İçerik değiştir



- - - - -

Key Ödemeleri Yeni Listesi İkinci / Üçüncü / Dördüncü / Beşinci Liste


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 145 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.02.2008 - 00:59


Kayıp liste bulununca key ödemesi yapılacak kişi sayısı 600 binden 5 milyona çıktı

Hak sahipleri tespit edilemediği için ödenemeyen KEY hesaplarındaki sorun, geliştirilen bilgisayar programı sayesinde çözüldü. Ödeme yapılacak kişi sayısı bir anda 600 binden 5 milyona çıktı. Paralar bu yıl verilecek.

Kamuoyunda KEY ödemeleri olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesi için gerekli olan hak sahiplerinin tespiti sorunu çözüldü. SSK’nın yaptığı çalışmayla ilk etapta hak sahibi sayısı 5 milyon olarak tespit edildi. Daha önceki çalışmalarda sadece Emekli Sandığı’nda bulunan 600 bin kişinin ismi tespit edilebilmişti. Alınan bilgiye göre hükümetin, KEY hesaplarının ödenmesiyle ilgili karar almasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçti.

TESPİTİ ZOR OLDU
Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, KEY hak sahiplerinin tespiti ile ilgili çalışma başlatan sosyal güvenlik kurumları, aradan 12 yıl geçmesi ve KEY kesintilerinin yapıldığı 1987-1995 yılları arasında kayıtların tam olarak tutulmaması nedeniyle KEY hak sahiplerinin tespitini gerçekleştirmekte zorlandı. Kasımda, Bakanlar Kurulu kararıyla, KEY hak sahiplerinin tespiti ile ilgili süre üç ay daha uzatıldı. Hak sahiplerinin tespiti ile ilgili süre şubat ayı sonunda doluyor. Hak sahiplerinin tespitiyle ilgili sürenin dolmasına az bir zaman kala, SSK geliştirdiği bir formülle, KEY hak sahiplerinin büyük kısmını belirledi.

FORMÜL BULUNDU
SSK, geliştirdiği bir bilgisayar programı ile sigorta sicil numaraları ile vatandaşlık numaralarını karşılaştırdı. Bu yöntemle yapılan sorgulama sonucunda, 1987-1995 arasında çalışan kişiler belirlendi. Halen sorgulama işlemi devam ediyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda, tespit edilen hak sahibi sayısı 600 binden 5 milyona çıktı. Ay sonuna kadar yapılacak çalışmalarla bu sayısının 6 milyonu aşması bekleniyor.

Kişi başı 500 YTL düşüyor
Yaklaşık 6 milyon hak sahibini ilgilendiren KEY hesaplarında kime ne kadar ödeneceği, Emlak Tasfiye Fonu’nun hesaplamalarından sonra netleşecek. Ancak KEY hesaplarının yatırıldığı 1 Ocak 1987-31 Aralık 1995 döneminde başından sonuna kadar kesintisiz olarak sistemin içinde bulunanlar adına yatırılmış olan yardım toplamı 120 YTL düzeyinde bulunuyordu. Bu tutara faiz işletilecek. Faizle birlikte ise hak sahibinin alacağının 500 YTL’ye yükseleceği tahmin ediliyor.

İlk yarıda dağıtılacak
Mart ayı başından itibaren, sosyal güvenlik kurumları tarafından tespit edilen KEY hak sahiplerinin listesi, Emlak Tasfiye Fonu’na teslim edilecek. Burada, kime ne kadar KEY ödemesi yapılacağı hesaplanacak. Bu işlemin de en az iki ay sürmesi bekleniyor. Bu süre sonunda ise, KEY hak sahipleri ve alacakları tutarlar kamuoyuna duyurulacak. Ve ödemelere başlanacak. Elinde belgesi olanlar ise, alacakları tutarları itiraz edebilecekler.

Star
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 08.02.2008 - 01:01

<_< Güzel haber sağol syh <_< *fiuv
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#3 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 01.03.2008 - 15:50

KEY'de Büyük Yanlışlık
KEY’de hak sahibi tespiti sona erdi. 1.5 milyon yanlış hesap çıktı.

Hak sahibi sayısı 6 milyon kişiye ulaşırken vatandaşlık numarası olmayan 1.5 milyon hak sahibinin 1 milyonu mükerrer kayıt çıktı.

Yaklaşık 12 yıldır ödenmeyen Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesi için gerekli olan, 'hak sahiplerinin tespit' süresi dün sona erdi. Tespitlerde yaklaşık 1 milyon hak sihibi kaydı mükerrer çıktı. Sürenin sona ermesine rağmen, tespit edilen hak sahiplerinin tamamının listesi, hesaplamaları gerçekleştirecek olan Emlak Tasfiye Fonu'na teslim edilemedi. Kesinleşmemiş rakamlara göre, tespit edilen hak sahibi sayısı 6 milyona ulaştı. Ancak, kurumlardan gelecek diğer rakamlarla birlikte rakamın 6.5-7 milyon arasında olacağı tahmin ediliyor.

BELEDİYE SÜRPRİZİ

Dün sürenin dolmasına rağmen, Emlak Tasfiye Fonu'na SSK ve diğer kamu kurumlarından, hak sahibi bildirimleri gelmeye devam etti. Özellikle belediyelerden, son haftada yoğun olarak hak sahibi bildirimi geldi. SSK'dan ise gelen bildirimlerde, hak sahiplerine ilişkin bilgilerde hata çıktı. Bunun üzerine, hak sahipleriyle ilgili bilgilerin, istenilen formatta yeniden bildirilmesi istendi. KEY ödemeleriyle ilgili kesin sonuçlar önümüzdeki hafta netleşecek. Ancak geçtiğimiz hafta itibariyle, KEY ödemelerinden yararlanacak kişilerden 6 milyonu kesinleşti.

TEK TEK BAKILDI

KEY kesintilerinin yapıldığı 1987-1996 yılları arasında, çalışan 1.5 milyon kişinin, vatandaşlık numarası olmadığı tespit edilmişti. Bu kişilerin nüfus bilgileri tek tek araştırıldığında vatandaşlık numarası olmayan 1 milyon kişi için mükerrer kayıt saptandı. Bu isimler ayıklandı. Geri kalanında hayatını kaybetmiş veya kayıtları düzensiz tutulmuş kişilerden oluşuyor.

Hesaplamalar haftaya başlıyor

EMLAK Tasfiye Fonu ise, hak sahiplerinin ne kadar KEY ödemesi alacağına ilişkin hesaplamalarını, önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Hesaplamadan önce ise, hak sahipleri 'ön kontrolden' geçirilerek bilgiler kontrol edilecek. Hesap işlemi için KEY yasasında üç aylık süre öngörülüyor. Ancak, bildirimlerde sorun çıkmazsa bu sürenin daha da aşağıya çekilmesi, ödeme süresinin öne alınması planlanıyor

Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#4 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.04.2008 - 17:59

KEY ödemeleri 2008 Temmuz'da başlayacak

Emlak Konut Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, SSK ve Emekli Sandığı'nın hak sahibi listelerini 30 Nisan'a kadar tasfiye halindeki Emlak Bankası'na bildireceğini söyledi. Demiröz, Haziran'da da listeleri Resmi Gazete'de ilan edeceklerini kaydederek, "İlanı takip eden 1 ay içerisinde ödemelere başlayacağız" dedi. Ödemelerin 2009 sonuna kadar sürebileceğini ifade eden Demiröz, "Ödemeleri belki kişilerin TC Kimlik Numaralarına göre veya farklı bir yönteme göre sınıflandıracağız" diye konuştu.

'HAK KAYBI YOK'

Demiröz, hak sahiplerinin toplam alacaklarının 2 milyar 300 milyon YTL olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "1987-1995 arasında KEY kesintileri tam yapılmış birinin alacağı para bin 400-bin 500 YTL arasında olacak. Ama 50 YTL alan da olacak. Alacakları para, hak sahiplerinin ödedikleri miktara göre değişecek. Şu ana kadar elimize geçen hak sahibi sayısı ise 7 milyon 70 bin. Toplam sayının ise 7 milyon 500 bin kişiye ulaşacağını tahmin ediyoruz." Demiröz, Resmi Gazete'de yayımlanan listede ismini bulamayanlara, hak sahibi olduklarını ispat etmeleri halinde ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.

takvim
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#5 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.04.2008 - 18:00

KEY ödemeleri 300 YTL zamlanıyor

KEY ödemeleri 300 YTL zamlanıyor. Primi tam ödenen çalışanların alacağı miktar 1.5 bin YTL`yi bulacak.

Konut Edindirme Yardımı ödemelerinde hesaplama aşamasına geçildi. KEY ödemeleri için baz alınacak kriterler arasında yer alan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı `nın değerinin artması, KEY ödemelerinin de artmasını sağladı. Buna göre, KEY ödemeleri için öngörülen tavan ücrette, yeni hesaplama katsayısı ile yaklaşık 300 YTL `lik bir artış oldu. KEY hak sahiplerine ilişkin önceki dönemlerde yapılan hesaplamalarda, KEY kesintilerinin yapıldığı 1987-1996 arasında çalışan ve kesintileri tam yatırılan bir kişinin alacak toplam KEY tutarı bin 200 YTL olarak hesaplanmıştı. Yeni katsayı ile birlikte bu tutarın, bin 500 YTL `ye ulaşması bekleniyor. Yeni katsayı ile tüm KEY haklarında ortalama olarak yüzde 25`lik bir artış meydana gelecek. Bu arada Ankara `daki KEY merkezine gönderilen listelerin kontrolü de sürüyor. Bildirimi yapılan 9.4 milyon hak sahibi sayısı, mükerrer isimlerin çıkarılmasıyla 7.5 milyona geriledi . Kesin liste, kontrollerin tamamlanmasının ardından açıklanacak.

TGRT haber
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#6 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.04.2008 - 18:03

En yüksek dilimde yapılan 300 YTL "lik artış, diğer dilimlerdekilere de yansıyacak.

KAMUOYUNDA KEY hesapları olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı ödemelerinde "hesaplama" aşamasına geçildi. KEY ödemeleri için baz alınacak kriterler arasında yer alan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı "nın (GYO ) değerinin artması, KEY ödemelerinin de artmasını sağladı. Buna göre, KEY ödemeleri için öngörülen tavan ücrette, yeni hesaplama katsayısı ile yaklaşık 300 YTL "lik bir artış oldu.

HESAPLAMAYA GEÇİLDİ

KEY Merkezi, mart ayı boyunca kontrollerini bitirdi ve ödemelerde "hesaplama aşamasına" geçildi. KEY kesintilerinin başladığı 1987 yılında hesapların tasfiye edildiği 1999 yılına kadar geçen süre için, Emlak Bankası "nın 6 aylık vadeli mevduat faiz oranı baz alınacak. 1999 yılından sonraki süre için de, Emlak GYO "nun değeri baz alınacak. Buna göre, yüzde 4 olarak belirlenen katsayı yüzde 4.5 olacak.

PARA YÜZDE 25 ARTACAK

KEY hak sahiplerine ilişkin önceki dönemlerde yapılan hesaplamalarda, KEY kesintilerinin yapıldığı 1987-1996 arasında çalışan bir kişinin alacak toplam KEY tutarı bin 200 YTL olarak hesaplanmıştı. Yeni katsayı ile birlikte bu tutar, bin 500 YTL "ye ulaşacak. Katsayıdan kaynaklanan artış, 1987-1996 yılları arasında çalışanlar adına yatırılan KEY tutarları oranında değişik tutarlarda gerçekleşecek. Yeni katsayı ile tüm KEY haklarında ortalama olarak yüzde 25"lik bir artış meydana gelecek.

LiSTELER AYIKLANDI

ANKARA "DAKİ KEY Merkezi"ne, kamu kurumlarından gönderilen listeler, tek tek kontrol edildi. KEY Merkezi"ne, SSK ve diğer kamu kurumlarından yaklaşık 9.4 milyon kişinin bildirimi yapıldı. Yapılan kontrollerde bu bildirimlerinbüyük kısmının mükerrer olduğu belirlendi. Ayıklamaların ardından, hak sahibi kişi sayısı yaklaşık 7.5 milyona geriledi . KEY Merkezi"nin, listeler üzerindeki çalışmaları halen devam ediyor. Kesin liste, kontrollerin tamamlanmasının ardından açıklanacak.


Samanyolu haber
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#7 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 07.05.2008 - 12:28

Ne kadar para alacağız?
07 Mayıs 2008 Çarşamba 11:52
Konut Edindirme Yardımı hesabı tasviye ediliyor. Sorunlar yavaş yavaş çözüldü. İşte hak sahiplerine ödenecek tutar...
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödenecek toplam tutar belli oldu.

Hak sahiplerinin listelerinin tasfiye halindeki Emlak Bankasına bildirildiği tarih olan 29 şubat itibariyle, Emlak Konut GMYO'nun net aktiflerinin değeri, 2 milyar 928 milyon YTL olarak belirlendi

HAK SAHİPLERİNE ÖDENECEK PARA

Bunun yüzde 61'i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek.

Buna göre hak sahiplerine, 2 aylık süre uzatımına gidilmemesi halinde, Mayıs sonundan itibaren Emlak Konut GMYO'nun belirleyeceği plan çerçevesinde anapara ve nema ödemesi yapılacak.

Edinilen bilgilere göre hak sahiplerinin alacağı konut edindirme yardımı, sistemde kaldığı süreye göre belirlenecek.

1353 YTL KEY PARASI ALABİLECEKLER

Ancak 1999 yılı sonu itibariyle anapara ve neması toplamı söz gelimi 300 YTL olan bir hak sahibi, Emlak Konut GMYO'nun net aktiflerinin değerindeki artış ve KEY haksahiplerinin şirket sermayesindeki yüzde 60,96'lık (yaklaşık yüzde 61) pay dikkate alınarak, 4,51 değerleme katsayısı ile çarpılarak elde edilen rakam olan, 1353 YTL KEY parası alabilecek.

Bu rakam, kişinin sistemde kaldığı süreye, kişi adına yatırılan anaparaya göre değişecek.

KESİN LİSTE, AY SONUNA KADAR BİLDİRİLECEK

KEY hesabının tasfiyesine ilişkin mevzuata göre, hak sahiplerine ilişkin kesin liste, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından bu ay sonuna kadar Emlak Konut GMYO'ya bildirilecek.

Bu sürenin, bir defaya mahsus olmak üzere '2 aya kadar' uzatılması mümkün. Ancak çalışmaların süre uzatımına gidilmeyecek şekilde tamamlanması öngörülüyor. Bu durumda, 30-31 Mayıs'ta listelerin bildirilmesi halinde Emlak Konut GMYO; nakit ödemeler için ödeme planı ve süresi belirleyecek. Nakit ödemeler için ayrıca, Ziraat Bankası ile de protokol yapılacak.

SON HESAPLANMA TARİHİ 29 ŞUBAT 2008

KEY tutarı tahsil edilmiş, ancak Emlak Bankası'na aktarılmamış olan hak sahiplerine ise, karşılığı Hazine tarafından Emlak Konut GMYO'ya aktarıldıktan sonra, nemasıyla birlikte nakit olarak ödeme yapılacak.

Mevzuat uyarınca, listelerin Emlak Bankası KEY Birimi'ne son bildirme tarihi olan 29 Şubat 2008'den sonra KEY hesabı nemalandırılmıyor.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMASI DA AYRI SORUN

Mevzuata göre, Emlak Bankası KEY Birimi tarafından Emlak Konut GMYO'ya iletilen listenin Resmi Gazetede de ilan edilmesi gerekiyor.

Ancak, 7,5 milyondan fazla çıkması beklenen hak sahibi listesinin Resmi Gazetede yayımlanması da ayrı bir sorun oluşturuyor.

Hak sahibi listelerinin yayımlanacağı Resmi Gazetenin 'binlerce' sayfayı bulabileceği belirtilirken, bu hacimdeki Resmi Gazetenin çok fazla sayıda basılmasının da mümkün olamayabileceği belirtiliyor.

Diğer taraftan yetkililer, bu listelerin elektronik ortamda Ziraat Bankasına iletileceğini, ayrıca Emlak Konut GMYO'nun veya TOKİ'nin internet sitelerine de konabileceğini belirtirken, hak sahiplerinin ille Resmi Gazete olmasının gerekmediğini vurguladılar.

Buna göre kapsamdaki kişiler, ödeme sürecinin ilan edilmesinden sonra, Ziraat Bankası'na doğrudan gidebilecekler, yani Resmi Gazeteye bakmalarına gerek bulunmuyor. TC kimlik numaralarını veya sosyal güvenlik numaralarını vererek, hak sahipliği ve ödemelere ilişkin bilgilerine ulaşabilecekler.

KEY hesabı kesintilerine 1995 yılında son verilmesinden itibaren, 1999 yılına kadar Emlak Bankası hesaplarında tutulan ve hesapta biriktiği kabul edilen 395 trilyon liralık tutar karşılığı, Emlak Konut GMYO'ya ayni sermaye olarak gayrimenkul verilmişti. Bu tutar, şirket sermayesinin yaklaşık yüzde 61'ine denk geldiği için, ödeme tarihindeki net aktif değerin yüzde 61, ana para ve nema ödemesinde kullanılacak.

1 Ocak 1987'de yürürlüğe giren 3320 sayılı kanun uyarınca, 31 Aralık 1995'e kadar işverenler, istihdam ettikleri kişiler için KEY hesabına para yatırmıştı. KEY hesabına yapılan işveren kesintileri, 1 Ocak 1996'dan itibaren sıfırlanmıştı. Kişi başına kesinti, 3 bin 500 lira ile başlayıp, en son 80 bin liraya yükseltilirken, sistemde tam olarak katılan kişilerin anaparasının 6 milyon 156 bin TL olduğu ifade edilmişti.


Alıntı

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#8 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 13.05.2008 - 09:08

KEY’de hayal kırıklığı!

Ali Tezel, Konut Edindirme Yardımı’nda hak sahiplerinin en fazla 600 YTL alabileceğini söyledi

Konut Edindirme Yardımı (KEY) kapsamında toplanan paralar hak sahiplerine geri ödenecek. “Listeler açıklandığında bazıları isimlerini göremeyecek, bazıları da isimlerini görecek, alacak ama alacağı paranın çok az olduğunu görecek” diyen Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, NTVMSNBC’ye şu açıklamayı yaptı: “Konut Edindirme Yardımı’ndan (KEY) yararlanacak kişi sayısı 7.5 milyon kişi. Aslında 9 milyon kişi ama 1,5 milyon kişi bulunamadı, isimleri çıkmadı. 1.8 milyar YTL’yi 7.5 milyon kişiye böldüğümüzde bir kişiye düşen rakamın 240 YTL kadar olduğunu görebiliriz. Tabii bu 240 YTL herkes için geçerli olmayacaktır. Sistemin başladığı 1987 yılından, bittiği 1995 yılına kadar kalanlar var, üç-beş ay yatırıp çıkanlar var. Bu anlamda da 1987 yılından bittiği 95 tarihine kadar yaklaşık 9 yıl boyunca sistemde kalan birisi en fazla 600 YTL civarında bir para alır. 1.300, 1.500 YTL gibi bir gelir nasıl elde edilecek? Bunlar afaki rakamlardır”.
Haberin devamı

Tezel, KEY’le ilgili merak edilenleri şöyle anlattı:

HAYAL KIRIKLIÐI YAŞANACAK

Listeler açıklandığında bazıları isimlerini göremeyecek, bazıları da isimlerini görecek, alacak ama alacağı paranın çok az olduğunu görecek. Birinci hayal kırıklığı isimler konusunda yaşanacak. İsimler kanun gereğince Mayıs ayı sonuna kadar Resmi Gazete’de yayınlanmak zorunda. 7.5 milyon kişinin ismini Resmi Gazete’de yayınlamanın ne kadar zor olacağını tahmin edersiniz. 7.5 milyon kişiyi yayınlamak için kaç sayfalık, kaç ciltlik bir Resmi Gazete yayınlayacaklarını ben hayal edemiyorum. Kanun diyor ki, “31 Mayıs 2008 gününe kadar kişi listeleri Resmi Gazete’de yayınlanır”. Bu arada da bu sürenin Hazine tarafından 2 ay daha uzatılma ihtimali var. Yani Temmuz sonuna kadar. İster Mayıs sonu olsun, isten Temmuz sonu olsun KEY Resmi Gazete’de açıklandıktan sonra Ziraat Bankası tarafından ödenmeye başlanacak.

1.300- 1.500 YTL GİBİ RAKAMLAR AFAKİ RAKAMLAR

KEY ile toplanan paranın tamamı, 1999 sonunda Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na devredilmişti. O tarihte Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 61 hissesine tekabül ediyordu. Şu anda o yüzde 61 hissenin toplamı yaklaşık 1.8 milyar YTL; 1.786 diyorlar ama biz buna 1.8 milyar YTL diyelim. Dağıtılacak olan paranın toplamı 1.8 milyar YTL. Alacak olan kişi sayısı da 7.5 milyon kişi. Aslında 9 milyon kişi ama 1.5 milyon kişi bulunamadı, isimleri çıkmadı. 1.8 milyar YTL’yi 7.5 milyon kişiye böldüğümüzde bir kişiye düşen rakamın 240 YTL kadar olduğunu görebiliriz.

Tabii bu 240 YTL herkes için geçerli

olmayacaktır. Sistemin başladığı 1987 yılından, bittiği 1995 yılına kadar kalanlar var, üç-beş ay yatırıp çıkanlar var. Bu anlamda da 1987 yılından bittiği 95 tarihine kadar yaklaşık 9 yıl boyunca sistemde kalan birisi için ödenen nominal değer en fazla 6 YTL 15 kuruşa karşılık geliyor. Eski parayla 6 milyon 115 lira. 6.15 YKr’yi neyle çarpacaksınız da 1.300, 1.500 YTL gibi bir gelir elde edilecek? Bunlar afaki rakamlardır.

HESAPLAMADAKİ ÇIKIŞ YERİ YANLIŞ

Kanun gereğince, 1987’den 95’e kadar birikmiş bulunan KEY’deki paralar 6 aylık mevduat faizi oranına göre nemalandırılıyor. 99 yılından günümüze kadar ise Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın hisse değerinin artışı kadar oluyor. Bazı arkadaşlarımız, “99 yılında bu para 300 YTL olursa, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın da değeri o tarihten bu yana yaklaşık 4.3 kat arttığına göre 300 YTL ile 4.3’ü çarparım, 1.350 YTL para alırım” diyorlar. Eğer bu mantıkla gidersek, 99 sonunda 100 YTL’si olan da 4 bin YTL para alacak diyebiliriz. Yani hesaplamadaki çıkış yeri yanlış. “96 yılında kişi başına 300 YTL varsa...” diye “Varsa, yaparsa” dan hareket edersek böyle gerçekçi olmayan rakamlar ortaya çıkar. Hesaplanan rakam doğru değil.

PARANIN KAYNAÐI KONUSUNDA NETLİK YOK

Çıkan haberlere bakıyorum, kaynak yok. Kaynak belirtmeden haber yapılmış. “Böyle söyleniyor, yapılıyor” deniyor. “Temenni haber” diyorum buna, kendi temennilerini haber haline getirmişler diye düşünüyorum. Kaynak belirtilse, “7.5 milyon kişiye 1.300 YTL verseniz kaç para yapar?” diye sorarız en azından. 1.8 milyar YTL varken 13 milyar YTL’yi kim ödeyecek, nereden ödeyecek?

Üstelik 1.8 milyar YTL’lik para konusunda da netlik yok. Kaynak 1.8 milyar YTL ama geçen ay Likör Fabrikası’nın satışından yaklaşık 300 milyon YTL kadar para elde edildi. Geri kalan 1.5 milyar YTL Hazine’den karşılanacak. Hazine’den karşılanacak para da tabii ki Hazine’den borçlanarak elde edilecek. KEY’deki piyasadan borçlanarak vatandaşa dağıtacaksak 1.5 milyar YTL’nin ne kadar iç borç ve dış borç faiziyle nemalandırılacağını önümüzdeki yıllarda görürüz. Rakamları açıklarlar herhalde.

İTİRAZLAR NEREYE VE NASIL YAPILACAK?

Burada bir de itirazların nereye yapılacağı meselesi var. KEY’de isimleri çıkmayanlar veya isimleri çıktığı halde beklediği rakamdan daha az rakam açıklanan kişiler Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na veya bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu’na itiraz edebilirler. Ama itirazlarına belge eklemeleri yerinde olur. Zira belgesiz itirazlar herhangi bir şekilde değerlendirmeye alınmaz. O tarihlerde kesinti belgeleri, kesinti belge özetleri gibi belgeleri itirazlarına eklemeleri gerekir ama bu olayda biz 20 yıl öncesinden söz ediyoruz. Kamunun elinde olmayan belgelerin bu yüzden vatandaşların elinde olmasını da beklemiyorum. Bu koşullar altında hak sahibi olmayanların para almaları ihtimali de çok düşük olmakla beraber tamamen imkansız da diyemeyiz.

BİRKAÇ CİLTLİK RESMİ GAZETE

Bana göre atladıkları bir nokta oldu. ‘İsimleri Resmi Gazete’de yayınlayacağız sonra itiraz süresi tanıyacağız’ dediler. Bu kadar ismin Resmi Gazete’ye sığamayacağını düşünemediler sanırım. Ansiklopediden daha çok birkaç ciltlik bir Resmi Gazete olur herhalde. İnsanlar bu birkaç ciltlik Resmi Gazete’de karınca duası gibi küçücük yazılardan isimlerini nasıl bulabilecekler, merak ediyorum. İsimlerimizi nasıl bulacağız, o isimlerin karşısındaki paranın ne olduğunu nasıl okuyacağız?

Resmi Gazete’den isimlerini bulamayanlar Ziraat Bankası’na sorabilirler. Bir web sayfasında da isimleri açıklayacaklar. TOKİ’nin sayfasında Ziraat Bankası veya Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın web sayfasında da Resmi Gazete’de yayımlanan isimler yayınlanacak.


NTVMSNBC

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#9 Hammurabi

Hammurabi

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.804 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 13.05.2008 - 10:07

tasarrufa teşvik muhabbetide böyle sakız oldu ama ödendi en azından buda ödenir de esas sorun yıllarca milletin parasının üzerinden faizi kimler aldı ben biraz da işin görünmeyen tarafındayım bu paraların çetelesini kim tutuyor nerde bu paralar anlamıyorum sendikaların bağış adı altında üyelerinden aldığı parayla muazzam servetler yapılyıor ana paraya kimse dokunmuyor faiziyle trilyonerler çıkıyor ondan sonrada biz parayı çalmadık aha paranız diy ana oparayı gösteriyorlar yetmedi mi birde eşitlikçi söylemlerle milleti uyutuyorlar biraz daha üstüne gidildimi türkiye laiktir laik kalacak!
bir delikanlı çıkıpda şu sendikaların üstüne gidemedi romalılarda bir söz vardır denetleyeni kim denetleyecek diye. mesele tam da bu hak koruyoruz diyenlerin hak yemesini kimler önleyecek
herneyse...
Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#10 EM®E

EM®E

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 495 Mesaj
  • Konum:iSTANBUL/MERKEZ
  • İlgi Alanları:çooooooooooooooooooooook

Gönderim zamanı 15.05.2008 - 12:11

Listeler henuz açıklanmamış oyle değil mi?
TüRk'ü BaŞ yErİnE KuYrUk YaPıP EzEnE,HaKiM dEğİl MaHkUm EdEn DüZeNe...

İTİRAZ EDİYORUM!!!

#11 Hammurabi

Hammurabi

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.804 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Di li Geçmiş zaman. hani şu uğruna cihan değen var ya...
  • İlgi Alanları:İlgilenmeye değecek HERŞEY.

Gönderim zamanı 15.05.2008 - 12:12

sanırım
Beni övücü sözleri bırakınız geleceğe dair planları konuşalım.
(Mustafa Kemal ATATÜRK)

#12 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 15.05.2008 - 13:11

Bekleyip görelim bakalım...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#13 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.05.2008 - 18:15

KEY ÖDEMELERİ MAYIS SONUNDA BAŞLIYOR

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine itiraz olmazsa mayıs sonunda başlanacak Ödeme için 1.7 milyar YTL dağıtılacak. HesKonut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ödenecek tutar belli oldu. Hak sahiplerinin listelerinin tasfiye halindeki Emlak Bankası'na bildirildiği tarih olan 29 Şubat itibariyle, Emlak Konut GMYO'nun net aktiflerinin değeri, 2 milyar 928 milyon YTL olarak belirlendi.

Bunun yüzde 61'i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek. Hak sahiplerine, 2 aylık süre uzatımına gidilmemesi halinde, mayıs sonundan itibaren Emlak Konut GMYO'nun belirleyeceği plan çerçevesinde anapara ve nema ödenecek.

ZİRAAT'LE PROTOKOL

Ancak 1999 yılı sonu itibariyle anapara ve neması toplamı 300 YTL olan bir hak sahibi, Emlak Konut GMYO'nun net aktiflerinin değerindeki artış ve KEY hak sahiplerinin şirket sermayesindeki yüzde 60,96'lık pay dikkate alınarak, 4,51 değerleme katsayısı ile çarpılarak elde edilen rakam olan, 1.353 YTL KEY parası alabilecek. Hak sahiplerine ilişkin kesin liste, tasfiye halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından bu ay sonuna kadar Emlak Konut GMYO'ya bildirilecek. Bu sürenin, bir defaya mahsus olmak üzere '2 aya kadar' uzatılması mümkün. Ancak çalışmaların süre uzatımına gidilmeyecek şekilde tamamlanması öngörülüyor. Bu durumda, 30-31 Mayıs'ta listelerin bildirilmesi halinde Emlak Konut GMYO; nakit ödemeler için ödeme planı ve süresi belirleyecek. Nakit ödemeler için ayrıca, Ziraat Bankası ile de protokol yapılacak.

TC KİMLİK NUMARASI İLE ÖÐRENİLEBİLECEK

Mevzuata göre, hak sahipleri listesi Resmi Gazete'de de ilan edilecek. Ancak milyonlarca ismin yer aldığı gazeteden çok fazla basılması mümkün değil Yetkililer, bu listelerin elektronik ortamda Ziraat Bankası'na iletileceğini, ayrıca Emlak Konut GMYO veya TOKİ'nin internet sitesine konulabileceğini belirtiyor. Buna göre ödeme sürecinin ilan edilmesinden sonra kişiler TC kimlik numarası veya sosyal güvenlik numarası ile Ziraat Bankası'ndan ödemelere ilişkin bilgilere ulaşabilecek.

8 MiLYON KiŞi ALACAK

Emlak Konut GMYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, KEY hesaplarında hak sahibi sayısının 7,5-8 milyon civarında kesinleşmesinin beklendiğini söyledi. Hak sahibi sayısının artmasının hak sahiplerinin alacağı rakamı etkilemeyeceğini ifade eden Yetkin, şunları söyledi: "Toplam ödenecek rakam belli. Hak sahiplerinin deşifresi yapıldıkça, bu sayının değişmesi, şunu gösteriyor:

Demek ki Emlak Konut GMYO'ya 1999 sonunda aktarılan 395,7 milyon YTL'lik ayni sermaye içinde bunların payı yok. İlave gelen hak sahiplerinin KEY tutarları için Hazine, ek bir rakam koyacak. O aradaki farkı bize verecek.Onları da biz vatandaşlara aktaracağız. 5 milyondu, 7 milyona çıktı ya, aradaki 2 milyonun 2000 tarihi itibariyle şirkete aynı sermaye olarak konulmayan payı, Hazine tarafından aktarılacak. Herkes kendi anaparasına göre nemasını alacak. Onları da şirket aracılığıyla Ziraat Bankası ödeyecek. Bunlar parasını nakit olarak alacak.''


Kaynak:Habergünlük
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#14 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 03.06.2008 - 13:15

KEY`de isim listesi tamam, ödeme Temmuz`da

Yaklaşık 9 milyon vatandaşı ilgilendiren KEY hesaplarında ‘hesaplama" süresi doldu. KEY "de hak sahiplerinin listesi, bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı "na teslim edilecek. Ödemelerin ise temmuz ayına yetiştirilmesi planlanıyor

Yaklaşık 9 milyon vatandaşı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY ) ödemelerinde mutlu sona ulaşıldı. KEY ödemelerine ilişkin yasa gereği, KEY hak sahiplerinin alacakları tutarların hesaplanması için Emlak Tasfiye Fonu "na tanınan üç aylık süre 31 Mayıs"ta doldu. Emlak Tasfiye Fonu , son bir haftadır, 24 saat çalışarak 9 milyon hak sahibine ödenecek tutarları hesapladı. KEY hak sahiplerinin alacakları tutarlar bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı "na teslim edilecek.

BİR YILDA TAMAMLANDI

KEY hesaplarının ödenmesine ilişkin çalışmalar yaklaşık bir yılda tamamlandı . 1987-1995 yılları arasında tahsil edilen KEY hesaplarının vatandaşlara geri ödenmesine ilişkin yasa, geçtiğimiz yıl mayıs ayı sonunda yürürlüğe girmişti. Yasanın ardından başlayan çalışmalarda, KEY Hak sahiplerinin tespitinde çeşitli sıkıntılarla karşılaşıldı. Bu süre içinde, kayıp KEY listelerinin bulunması ile birlikte, KEY ödemeleri için geri sayım başladı. Şubat ayı sonuna kadar KEY hak sahiplerinin isimlerinin tespit edilmesine ilişkin çalışmalar tamamlanarak, Emlak Tasfiye Fonu "na KEY Hak sahiplerine ödenecek tutarların hesaplanması için üç aylık süre verildi. Söz konusu üç aylık süre de 31 Mayıs "ta doldu.

BİLGİSAYARLAR ÇALIŞTI

Emlak Tasfiye Fonu , KEY hak sahiplerine yapılacak ödemelerle ilgili hesaplamalar için hafta sonu da çalıştı. Hesaplamalar, bilgisayarlara yüklenilen özel bir programla birlikte yapıldı. Program, anaparası girilen bir hak sahibinin, faizlerini hesaplayarak kime ne kadar ödeneceğini tespit etti. Buna göre, yaklaşık 9 milyon hak sahibinin KEY tutarları bilgisayarlar aracılığı ile hesaplandı. KEY miktarlarının hesaplanmasının verilen süre içinde tamamlanması için bilgisayarlar, geceleri de çalıştırıldı.

Listeler kamuoyuna duyurulacak

Emlak Tasfiye Fonu Başkanı Zeki Sayın , star "a yaptığı açıklamada, eğer olağanüstü bir gelişme olmazsa, KEY hak sahiplerinin listesini ve hak sahiplerine ödenecek tutarları bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı "na teslim edeceklerini söyledi. Emlak Gayrimenkul Ortaklığı "nın da, bu listeleri inceledikten sonra, kamuoyuna ilan edeceğini ifade eden Sayın, ilanın ardından listelerin ödeme için Ziraat Bankası "na teslim edileceğini kaydetti. Tüm bu işlemlerin en fazla bir aylık süre içinde tamamlanmasını beklediklerini belirten Sayın, KEY ödemelerinin temmuz ayına yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.


Rotahaber
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#15 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.06.2008 - 10:56

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri iki ay daha ertelendi.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankasının Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, düzenlediği basın toplantısında, KEY ödemeleriyle ilgili bazı kurumların kendilerine hatalı bildirimler yaptığını, kendilerinin de bu hatalı bildirimleri kurumlara iade ettiklerini hatırlattı.

Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e konuyla ilgili sıkıntıları ilettiklerini belirten Zeki Sayın, “Sayın bakanımızdan iki ay daha süre istedik. O da daha fazla insanın bu haktan yararlanabilmesi için 2 aylık süre uzatma yetkisini kullandı. Bu çerçevede Temmuz ayı sonuna kadar daha kurumlardan evrak alacağız” dedi.

AA
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#16 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.06.2008 - 13:40

KEY ödemeleri 21 Haziran'da başlıyor

Konut Edindirme Yardımı (KEY) alacak hak sahiplerine ödeme sürecinin 21 Haziran 2008 tarihinden sonra başlatılacağı bildirildi.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankasının Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, KEY hesaplarıyla ilgili olarak, hataların düzeltilerek daha fazla kişiye KEY ödemesi yapılabilmesi için, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in yetkisinde bulunan iki aylık süre uzatımı talebinin olumlu karşılandığını daha önceki duyurduklarını hatırlattı.

Sayın, bu çerçevede hatalı ve eksik evrakı bulunan kurumlarla temasa geçildiğini ve gerekli çalışmaların yapıldığını, yapılmaya da devam ettiğini vurguladı.

Ellerinde bulunan evrakı tam olanların listesinin, iki aylık ek sürenin sonunu beklemeden Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına vereceklerini açıklayan Sayın, açıklamasına şöyle devam etti:

''Elimizdeki hazır olan listeyi 21 Haziran 2008 tarihine kadar Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına vereceğimizi Bakanımız Mehmet Şimşek'e bildirdik, memnuniyetle karşıladı ve KEY sahibi vatandaşlarımıza bir an evvel ödeme yapılabilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını istedi. Biz listeyi 21 Haziran 2008 tarihine kadar Emlak Gayrimenkul'e vereceğiz. Bu tarihten sonra Emlak Gayrimenkul kendisine düşen işlemi kanunun emrettiği şekilde tamamlamaya çalışacak ve ödeme tarihini belirleyecek. Biz de hataları düzeltilip gelen evrakları hesap ederek peyder pey listeleri Emlak Gayrimenkul'e vereceğiz.''

Sayın, ödeme günü, isim listelerinin ilanı gibi işlemlerin Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından belirleneceğini ve ödemelerin de Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacağını bildirdi.


8,3 MİLYON KİŞİNİN EVRAKLARI TAMAM
Sayın'ın verdiği bilgiye göre şu an itibariyle 8 milyon 384 bin 586 hak sahibine KEY ödenebilecek durumda bulunuyor.

Bu çerçevede 21 Haziran 2008 tarihinden sonra hak sahiplerine 1 YTL ile bin 391 YTL arasında ödeme yapılacak.


AA
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#17 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.06.2008 - 13:41

KEY paraları hazır

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, KEY ödemelerinde ek sürenin, listelerin
tamamlanması için alındığını belirterek, “Mali olarak ödemelerde bir sorun yok. Para hazır, listeler yarın gönderilsin, ödemeyi yarın yaparız” dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, çeşitli toplantılara katılmak üzere eşi Annalisa Şimşek ile bu sabah önce uçakla Trabzon’a, buradan karayolu ile Giresun’a geldi. Fiskobirlik Entegre Tesisleri’nde sabah kahvaltısı yapan ve partililerle sohbet eden Bakan Şimşek, daha sonra Fiskobirlik yetkililerinden kurumla ilgili brifing aldı.

Fiskobirlik Entegre Tesisleri’nde, AKP Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ile bir basın toplantısı düzenleyen Şimşek, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleriyle ilgili bir soruyu yanıtlarken şunları söyledi:
“1980’li 1990’lı yıllarda bu ülkede çeşitli hükümet kararları doğrultusunda
vatandaşlar ve işverenlerden kesintiler yapılmış ve bunlar kaybolmuş. Biz göreve geldikten sonra 14 katrilyon lira nema ödedik. Başkaları alıp kullanmıştı ve biz o imkanı kullanıp iade ettik. KEY hesapları da böyle bir durum. Tamamen teknik sebepten dolayı 2 ay uzatma istendi. Ama bu durum uzatma zamanının tümünün kullanılacağı anlamına gelmiyor. Yasal olarak bu hak vardı ve teknik sebeplerle benden talep edildi. Aslında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelen bilgi eksiklikleri söz konusu olduğu için ‘bunları da tamamlayalım, herkese hakkını verelim’ gibi bir kaygı vardı. Şimdi o listelerin tamamlanmasını bekliyoruz. 1 hafta veya 3 gün sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ilgili bilgilerin tümünü aktarırsa ödemeye başlarız.”
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#18 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.06.2008 - 13:42

KEY'de sorunlar bir türlü bitmiyor

8.3 milyon KEY hak sahibinin ilan edilmesi için Resmi Gazete’nin 125 bin sayfa olması gerekiyor. Bu nedenle, yasal değişiklikle Resmi Gazete şartının kaldırılması planlanıyor.

Star Gazetesi'nin haberine göre, KEY ödemelerinde Resmi Gazete sıkıntısı yaşanıyor. KEY ödemelerine ilişkin yasaya göre, ödemeden önce hak sahiplerinin listesinin Resmi Gazete’de (RG) ilan edilmesi gerekiyor. Uzmanlar sadece kesinleşen yaklaşık 8.3 milyon hak sahibinin isminin yayınlanması halinde bile RG’nin 125 bin sayfa olması gerektiğini hesapladı. Bu durumda hak sahiplerinin listesinin RG’de ilan edilmesini fiili olarak imkansız hale getirdi.

3 MİLYON KİŞİ BEKLENİYORDU
KEY hak sahiplerine ödeme yapılabilmesi için, Tasfiye Halindeki Türkiye Emlak Bankası tarafından belirlenen hak sahiplerinin listesinin, Resmi Gazete’de yayınlanarak ilan edilmesi gerekiyor. KEY’den yararlanacak kişi sayısının yaklaşık 3 milyon olacağı tahmin ediliyordu. Ancak KEY’den yararlanması kesinleşen kişi sayısı 8.3 milyona ulaştı. Sayının beklenenin çok üzerine çıkması, RG sıkıntısına neden oldu. Listelerin RG’de yayınlanma imkanı ile ilgili bir araştırma yapıldı. RG’de hak sahiplerinin isimleriyle birlikte, vatandaşlık numarası, çalışma dönemleri, KEY tutarları ile hak sahiplerine ödenecek miktarın da olacağını dikkate alan uzmanlar, listelerin yayımlanması halinde gazetenin 125 bin sayfa olacağını hesapladı.

YENİ FORMÜL İNTERNET
KEY hak sahiplerinin isimlerinin ilan edilmesi için yeni bir formül aranıyor. Bu formüllerin başında ise, yasada değişiklik yapılarak ‘Hak sahibi listesi Resmi Gazete’de yayınlanır’ hükmünün kaldırılması geliyor. Bu hükmün yasadan çıkarılması ile birlikte, bir bilgisayar sistemi ile hak sahiplerinin isimleri internet ortamında ilan edilecek. Gündeme gelen bir başka formül ise yasa hükmü değiştirilmeden, Resmi Gazete’nin sınırlı sayıda basılarak yasa hükmümün yerine getirilmesi oldu. Bu formül kapsamında ise, Resmi Gazete sınırlı sayıda basılacak ve dağıtılmayacak. Listeler yine internet ortamında ilan edilecek.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#19 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 16.06.2008 - 20:45

Bilgilendirme için teşekkürler...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#20 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 18.06.2008 - 10:03

En son duyduğum habere göre Temmuzda ödenecekmiş *drunk
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli