İçerik değiştir



* * * * * 1 Oylar

Soru - Cevap


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 87 yanıt verildi

#41 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 28.09.2005 - 21:03

Mozambik gerek demografik gerekse ekonomik verileri itibariyle son yıllarda birçok ülkenin ve yabancı yatırımcının dikkatini çekmektedir. Ülkenin gelişme yolunda emin adımlar atmasının ve gerekli kanuni ve ekonomik düzenlemeleri yapmasının yanında henüz tam olarak sanayisini oturtamamış olması Mozambik’i önemli bir pazar olarak öne çıkarmaktadır. Zira ülke 1975’de bağımsızlığını kazanmış akabinde ise 1991’e kadar iç savaşla uğraşmıştır. Bunun yanında Afrika kıtasının güneyinde yeralan ve bölge ülkelerinin ekonomik topluluğu denebilecek SADC topluluğunun bir üyesi olmasıda Mozambik’in artan önemine katkıda bulunmaktadır. Mozambik’in en önemli özelliklerinden birisinin de Hint okyanusu boyunca 2500 kmlik kıyısı ve limanlarıyla SADC üyesi Güney Afrika ülkelerine (Zimbabve, Malavi, Zambia, Svaziland, Kongo, Botsvana , G. Africa…) açılan bir kapı olmasıdır.

Coğrafya-İklim

İlk adı Musa Beg olan Mozambik Güney Afrika ülkelerinin kuzey doğusunda 799 380 km² toprağa sahip bir ülke. Ülkede 10 eyalet var ve başkenti Maputo.
Ülkenin diğer önemli şehirleri. Beira, Quelimane, Nampula, Xaixai, Inhanbane, Pemba, Tete.
Hint okyanusu boyunca uzun ince uzanan ülkenin kıyı uzunluğu 2515 km. Bu kıyıları limanların yanı sıra muhteşem sahillere sahip.
Komşuları : Tanzanya, Malavi, Zambiya, Zimbabve, G. Afrika ve Svaziland. Bu ülkelere gelen mallar genelde Mozambik limanlarından içeri giriyor.
İklimi okyanustan dolayı nemli ve sıcak tropikal iklim. Kışları havalar hafif serinliyor. Ancak kuzeydeki Chimoi bölgesi rakımdan dolayı güzel bir iklime sahip.
Yıllık hava sıcaklığı ortalaması 23.8 derece. Metrekareye düşen yıllık yağış ortalamasıysa 1436.5 mm. Nemli bir havası olan ulkenin ortalama yıllık nem değeri %75.1.
Devlet yapısı:

Ülkede kabul edilmiş yönetim şekli cumhuriyet. Çok partili sistemle yönetilen ülkede hükümetler her beş yılda bir yapılan genel seçimler sonunda seçiliyor. Bu yönüyle Afrika kıtasındaki en demokratik ve rahat ülkelerin başında geldiği söylenebilir. Çok partili demokratik bir sistemle yönetilen Mozambik’te hükümet ülkenin gelişmesi için yabancı yatırımcılara birçok kolaylık sağlamaktadır.
Tarih:

Mozambik uzun yıllar süren Portekiz somürge yönetiminden sonra 1975 yılında bağımsızlığına kavuşmuş bir ülke. Bu yıldan sonra başlayan iç savaşsa 1991 yılında sona erdi. Bu tarihten sonra iç huzurun sağlanması için büyük gayret sarf eden hükümetler sonunda bunu başarmış görünüyorlar. Ülkede iç savaştan bu yana münferit olaylar dışında herhangi bir kargaşanın yaşanmamış olması da bunu en büyük kanıtı. Yine bölgedeki diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Mozambik en güvenli ülkelerin başında gelmektedir. Gerek kırsal kesimde gerekse şehir merkezlerinde suç oranı oldukça düşük.

Su -enerji

Ülkede 60’in üzerinde ırmak var. Bu ırmakların debisi oldukça yüksek. Örneğin Zambezi 8 ülkeden geçiyor ve dünyanın sayılı ırmaklarından.
Dünyanın en büyük barajlarindan biri olan Cahora Bass da Zambezi ırmağı üzerinde. Ülkenin 13%’ü ırmak ve göllerle kaplı.
Ülkede enerji sıkıntısı yok. Çok yüksek volta enerji var. Yalniz iç kesimlere alt yapıdan dolayı tam ulaşmamış.
Nüfus-Dil-Din

Yaklaşık 18 milyon nüfusu olan ülkenin 60%’ı kadın.
Yine 45%’i 30 yaş ve altında.
Nüfus artış oranı 2% olan ülkede ortalama yaş 45.
Resmi dil portekizce. Ancak özellikle ülkenin kuzeyinde halkın bir çoğu sangana, cisene gibi kendi yerel dilleri konusuyor.
Maputo’da İngilizce de geçerli ve sürekli yükselen bir dil.
Halkin %60’a yakını müslüman. Ama devlette hiç bir etkinlikleri yok. Müslümanlar genelde çocuklarını okutmuyor medreselere gönderiyor. Dolayısıyla okuyan kesim hristiyanlar oluyor ve devlet kurumlarında onlar yer alıyor.
Eğitim-Sağlık-Hayat

Okuma-yazma oranı oldukça düşük olan ülkede yeni yeni okullar açılıyor.
Başkent Maputo’da özel okul olarak Güney Afrika, Portekiz, Amerika, Filipin, Fransız, İtalyan ve Agakan okulları gibi 60 civarında okul var. Son olarak da Türk girişimciler tarafından bir özel okul (Willow International School )açıldı.
Biri büyük olmak üzere irili ufaklı devlet ve özel sektöre ait 7 üniversite var.
Suç oranı oldukça düsük. Bütün Güney Afrika bölgesindeki ülkeler içinde suç oranı en düşük olan ülkelerin başında geliyor.
Sağlık açısından en büyük tehlike tüm Afrikada olduğu gibi AIDS.
Devlet hastanesi ve birçok özel klinik var.
Turizm

Mozambik, turizm açısından potansiyeli çok yüksek olan bir ülke.
Ülkenin kuzey güney doğrultusunda uzanan hint okyanusu kıyısındaki yaklaşık 2500 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi her yönüyle turistler için harika fırsatlar sunuyor.
Temiz denizi ve uluslararası alanda ün yapmış dalış noktaları deniz turizmi sevenleri bu ülkeye çekiyor. Tropikal ikliminde etkisiyle çok yakın bir zamanda Mozambik’e gelen turist sayısında çarpıcı değişiklikler görmek şaşırtıcı olmayacaktır.
Ulaşım:

A) Havalanları: Ülkede uluslararası 3 havalanını var. Bunlar başkent Maputo, Beira ve Nampula da. Ülkedeki havalanları bunlarla sınırlı değil. Ülkenin her eyaletinde havalanı var. Toplam havalanı sayısı 20. Kısacası Mozambik’te hava taşımacılığı imkanı var. Avrupadan direk uçuş yalnızca Portekiz üzerinden Maputo’ya var. Güney Afrika Cumhuriyeti aktarmalı olarak gelindiğinde Johanessburg’tan bir saatlik uçuş sonunda dünyanın her köşesinden Maputo’ya ulaşmak mümkün.

B) Limanlar: Ülkenın en büyük limanı başkent Maputo’da bulunuyor. Liman ülkenin kıyısı bulunduğu Hint Okyanusu üzerinde. Bu yönüyle değerlendirildiğinde Türkiyeden Mozambik’e ulaşmak çok kolay. Akdeniz, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu yoluyla bu ülkeye taşımacılık yapılabilir. Maputo limanının yıllık kapasitesi yaklaşık olarak 12 milyon ton. Bu liman üzerinden başta Güney Afrika Cumhuriyeti, Zimbabwe ve Swaziland olmak üzere çevre ülkelerede taşımacılık yapılmaktadır.

Beira Limanı: Beira limanı konumu itibariyle interlandında bulunan ülkelerin ihracat ve ithalatında önemli bir yer tutmaktadır. Bu liman özellikle denize kıyısı olmayan ve kıtanın iç bölgelerinde kalan Zimbabwe, Zambia, Malawi, Botswana ve Zaire gibi ülkelere yapılan taşımacılıkta önemli bir yer tutmaktadır. Limanın yıllık kapasitesi 7,5 milyon tondur.

Bu iki önemli limanın dışında Nacala, Quelimane ve Pemba da nispeten daha küçük limanlar bulunuyor.

Ekonomi

Tüm yatırımlar uluslararası garanti altında. Para birimi metical. 11/07/2003 itibariyle 1 Amerikan Doları yaklaşık olarak 24 000 metical. Özellikle yabancı uyruklularla yapılan işlemlerde dolar talep ediliyor. (kira vs.)
Ülke Uluslararası Para Fonu (IMF)’na 1984 yılında üye olmuş.
19 tane banka var. Hemen her caddede yine döviz bürosu mevcut.
Ülkede para transferi ve döviz bozdurma sorun değil.
Ülkede iş gücü oldukça ucuz. Hükümet tarafından açıklanan asgari ücret endüstri sektöründe 37 USD. Tarım sektöründeyse daha da düşük. 25 USD.
Genelde orta ve küçük ölçekli işletmeler olan ülkede en büyük fabrika bira ve son yıllarda açılan Mozal aluminyum fabrikası.
Ayrıca ülkenin kuzeyinde çok yüksek rezervde doğal gaz bulundu.
Ülkede tüketilen hemen hemen bütün ürünler ithal ediliyor.
Sadece balık türleri ve diğer deniz mahsulleri, kosanat, pamuk ve meyva ihraç malları arasında.
Ticaretin hemen hemen büyük bir kısmı Hint asıllıların elinde.
Fiyatlar, dolayısıyla kar marjı oldukça yüksek.
Türk ürünlerinin avantajı:

Şu an Afrika’da özellikle Avrupa ve Çin-Brezilya olmak üzere iki farklı menşeili ürün grubu var. Avrupa orjinli ürünler kalite fakat oldukça pahalı. Diğer grup ürünler ise ucuz olmalarına ve çok tüketilmelerine rağmen kalitesiz ve dayanıksız olmaları dolayısıyla tercih edilmiyorlar. Fakat başka seçenek olmadığından kullanılmak zorunda kalınıyorlar. Türk malları ise kalite olarak Avrupa kalitesini aratmayacak derecede ve fiyat olarak da çok uygun. Yeterki iyi bir sekilde takdim edilsin. Alıcıya ulaştırılabilsin.
Bunların dışında bir de Güney Afrika orjinli ürünler var. Daha çok hazır tüketim maddeleri yakın olması dolayısıyla Güney Afrika Cumhuriyetinden getiriliyor.
İhtiyaç duyulan ürünler.

Özellikle ülkede sürekli inşaat yapıldığından en gözde sektör inşaat malzemeleri satışı. Bu açıdan burada çelik kapı, pimapen, çerçeve, elektrik malzemeleri ve diğer inşaat malzemeleri çok iyi pazar bulabilir.
Mefruşat. Mozambik’te yerli halk yalnızca kumaşı alıp altını kıvırarak giyebiliyor. Böyle bir kültür yerleşmiş.
Çadır. Yalnız bu sektörü halka dönük düşünmemeli. Buradaki ulaslararası yardım kuruluşları toplu olarak ihale açıyor.
Her türlü bisküvi ve türevi. Mozambik’te uygun bir bisküvi fabrikası yok. Hemen hemen bütün ürünler Güney Afrika Cumhuriyetinden geliyor.
Diğer tüm sektörlerde iyi kontaklar kurarsa burada tutunabilir. Zira ülkede kullanılan malların tamamına yakını ülkeye dışardan gelen ithal ürünler.
Son yıllardaki gelişmeler:

Mozambik şu an Afrika’nın CNN ve UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development) raporlarına göre en hızlı gelişen ve dış yatırım alan ülkesi. Örneğin 2000 yılındaki 364 milyon USD’lik ihracatı 2001’de 703 milyon USD’a çıktı. Büyüme hızı % 11’in üzerindedir. Son yıllarda tamamen dış sermaye ile Afrika’nın en büyük fabrikalarindan biri olan ve bu yıl da ikinci ünitesine başlanan alüminyum fabrikası MOZAL bunun göstergelerinden biridir. Son Afrika Birliği Toplantısı (Cimeira) 1/7 Ağustos tarihleri arasında başkent Maputo’da gerçekleştirilmiştir.

Ekonomisi dışa bağımlı bir yapı gösteriyor. 2000 yılı rakamlarına göre ülkenin toplam ihracatı yaklaşık olarak 364 milyon USD. Aynı yıl ithalatı ise 1.162 milyon USD. 2001 yılı rakamlarına göre ise ihracat 703, ithalat 1.117 milyon USD. Gerekli bilgileri ekte bulabilirsiniz.

Mozambik’in göz ardı edilmemesi gereken en önemli özelliklerinden birisi de SADC üyesi olmasıdır.

+
össebyo

portekiz'in ve benfica'nın efsanevi futbolcusu. jardel'den önce portekiz'de gol makinesi olarak konuşulan tek adam. "rengimiz siyah veya beyaz olabilir, ama damarlarımızdan futbol akıyor." diye özlü bir sözü de vardır bu feylezof topçunun...

"össebyo" olarak okunur.


bir lakabi da "siyah inci"dir.. 65te avrupa'da yilin oyuncusu secilmistir.. 68de ise benfica formasiyla altin ayakkabi almistir.. 64 ile 73 yillari arasinda, portekiz liginde gol kralligini kimseye birakmamistir.


gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan biri olmasının yanında futbol tarihinin gördüğü en iyi penaltıcılardandır. fazla gerilmeden topu 90'a yazma konusunda olaya noktayı koymuş bir abimizdir

Yetermi Denio ?

Yanlızlık bitermi ?

smiley-sport036.gif  


#42 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 28.09.2005 - 21:16

olm başkenti lan sadece onu istedim ben....hem ösebyonun mozambik asıllı olduğunu söylemişmisin dur bakayım evet onu söylememişsin...herkes bilmesin bu büyük insanlar yalnızca avrupalı diye bob marley'in etiyopyalı olması gibi aaa bidakka bob dayım zaten avrupalı değil dimi jamaika da bizden nasıl olsa...

bütün zenci dostlarıma selam olsun ve konuşmamı büyük üstad Martin Luther King'in bir sözüyle kapatmak istiyorum...

''Kuşlar gibi uçmasını,balıklar gibi yüzmesini öğrendik ama çok önemli olan bir sanatı unuttuk; İnsan gibi kardeşçe barış içinde yaşamayı
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#43 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 28.09.2005 - 21:20

''Kuşlar gibi uçmasını,balıklar gibi yüzmesini öğrendik ama çok önemli olan bir sanatı unuttuk; İnsan gibi kardeşçe barış içinde yaşamayı

bide Have A dream vardı dimi ?

bırak şimdi popondan bi ısırık alim abi ayaklarını soruma cevap ver sen
Yanlızlık Bitermi ?
bul araştır heryere bak bana ele avuca gelir bişiler bul ;)

smiley-sport036.gif  


#44 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 28.09.2005 - 21:22

yes sir
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#45 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 28.09.2005 - 21:37

Yalnızlık Allah'a mahsus
Benim ne haddime
Ona gitsem,şuna gitsem
Kim ağlar benim yerime,kim yanar,kim?...


diyor sanatçımız programımızın bu bölümünde bizlere Hicaz Makamındaki bu eserimizi TRT yozgat radyosu sanatçılarımızdan Denio Şensöyler seslendirecek...şak şak şak şak (alkış sesi lan başka şeye yormayın....pü reziller)
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#46

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 30.09.2005 - 23:05

soru?

#47 dora

dora

    made by f"ebru"ary 8

  • Cadı
  • 4.623 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:yalnızlar rıhtımı..
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Gönderim zamanı 14.10.2005 - 12:11

eskisehire ilk ucak
kac yilinda, hangi firma tarafindan, ne sebeple indirildi?
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#48 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 14.10.2005 - 12:38

Cumhuriyetin ilk yıllarında havacılık; sivil havacılık ve havacılık sanayii olmak üzere iki koldan geliştirilmeye çalışıldı. 16 Şubat 1925'te ATATÜRK'ün emriyle, daha sonra Türk Hava Kurumu adını alacak olan, Türk Tayyare Cemiyeti kuruldu. Türk Hava Kurumu (THK) planörcülük, motorlu tayyarecilik, paraşütçülük ve modelcilik dallarında kamplar, eğitim tesisleri, yarışma vb. faaliyetlerle Türkiye'de sivil havacılığın gelişmesinde önemli rol oynadı. THK' nın görüşleri ve amaçları doğrultusunda 1928 yılında Tayyare Makinist Mektebi açıldı. Fransa ve Almanya'ya uçak mühendisliği öğrenimi için öğrenciler gönderildi. Eskişehir'de bir tamirhane kuruldu. Kurumun planör ve motorlu uçaklarının onarım ve revizyonu amacıyla 1925 yılında Ankara-Akköprü'de kurulan marangoz atölyesi daha sonra planör imalathanesi halini aldı. Burada 1938-1939 yılları arasında 150 planör inşa edildi. Kurum, uçaklarının üretim ve bakımı için çeşitli tesisler kurdu. 1935 yılında Türkkuşu hizmete girdi.

1933 yılında kurulan Havayolları Devlet İşletme İdaresi (HDİİ), Türkiye'de sivil havayolları kurmak ve bu yolda taşıma yapmak üzere görevlendirildi. İdare, kurulduğunda filosunda toplam koltuk kapasitesi 28 olan ve sadece Ankara-Eskişehir arasında çalışan 5 küçük uçağa sahipti. HDİİ daha sonra Türk Hava Yolları (THY) adını aldı.

Bu cevap yeterlimidir ?

Yeterli ise ; Zekeriya Beyaz hakkındaki görüşünü öğrenmek istiyorum. hepsi bu.

Değişiklikler Kaydedildi...

#49 dora

dora

    made by f"ebru"ary 8

  • Cadı
  • 4.623 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:yalnızlar rıhtımı..
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Gönderim zamanı 14.10.2005 - 13:30

soruyu yanlis sormusum.

eskisehir anadolu universitesine Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalani kuruldu.
ilk seferini 25 temmuz 2005'de 148 yolcusuyla brüksel den ilimize yapti.

zekeriya beyazi severim ben. sonucta alani ne olursa olsun aydin kisi. ayrica gecenlerde gazetenin birinde bi yazisini okudum; kan sekeri dusuk insanlar, gazeteciler, is yogunlugu fazla olanlar oruc tutmayabilir, gun basina 5 milyon dan bi fakir doyursunlar gibi bisey yazmis. sanki tüm günahimi o aldi, yok etti. (kanmaya hazir milletiz sonucta)


soru gelmedi aklima. siz sorun?
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#50 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 14.10.2005 - 18:25

su neden +4 celcius derecede saftır? niye bu sıcaklıkta suyun özkütlesi 1'dir.. (özkütlenin birimini hatırlayamadım.. gr/cm küpdü galiba ?)
Gönderilen Resim

#51 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 01.11.2005 - 18:32

esaslı soru bee 18 gündür tık yok kimseden...ben de yazayım dedim ama cıks öyle bir soru ki üstüne sallanmıyo bile...benim maça yemedi anlayacağın
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#52 şirin

şirin

    Buranın müptelasıdır

  • Üyeler
  • 4.117 Mesaj

Gönderim zamanı 17.11.2005 - 16:38

biri ainstein i mezarından kaldırsın...bi zahmet gelip bu soruyu cevaplasın... :laugh:

#53 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 17.11.2005 - 16:53

soru yanlış +4 dercede saftır diye bişey yokki
sorularda +4 derece saf su diye başlar bu +4 de saf olacak anlamına gelmiyor
su saf olacak ve +4 de olacak deyip soruya başlıyorlar

ama suyun niye +4 de hacmi en küçük sebebini bilmiyom
ama sonucları belli dünyada hayat olmazdı :laugh:

#54 şirin

şirin

    Buranın müptelasıdır

  • Üyeler
  • 4.117 Mesaj

Gönderim zamanı 17.11.2005 - 17:28

HIIIIIIII....hiçbişey anlamadı ben...ne dedi bu budala...?????????

#55 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 19.11.2005 - 18:36

saf saf dolaşmayın yahu !!!

diyor dünyanın hali bu saflar çok diyor...valla baq
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#56 zilli

zilli

    Dikkat! Patlayıcı Madde!

  • Üyeler
  • 675 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2006 - 16:12

su neden +4 celcius derecede saftır? niye bu sıcaklıkta suyun özkütlesi 1'dir.. (özkütlenin birimini hatırlayamadım.. gr/cm küpdü galiba ?)

doğada tamamen saf su bulunmuo bildiğim kadarıyla.ters ozmoz,split gibi yöntemler kullanıyor saf su elde etmek için.Ayrıca suyun saflığının sıcaklıkla alakası yok.Saf su içinde sertlik verici hiçbir maddenin bulunmadığı sudur.Kalsyum ve karbonat iyonlarından arınmıştır.sertlik tayini ve iletkenlik ölçülerek tesbit edilebilir.Saf suda 100 C'de kaynar ve özkütlesi değişmez.
1+1=1

#57 zilli

zilli

    Dikkat! Patlayıcı Madde!

  • Üyeler
  • 675 Mesaj

Gönderim zamanı 18.01.2006 - 16:14

soru sormak itiyorum,hemde kolay..

cıva metalmidir,soygazmı?

Bu mesaj zilli tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.01.2006 - 16:18

1+1=1

#58 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 18.01.2006 - 16:19

cıva metaldir.. hatta oda sıckalığında sıvı olan tek metaldir..
soru sormayıp konsepti bozuyorum..
Gönderilen Resim

#59 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 18.01.2006 - 16:24

bende sana kusuyorum. konsept bozulunca birinin kusması gerekiyor konsept gereği :) :) :sick1:
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#60 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 23.07.2006 - 16:47

Bir üstteki sorunun cavabını verip, yeni bir soru soruyorsunuz. Sorular genel kültür tarzında olmalıdır.

Herkese iyi eğlenceler , ve ilk sorumuz :

Fransa ile İngiltere’yi bir birine bağlayan tünelin adı nedir?

"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli