Jump to content



- - - - -

MEB`den İlginç Program


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Fuzuli

Fuzuli

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 79 posts
  • Konum:Ankara

Posted 06.02.2008 - 15:50


Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanko Holding A.Ş. arasında 24 Haziran 2006`da imzalanan protokolla, ülke genelindeki 11 bin 152 devlet okulunda ‘DynEd’ (Dynamic Education) İngilizce Dil Eğitimi verilmesi kararlaştırıldı. Hedef kitle olarak da ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8`inci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler seçildi. Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir`de uygulama kapsamına alınan iki okulda herhangi bir alt yapı oluşturulmadan programın yaygınlaştırılmaya çalışıldığını, bunun da eğitimde ciddi sıkıntılara neden olduğunu söyledi. Uğur, Milli Eğitim Bakanlığı`nın araştırma yapmamakla eleştirerek şunları söyledi:

İNGİLİZCE ÖÐRETMENİ OLMAYAN OKUL PROGRAMA ALINDI

“Pilot olarak seçilen okullarda alt yapının tam olması gerekmektedir. Bunu, uygulama ile ilgili klavuzda bakanlık açıkça ortaya koymuştur. Kılavuzda, ‘Uygulamanın yapılacağı okulun bilgisayar laboratuar sınıfı ve bilgisayar öğretmeni olması, kadrolu olarak İngilizce kadrolu öğretmeni olması gerekir’ gibi kriterler sıralanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, uygulama yapılacak okulları seçerken Nevşehir’de bu uygulama klavuzda belirtilen hiçbir koşulu baz almadan okullar belirlemiştir. Pilot okul olarak da Ürgüp İlçesi`ne bağlı Şahinefendi Köyü`ndeki İlköğretim Okulu ile Mustafapaşa Beldesi`ndeki Mustafapaşa İlköğretim Okulu seçilmiştir. Okullarımızı incelemeye aldığımızda, İngilizce öğretmeninin olmadığı, bilgisayar öğretmenini bırakın, bilgisayar sınıfı bile olmadığı gözlemlenmiştir.”

SUSUZ KÖYE ÇEŞME YAPMAK GİBİ

Uygulamanın ‘susuz köye çeşme yapmak’ gibi bir şey olduğunu belirten Mustafa Uğur, “Ayrıca pilot okul olarak seçilen okullardaki sınıfların 30-40 öğrenci ile birleştirilmiş sınıf olarak eğitim yaptığı da gözlemlenmiştir. Şimdi buradan yetkililere sesleniyoruz; önceliği olan problemleri bile çözülemeyen bu okullar hangi şartlara göre İngilizce Dil Eğitim Projesi kapsamına alınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı bu uygulama susuz köye çeşme yapmak gibi komik bir olaydır. Eğitim sistemimiz bu tür çarpık uygulamalarla her geçen gün yara almaktadır. Bunlara derhal bir çözüm bulunulmalıdır” diye konuştu.

(öğretmenlersitesi)

Edited by Fuzuli, 06.02.2008 - 15:52.

.Fuzuli.





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users