İçerik değiştir



- - - - -

Dikkat!.. Göz Seğirmesi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 05.03.2008 - 22:45


Bir kaç gündür sürekli gözüm seğiriyor Alindaya sorayım dedim.Baktım Alinda gitmiş ben araştırdım.Ama kafam karıştı.

GÖZ SEÐİRMESİ

Dışardan bakıldığında farkedilmeyen ancak verdiği kıpırtı ile insanı rahatsız eden göz seyirmesi, göz çevresinde bulunan kasların titremesinden ileri gelir, Genelde göz kapağında veya gözün alt kısmında mey*dana gelen bu rahatsızlığa yolaçan sebepler arasında yorgunluk ve sinir gerginliği başta sayılabilir

DİKKAT!... GÖZ SEÐİRMESİ PSİKOLOJİK BOZUKLUÐUN ÖN BULGUSU OLABİLİR
Halk arasında Gözün gıp-gıp etmesi olarak da bilinen göz seğirmelerinin önemli bir kısmının psikolojik ve nörolojik bir bozukluğun ön bulgusu olabileceği belirtildi. 10 Mart 2005 Perşembe 16:43ALTAY VAROL
DENİZLİ (İHA) - Denizli Devlet Hastanesi Göz hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu, hastaların göz seğirmesi şikayeti ile önce göz doktoruna müracaat ettiklerini belirterek, ''Göz yönünden seğirmeye neden olabilecek durumlar vardır. Bunlar, gözde batma ve yanmaya neden olan konjonktivit, keratit ve benzeri iltihabi durumlar ile düzeltilmemiş kırma kusurları yani gözlük ihtiyacıdır. Göz hekimleri, hastada bu gibi durumlar varsa tam bir göz muayenesi ile düzeltir. Ancak göz seğirmelerinin önemli bir kısmı psikolojik ve nörolojik bir bozukluğun ön bulgusu olabileceğinden hastalar göz kliniğinden, mutlaka psikoloji ve nöroloji kliniklerine de sevk edilir'' dedi.

Göz seğirmesinin tıpta genellikle bir hastalık olarak kabul edilmediğini belirten Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Şükrü Daloğlu, ''Nedeni ve tedavisi hakkında bir fikir birliği olmamasıdır. Ancak göz seğirmesi bir hastalık belirtisi olabilir. Bir çok kişinin yaşamı boyunca sık sık karşılaştığı bir durumdur ve çoğu kez tedavisiz düzelmektedir. Bazen daha sürekli ve rahatsız edici olduğundan, altta yatan yorgunluk, stres, depresyon, sıvı ve elektrolit dengesi bozuklukları gibi nedene yönelik tedaviler yararlı olmaktadır'' diye konuştu.

Göz seğirmelerinin bazı vakalarda alışkanlık haline gelerek, tik şeklini aldığını ve çoğu kez tedaviye dirençli hale geldiğini belirten Daloğlu, ''Göz sağlığı altında ciddi beyin bozukluğu bulunmadığı için tek başına endişe verici bir durum değildir. Rahatsız edici ve şüphe verici durumlarda nöroloji uzmanına muayene olmakta yarar var'' dedi. Göz seğirmesinin göz kasının kontrol dışı hareket olduğunu kaydeden Denizli Devlet Hastanesi Psikologu Sacit Saygılı, ''Genellikle nedeni herhangi bir bozukluk değildir. Göz seğirmesi halk arasında daha çok haber gelecek, iyi-kötü bir şey olacak gibi işaret olarak algılanır. Ancak göz seğirmesinin böyle bir durumla kesinlikle ilgisi yoktur. Bu yanlış bir inançtır. Göz seğirmesinden sonra gerçekten kötü veya iyi bir şey olması kesinlikle tesadüftür. Kişilerin bu tip şeylere çok fazla inanmamaları gerekir'' dedi.

EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#2 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 05.03.2008 - 23:27

geldim geldim :blink:
ben göz seğirmesinin bir hastalık olmadıgını
yorgunluk ve strese baglı kasların istemsiz kasılması olarak biliyorum
nedeni konusunda pek bir bilgim yok
muhtemelen yorgunluguna baglıdır
agrı yanma batma hissin varsa da bir göz hastalıkları uzmanına basvursan iyi olur
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli