İçerik değiştir



- - - - -

12 Küçük Adam


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 14 yanıt verildi

#1 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 19.09.2005 - 12:47


Açıklamaya yakışır birşeyler karalamak o kadar çok şey isterdim ki; kızgın bir adamın profili nasılsa o ruh halindeyim. Hani biz neden bir adımdan sonrasını getirememenin sıkıntısını yaşıyoruz. Futbol,voleybol,güreş,halter.kısa serüvenli atletizm başarıları ve son olarak da basketbolumuza da bulaştı doyumsuzluk vürüs'ü. Peki biz neye doyduk sorusunun cevabını ararken 3. çeyrekde Hırvatistan hezimetinin gelmesine yakın dayanamadım artık cevapsız sorunun derdine düştüm uyku öncesi bildiklerimi yargıladığım zaman diliminde. Pek yabancı olmadığım birşeyi profosyenel gözüyle olmasa da ( bunu profosyonellere bırakmak lazım ) ( Hoş yaptıkları da ortada ) yorumlamaya çalıştım. Açıkcası hızlı hücum,şut yüzdemizin düşük olması,faul atışlarında ki soytarılık,ribaunt hastalığı,vs vs. Tamam bunların hiçbirini yapamıyoruz. Kongo Cumhurutiyeti ile NBA Yıldızlarıyla oynanan bir maçta Kongo adına söylenebilecek birşey söylemek için agzımıza mikrofonu tutsalar. ''İyi mücadele ettik. Ama ABD büyük bir takım. netice de böyle bir takıma karşı mücadele etmek de mühim '' gibi geyiksi bir cümle kurardım. Yahu Türkiye-Hırvatistan ve öncesi Litvanya,bulgaristan maçları için söylenecek birşey bile bulamazken. Bu doyumsu gibi görünen gevşeklik,ruhsuzluk nedir sorusunu sordum durdum. Netice de bir cevap bulmak gerekiyordu. O cevabı da buldum sanırsam Aptal Türk asalaklığıdır bu başarısızlığın getirisi.

Başında söylemekte yarar var. Sonunda söylenecek birşeyin ne önemi var sorusunun peşinde koşanlardanım.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#2 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 25.09.2005 - 14:50

her milli sportif başarısızlığın ardından dediğim gibi milli takımlar amatör sporculardan kurulsun başarıya aç parayı ikinci planda tutabilen...milyon dolar transfer ücreti almış artık bir şekilde kendini kabul ettirmiş,açıkçası doymuş sporcular kendi hallerine bırakılmalı faydadan çok zararları olacağı bariz bir şekilde ortaya çıkıyor...farz-ı misal futbol a milli takımı belki de dünya kupası alacak bir kadro yenilmez armada tabiri vardır ya şıp diye oturacak bir kadro kurulmuş lakin geldiği durumlar ortada matematiksel hesaplarla tur atlamaya bakıyoruz...U-17 milli takımını görüyoruz şimdiler de nasıl başarıya aç gençler nasıl biliyorlar kıymetini milli formanın...görmüyorlar mı bu çocukları...umarım bu çocuklarda bu amatör ruhlarını kaybetmezler aklıma getirmek istemiyorum ama bu isteğim umarımdan öteye gitmeyecek onlarda kapılacak bu şöhret deryasına...basketbol milli takımı ise daha vahim takım içi kıskançlıkdiye birşey dönüp dolaşıyo ortada ne demek bu yaw... takım olmak ne demek bihaber bu herifler zorla kamplara katılıyor canı istedimi gelmiyor kimse onlara birşey diyemiyor nasıl iştir bu yaw kim lan bunlar...şampiyona başlamadan önce adamlara sırbistan'da devlet başkanlarına uygulanan koruma sistemi uygulanmış....vay vay vay balık zaten baştan kokmuş...birileri arkadaşları öyle gazlamış ki vazgeçilmez olduklarını düşünmüşler...takımda iyi oynayan iki kişi kalmış diyordum biri Arnavut Ermal diğeri Kaya aha o arnavutta dopingli çıktı iyimi...
neyse sonuca gelelim...başında da belirttiğim gibi amatör ruhu taşıyan sporcular bulunmalı ünlü olması veya büyük klüplerde oynaması önemli olmamalı...öyle bir antrenör bulunmalı ki korkak olmamalı yeri geldiğinde büyük klüplerin oyuncularını oynatmamayı bilmeli...hatta amatör liglerden adamları alıp milli takımlara yerleştirmeli bu çok büyük bir çalışmayı gerektiriyor ama başka işi ne bu adamların...bakın misal Fransa kupasına bir gözden geçirin şöyle elinizin altında internet var fransa kupası tüm ligteki takımları kapsıyor yani amatör ligi 3.ligi hepsi kupada oynuyor...ve şöyle kupa kazananlara bakın ya da en azından final oynayanlara üçüncü ligten amatör ligten takımları görün...imkansız olmadığını görün bu adamlar ne kadar paraya oynuyor ya da ne kadar ünlüler...
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#3 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 27.09.2005 - 15:27

Ya aslında o da bir öneri sevgili denio. Netice haklılık payı aramamak da delilik olur. Lakin sorunun fundementale düşmesine de gerek yok. Örneğiyle Dirk NOWİTSKİ. Bu herifin kendini kanıtlama durumu varmıdır?. Buna itiraz edeceklerini sanmıyorum sıkı basketbol takipçilerinin. Ama bu herif takıntı yapmıyor ve tek başına Almanya'yı finale taşıyor. Pekala Dirk NOWİTSKİ örneğiyle ''milli takımlar amatör sporculardan kurulsun başarıya aç parayı ikinci planda tutabilen...milyon dolar transfer ücreti almış artık bir şekilde kendini kabul ettirmiş,açıkçası doymuş sporcular kendi hallerine bırakılmalı faydadan çok zararları olacağı bariz bir şekilde ortaya çıkıyor...'' çürütme amacıyla olmasa da çelişen yönü ortaya çıkıyor. Pek tabi haklısın ki 17 Yaş altı milli futbol takımının başarıları da ortada. Ama topyekün tecrübesizliğe dayalı bir onur'u da vizyon'a sürmek mantıksız olur diye düşünüyorum.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#4 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 19.08.2006 - 18:26

Japonyada yapılmakta olan Dünya Basketbol müsabakalarıyla beraber,grubumuzdaki ilk maçımız olan ve hiç galip gelemediğimiz Litvanya karşısındaki başarısı ile,bundan tahminen 1 sene önceki başarısızlık ( hatta bu başarısızlığa ben doyumsuzluk teşhisi koymuştum ) bu takdire şahan mücadele ile beni utandırdıklar için 12 Dev adama teşekkürlerimi bir borç biliyorum. İnanırmısınız maçı seyrederken yenilmeyi hiç aklımın ucundan bile geçirmedim. Hani olası bir son saniye basketi ya da tecrübesiz kadro hikayelerine inanan bizlerin finali göremeyecek duruma gelmeleri halinde bile teşekkür etmeye hazırdım. Korkulan olmadı ve halen tanıtım broşürlerinde Mehmet Okur efendimizin resmi dışında koskoca bir 12 dev adam kazanmak için esas olan istemek ekolü ve en iyi yaptığımız savunma ile 90 sayının altına düşmeyen Litvanya'yı 72 sayıda tutarak ayrı bir başarıya atmaları beni ilerisi için umutlandırdı. Ha eksiklerimiz yok mu? Gönül isterdiki,topun el yaktığı dakikalarda Hidayet gibi 4 ayrı posizyonda oynayan bir basketbolcun olsun,ya da pota altı tehditi oluşturan Mehmet Okur. ama grülüyor ki,bu önemli 2 basketbolculardan daha önemli olan takım oyunuyla da bu zorlukların üstesinden gelinebiliyormuş. Belki bundan sonraki maçlarda kaybedebilip,hedeflenen 3. lüğüde elde edememiş olabiliriz. Ancak bu mücadeleyi tüm maçlara yansıttığımızda grubu 1. de bitirebiliriz. Tekrar,tekrar teşekkürler 12 dev adam. Sizinle gurur duyuyoruz.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#5 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 24.08.2006 - 16:22

yani gördük ki başarıya aç amatör ruha sahip oyuncularla oluyor bu iş...cenk elinden sakatlandı ''olsun ötekisi var'' dedi...abi kardeş ilişkisi takımda hakim...harun erdenay gibi orhun ene gibi basketbol yaşantılarında oyunculukları kadar kişilikleriyle örnek olmuş menejerlerimiz var...hakikaten bu iş böyle oluyor,''amatör ruh''...bundan sonra ne mehmet girmeli bu takıma ne hidayet...hatta 2010 Türkiye'de bambaşka çocuklar bulunmalı...(az evvel yunanistan'a yenildik,slovenya ile eşleştik)
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#6 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 26.08.2006 - 13:03

Gerçek dev adamlar bunlar, çoğu oyuncu sakat olmasına rağmen sahada kalmaya devam etti..

Çeyrek finalde başarılar..
Gönderilen Resim

#7 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 26.08.2006 - 13:14

Gencecik yürekler , giydikleri Ay Yıldızlı formayı sahiplenmiş beyinler, abi ve kardeş olmuş bir takım. Başarı için yeterli tüm koşullar var ve başarı da var. Oyuncularımızı tebrik etmek istiyorum . Ve tüm hocalarını emeği olan herkesi.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#8 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 26.08.2006 - 13:57

12 dev adamı bağrımıza basmış sonrasınada hepisinin dötlerinin kalktığı Milli formayı küçük görmeye başladığını görünce midem altüst olmuş 12 küçük adamı artık söverek anmaya başlamıştım.

Şimdiki Milli takımda o küçük adamların hepsinin İbo hariç silindiğini görünce ve 19-20 yaşlarında çocuklarla bir Çeyrek final !! yakaladık ki. Aklım almıyor. Arjantini yenersekte şaşırmam, yenilsekte önemi yok. Takım olabilme, Birlikteliğin anlamını ve bu haklı gururu bize yaşattıkları için hepsine sonsuz teşekkürler.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#9 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.08.2006 - 14:21

Esas mücadele bu turnuva sonrasında başlayacak gibi...

Çoğunluğu - 5 oyuncu 21 yaş ve altı - genç oyunculardan kurulu bu takım olmayı becermiş takım ize gelecek turnuvalar için umut vaad ederken turnuva dönüşü diğer oyuncular da olsa şöyle olurdu böyle olurdu eleştirileriyle karşılacaklar.

Maçların en zorlusu dönüşte yaşanacak bakalım takım gibi takım olmak mı yoksa son 4 yıl da olduğu gibi bir takım olmak mı kazanacak.

Basketbolcularımız ne kadar tecrübesiz ya da genç olurlarsa olsunlar bir kez daha mücadele azminin başarı için en önemli etken olduğunu gösterdiler.

Teşekkürler hepsine...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#10 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 31.08.2006 - 21:29

ve bir şeyi daha rica edeceğim.. bulutsuzluktan veya yönecilerden..

bu başlık böyle olmamalı..

bu başlık şöyle olmalı

12 GENÇ DEV ADAM..

çünkü bunlar 12 küçük değil, 12 dev yürekli TÜRK...

#11 born2win

born2win

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 137 Mesaj
  • Konum:Hell-City
  • İlgi Alanları:Matematik-Fenerbahçe-Pipo..... <br>Başka yok herhalde......<br>He bi de Rock-Metal Muzik vaaaar!!!!!!!!!!

Gönderim zamanı 31.08.2006 - 22:00

12 GENÇ DEV ADAM..

kesinlikle!!!!!
bu yürekleriyle oynayan genç devlere helal olsun!!!!
Dünya 5. olmakla yetineceğiz şimdilik!!!
Ama bu dev-genç ler bizlere 2010 istanbul'da Dünya Şampiyonluğu yaşatacaklardır!
Masum bir kız gibidir İstanbul geceleri,Karşılıksız sunar kendini. Yalnızcaaaaa;
"CANINI SIKARSAN CANINI ALIR!!!!!!!!!!!"

Born2Win

#12 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 31.08.2006 - 22:02

konuyu ayırarak çözüm getirebiliriz...çünkü başlı başına bir konu bu...o zaman 12 dev adam bizi üzmüş ve böyle bir konu açmış üzerine konuşmuşuz...herhalde ayırarak çözüm iyi olur..güzel durur...ciks olur...şekil olur...şirin olur...olur
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#13 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 31.08.2006 - 22:08

başlarda tabi kızıp böyle bir yorum getirilmiş olabilir ..

ama bu konuya burdan devam edilmiş madem.. bu başlık hoş kaçmamış..

bu dev yürekli gençlere onu belirtmek istedim..

#14 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 31.08.2006 - 22:10

la ben ayırmaya çalıştım kafam karıştı hangi mesajı ayıracam diye beynim döndü...dur dur halledecem ben şimi...büyüğü küçüğü ayıracam şimdi...dur sen duuuuur
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#15 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 31.08.2006 - 22:12

zor oluyorsa ayırma diycem ama

siz bu başlığı yakıştırıyormusunuz bu sonuçlardan sonra

12 genç dev adam değil mi bunlar..

12 küçük adam mı ?? 12 genç dev adam mı ??

karar sizin eheheheh





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli