çok üzüldüklerini, dayak ve işkencelerin çocukların daha önce yaptıkları resim sergisi, tiyatro gösterileri gibi güzel akitviteleri bertaraf ettiğini ve emeklerinin boşa gittiğini söyledi.

4 ÇALIŞAN GÖZALTINA ALINDI

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü'ne bağlı, Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların bakıcıları tarafından dövülmesinin gizli kamera çekimleri ile görüntülenmesi olayının ardından 4 çalışan gözaltına alındı.

Malatya'da Mücelli Caddesi'nde bulanan 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklara bakıcıları tarafından uygulanan şiddet özel bir televizyon kanalı tarafından gizli kamera ile görüntülendi. Olay sonrası vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

Yuvaya gelerek incelemelerde bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, görüntülerin her şeyi anlattığını, söyleyecek pek fazla bir şeyin olmadığını belirtti. Güler, olayı duydukları andan itibaren hem adli hemde idari inceleme başlatıldığını vurgulayarak, "Olay hafta sonuna denk gelen bir zaman sürecinde olmuş. Yurt müdürü olsun ben olayım devamlı burada incelemeler yapıyorduk. Bu olay bizim yada kuruluş müdürü veya idarecilerin burada olmadığı bir anda meydana gelmiş. Bunun kelimelerle ifade edilecek bir tarafı yok. Sığınacak bir mazeret de yok. Olayı yapanlar içinde kadrolu ve kadrosuz çalışanlar var. Kadrolu olan çalışan bayan açığa alındı ve görevden el çektirildi. Kadrosuz olanların da iş akitleri sona erdirildi. Olay daha detaylı olarak araştırılacak:" dedi.

Öte yandan şiddet olayını gerçekleştiren dört çalışan Naciye Tutal, Şefika Solmazgül, Elif Binatlı ve Nezaket Demirtaş göz altına alındı. Ayrıca, herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmaması için Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Çocuk Yuvası önünde bekletildi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe, şahısların savcılık tarafından göz altına alındığını, büyük bir olasılıkla eğer Türkiye'de hukukun üstünlüğü varsa bu şahısların göz altına alınacağını kaydetti. Gökçe ayrıca, yetkililerin ve burada herkesin sorumluluk kimde ise bedel ödemesi gerektiğini savundu.

Değişiklikler Kaydedildi...

#4 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 26.10.2005 - 22:19

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim



İşkencenin "bir başka çeşidi"ne rasladığımız aşağıdaki fotoğraflar, Malatya'da 0-6 Yaş Çocuk Esirgeme Kurumu'nda çekilmiş...

Gerçeği en "çıplak" şekilde yeterince anlatmıyor mu bu fotoğraflar:

Çocukların kafalarını birbirine çarparak yeni bir cezalandırma yöntemi geliştiyor "bakıcı anne."
Bir başka karede, "ceza," kaynatılmış suyun çıplak bedene dökülmesiyle hayat buluyor!..

Sadece, "Başım ağrıyor" diyen körpe bir bedene, en olmadık işkenceler reva görülüyor; bir başkasında...

Evet, burası "devlet yurdu;" onlar "kimsesiz çocuklar;" "bakıcı anne"lerin ise ne olduğu mechul!..


Değişiklikler Kaydedildi...

#5 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 27.10.2005 - 19:24

bakalım ne olacak bu yorumumdan sonra :)
..
siz hiç dikkat etttiniz mi gülen çocukları...
okadar deil yani
..
zaten aramızdan hiç kimse çocukken annesin den bir fiske yememiştir
okulda hiç hocadan dayak yememişizdir
sokakta kimse sizi sıkıştırıp dövmemiştir
hatta bizde hiç kimseyi dövmemişizdir
..
sorun orada bakıcılar kendilerine göre ceza yöntemi uyguluyor

birde kendini o ortamın içine koy bakalım
hergün kaç 8 saat o çocuklarla uğraşırken koy bakalım
..
zaten sizin eğitimden mezun olupta da öğrencilik zamanlarında kesinlikle dayağa karşıyım deyipte sen dalga geçince, bildiğin gibi değil bazen dövmen gerekiyor cevabıyla kimse karşılaşmamıştır değil mi
...
zaten eğer yukardakilerden en az birini yaşamışsan da sen kesin manyağın birisisinndir. ve bu yaşadığın olay senin geleceğini mahvetmiştir değil mi

sonuç olarak hiç arnızda gerçektende yaş gurbu yüksek olan esirgeme kurumlarına giden var mı ?
oradan yetişen çocukların ne kadar yalancı iki yüzlü riyakar
sokak ağzıyla nerdeyse bu tiplere .erefsiz bunlar diyeceğiniz gelir
ben bu çocuklardan nefret yada sevmediğim anlaşılmasın ama sorun sizin tahmin ettiğiniz gibi deil dayklık felan deil
yada televizyon ekranında ağlamaklada bitmiyor
düzenli aralıklarla gidin hatta çocuklara sorumluluk bilinci kazandırmanın yollarını bulun yalan söylemenin kötü bişey olduğu öğretin
birde devlet kurumu diye din eğitimide yok al başına bel



işin garibi nasıl olurda kameayla çekilen görüntüleri delil olarak kabul eder bu devlet
dünyanın hiç bir yerinde kamerayla çekilen görüntüler delil felan kabul edilmez

yazdıklarımı bir daha okumadım belki saçmalamışta olabilirim :)

#6

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 27.10.2005 - 21:49

budala nası yani? umarım tekrar okursun bi yazdıklarını....

Herkes cocukken dayak yemiştir. Ama bunlar aynı şey değil ki. Yaşı büyük cocukların olduğu yetiştirme yurtlarından bahsediyorsun. Bu cocuklarda ilerde onlardan biri olucak ve herşey yetiştirilme tarzından kaynaklanır. Sevgisiz büyüyen bir insan cevresine sevgi veremez bunu unutma. O kimsesiz gencler o haldeyse tek suclusu yine biziz başkası değil. Ayrıca 8 saat cocuklarla uğraşan nasıl baş etsin diyorsun. Bu insanlar orda calışanlar meslek edinenler bunu. Kimse kimseyi zorla bi iş yerinde çalıştırmıyor. İşine gelmeyen çalışmasın kardeşim. Cezanın çeşitli yöntemleri var bir insana işkence ederek o insanı eğitemezsin. Konuşarak da bi insanın yanlışları düzeltilebilinir.

Ben kendimden utandım bu görüntüleri seyrederken. Böyle olaylar oldukça aklımıza geliyor ya bazı şeyler, insanlık duygularımız. drizzti şimdi daha iyi anladım ve yaptıkları için, duyarlılığı için gıpta ile bakıyorum ona. Keşke arkadaşlarımıza, dostlarımıza ayırdığımız bi hafta sonunu onlara ayırsak, ayırabilsek....

#7 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 27.10.2005 - 22:07

..
sorun orada bakıcılar kendilerine göre ceza yöntemi uyguluyor

birde kendini o ortamın içine koy bakalım
hergün kaç 8 saat o çocuklarla uğraşırken koy bakalım
..
zaten sizin eğitimden mezun olupta da öğrencilik zamanlarında kesinlikle dayağa karşıyım deyipte sen dalga geçince, bildiğin gibi değil bazen dövmen gerekiyor cevabıyla kimse karşılaşmamıştır değil mi
...
zaten eğer yukardakilerden en az birini yaşamışsan da sen kesin manyağın birisisinndir. ve bu yaşadığın olay senin geleceğini mahvetmiştir değil mi

sonuç olarak hiç arnızda gerçektende yaş gurbu yüksek olan esirgeme kurumlarına giden var mı ?
oradan yetişen çocukların ne kadar yalancı iki yüzlü riyakar
sokak ağzıyla nerdeyse bu tiplere .erefsiz bunlar diyeceğiniz gelir
ben bu çocuklardan nefret yada sevmediğim anlaşılmasın ama sorun sizin tahmin ettiğiniz gibi deil dayklık felan deil
yada televizyon ekranında ağlamaklada bitmiyor
düzenli aralıklarla gidin hatta çocuklara sorumluluk bilinci kazandırmanın yollarını bulun yalan söylemenin kötü bişey olduğu öğretin
birde devlet kurumu diye din eğitimide yok al başına bel



işin garibi nasıl olurda kameayla çekilen görüntüleri delil olarak kabul eder bu devlet
dünyanın hiç bir yerinde kamerayla çekilen görüntüler delil felan kabul edilmez

yazdıklarımı bir daha okumadım belki saçmalamışta olabilirim :)

dayak hatta kafa tokuşturmak "ceza" yöntemi sayılmaz, dayak atmak hiçbir zaman ceza yöntemi olamaz. istersen sana bir çocuk psikoloğu önereyim ve çocuklara nasıl cezalar verilmesi gerektiğini öğretsin.

8 değil 12 saat burda biraz hatan var :)

..

burdaki yazdıklarını "saçma" olarak nitelendiriyorum... Bunlara cevap yazılmayacak kadar değersiz görüyorum

...

sonuç olarak aramızda çocuk esirgeme kurumuna (evet yaş grubu yüksek değil) gönüllü olarak her hafta aksatmadan giden biri var ayrıca çok merak ettiysen yüksek yaştakilere başka bir üniversitenin okul öncesi öğretmenlik bölümündeki öğrenciler gönüllü olarak gittiğinden biz gitmiyoruz. Ordan yetişen çocuklara sen ne hakla iki yüzlü riyakar veya şerefsiz dersin??? sen ailenden sevgi aldın ordakilerle kimse ilgilenmemiş durumda :) neyse çok istersen bir ara seni ziyaretçi olarak çağırırım gel gör hallerini de böyle şeyler söyleme...

Bu mesaj drizzt tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.10.2005 - 22:32

Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#8 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 27.10.2005 - 23:29

saçma olarak görebilirsin cevap yazmak gereksiz görebilirsin burada sorun yok gayet normal
sorun kendi kendin le bukadar çelişme :)
o halde ne diye cevap yazıyorsun
hayret bi şey yaaaa :)


birde ben onlara hakaret etmedin

ne yazikki öyle oluyorlar(demişsin ya ne hakla diye acı ama gerçek ister kabul et ister
kabul etme) eğer sende gidiyorsan biraz gözlem yaparsan çocukların üzerinden sende hak vereceksin
kendime göre sebebim de var ordakileri eğitim sırasında herhangi bir sorumluluk vermeden eğitiliyorlar
daha doğrusu eğitilmiyorlar sadece yaşıyorlar nefes alıyorlar
zaten gerçek dünyaya çıktıklarında ne olacakları belli sen onlara
ne kadar çok aa yazııkkk iyi davranayım şunlara dedikçe gelecekte ki hayatlarına daha da zor hale getireceksin
zaten bekliyordum böyle cevabı
acitasyon yapma :)


not: ben burda bakıcı kadınları savunduğum yok
insanların tv.. başına geçip nasıl yapılır bunlar demesine sinir oluyorum
devlet para vermiş ihtiyaçlarını karşılıyor
hatta ayrılacağı zaman bir işte ayarlıyacak
sorun bu çocukların dayak yemesi felan deil
sorun gelecekte ne yapacakları
birde çocuklarını nasıl olsa devlet benden iyi bakar deyip oralara yerleştiren aileler belki bu görüntüler onlara için ders olurda bu kadar basit çocuklarını bırakmazlar

Bu mesaj budala tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.10.2005 - 23:37


#9 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 27.10.2005 - 23:57

kendimle çeliştiğimi sanmıyorum


"zaten sizin eğitimden mezun olupta da öğrencilik zamanlarında kesinlikle dayağa karşıyım deyipte sen dalga geçince, bildiğin gibi değil bazen dövmen gerekiyor cevabıyla kimse karşılaşmamıştır değil mi"

ben buna saçma dedim, anlayamamışsın problem değil anlamanı beklemiyordum zaten

"acitasyon yapma :) "

yapmıyorum zaten senin yazdıkların fazlaca sert olmuş ben bunlara cevap verdim

"zaten gerçek dünyaya çıktıklarında ne olacakları belli sen onlara
ne kadar çok aa yazııkkk iyi davranayım şunlara dedikçe gelecekte ki hayatlarına daha da zor hale getireceksin
zaten bekliyordum böyle cevabı"

tabiiii tabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

not: biryere gidip görmeden yorum yapanlara ben de sinir oluyorum ama medya herzaman böyle yapar zaten, benim katıldığım projedeki liderler ile birçok medya kuruluşu (gazete) görüşmek istiyor işte lafları döndürüp çevirip asıl "acitasyonu" onlar yapacaklar...

ayrıca o çocukların gelecekte ne yapacaklarına takılırsak ayvayı yeriz çünkü devlet hiçbirşey yapmıyor, kısacası iki ucu boklu değnek.
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#10 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 27.10.2005 - 23:59

Çocukları oldum olası severim ben budala.. 29 yaşındayım ama hep çocuk kalmışımdır. büyümeyide pek istemiyorum açıkçası.
Gülen çocukları görünce bende mutlu oluyorum. İzmirde yaşıyorum ve elimden geldiğince etrafımda bulunan çocukları sevindirmek için birşeyler yapıyorum. Bu bazen bir kaç çocuğa çikolata almak , bazen çalıştığım internet cafede ücretsiz oynatmak gibi.

annemden babamdan dayak yedim. babam beni 13 yaşıma kadar her gün dövdü diyebilirim. ottan boktan sebeplerle dayak yediğimide biliyorum. sırf benim uslu durmam içindi bu dayaklar. ama dayak çözüm değil. o kadar dayak yedim ama yinede haşarılığımı yaramazlığımı yaptım.

Sorun orada bakıcılar kendilerine göre ceza uyguluyorlar demişsin. denetimsizlikten kaynaklanıyor bu doğru ama denetim yoksa da bir insan bunu yapabilir mi sorarım sana. ? Her ne sebeple olursa olsun yurtta çalışan kişiler zorla çalıştırılmıyor ki . 8 saat değil 18 saatte uğraşsan çocukla böyle canice şeyler yapmamalısın. Madem bu raddeye geldin bırak çocuklara bakmayı. git düzgün iş yap.

Büyük çocukların olduğu yurtlara gittim. İzmir Bornovada bir yurt vardı şu an kapandı ama açık olduğu zamanlar gidiyorduk arkadaşlarla. Onlarla halı saha maçı yapıyor , eğlenip coşuyorduk.Nedir olay biliyormusun. Olay senin zihniyetindeki insanların yurt dendiğinde " ya boşver onlarmı adam, hırsız , kaçakçı gibi tanımlamalar yapması " . Sen kendi evinde sıcak çorbanı içerken onların nelerle karşılaştığını biliyormusun ? Ben biliyorum.. Çünkü neredeyse 18-19 yaşımdan sonra 4-5 yıl buralarda geçti diyebilirim vaktim. Sürekli orada değildim ama biliyorum onların sorunlarını.

bakıcı önemli.. orada onların eğitimi çok önemli. sürekli dayak yiyen bir çocuktan sen ne beklersin budala.? onların ruh hali nasıldır biliyormusun? İnşaALLAH en kısa zamanda toparlanırda kendilerine gelirler.

Yazdıklarının hiçbirine katılmıyorum... Hele hele o kamera olayına. Göz göre göre dayak atıldığını gösteriyor kameralar ve sen kalkıp onlar delil sayılmaz diyorsun.Ya vicdansızsın , yada şaka yapıyor olmalısın.

Orada yaşananlar ne yazıkki hepimizin suçu. wilinin dediği gibi " Keşke arkadaşlarımıza, dostlarımıza ayırdığımız bi hafta sonunu onlara ayırsak, ayırabilsek.... "

Değişiklikler Kaydedildi...

#11 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 00:16

kamera olayı hakkında
konuyla ilgi yoktu
sadece eğer sen haklı olduğunu da düşünsen yapılmaması gereken bir şkilde yargılarsan
daha sonra bu hareket suçsuz olan birinin ceza almasını sağlar

çocuklarla ilgili işkence felan yapılmadı sadece manyak bikaç kadın çocukları dövdü

birde çocuklar bu yaşanan olayların nasıl atlatırlar deme
sen kendi hayatında nasıl atlattıysan onlarda atlatır

sorun onların
maddi açıdan her istediği verilen çocukların ilerde ne olacakları


neyse zaten ben konuyu biraz saptırdım
çocukların öyle dövülmesini felan istediğim yok
bende ,dayak yiyen çocuk görüntüleri
ahhh vaahh etkisi yaratmadı

yolda yürürken bile görürsün dayak yiyen çocukları
ister kalpsiz deyin
ister bende biraz abrtmışım deyin


demek ki kafası tokuşturulan çocukalara güldüğümü söylesem
yiyeceğim küfürleri duyabiliyorum :)

birde benim bu türfarklı açıdan yaklaşımım deyim
tv. dekihaberleri sunanlara medya patronlara vb
sinir olduğumdan olsa gerek
ama o görüntülerde bi bokluk var onuda sölemeden geçemiyecem

#12 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 00:26

güzel saçmalıyosun.. tepki toplamak mı amaç yoksa ilgi çekmek mi ?
Gönderilen Resim

#13 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 00:34

c şıkkı olaylara farklı bi açıdan yaklaşmak
madem ikisinden biri olduğunu düşünüyorsun
bu konu hakkında yazdıklarımı sil
hatta sen en iyisi sill

#14 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 00:39

hımm burasının bi tartışma platformu olduğunu düşünürsek dediklerin çok mantıksız.. çünkü kurallara aykırı bi durum yok ortada..
Gönderilen Resim

#15 dora

dora

    made by f"ebru"ary 8

  • Cadı
  • 4.623 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:yalnızlar rıhtımı..
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 00:44

galiba budala her cocuk ailesinden dayak yiyor abartmayın demek istiyor. ailenin dayak yanında sevkat ve sevgi verdigini unutarak soylüyor..
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#16 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 14:44

Dayak atan kadınlar lise mezunu bile değiller, çocuk bakımı hakkında bir eğitim almamışlar, çocukları toplu şekilde nasıl birarada tutacaklarını, çocukların yaptıkları karşısında tepkilerinin nasıl olması gerektiğini bilmiyorlar, her sıkıştıkları durumda, ne yapacaklarını bilmedikleri için, çocukla nasıl iletişim kurulacağını bilmedikleri için anlatmak yerine, şiddete başvuruyorlar, böyle insanlara çocukları emanet edersen çocuklara işkencede yapar, dayakta atar, söverde...... suçlu, onları işe alanlardır, onları defalarca şikayet edilmesine rağmen işte tutanlardır,onları denetlemeye gelmiş olan müfettişlerdir,DEVLETTİR..

Sokağa dökülen halkta, olay çıkana kadar bir kere olsun o kurumun kapısından içeri girmemiş, bir çocuğun başını okşamamış, o dayaklar atılırken kurum binasının bitişiğindeki apartmanda oturan, duyarlı vatandaşlarımızdır ???
Gönderilen Resim

#17 Jack_Davinson

Jack_Davinson

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.408 Mesaj

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 14:55

Kızmayın ama ALLAH ONLARA YAPANLARA BELASINI VERSİN.......

#18 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 15:00

Sevgili drizzt gönüllü olarak gittiğinde çocukların böyle davranışlara mağruz kaldığını hissedebiliyormusun?. Bir de hiç gönüllü olmadım böyle bir kuruma. Gönüllü olmaya karar verdim. Ne gibi eylemlere ortak katıyorlar seni. Mesela gönüllü olduğunun ilk günü o kurumun kapısından içeri girdin. Ne yapıyorsun?

Konuyla az alakalı. Belki de hiç değil. Lakin türkiyede toplam çocuk yetiştirme yurtları kaç adettir. Sadece illere mahsusmudur? Şimdi googleden arama zahmetine girmek istemiyorum. En sevmediğim şey ( ne ) internet.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#19 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 28.10.2005 - 17:39

açıkçası ben 1-2 yaşındakilere gidiyorum ve onlara böyle şeyler olduğunu hissetmedim de görmedim de. Fakat 3-6 yaştaki çocuklar çok haylaz oluyorlar :) oraları bilemiyeceğim yani.

Gönüllü olmak çok kolay :) hatta birçok üniversitenin böyle klüpleri var onlara üye olabilirsin, eğer ciddi anlamda çok merak ettiysen mail ile sana anlatırım,bir de ben kuruma gitmeden önce eğitim almıştım başka türlü baş edemezsiniz sanırım.
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#20 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 31.10.2005 - 23:50

Anladım. Teşekkür ediyorum. Sitenin ismini verebilirmisin?
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli