İçerik değiştir



- - - - -

Cep Telefonumuzla İyi Fotoğraflar Çekmek İçin...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 18.05.2008 - 09:25


Öncelikle kullandığınız telefonda kamera ayarları ile ilgili normal/iyi/en iyi gibi seçenekler varsa bu ayarın doğal olarak en iyisi seçilmelidir ki tatmin edici bir sonuç alalım, iyi bir fotoğraf üzerinde çeşitli programlar ile düzenlemeler yapabilirsiniz ama elinizdeki fotoğraf kötü ve düşük çözünürlükte ise yapabilecek fazla bir şey yoktur. Fotoğrafını çekeceğiniz objenin iyi ortalanmış olması kaliteli bir fotoğrafın ilk öğelerinden biridir, hemen hemen tüm telefonların kamera modunda ekranın ortasında yer alan kare şeklindeki çerçeve size bu konuda yardımcı olacaktır, çekeceğiniz objenin orta noktasını bu kare ile çakıştırmaya özen gösterin. Normal fotoğraf makinelerinde Iso, diyafram, pozlama süresi ayarları ile rahatça çekilecek fotoğrafla ilgili ışık ayarlarını yapmak mümkünken maalesef bu ince ayarları cep telefonumuzda yapamıyoruz, bu nedenle çekeceğimiz fotoğraf ile ilgili ışık durumunu pek çok kameralı telefonda tek opsiyon olan parlaklık ayarı ile yapıyoruz. Bu ortam ışığı ile ilgili çeşitli hazır çekim modları da bize yardımcı olabilir. Makinemizde mevcut olabilen gün ışığı, gece, fluoresan, bulutlu hava vs, gibi hazır çekim modlarının doğru tercihi ve doğru parlaklık ayarımız bize en iyi ışık ortamında fotoğraf alabilmeyi sağlayacaktır. Gece çekim modunu kullanırken de temel kural telefonu asla kıpırdatmamaktır. Gece çekim modunda kamera pozlama süresi otomatikman uzayacağından özellikle hareketli objelerin bulanık çıkması söz konusu olabilir, tripod da kullanamayacağımıza göre mesela bir duvara yaslanıp oynamaları minimize etmek gerekir.


Akşam/Gece çekimlerinizde telefon üzerinde bulunan led ışıklara fazla güvenmeyin çünkü yardımcı bir ışık kaynağı olmadığı sürece iyi bir sonuç alamazsınız, yardımcı bir ışık kaynağı ile beraber bu ledlerin ilave etkisi ancak 1, 1,5 metreye kadar olabilmektedir. Xenon flash kullanan nadir telefonları bunun dışında tutuyoruz tabi ki. Işık, flash vs. kullanmak dışında genel bir gece çekimi maalesef şu andaki telefon kameraları ile mümkün değil, bunu da açıkca gerçekci olarak belirtmek lazım. Hayran olduğumuz gece manzarası fotoğrafları ancak türlü hassasiyet ayarlarını yapabildiğimiz, kaliteli lens ve sensor kullanan fotoğraf makineleri ile mümkün oluyor.
Makro çekimler gece çekimi gibi titremeye aşırı duyarlı çekimlerdir ve kesinlikle elimizi titretmememiz gerekiyor. Cihazınızda makro çekim modu varsa bunu açarak ve asla zoom ayarı yapmadan makinenizi objeye yaklaştırarak çekimi yapınız.
Genel bir kural; kameralı cep telefonlarının tamamına yakınında olan otomatik odaklama özelliğinden mutlaka faydalanın. Bunu deklanşör butonuna yarım basmak ve uyarı sesi/yanıp sönen yeşil ışığın tam yeşile dönmesi ile butonun tamamına basmak suretiyle kullanabilirsiniz. Ancak tavsiyem kaliteli fotoğraf çekebilmek için sensorunuzun yeterince ışık alabilmesi için bu odaklama uyarısını aldıktan sonra da en aşağı 3-4 saniye beklemeniz ve daha sonra butona tam basmanızdır.
Telefonunuzdaki kamera ile çekime alışkanlık sağlamanız çok önemlidir. Zaman ilerleyip deneme yanılma yöntemi ile pratiğinizi arttırdıkça telefonunuz ile daha iyi fotoğraflar çekebildiğinizi göreceksiniz.


(alıntı)
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#2 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 14.04.2009 - 00:35

Boşa Uğraşma iyi foto çekilmek için iyi bir telefon almalısın *böö

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli