İçerik değiştir



- - - - -

Bush son kez Temsilciler Meclisi'nde


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 29.01.2008 - 12:37


Gönderilen Resim

Yıl sonunda görev süresi dolan ABD Başkanı George Bush, Temsilciler Meclisi'nde son kez konuştu. Bush, ekonomiye olumlu bakarken, Irak'tan 20 bin asker çekileceğini söyledi, İran'a da gözdağı verdi.

Başkan Bush'un bir saate yakın süren konuşmasını dinlemeye gelenler arasında Başkan aday adayları John McCain, Hillary Clinton ve Barack Obama da vardı.

Ekonomi:
Bush, konuşmasının ilk bölümünü iç politikaya ayırdı. Ekonomiyi canlandırmak için üzerinde uzlaşılan acil önlem paketinin hızla Kongre'de onaylanması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı, petrole bağımlılığın azaltılması için de, "kömüre dayalı yatırım" yasasının geçmesini istedi.

Irak:
Dış politikada Irak'ta kaydedilen aşamayı anlatan Bush, "Kim ne derse desin El Kaide, Irak'ta kaçak durumuna düşmüştür ve onları eninde sonunda bulacağız" dedi, kademeli şekilde 20 bin askerin Irak'tan çekileceğini açıkladı.

İran:
Bush konuşmasında İran halkına da seslendi: "Sizlerle hiçbir sorunumuz yok, umarız günün birinde özgürlüğünüze de kavuşursunuz" diyen Bush, "Uranyum zenginleştirmeyi bırakın ve temize çıkın" diye konuştu.

Ortadoğu:
Ortadoğu barışına da değinen Başkan Bush, İsrail ve Filistin arasında "iki devletli" bir çözümü desteklediğini yineledi.

Hamas örgütünün Filistinlilere sefalet getirdiğini söyleyen Bush, Filistinlilere seslenerek, "Hamas'ın size ne getirdiğine bir bakın. Daha iyi bir eğitim sistemi, daha iyi bir sağlık sistemi değil, sefaleti getirdiler" dedi.

Küresel ısınma:
Bush, ABD'nin sera etkisi yapan gazların atmosfere salımına bağlı iklim değişikliğiyle mücadele edeceğini söyledi, ama bunun için Çin ve Hindistan'ın da aynı mücadeleyi yapması şartını koydu.

Demokratlar alkışlamadı

ABD Başkanı Bush, yılda bir kez Kongre'de yaptığı, ülkenin durumunu özetleyen "Birliğin Durumu" konuşması, Kongre'nin Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti arasındaki bölünmüşlüğünü de iyice su yüzüne çıkardı.

Kongre'de çoğunluğu ele geçiren Demokrat Partililerin, Bush'un konuşmasını sık sık ayağa kalkarak alkışlarla kesen Cumhuriyetçi Partililere katılmadığı görüldü.

"First Lady" Laura Bush'un, ikiz kızları Barbara ve Jenna'nın arasında oturarak izlediği konuşma esnasında, Kongre binasında, İçişleri Bakanı Dirk Kempthone dışında bütün kabine üyeleri, Federal Yüksek Mahkemesi üyeleri ve Genelkurmay yetkilileriyle Kongre üyeleri yer aldı.

Seçim yılı ve partilerin başkan adayı seçme yarışı dolayısıyla gözler, Demokrat Partili Illinois Senatörü Barack Obama ve New York Senatörü Hillary Clinton'daydı.

Parti adaylığı için çekişmeli bir yarış sergileyen iki liderin, aynı sırada, aralarında çok az bir mesafe olmasına rağmen bütün gece el sıkışmamaları dikkati çekti.

Liberal solgörüşün kuvvetli temel taşı olarak görülen ve daha önce Clintonlara yakın duran senatör Ted Kennedy'nin bu seçimde partiden başkan adaylığı için siyah senatör Barack Obama'yı destekleyeceğini açıklaması ve Bush'un "Birliğin Durumu" konuşması sırasında, Obama'nın yanında oturması da ilgi çekti.

Senato Başkanı sıfatıyla Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Temsilciler Meclisi Başkanı sıfatıyla Nancy Pelosi'nin hemen önünde kurulan kürsüde konuşan Bush, salona Pelosi tarafından takdim edildi.

150 milyar dolarlık ekonomik paket

Son dönemde Bush, Kongre'deki Demokratlardan, 150 milyar dolarlık bir ekonomiyi güçlendirici paketi onaylamaları çağrısında bulunmuştu. Bu tedbirin, yarın Temsilciler Meclisi'nden geçmesi bekleniyor.

Konuşmasında bu konuya da değinen Bush, "Biz bu gece burada toplanırken, ekonomimiz belirsiz bir dönemden geçiyor. Hepimiz, büyümenin yavaşladığını görebiliriz" dedi.

Bush'un paketinin Senato'dan geçmesinin, Temsilciler Meclisi'ne göre bir parça daha zor olması öngörülüyor. Bush, konuşmasında, bu paketin mümkün olduğu kadar çabuk Kongre'den geçirilmesi çağrısında bulundu.

http://www.cnnturk.c...&haberID=423738

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#2 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 29.01.2008 - 20:28

Gelen gideni arattırır ya hadi hayırlısı...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli