HAYDARİ
MALZEMELER
1 kap süzme yoğurt
2 diş sarımsak(tuz ile dövülmüş
2 yemek kaşığı dere otu,ince doğranmış
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
Bütün malzemeleri karıştırıp,servis tabağına koyun.zeytinyağını üzerinde gezdirerek ,kırmızı turp ile ya da dere otlarıyla süsleme yapabilirsiniz.
BİBER YOÐURTLAMA
MALZEMELER
1 kilo çarliston biber
2 adet yumurta
2-3 kaşık mayonez
Yeteri kadar yoğurt
Tuz Ayçiçek veya Tereyağı
Kırmızı biber
2-3 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI
Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz.
HUMUS
MALZEMELER
Yarım kg nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı tahin
5-6 diş sarmısak
1 adet limon
kımızı biber
kimyon
tuz
HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohutları iyice haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin . Çukur bir kapta, üzerine tahin ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Püre kıvamındaki kanşımı, servis tabağına çok kalın olmamak kaydıyla yayın, üzerini kırmızı biber ve kimyonla süsleyin.
Servis yaparken üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.