İçerik değiştir



- - - - -

diyet diyeti


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 GökceN

GökceN

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.389 Mesaj

Gönderim zamanı 14.06.2008 - 17:50


Kadınların en büyük derdi her gün yemek pişirmek, ütü yapmak, çamaşırlar için hangi leke sökücüyü kullansam diye düşünmek, çocuk kulağı çekmek falan filan değildir. Peki ne midir? Bunu bilemeyecek ne var. Tabii ki kilo vermektir. Kadınların neredeyse onda onbiri kilo vermekten bahseder. Ben daha zayıflamaya çalışmayan, diyetten bahsetmeyen bir tek kadın görmedim. Hele ki yaz gelmeye başladığında hatun kişileri bir form telaşı tutar ki sormayın gitsin. Kışın evden çıkılmadığı için kilolar ört bas olur ya, yaz geldi mi "Eyvah yandık" durumları açığa çıkar. En başlarda şu meşhur "Su içsem yarıyor" yada "Balık etiyim ben. Bizde ırsi, kilo değil onlar" bahanelerine sığınılır ama bir yandan da televizyonda kanal kanal dolaşıp hangi diyeti uygulasam da iğne ipliğe dönsem araştırmaları ve taraştırmaları yapılır.
Uzman- Düttürü otu kaynatılır. İçine bir avuç kikirik tohumu katılır. Beş dakka demlendirilir ve bir dikişte içilir. Yalnız unutmayın bütün sır bir dikişte içilmesinde.
- Bence bu sadece ağzı zayıflatıyor. Geçen gün bu adamın dediğini yaptım dilim eridi ayol. Ağzım haşlandı, resmen küçüldü.
- Ay öyle deme kardeş. Ben denedim valla parmaklarımdan resmen zayıfladım. Hele şu serçe parmağım kürdan gibi oldu. Baksana nasıl inceldi.
- Gerçekten ya. Ay ben bi daha deniyim o zaman. Ama göbeği n'apcaz? Bide yanak için özel bi tarif var mı acaba. Benim yanaklar aldı başını gitti. Gözlerim içinde kayboldu valla.
Uzman- Akşamdan havanda dövülmüş cehennem taşı otunu zıptırik yaprağıyla kaynatıyorsunuz. İçine bir fiske deniz atı kuyruğu katıp demliyosunuz. Ilıştırıp yanaklarınıza sürüyosunuz ve dümdüz mükemmel yanaklara kavuşuyosunuz.
- Ayol sanki duymuş gibi nasıl şak diye verdi tarifi. Boş değil bu adam ha. Yapalım bari. Nasılsa birden zayıflayamayız. Böyle taksit taksit forma gireriz he, diy mi Şehribancığım?
- Öyle de geçen bizim Cavidan yapmış bunu. Yanağımız sakal bastı kız sakın yapmayın diyodu.
- Hadi ya. Aman o zaten sakallı be. Kılıf aramasın kendine. Valla ben hepsini yapıcam. Bir ay sonra kaynımın düğünü var, o eteğe girmem lazım. Bak şimdi bi sana söylüyorum ama kimseye deme. Vardı ya benim bi kırmızı eteğim, inan şu an streç gibi oluyo. Bir ay içinde o eteğin içine sığmam lazım. Kimse fark etmesin şişmanladığımı.
Kilolardan sadece eteğe değil aile içi huzura da sığılmaz. Diyet konulu kavgalarla beden değil sinirler zayıflatılır. Keşke şu diyetin bir diyeti olsa, kimse yapmasa dedirtilir.
- Hamiyet senin kaşının teki nerde??! Yerinde mi yok, yoksa bana akşam ki yemek mi dokundu?
- İkisi de burada canım. Senin gözünün anteni çekmiyorsa ben n'apabilirim?
- Ne buluyosun gene suratını sen öyle? En sonunda Michael Jackson'dan beter olacaksın bak ben sana diyeyim.
- Zayıflama kremi bu. Hem sanane be, uyusana sen.
- Nasıl uyuyayım bu şartlarda Hamiyet hanım söyler misiniz? Bu uygunsuz koşullarda sağlıklı bir uyku üretemiyorum ben. Bi yanımda sen tek kaşlı hortlak gibi, diğer yanda sivrsinek dann dann. Süngü takmış da gelmiş mübarek hayvan ya. Kapa şu lambayı hade. Yarın zayıflarsın. Gece gece zayıflanmaz şimdi.
- Bak nasıl alay ediyo benlen bak bak. Yahu her şeyi diyet pişiriyorum. Bak nasıl utandırcam seni göreceksin.
- Sen istersen o pişirdiğin diyet yemeklerin hepsini bir günde ye daha çabuk zayıflarsın he. Senin diyet felsefen bu işte. Yahu diyet oluyo da n'oluyo be, tencere dolusu yiyosun.
- Ne tencere dolusu ya. Lokmalarımı mı sayıyosun sen benim Fikri?
- E lokmalar fil kadar olunca bir miktar dikkatimizi çekiyor müsadenle.
- Ama bak moralimi bozuyor. Hah işte bak stres yaptırdın gene karnım acıktı buyurun. Kuş kadar yiyorum ben be, sen kendine bak. Yemekleri löp löp tabağıyla yutan ben değilim.
- Devekuşu da bir kuştur biliyosun diy mi? Akşam bi tepsi sigara böreğini tepsisiyle beraber yedin be. Sonra zayıflayacam diye gece yarılarına kadar krem sür beni fitil et.
- O sigara böreği diyetti bi kere, light o light.
- Light sigara böreğimi olur be. Neyle kızarttın suyla mı?
- Çok konuşma. Bak benimle beraber sende zayıflıyosun fena mı ya.
- Keşke seninde light'ın olsa Hamiyet. Cidden ağır geliyosun artık bana, dokunuyosun biliyo musun? Senin diyet merakın beni zayıflattı beni. Sana sinir olmaktan kurudum. Kakaç gibi kaldım.
- Bak nası ters ters konuşuyo benimle. Ben sanki çok memnunum her şeyi saman gibi yemeğe diy mi Fikri? N'apim ayol su içsem yarıyo.
- Tamam o zaman suyun da kepeklisini icat edersin, diyet su olur varil varil içer zayıflarsın. Yahu diyet yeme az ye az. Hayır huzurumu kaçırmasan istersen diyet nefes al banane.
Homini gırtlak yiyerek alınan kiloların nasıl verileceğini en gerçekçi tarifiyle açıklıyorum. Hiç kilo almamak.
mine sota (gerçek hayat )
alıntı

Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.
Bernard Shaw





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli