İçerik değiştir



Sayı 68: Sınav Sorunsalı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 13.06.2008 - 17:18


epru' ideal eğlence parkı gurur yabmadan sunar.




öss, sbs oks kpps.... isimleri evrim geçirse de, özleri baki olan , aştıkça azalacağına çoğalan imtihan cenneti ünvanını çoktan haketmiştir benim ülkem.. yalnız bu cennet kimi zaman cinnete dönüşse de , o kadarcık kusur batmamalıdır..

efenim malumunuz yaklaşan öss sbs oks gibi çeşitli sınavlarla (engebelerle ) beraber bluğ cağında ya da erememiş bi çok gencimizin sivilce sayısında artış görülmeye başlandı.

haziran ayının herhangi bi memnu günü; bilgi ve birikimlerin , alfabemizin en klas en karizmatik beş harfi ile adlandırıldığı, özel boşluk ve bi yığın gereksiziliğin kapsandığı, hislerin bilgi paket programı halini aldığı,araçla amaçların aynı güzergah da güdüldüğü, engebeleri delerek zirvelere ulaşabilenlerin indiği zembilin adı , soorasın da tüm bunların eliniz ekmek tuttuğun da hiç bi işe yaramadığınızı anlamanızı sağlayacak onlarca soruyu çözdüğünüz gündür.


kaldı ki bi çok faydası vardır bu - beşik-mezar - tamlamasının as ve has elemanı sınavların.. iyimser olalım.. bi kere körpecik beyinleri kötü alışkanlıklardan muhafaza eder, sınav stres soru kitapcık derken siyasetten ve ülke de olup bitenden uzak sakin sakin büyürler evlatlarımız..
hem ekonomiye olan katkısı da yadsınamaz. sınav harcları ülkenın ikinci geçim kaynağı ile başabaş bi yarış içindedir ne de olsa..kimi vakit de istatistikler de işsizliği hafifletmeye yarar, ki dersane, özel hoca etüt filan derken bi bakmışsınız istihdam bile yaratmışsınız.. bu çok önemli.(!)


hem sonra bi dönem hayattan soyutlayarak başka bi hayatı kazanmaya çalışırsınız hepi topu 3 saatte..eminsiniz, başaracaksınız.. hatta - yürü be olum- sunuz - kim tutar seni- siniz..ananenizin yabtıgı çikolata kaplı kekle doyup bıkılmış hayat aday adayısınız.. hazırsınız. sınavdasınız.

o minicik şeyde karşılastığınız ilk soru gözlerinizi pörtletse de , azimlisiniz, bilin bakalım; 2+2 önermesi reel hayata nasıl uyarlanır ? örneklendirin?. ohasınızdır artık.. ama yılmazsınız. zira bi döneminizi harcadıgınız hebele gündür , kazanan siz olmalısınız.. iyi de kime göre ?


o devinimler içerisin de diğer alı pullu soru ilişir gözünüze;

y güzergahından kalkan bi otobüs z güzergahına 50 dakika da 200 km hızla gitmektedir. ancak x mıntıkasında hareket halinde olan araba da b güzergahına saatte 250 km hızla ilerlemektedir.. şimdi yukarıda betimlenen ulasım araclarının toplam kac egzos borusu vardır?

sakın sorgulama! bu nedır? neden? yahut nie die.. koşmaya devam, yoksa düşersin ve bu sistem düşenleri pek sevmez . düşmek istemezsin değil mi?

bunun gibi gök gürültüsü şimşek filan derken, bi daha düşünürsünüz - abi bunlar elim ekmek tuttugumda ne işime yarıcak benim - ııhh ıhhdır."isyan acizlikten beri gelendir" olgusunu hatırlayıp yatışmaya çalışırsınız. sonra ki soru, sonra ki soru, sonra ki soru, derken sınav bitmiştir.

sınav soorası kagıdınızla bi bütün oldugunuzu hisedip duygusal yaklaşırsınız bi süre.. ancak zaman aleyhinize işlemektedir, o romantik sahnede bile .. veda biter kagıt teslim edilir, ve bahcede bekleyen aile eşrafı ile kucaklanılır.. hatta sarılıp aglanılır.

düşününce kolay diil, evladınızı 3 saatliğine emanet ettiğiniz , 3 oda bi salon genişliğinde ki mekanda , bi gelecek hatta bi çok gelecek hazırlanıor, terli parmaklar arasın da.. carpık egitimin sisteminin , pırlanta gibi gençleri , hedeflerini 3 saate sığıştırıp ellerinden geleni yapmaya çalışıor. gelmeyeni de !

hep düşünmüşümdür sınav esnasında gençleri motiveye yönelik çalışmalar yabılsa. ne biliyim sınav uyarıları marjinallikden nasibini alıp , bi tebessüm ettirse o heyecanlı gözlere...mesela bi düşünelim ;

* sorularımız islami usullere göre el değmeden hazırlanmıştır.

* yahut arkanda ayı var bak dikkat ol kendine

* ya da ;yanınızda ki arkadaşınıza küsün

o da olmadı ; *elinizde ki sayfayı iyi değerlendirin , bir başka sayfa vermiciim ehiiiiieeiiea

*defter kitap açmak serbest , deeeaarrmişieeaam yihh yihh

gibi , en azından bi dönemin stresli göyneği bi kac dakikalıgına asılabilir.dimi?

bi gercek var yalnız;

yokuş aşagı dört nala akarken burnu üzeri düşmemeye çalışan ahmetlerin ayşelerin, topladıgı gunahların sevaplardan çıkarılınca elde ettikleri netin barajı gecmesi halinde kariyerlerine cennette devam etmeleri bile olası, sınavları bu değin hayat memat haline getirdikleri sürece.

ne desek ne pöykürsek boş kalacak, silinip gidecek aklımızdan tıpkı o sınav soruları gibi.

hem sınav,var oluşunu bilgi algoritmasına borclu olan bi egitim sisteminin ölçütü değil miydi ? minicik ellerin bilgisini ölçmeye yaramaz mıydı ? ama ne derece ölçer ? ölçer mi ? nasıl ölçer ölçerse?

onsuzda ölçülür gibi ama bu süreci açısından daha acıklı ...nasıldı hem, sorgu yok !

özeti ; direngenliği henüz kazanılmamış bedenleri - ailem benden çok şey beklior, onları üzmemeliyim - gibi evhamlarla stres topu haline getirdiğimiz çocuklarımızı günde 45 saat ders çalışmaya iten sisteme selam olsun !

nasılsa bi gün o sınav soorası evinize dönüp tv yi açtığınız da aniden tekrar normale dönüş umudunuz olacaktır. olsun da :baby:







Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli