İçerik değiştir



- - - - -

Domates 2 kuruşa düştü


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 11.06.2008 - 09:09


Demre'de, sera domatesinin kilosu 2 YKr'ye düştü.

Rusya'nın, Türkiye'den ithal ettiği yaş sebze ve meyve ithalatını durdurmasının ardından, önemli turfanda sebze üretim merkezlerinden olan Antalya'nın Demre ilçesinde, sera domatesinin kilosu 2 YKr'ye düştü.

Zirai ilaç kalıntısı ve nitrat bulunduğu gerekçesiyle Rusya'nın bazı sebzelere ithalat yasağı uygulamasının ardından Demre'de iki hafta önce 1 YTL'den alıcı bulan sera domatesinin kilosu 2 YKr'ye kadar indi. Bir hafta öncesine kadar tek tek paketlenen domatesler 20 tonluk kamyonlara dökme olarak yüklenmeye başladı. Bazı üreticiler de ürününü salça fabrikalarını satıyor.

Demre Ziraat Odası Başkanı Ramazan Açıkgöz, sera domatesinin kilogramının 2 YKr'ye düştüğüne dikkati çekerek, “Bu, çiftçinin sonu demektir. Eğer sorun çözülmezse gelecek yıl üretici çiftçilik yapamaz hale gelecek. Türkiye bu sefer domates ithal edecek” dedi.

Mehmet Kaplan adlı üretici de, “Kilosu 2 YKr olan domatesler arı ile döllendirildi. Bunlarda hormon yok. İlaç kalıntısı yok. Dün rahatça ihraç ediliyordu, bugün ne oldu? Bu bir siyasi olaydır” diye konuştu.



Kaynak

Üniversitelerden mezun olan ziraat mühendislerine işbortacılık yaptıran politakacıların, cezasını yine kanserli sebze-meyve yiyen halka ödetiyorlar.
Bizim insanımızın hiçbir değeri yok. Önemli olan ekonomik kazancımız. İlk önce vatandaşa kanserli yiyecekleri dayıyoruz, ardından da tedavisi için yurt dışından kanser ilaçlarını yine vatandaşa kullandırıyoruz. Tüm bunları yapan şerefsizlere dur demeyen bürokratlar, polititikacılarada yazıklar olsun.


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli