İçerik değiştir



- - - - -

80 kuşağının unutamadığı 'şahaneler'


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 01.03.2008 - 16:10


Muharrem Kaşıtoğlu'nun daha önce birharf yayıncılıktan neşrettiği 60’lar Hikaye 70’ler Terane 80’ler Şahane adlı kitabı, bir kuşağın unutamadığı ve baktıkça kah keyiflenip, kah hüzünlendiği olguları içeriyor
Gönderilen Resim
60’lar Hikaye 70’ler Terane 80’ler Şahane çocukluğu ya da ilk gençliğini 80’lerde geçirenlerin çoğunun hafızalarının hep bir yerinde tutup da bir türlü silmeye kıyamadığı anıları anlatıyor. 80 kuşağı, ne 68 kuşağı gibi efsane olabildi ne de 70’lerin yaşadığı o büyük acıları yaşadı. Kitabın önsözünde de belirtildiği gibi; “80’li yıllar dünyanın ve ülkemizin inanılmaz bir değişim geçirdiği, sosyal yaşantıdaki değişimin zihinlerimizi ve hatta ruhlarımızı allak bullak ettiği bir ‘başkalaşım’ dönemiydi”.

İşte bu başkalaşım sürecinde, tüm kuşaklar gibi, bizler de güzel anılar biriktiriyorduk. Bu ülkede yaşayan 80’li yılların çocukları, bugünün çocuklarından farklı olarak yepyeni şeylerle tanışıyordu. İlk renkli televizyon, yurtdışından büyük bir hızla giren ithal ürünler ve kelimeler bizim kuşağımıza özgüydü.

80’lerde çocukluklarını ya da ilk gençliklerini yaşayanlar, şimdi orta yaşlarını sürdürüyorlar. Yazarın söylemiyle; “Ne çok genciz artık ne de yaşlıyız henüz... Bir tarafta taze anılar, bir tarafta da dün “yitirilmiş anıların” burukluğu… Netekim Paşa artık bir ressam, tonton liderimiz de aramızda değil. Madonna hâlâ aykırı, Maykıl Ceksın ise daha az siyah.”

Bugün bile arkadaş toplantılarında kendi aramızda konuştuğumuz o yılların efsane isimlerini, çocukluğumuza damgasını vuran TRT’nin çizgi filmlerini, 80’li yılların bugün çok komik gelen modasını özleyenlerin büyük bir beğeniyle okuyabileceği bir kitap yazmış Muharrem Kaşıtoğlu. Aslında sadece yazarın değil “Neydi o günler” diyenlerin anılarına eğlenerek biraz da hüzünlenerek yolculuk yapabilecekleri bir çalışma “60’lar Hikaye 70’ler Terane 80’ler Şahane.” Yazar o yıllara dair hemen her şeyi anlatmış fakat yine de okuyucularına şöyle bir hatırlatma yapıyor : “Elinizdeki kitabı okurken veya okuduktan sonra, kim bilir belki de “Aaa şu da vardı” “Yahu bu da vardı!” diyecek ve benim aklıma gelmeyen bir sürü konu başlığı hatırlayacaksınız. Ben de size diyorum ki, onları saklayınız. Çünkü onlar iyisiyle, kötüsüyle, eğrisiyle doğrusuyla, günahı ve sevabıyla bizim yıllarımız, bizim hatıralarımızdır.”

Kitabın bir diğer çarpıcı özelliği de kitapta geçen yabancı kelimeleri, yazıldığı şekliyle değil de Türkçe okunduğu şekliyle verilmesi. Bu şekilde kitabın daha akıcı, daha doğal ve daha eğlenceli olması sağlanmış.

“60’lar Hikaye 70’ler Terane 80’ler Şahane” kitabında Muharrem Kaşıtoğlu; 80’li yıllar kuşağının bir üyesinin gözünden o yılların kült ve efsanelerini bir araya getiren bir çalışma sunuyor bizlere. KaraKutu Yayınları’ndan çıkan kitabın yayın yönetmenliği Rasih Yılmaz’a, editörlüğünü Z.Aybike Yılmaz’a kapak tasarımı ise Kerem Öztürk’e ait.


Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#2 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 13.05.2008 - 12:11

80 ler *böö
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli