İçerik değiştir



Yalan Rüzgarı - Özdemir İnce


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 04.02.2008 - 17:22


Özdemir İNCE

Yalan rüzgárları


BÖYLE bir yazıyı benim yazmak zorunda kalışım ilahiyatçılar, din bilginleri açısından utanç verici. Aptal yerine konulmaktan hoşlanmadığım, ayrıca meraklı biri olduğum için işin aslını araştırdım. Şansım yaver gitti, birkaç okurum gereksinim duyduğum bazı bilgileri ulaştırdılar bana.

Nûr Suresi 31. Ayet’in birçok çevirisini, Fransızca, İngilizce ve Almanca çevirilerini karşılaştırdım. Bu karşılaştırmanın sonucunda 31. Ayet’in Türkçe çevirisinin aslına uygun yapılmadığı sonucuna vardım. Bu sonuca varmamda, Paris üniversitelerinin birinde Arap Edebiyatı ve Kültür Tarihi öğreten bir şair ve filozof, Tunuslu arkadaşımın büyük yardımları oldu. Arkadaşım, bu ayetin çok önemli üç sözcüğünün kesin anlamlarını araştırarak bana bilgi verdi. Buna göre, Nûr Suresi 31. Ayet’te üç önemli sözcüğün Türkçe anlamını yazıyorum:

Farj (tekil); Furuj (çoğul): (Sözlük adıyla): Erkek ve kadın cinsel organı.

Jayb (tekil); Juyub (çoğul : (Sözlük adıyla): Meme, göğüs.

Himar (tekil), Humur (Çoğul): İslam öncesi dönemde Arapların giydiği giysinin bir parçası (dokuma, bez parçası). (Başörtüsü ile kesinlikle ilişkisi yok.)

MEMELERİ ÖRTSÜNLER

Buna göre daha önce de yazmış olduğum gibi Nûr Suresi 31. Ayet’i şöyle çevirmek gerekiyor:

"Söyle inanan kadınlara: Harama bakmaktan sakınsınlar ve cinsel organlarını saklasınlar? Örtülerini göğüsleri (memeleri) üzerine vursunlar?"

Bir okurumun yazdığına göre, söz konusu ayetin örtmekle ilgili bölümünün Arapçası şöyle:

"Vel yadrıbne bihumûrihinne alá juyubihinne" (en doğrusu ki örtülerini göğüsleri (memeleri) üzerine vursunlar).

HİMARI ÇİZDİRİN

Tunuslu filozof ve şair arkadaşımın belirttiği gibi örtünün (himarın) başörtüsü ile herhangi bir ilişkisi yok, giysinin bir parçası. Arapların Müslüman olmadan önce giydikleri giysinin nasıl olduğunu, bu giysilerin parçası olan "himar"ın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. Bilmek zorunda da değilim. Sadece üzerime düşen sorumluluk gereği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve bağımsız ilahiyatçıların bu giysinin ve parçası himarın çizimini bulup, yaptırıp yayınlamaları zorunlu bir görev. Bu görev ve sorumluluktan kaçamazlar.

ORGANİZMANIN PARÇASI

Bu konuda yazmaya başladığımdan bu yana, her fırsatta bana şirretçe saldıranlar, suçüstü yakalandıkları için, susmaktan başka bir şey yapamıyorlar. Türban tapıncı tek başına değil. Büyük bir organizmanın önemli parçalarından biri. Eğer imam hatip okulları mezunları, üniversitelere bir lise mezunu gibi girmek hakkını yasal olarak elde edemezlerse, türban "delirium"u epeyce zaman alsa da yavaş yavaş tavsar. Ama tersi olup imam hatip mezunları, lise mezunlarının hakkına sahip olarak üniversitelere girebilirlerse türbanın yükselişini kimse engelleyemez. İslam’dan giderek daha da kopacak olan Türbaniye Dini, Türbanistan’ı kurar!

* * *

Cengiz Çandar için özel not: Kuran’da yazan "Farj, furuj, jayb, juyub, himar, humur" gibi temel sözcüklerin anlamını bir Arap arkadaşına, özellikle de bir kadın tanıdığına sor, sonra Nûr Suresi 31. Ayet’in Türkçe çevirisini oku! Bir kez de Diyanet’e sor. Sonra, hükümetçilik, ılık İslamcılık yapacaksan yap ama "harbi" yap!

Daaannnk Notu :
Eğerki Arapça kelimelerin gerçek karşılıkları yukarıda verildiği gibi ise yıllarca Başörtüsü diye çevrilmiş Kur'an'da sadece göğüsleri yakalarından başlayacak şekilde örtülmesinden bahsediliyor çünkü Diyanet işlerinin sayfasında baktığımda ziynet olarak çevrilmiş göğüs için ayrıca ( göğüslerini bellik edecek şekilde ayaklarını vere vurarak yürümesinler diyor ) haa şimdi bu çeviriden eminim bazı yobazlar kadınların koşmasına ve spor yapmasının da Kur'an tarafından haram edildiği anlamını çıkaracaktır bundan eminim.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#2 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.02.2008 - 17:50

Ben Özdemir İnce'ye güvenmiyorum şahsen.
Bir de diyor türbanla göğüsleri kapatsınlar demiş de zaten üstüne bir şey giyince göğüsler otomatikman kapanıyor. Bir de başörtüsünü alıp göğsünü niye kapatacak ki.
Tabi bu mantık yürütme sadece...

Elmalılı Hamdi Yazır da diyanet de örtünme dinin emridir diyor. Hatta diyanet işleri başkanı bu tartışılmayacak kadar açık diyor.

Olay şudur kanımca; ne yaparsak yapalım başlarını açtıramıyoruz. Bari Kuran'da böyle diyo diyelim belki o zaman açarlar. : )

Özdemir İnce de sadece bu yazı değil kaç gündür bununla uğraşıyor.

#3 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 08.02.2008 - 15:01

benim merak ettiğim acaba arap dil bilimcilerinden neden bir açıklama gelmediği bu tercüme ile. Kur'an tercümesini yapan kişinin elbette giysi kelimesini başörtüsü olarak çevireceği çünkü komple başörtülmesini sadece ve sadece birtek bu süre'de var diyerek halen savunuluyor.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#4 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 08.02.2008 - 17:26

''J'' harfi var mı yaw elifbe de
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#5 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 09.02.2008 - 16:52

Başötüsü tabi ki gögüse vurulmuyor...giysi giyince otomatik kapandigini düsünüyor olabilirsiniz fakat bu peygamber efendimiz arap kabilelerine islama cağirdiginda bu kavimlerde fuhuş hatta düzensiz ilişkiler vardi kimbilir belki kadinlarda gögüslerini belli etcek kıyafetler giyiniyorlardi...

olamazmi?

düz mantigin ters mantigi da olabilir.
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli