İçerik değiştir



TÜSİAD: "Çankaya mesajımızı biliyor"


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 14.02.2008 - 10:18


Gönderilen Resim

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, türbanla ilgili değerlendirme yapmaktan kaçındı ve ''Çankaya bizim mesajımızı biliyor'' dedi.

Rekabet Uzmanları Derneği'nin Bilkent Otel'deki yemeğine katılan Yalçındağ, yemek sonrası, ısrarlara rağmen, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamayacağını belirtti.

Bir gazetecinin "Türban konusunda bir açıklamanız olacak mı, Çankaya Köşkü'ne bir mesajınız var mı?" sorusu üzerine Yalçındağ, "Çankaya bizim mesajımızı biliyor" demekle yetindi.

Bu konuda bir açıklama yapmayacağını yineleyen Yalçındağ, TÜSİAD olarak konjonktüre göre bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

Daha önce ne demişti?

Arzuhan Doğan Yalçındağ, 24 Ocak'ta TÜSİAD Genel Kurulu toplantısında, türban tartışmalarına ilişkin olarak, ''Kadınlarımızın birçoğu çok daha ağır, derin sorunlarla mücadele ediyor'' demişti.

Yalçındağ, "Ortada bir sıkıntı olduğu muhakkak. Ama bu sıkıntı bugün tartışılandan daha geniş boyutlara sahip. Evet, bir yanda başını örttüğü için eğitim sürecinde zorluk çeken genç kızlarımız var. Diğer yanda, 15 yaşında istemediği halde zorla kapatılanlar da, birkaç yıl sonra çevre baskısıyla başını örtmek zorunda kalmaktan korkanlar da var" ifadesini kullanmıştı.

"Kadınlarımızı birçoğu çok daha ağır, derin sorunlarla mücadele ediyor" diyen Yalçındağ, toplumsal hayat ve istihdamdaki sorunlar ile aile içi şiddet, belli yörelerdeki töre baskısını buna örnek göstermişti.

MHP tepki göstermişti

TÜSİAD Başkanı'nın bu açıklamaları, MHP cephesinde yankı bulmuş ve Genel Başkan Devlet Bahçeli TÜSİAD'ı hedef alan sert açıklamalar yapmıştı.

TÜSİAD'ın cevabı üzerine MHP'den de yanıt gecikmemiş ve türban polemiği genişleyerek sürmüştü.


Kaynak : http://www.cnnturk.c...&haberID=428140

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#2 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 14.02.2008 - 10:48

TÜSİAD, "MHP'nin AKP ile birlikte Türkiye'yi dinci bir yapıya götürdüğünden yakınır görünüyor." Ancak, dinci (ve İslamcı) partinin 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007'de iktidara taşınmasında en büyük desteği TÜSİAD'ın baş patronlarının ABD ile birlikte verdiğini cümle âlem biliyor. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.

TÜSİAD'ın, "AKP ile koalisyona başladı diye MHP'yi eleştirmeye hakkı var mı" ? Hem İslamcı partiyi iktidar yap hem de Türkiye'yi İslamlaştırıyorlar diye eleştir; biraz çelişki olmuyor mu?

2) Gelelim " AB süreci " üzerindeki TÜSİAD eleştirisine; "AKP ve MHP'nin türban koalisyonu,Türkiye'nin AB sürecini bozuyormuş!" ... Hoppala... Aman efendim bu da nereden çıkt?.. AKP'yi TÜSİAD'la birlikte iktidara taşıyan ABD ve AB değil mi? "Türkiye'ye Atatürk cumhuriyeti yerine İslamcı bir iktidar (ve yapılanma) gerekir" diyenler ve bunu planlayıp uygulayanlar ABD ve İngiltere. İnanmayanlar Rand Corporation'ın 1996 Türkiye raporunu okusunlar. (*) Hal böyle iken MHP'nin, AKP'nin iktidarını güçlendirecek şekilde hem Cumhurbaşkanlığı'nda hem türban sorununda ona arka çıkması, Batı'yı neden rahatsız etsin ki?

- AKP iktidarını destekleyen Batı...

- İktidarın gücüne güç katan MHP...

ABD ve AB'nin MHP'ye teşekkür etmeleri gerekmez mi? Her istediklerini veren AKP iktidarı MHP sayesinde daha güçlü hale gelmiş.

- TÜSİAD'ın kalkıp, " AKP ve MHP'nin kafalara taktırdıkları türban AB sürecimizi baltalar" demesi çok garip. Batı bağıra bağıra, "Biz Atatürk' ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Lozan'ı istemiyoruz; onun yerine İslam devleti istiyoruz" demiyor mu? Bush , Gül' ün gözlerinin içine baka baka söylemedi mi?

....................................

TÜSİAD gözü kapalı ABD ve AB saflarında.

- AKP, ABD ve AB tarafından tam destek alıyor. Hem TÜSİAD hem AKP BOP'a karşı çıkmıyorlar; destek veriyorlar.

- MHP, AKP ile koalisyona giderek Abdullah Gül ve türban konusunda onun yolunu açıyor.

- AKP'nin iktidarını güçlendirmesi ve onun çizdiği yolda ilerlemesi, Washington ve Brüksel tarafından destek alıyor.

Bu durumda AKP, MHP ve TÜSİAD'ın aynı cephede olmadığını nasıl söyleyebiliriz? Batı üçünden de memnun...

Sanki ortalıkta şike bir maç oynanıyor. Kimileri iyi polis-kötü polis numarasına soyunmuşlar. Garip bir iktidar-muhalefet oyunu oynanıyor. Hâkim de, savcı da, avukat da aynı tarafta...

Ben TÜSİAD Başkanı Sayın Arzuhan Doğan Yalçındağ 'ın yerinde olsam bir jest yapardım: Türbanı eleştirmek yerine, Versace marka fiyakalı bir türban takıp, Tayyip ve Devlet beylerin ortasırda gazetecilere poz verirdim...

Time'a kapak olacağına bahse girerim, işte Türkiye'nin tanıtımı böyle yapılır; reklamın iyisi kötüsü olmaz, reklam reklamdır... Ertuğrul Özkök de Hürriyet'in ön sayfasının tamamını, bir güzel bu resme ayırırdı...



E.manisalı
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli