İçerik değiştir



- - - - -

ortaya karışık tariflerim


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 19 yanıt verildi

#1 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 13:55


Soğanlı kuskus

Kuskusu kaynatıp süzüyorsunuz. Kaynatırken tuzunu koymayı unutmayın.

Ayrı bir tencerede 1 büyük baş soğanı halka halka doğruyorsunuz ve onu 3 yemek kaşığı zeytinyağı (isteyen yağını arttırabilir) ile kavuruyorsunuz. Karamelize olana kadar kavururken 2 çay kaşığı nane ekliyorsunuz. İyice karıştırdıktan sonra kuskusu ekliyorsunuz ve afiyetle yiyorsunuz ::
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#2 snglll

snglll

    İkna Edemiyorsan Kafalarını Karıştır

  • Üyeler
  • 145 Mesaj

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 13:57

ellerine sağlık ama ben soğan yemiyorum rica etsem soğansız bi tarif verirmisin öğle için yapıp yiyeyim..mümkünse vereceğin tarifte bu kadar pratik ama lezzetli olursa sevinirim...

#3 Rabbit

Rabbit

    bir ilgi delisi

  • Yöneticiler
  • 11.851 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:qop

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 13:59

kuskus kelimesi beni kötü edio ya :: yemek öncesi okudum bak midem bulanıcak :S soganlı soganlı kusmak ıgggjjhhhhh ::
"seni o kadar yakından görünce,
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"

#4 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 14:21

Lalanga

Lazca bir isim lalanga. Benim en sevdiğim tatlılardan birisi, hem hafif hem de pratik.

Bir kabın içine yaklaşık 4-5 su bardağı un, bir paket kabartma tozu, 2-3 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta'yı (şart değil) karıştırıyoruz. Puding kıvamına gelmesi için su ilave ediyorsunuz (mümkünse azar azar ve karıştıra karıştıra).

Puding kıvamına gelen karışımı çiçek yağında kızartıyorsunuz. Bir kaşık hamuru alıp yağın içine yavaşça bırakıyorsunuz. Bu şekilde tencereye sığacak şekilde, kaç tane alıyorsa, koyup kızartıyorsunuz. Çabuk pişen bir tatlıdır. 2 tarafını kızartıp bir tabağa alıyorsunuz. Ayrı bir kaseye toz şeker koyuyorsunuz bol miktarda. Ve lalangayı toz şekere batırıp batırıp yiyorsunuz, afiyet olsun ::

Dipnotumlalangacılara:Yanına çay yakışır, isteyen reçel/marmelatla da yiyebilir.
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#5 pennywise

pennywise

    Buranın müptelasıdır

  • Üyeler
  • 3.435 Mesaj
  • Konum:Pamfilya'da

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 14:25

ay ben bayilirim kuskusa ya.ama su an ne yesem ayni,hiç tad yok yani.
tesekkürler asturias ::
seher vakti kurşun sıktım görümceme

#6 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 14:25

Rabi :: Denemeden, tadına bakmadan bir yemek hakkında ön yargılı olman gerekir mi yani? :: Sen yeme ben yerim kuskus :S

Snglll'cım, sevoşun muhteşem tarifleri var, tavsiye ederim :S
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#7 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 15:09

Yoğurt Çorbası

Fazla değişik bir tarif olmasa da favorilerim arasında olduğu için, tarifini yazmak istiyorum size.

1 su bardağo pirinci iyice yıkıyorsunuz ve büyük bir tencerede yarıya kadar suda kaynatıyorsunuz.

Bir kabın içinde;

2 yumurta, 2 su bardağından fazla yoğurt ve 3 yemek kaşığı unu karıştırıyorsunuz iyice.

Pirinç tencerede kaynarken, bu karışımı yavaşça ekliyorsunuz ama bir yandan devamlı ve kesmeden karıştırıyorsunuz pirinçli suyu. Karışımı boşalttıktan sonra da 2 dakika karıştırmaya devam ediyorsunuz.Bu arada gerektiği kadar tuz koyuyorsunuz çorbaya.

Ayrı bir cezve veya küçük bir sahanda margarin/tereyağı/zeytinyağını (1 yemek kaşığı belki biraz daha fazla) koyduktan sonra, eiriyince 3 tatlı kaşığı nane koyuyorsunuz. Karıştırıp altını kapatıyorsunuz ve çorbaya ekliyorsunuz.

Afiyet olsun :D
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#8 deryadeniz

deryadeniz

    çözmeye çalışma beni...

  • Dokunulmazlar
  • 4.502 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:bedeni AnKaRa'da ruhu nerde Allah bilir!!!

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 15:14

Bak olmuyo ama böyle benim kilo prolemim var zaten. *zong akşam yaparım yerim ben bunları *böö
Kuskusu hiç yemedim.kuskus şu makarnagillerden olan minik yuvarlak şeyler di mi sanırsam :D
DeRyOş.!!

#9 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 15:19

Deryadenizcim, ben kuskusla büyüdüm diyebilirim. Çünkü yemesi çok kolay ve dediğin gibi bir makarnagil. Adının neden kuskus olduğunu bilmiyorum ama çok talihsiz bir isim koymuşlar buna bence. :D
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#10 dReam

dReam

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 487 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Meğersem kaybolmuşum :P

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 15:27

ben kumpir tarifi istiom :D

Adının üstüne
Anılar koyma.
Sen mezar değilsin



yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine


#11 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 15:32

Ezme Patates

4-5 adet patatesi kabuğu soyulmuş, yıkanmış ve 4'e bölünmüş olarak haşlıyorsunuz. Çatalı patatese batırdığınızda, patatesin çok yumuşamış olması lazım (rahatça çatalla ezilecek gibi). O zaman patatesler iyice haşlanmış demektir. Bir derin kaba patatesleri koyduktan sonra, gerektiği kadar tuzu ekleyip çatalla eziyoruz. Ezdikten sonra içine:

1 adet salatalık (4'e bölünmüş ince ince)
3-4 tatlı kaşığı mayonez
2-3 yemek kaşığı yoğurt (istiyorsa daha fazla)
1-2 diş sarımsak (minnacık minnacık doğranmış) (istenmiyorsa koymayın)
1 avuç dereotu (küçük küçük doğranmış, şart değil)

ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Afiyet olsun :D



Dipnot:İçki sofrasına da yakışır..
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#12 snglll

snglll

    İkna Edemiyorsan Kafalarını Karıştır

  • Üyeler
  • 145 Mesaj

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 15:51

vallahi bu yemekler besin deposu kilo yapcağını sanmıyorum öle..tariflerde çok güzel ve pratik ama ben sebze yiyemiyorum bi türlü..yazık bana...

#13 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 16:32

Çilekli Çilek

Bunu bir kerecik yaptım ama harika bişiy bu *böö Umarım beğenirsiniz.

Tarifim 6 kişilik, siz miktarlarını azaltarak yaparsınız isterseniz.


500 gr. çilek
250 ml. çilek/ böğürtlen/ahududu likörü (hangisi varsa)
2 adet yemek kaşığı limonun suyu
1 adet şampanya
1 tane limon
4-5 sap nane (taze), yani bir avuç kadar.

Önce çilekleri 2'ye bölüyorsunuz. Sonra çilek likörünü 2 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırın.Ve doğranmış çilekleri buna ekleyip buzdolabında 1-1,5 saat bekletin.

Dinlendirme işleminden sonra, 1 tane limonu istediğiniz gibi dilimleyin, ekleyin. Şampanyayı (çok soğuk olmalı) ilave edip karıştırıyorsunuz.

Afiyet olsun *böö
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#14 talbot

talbot

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 405 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:konya

Gönderim zamanı 30.01.2008 - 17:03

KUSKUS NE YA :D
Tolga İnan

#15 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 31.01.2008 - 01:38

şimdi bu kuskus bulgur,süt ve un karışımından yapılo.bişi daha konuluyo içine ama unuttum.tabi kuskus yemeği böle bişi değil.kuskus böle bişi *heyo sonra hamur haline getirilip yuarlak biçimde boncuk boncuk kesilir.kurutulur.sonrada pilavda ya da çorba çeşitlerinde kullanılır.tadından yinmez. *heyo

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???

#16 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 31.01.2008 - 16:37

Gelelim ün salmış meşhur ve dayanılmaz Meyve Salatasınaa *zong

Meyve Salatası

İllaki şu meyvalar olsun demiyeyim ama benim mutlaka koyduğum 4 farklı çeşit meyveyi söyliyim:

Kavun
Ananas
Şeftali/Armut
Kara üzüm
Kiraz



Meyvaları istediğiniz boyda doğruyorsunuz ama çok büyük doğramamanızı tavsiye ederim.

Bir kaseye 2 su bardağına yakın beyaz şarap koyuyorsunuz. Üstüne4-5 yemek kaşığı toz şeker ilave edip karıştırıyoruz. Şekerin iyice erimesi lazım. Ve bu sosu meyve salatasına ilave edip karıştırıyorsunuz, afiyet olsun *zong

Dipnotum: Arkadaşlarım dilimlenmiş kavunun üzerine bu meyve salatasındaki sosu kaşıkla dökerek ve kavunun o sosu içine çekmesini bekledikten sonra o kavunu nasıl götürdüklerini anlatmiyim :blink:
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#17 talbot

talbot

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 405 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:konya

Gönderim zamanı 31.01.2008 - 18:40

en önemli malzemeyi untmşun muz....
Tolga İnan

#18 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 31.01.2008 - 18:42

"bunun sosunda ne var, çok lezzetliymiş" kaşık kaşık kaşık kaşık... :S

#19 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 31.01.2008 - 22:41

bywampire, bugüne kadar yaptığım meyve salatalarına hiç muz koymamıştım. Çünkü muz durdukça kararan bir meyvedir. Ama sen tercih ediyorsan koyabilirsin tabii ::


Dipnotumkaraya: Sana özel meyve salatası yapıcam canım, sözüm var sana ::
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..

#20 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 21.02.2008 - 00:55

Domatesli Şehriye Çorbası

Basit ve pratik, herkesin bildiği bir çoba tarifi..

Malzeme:

Yarım kase (1 su bardağı) tel veya arpa şehriye
4-5 domates
1 diş sarımsak (şart değil)
2 avuç ayıklanmış maydonoz



Domatesleri rendeliyorsunuz ve az zeytinyağı koyup pişiriyorsunuz. Sarımsağı da aynı anda koyun hiç bölmeden. İyice gözenek gözenek olduğunda domates, tencerenin yarısına kadar su koyun, arkasından şehriyeyi ve tuzunu koyun. 10 dakika kaynadıktan sonra ince doğranmış maydonozu da koyun. İyice kaynadıktan sonra, afiyet olsun demek düşer bize:)
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli