İçerik değiştir



- - - - -

Müjde! Depozitolar kaldırıldı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 21.03.2008 - 12:08


Su ve doğalgaz başvurusu yapacaklara müjde. Gaz ve su abonelerinden alınan depozito uygulamasına mahkemeden ‘dur’ kararı çıktı.
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara 3. Tüketici Mahkemesi’nin, özellikle su ve gazda tüketim bedelini peşinen tahsil eden ön ödemeli sistemlerde alınan tutarın haksız olduğuna hükmederek depozito ücretini kaldırdığını bildirdi.

Çetin, dün Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlediği basın toplantısında, gelişen tüketici mücadelesinin sonuç almaya başladığını belirterek, tüketicileri mağdur eden uygulamaların başında elektrik - gaz ve su abonelikleri bulunduğunu ifade etti.

GÜVENCE BEDELİ ALIYORLAR

Su ve gaz aboneliklerinde hem peşin ödeme, yani ön ödemeli sistem hem de mekanik sayaçlı sistem kullanıldığına işaret eden Çetin, belediyelerin mekanik sayaç abonelerinden belli bir tüketim bedeline karşılık güvence bedeli aldıklarını ifade etti.

Çetin, Etimesgut Tüketici Hakem Heyeti’nin ön ödemeli sistemde güvence bedeli alınamayacağı kararına ASKİ’nin açtığı davanın Ankara 3. Tüketici Mahkemesi’nde sonuçlandığını belirterek, bu uygulamanın kaldırıldığını bildirdi. Tüm tüketicilerden bu konuda bilinçli davranmalarını beklediklerini ifade eden Çetin, TÜDEF’in ilgili yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi için ASKİ’ye müracaat edeceğini sözlerine ekledi.

İSKİ: KANUNLA ALINIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren İSKİ Genel Müdür Yardımcısı İhsan Özleyen, alınan depozit ücretlerin de bütün büyükşehir belediyelerinin tabi olduğu İSKİ kanununa göre alındığı söyledi.

Depozitoların sadece ilk abonelik anında alındığını belirten İhsan Özleyen, “Depozito ücretlerini iki nedenle alıyoruz. Ancak aldığımız abonelik ücretini geri öderken o günkü güncel değeri üzerinden ödüyoruz” dedi.

LİMİT AŞIMI TARTIŞMASI

Kurumların elektrik ve su tüketim bedellerini bir üst tarifeden fatura ettiklerini savunan Ali Çetin, “Örneğin 30 günde okunması gereken sayaçlardaki su tüketim bedeli 10 metreküp ve altında ise 1.20 YTL’den, eğer okuma 45 günde yapılır ve su tüketim bedeli 15 metreküp olarak okunursa bu kez aynı su bir üst kademe tüketim bedeli olan 3.09 YTL’den fatura ediliyor. Yani aynı su tüketimi için yüzde 270 zamlı fatura gidiyor” diye konuştu.

İSKİ’nin şebekelerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Özleyen “Bir abonenin fatura tutarı faturanın süresinden hiç bir zaman etkilenmez. 10 günlük de, 45 günlük de keseriz” dedi. Özleyen, “Abone 10 metreküpü ne kadar aştıyla o miktar üzerinden ikinci kademeden para öder. Abone 20 metreküp kullandıysa ilk 10 metreküp için birinci kademeden ikinci 10 metreküp isin ikinci kademeden faturalandırılır. Şu anda bize gelen herhangi bir mahkeme kararı yok” diye konuştu.


A L I N T I

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#2 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 21.03.2008 - 14:45

Deli dumrul yasaları.Tüketiciden nasıl daha fazla para alırım diye geliştirilen ilginç zeka ürünleri...Nasıl olsa ödüyoruz.Varmı çaresi?Adamlarda bunu sonuna kadar kullanıyor....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#3 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 21.03.2008 - 16:10

hersey de
devletten aldıgımız hersey de ücretin iki katı vergi ödüyoruz
ödedigimiz faturaların yarısı vergi
hay ben ......................
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#4 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 25.03.2008 - 00:33

halihazırda ben ödemedim depozito...ödememeye devam etsem mi ki
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli