İçerik değiştir



- - - - -

Sigara fidanı tuttu, yeni hedef obezite


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 25.05.2008 - 15:32


Sigara fidanı tuttu, yeni hedef obezite

Gönderilen Resim

Bakan Akdağ, sigara yasağından sonraki hedeflerinin obezite olduğunu söyledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye genelinde 81 ilde devam ettirilen sağlıkta dönüşüm programıyla ilgili dün İstanbul’da açıklama yaptı. Sigara yasağından sonraki hedefin obezite ile mücadele olduğunu anlatan Akdağ, bunun yanında acil vakalarda sağlık kuruluşlarının ücret almayacağını söyledi.
Son günlerdeki acil müdahale skandallarına değinen Akdağ, yeni Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması ile bu tür istismarların önüne geçileceğini vurguladı. Akdağ, “Acil ve yoğun vakalarda ister devlet ister üniversite isterse de özel bir sağlık kuruluşu olsun ücret alınmayacak. İlk müdahale orada yapılacak. İmkân varsa tedavisine devam edilecek, yoksa 112 ile koordineli olarak hasta tedavisinin yapılabileceği bir başka hastaneye gönderilebilecek” dedi.
Türkiye’de yaklaşık 100 bin doktor açığı bulunduğunu belirten Akdağ şöyle konuştu: “Sorunu çözmek için harekete geçtiğimizde eleştirilere maruz kalıyoruz. Fakültelerde kontenjan artırımına gidelim diyoruz, yurt dışından doktor getirelim diyoruz, karşı çıkıyorlar. YÖK’le yeni bir çalışma içindeyiz, tıp fakültelerinin kontenjan artırımı bu yılki ÖSS’ye yetiştirilecek.”


SONRAKİ HEDEF OBEZİTE • Sigara yasağına da değinen Bakan, “Toplumun yüzde 85-90’ında kabullenme var. Fidan tuttu, bakmaya devam edeceğiz” dedi. Akdağ, sigara kadar önemsedikleri obezite konusunu da gündeme getireceklerini belirtti.

“BELEDİYE ÇALIŞMIŞ” • Bakan, Aksaray’daki salgın vakalarıyla ilgili ise, “Aksaray’da içme suyu için iki kaynak kullanılıyor; birisi gölet, diğeri bir kaynak suyu. Göletin suyu azaldığı için kirlenmiş olabilir ya da belediyenin su şebekelerinde yaptığı tamirat sonrası bu virüs suya karışmış olabilir. Belediye üzerine düşeni yapmış, suları klorlamış ancak virüs klordan etkilenmiyor.”

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#2 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 25.05.2008 - 15:38

Önemli bir konu Çocukların Fast food ürünlerden uzaklaştırılması gerekli.

Fast food ürün satan işletmeler kapatılmalı, Kola, Cips gibi ürünler yasaklanmalı. : )

Acaip yasakçı gördüm kendimi : )

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli