Ata'nın ölümünün ardından annesinin yaptığı açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Oğlumu şehit verdim demesi, tüm şehitlere ve ailelerine yapılmış bir saygısızlık değil midir.. yoksa nedir ?
Ata Türk'ün şehit Olması..
Posted 22.09.2005 - 14:01
Ata'nın ölümünün ardından annesinin yaptığı açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Oğlumu şehit verdim demesi, tüm şehitlere ve ailelerine yapılmış bir saygısızlık değil midir.. yoksa nedir ?
Posted 22.09.2005 - 14:29
O kadının kapatılması lazım, son sözüm.
Don't worry about tomorrow
Take it today
Forget about the tip
We'll get hell to pay
Posted 22.09.2005 - 14:34
Edited by Jack_Davinson, 22.09.2005 - 14:41.
Posted 22.09.2005 - 14:51
boyle isme boyle kisilik..
Hakkari-semdinli'deki PKK saldirisinda sehit olan askerlerden biri benim biricik abimdi. su an bu satirlari yazarken agliyorum. Annem aglamaktan bayginlik geçirdi. Hastaneye kaldirildi. Babam hiç konusmuyor. Sadece gelip basimi oksuyor. Biliyorum, abim artik geri gelmeyecek. "sehitler ölmese de" abim geri gelmeyecek. Benim acimi kim dindirebilir? Ya babaminkini? Peki ya canim annemin acisini? Dindirmeye kimin gücü yeter? Kimin yüreği bizim yüregimizin acisini hissedebilir? Abimi sehit eden teröristlere soruyorum: Siz insan evladi degil misiniz? Sizin anneniz, babanız, kardesleriniz yok mu? Sizde hiç yürek yok mu? Yazık degil mi simdi bize? Ne desem bos. Abim geri gelmeyecek. Artık biz nasıl yaşarız bilmiyorum. Bildigim tek sey, abimin geri gelmeyecegi. Bitanecik abim senin için canimizi verirdik. Çaresiziz. Dayanilmaz bir aci içerisindeyiz. Ates düştügü yeri yakiyor abicim. içimize ates düstü abicim. Bu ates hiç sönmeyecek abicim. Geri gelmeyeceğini bilsem de, "sehitler ölmez" abicim, "sehitler ölmez".
kafesteçocuk 23, ESKISEHIR 15.08.2005
yukari kopyaladigim yazidaki sehit kisi pkk saldirisinda sehit dusmus..
otel odasinda icerken degil.
Posted 22.09.2005 - 14:59
Posted 22.09.2005 - 17:56
Posted 22.09.2005 - 18:32
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina
Posted 22.09.2005 - 20:28
Posted 22.09.2005 - 22:30
önce bunu hatılatayım dedim.ve soru insan uyuşturucu madde içip öldüğünde şehit düşermi?çok çirkin bi açıklama bence saygısızlıktanda öte............
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum
Posted 22.09.2005 - 23:12
ata ve annesi yarışma programına katılıp millete kendilerini izletmesini başardı. o zamanlar herşey güllük gülistanlıkken yine aynı anne şimdilerde gazetelerde " böyle programlara evlatlarınızı göndermeyin" diye feryat ediyor. insanın aklının başına gelmesi için illa kötü bir olaymı yaşaması gerekir.?
anne oğlunun acısını yaşarken söylemiş olduğu laf saçmalıktan başka birşey değildir. lakin bir anne ( anne demeye bin şahit diyesim var ama ....) oğlunu kaybettikten sonra nasıl doğru düşünebilirki...
herneyse , yine aldık bu konuları üste çıkardık. konuşulmaması ve bu doğrultuda çıkan görüntülerin izlenilmemesi dileğiyle.
Temiz Toplum , Temiz İnsan...
Değişiklikler Kaydedildi...
Posted 22.09.2005 - 23:31
adam içsin sıçsın, sonra ölsün sonra da "vıyyy canım şehit oldu" bence bu şehitlik değil de bok yoluna gitmektir.
Posted 22.09.2005 - 23:34
Değişiklikler Kaydedildi...
Posted 22.09.2005 - 23:52
Posted 23.09.2005 - 15:57
İnananlarayı eklemek istiyorum. Akıl fikir'e ek olarak.Ölüye saygımdan bişey diyemiyorum. Ama niye saygı duyuyorum onuda bilmiyorum. Yani yazılacak sürüsüne şey vardır ama yazmamak daha iyi anlatır olayı sanki. Çoğumuz aynı şeyleri düşünüyoruz. Tahammül edemiyorum. Allah akıl fikir versin hepimize...
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...
Posted 23.09.2005 - 22:01
umrumda değil.
Posted 24.09.2005 - 12:04
Posted 24.09.2005 - 16:21
Bende katılıyorum....
Posted 24.09.2005 - 17:11
zaten ata nın annesi deli benım anladığım kadar yani bu kadar olur..her şeyi oyun sanıyolar..ayrıca ata ya bence haklı oolmuş senın neyine uyuşturucu kullanmak ..eğer bunu yapıyorsan bence arkasından kimse ağlamamalı kimse tartışmamalı...!
Posted 24.09.2005 - 22:20
Posted 28.09.2005 - 13:57
Tartışma forumuna henüz üye oldum ve kısmete bakın ki ilk olarak düşünce ve duygularımı paylaştığım konu bu.
Olay son derece acı bir o kadarda ibret verici. Meseleye basit bir ölüm olayı olarak bakmamak gerekir bence. Konu ölen bir gencin annesinin oğlu için "şehit" ifadesini kullanma hakkına sahip olup olmadığı tartışmasına getirilmemeli bence.Sonuçta ne olursa olsu o evladını kaybetmiş ve acısı taze olan bir anne ne derse desin mazur ve hoş görülmeli diye düşünüyorum. Evlat acısı hiçbirşeye benzemez herhalde..
Gelelim kanımca olayın suçlularına ki bence suçluları tesbit edip tekbaşına ortaya koymak bir fayda getirmez.
Olayın birinci suçlusu hernekadar kendi üzerine hiç alınmasada günümüz Türkiyesinde yayın yapan görsel,işitsel ve yazılı medyadır. Bu demek değildir ki tüm medya kuruluşları aynı kefeye konmalıdır ancak gerçek budur.
- İlkesiz, sosyal sorumluluktan uzak ve yayın yaptıkları ülkede yaşayan insanların değerlerine tamamen yabancı sadece ticari kaygı ile hareket eden ve seyirciye saygısı olmayan medya kuruluşları kesinlikle sorumludur. Bunca yaşanan olumsuzluğa rağmen bu ve benzeri yayınlarını sürdürmekte adeta Türk halkı ile dalga geçmektedirler..
- Medyaları denetlemekle ilgili birtakım resmi müesseseler(RTUK) üzerlerine düşen vazifeyi tam olarak yapmamaktadırlar.
- Bence en önemlisi Türk halkı birinci derecede sorumludur. Medya müesseselerinin sık sık ardına sığındığı "halk seğrediyor,istiyor" gibi söylemleri boşa çıkarmayan be bu tip bayağı,seviyesiz kendilerine hiçbirşey katmayan, toplumsal yozlaşmaya neden olan ve bu yozlaşmayı hızlandıran programları seğreden insanlar asıl suçluların başında gelmektedir.
- Son olarak bizler suçluyuz. Yani bu tip programların yayınlanmasından rahatsız olan her fırsatta bu programları yerden yere vuran ve mevcut tehdidin farkında olan ama hiçbir harekette bulunmayan somut adım atmayan bizler suçluyuz.
Kişisel anlamda gerek internet ve gerekse telefon vasıtasıyla bu programlar hakkındaki şikayetimi geçmişten bugüne daima dile getirdim. Bu programları seğretmedim ve seğredilmemesi gerektiğini bıkmadan ve usanmadan etrafımdakilere anlattım. Bunu onları rencide etmeden kırmadan yaptım.. Bence herkes üzerine düşeni yapmalı..Bize her sunulanı kabul eden iyi kötü herşeyi aynı ölçüde alkışlayan insanlar olmadığımızı göstermeliyiz....Saygı ve sevgiler...
Similar Topics
Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
---|---|---|---|---|---|
Pet Sematary (Hayvan Mezarlığı) 2019 Fragman |
Sinema | hüfyaa |
|
|
|
6 Yatak Odası Dekorasyonu Fikri |
Evim Güzel Evim | hüfyaa |
|
|