İçerik değiştir



- - - - -

Gözlemlenen En küçük kara delik: J1650


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.04.2008 - 14:37


NASA uzmanları, bugüne dek evrende gözlemlenen en küçük kara deliği tespit etti. Uzmanlar, J1650 adı verilen minik kara deliğin, Güneşin kütlesinden yaklaşık dört kat daha büyük ve geniş bir şehir boyutlarında olduğunu belirtiyor.

NASA’nın Goddard Uzay Merkezi’nden Nikolay Şaposnikov, bu kara deliğin “sınırları gerçekten zorladığını” söyledi.Uzay bilimcilerin yıllardır, bir kara deliğin en fazla ne kadar “küçük” olabileceğini sorguladıklarını belirten Şaposnikov, yeni bulunan kara deliğin bu soruyu cevaplamak yolunda önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Şaposnikov, galaksilerin merkezinde bulunan büyük kara deliklerden daha “güçlü” olduğu tahmin edilen J1650’nin, “kendisine fazla yaklaşmaya cüret eden bir insanın vücudunu ‘spagetti çubuğu’ gibi uzatacak kadar büyük bir çekim gücü olduğunu” söyledi.

NASA uzmanları, inanılmaz biçimde, Albert Einstein’ın da yaptığı hesaplamalarla “Güneşten 3,8 kat büyük kütleye sahip olan bir kara deliğin ancak 24 kilometre çapı olacağını” öngördüğünü belirttiler.

Güneş sistemi dışında bugüne dek gözlemlenen en küçük kara delik olduğu belirtilen J1650’nin kütlesinin Güneş’ten 3,8 kat büyük ve çapının yaklaşık 24 kilometre olduğu belirtiliyor. Daha önce belirlenen en küçük kara delik olan GRO 1655-40, Güneşin yaklaşık 6,3 katı kütleye sahip.

Bilimadamları, J1650’den daha küçük bir sönmüş yıldızın, kara delik değil nötron yıldızı olacağını belirtiyor.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 08.04.2008 - 20:16

“kendisine fazla yaklaşmaya cüret eden bir insanın vücudunu ‘spagetti çubuğu’ gibi uzatacak kadar büyük bir çekim gücü olduğunu” söyledi.

hayal gücüm yetersiz kaldı *zong
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim

#3 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 10.04.2008 - 19:54

hani şeyleri düşün...bazı aşüfteler vardır böyle paraya taparlar heriflerin peşinden ayrılmaz oluk gibi tüketirler cüzdanlarını...çatır çatır yerler paralarını ev aldırır araba aldırır,o heriflerde salaktır bazıları evlidir hatta...onun gibi dedim ben kendi kendime...sonra kendimle çeliştim böyle örnekleme olmaz dedim içimden...ağladım sonra,duygu dolu anlar yaşandı omuzlarda terk ettim yeşil sahayı

cüret edebilen kişi diyor da o cüreti sağlayacak taşıt da yapılmadı ki henüz yapılsın billah ben hazırım cürete...yeter ki paradan haber versinler...bu arada güneşin 4 katı büyüklüğünde diyor...güneşten büyük diyor..dünya,güneş,kara delik...off aklımın engin odaları açın kapıları tasavvur saati

Bu mesaj Denio tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.04.2008 - 19:55

Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli