İçerik değiştir



- - - - -

Bir yaşında ki bebeğe HIV virüslü kan verdiler


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 31.05.2008 - 11:20


Şanlıurfa'da 1 yaşındaki çocuğa Devlet Hastanesi Kan Bankası'ndan verilen kanın HIV virüslü olduğu anlaşıldı.

teknolojinin hızla geliştiği günümüzde görev ihmali Şanlıurfa'da yıllar sonra telafisi mümkün olmayan ikinci kez büyük sağlık skandalına yol açtı. 1 ay önce meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti;

YANIK TEDAVİSİ İÇİN GİTTİ

Şanlıurfalı 6 çocuklu Ç. ailesinin en küçük çocuğu 1 yaşındaki Y.Ç'nin üzerine çaydanlıkta bulunan sıcak su dökülünce vücudunun bir bölümü yandı. Babası M. Ç. tarafından tedavisi için Şanlıurfa'ya götürülen Y.Ç., 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yanık Ünitesine yatırıldı ve tedavisi sırasında Y.Ç.'ye kan gerekti. Küçük çocuğun yakınları gerekli kanı temin etmek için 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nin Kan Merkezi'ne baş vurdu.


HIV VİRÜSÜ OLAN KANI VERDİLER

Burada daha önceden bir yakını için kan veren S.K.'den alınan kanın yapılan tetkikinde pozitif olan sonucuna bakmayan görevli memur, deftere negatif olarak işlediği kanı Y. Ç'nin yakınlarına verdi. Kan Bankası'ndan alınan kan, yanık ünitesinde küçük çocuğa verildi.


İYİLEŞEMEDİ

Bir türlü iyileşmeyen Y. Ç. daha sonra tedavisi için Adana'ya götürüldü. Adana'da yapılan kan tetkikinde HİV virisünden şüphelenen doktorlar, 1 yaşındaki Y.Ç'nin kan örneğinin Ankara Hıfzısıhha Kurumuna gönderilmesi gerektiğini aileye belirtti. Daha sonra 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne geri gelen aile, burada görevlilere durumu anlattı.

MİNİK BEBEK AIDS'Lİ ÇIKTI

Konu Hastane tarafından Sağlık Müdürlüğü'ne intikal ettirildi. Sağlık Müdürü bunun üzerine yaptığı araştırmada olayın gerçek olduğunu öğrenince durumu Sağlık Bakanlığı'na bildirdi. Sağlık Bakanlığı ise yapılan tetkikler sonucunda küçük çocuğun HİV virüsü taşıdığını tespit etti.


SAÐLIK MÜDÜRLÜÐÜ AİLEYİ UÇAKLA ANKARA'YA GÖNDERDİ

Olayın ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı küçük çocuk için geliştirilmiş bir hastanede tedavisinin yapılması için yer ayarladı. Y.Ç. ve ailesi Sağlık Müdürlüğü tarafından havayolu ile Ankara'ya gönderildi. Sağlık Bakanlığı ihmal bulunan olayı aydınlığı kavuşturmak için müfettiş görevlendirdi. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişin Şanlıurfa'ya gelerek olayı soruşturmaya başladığı öğrenildi. Soruşturma sonunda olayda ihmali olan görevliler hakkında soruşturma sonunda gerekli cezanın verileceği öğrenildi.


KÖYDE SESSİZLİK HAKİM

6 Çocuklu Ç. ailesinin en küçük çocuğu olan 1 yaşındaki Y.Ç'ye Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde verilen kandan HIV virüsü bulaştığından ailenin yaşadığı köydeki yakınları olayı duyduklarını ancak herhangi bir açıklama yapmak istemediklerini söylediler. Baba M.Ç.'nin amcası Halit Ç. yeğeni ile telefonla görüşerek bilgi aldı. Sürekli olarak yeğeni ile Türkçe yerine Arapça konuşan Halit Ç., kanın virüslü olduğunu ancak hastalığının ne olduğunu bilmediğini söyledi.


Yoksul olan ve tarım işçiliği yaparak ailesinin geçimini sağlayan M.Ç.'nin ağabeyi Haçim Ç. ise kardeşi M.Ç. ile uzun süredir konuşmadığı için şu an nerede olduğunu bilmediğini belirtti. Haçim Ç., "Yeğenimin üzerine çaydanlıktan sıcak su dökülmüştü. Bunun üzerine Şanlıurfa'ya götürüldü. Daha sonra da Adana'ya götürüldüğünü öğrendim. Bunun dışında bildiğim hiçbir şey yok" şeklinde konuştu



12 YIL ÖNCEKİ VAKAYLA AYNI

Öte yandan, 1996 yılında Şanlıurfa Doğum Hastanesi'nde sezeryanla yaptığı doğum sırasında Kızılay kan İstasyonundan alınan bir ünite kanla AIDS hastalığının pençesine düşen Müzeyen Işıkgöz, 2 yıl sonra bebeği Rukiye Işıkgöz'ü kaybetmişti. Çocuğunun ölümünden sonra her gün ölüm korkusu yaşayan Müzeyen Işıkgöz, düzenli tedavisi yapılmadığı için bu yıl hayatını kaybetmişti.

İHA

#2 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 03.06.2008 - 18:58

Ne olacak şimdi?
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#3 edanur

edanur

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 351 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:eDDa!
  • İlgi Alanları:Net-Müzik-Kitap-TV-Okul

Gönderim zamanı 03.06.2008 - 19:22

çok basit...

önce memur görevden alncak sonra da bu konu kapatılcak 96 da olduğu gibi

olan bebeğe olcak

Zaman değiştirir özünü her şeyin
Bir durumdan başka bir durum çıkar hep
Benzerlik kalmaz biçimden biçime
Doğa zorlar her şeyi başkalaşmaya
Lucretius

#4 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 03.06.2008 - 19:30

eliza kitin olmaz tet çalısamazsın amenna
testi de çalısmıssın be kardeşim
kör müsün yuhhh
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#5 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 03.06.2008 - 19:34

Ufacık gibi gözüken bir hata bir cana mal olacak.O çocuğun yerine ve ya ailesinin yerine koydum kendimi burnumun direği sızladı...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli