İçerik değiştir



Biri bizi fişliyor mu?[GOOGLE]...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 _KajmeraN_

_KajmeraN_

    ...::: UFAKLIK :::...

  • Üyeler
  • 5.365 Mesaj
  • Konum:Atatürk'ün İzinde
  • İlgi Alanları:Şiir, edebiyat, müzik(rap),bilgisayar (yazılım, donanım)

Gönderim zamanı 17.01.2008 - 23:56


'Google, İnsanların Kalbinden Geçenleri Okuyor'

Gönderilen Resim


'Dünyanın en gelişmiş arama motorlarından Google, insanların kalbinden geçenleri okuyor ve kayda geçiriyor.' Bu iddiayı, 350 internet sitesi kuran ve servisini sağlayan Denizweb Genel Koordinatörü Yusuf İnan ortaya attı.

Google'a yazılan her kelimenin kontrol altında tutulduğunu vurgulayan İnan, arama motorunun her kelimeyi ülke, il , ilçe, mahalle, apartman, IP ve kullanıcı bazlı kayda geçirdiğine dikkati çekti. Google'ın, ziyaretçi istatistiklerini yayınlamaya başladığını anlatan İnan, "Hangi ülkeden ne kadar ziyaret aldığını, hangi ülkede en çok hangi kelimelerle arama yapıldığını, dünyada en çok aranan kelimeler gibi dünya kamuoyunun fazla dikkatini çekmeyen bilgileri açıkladı. Bu veriler, aklımıza ister istemez şu soruyu getiriyor: Google dünyayı fişliyor mu?" dedi.

Google'a yazılan her kelimenin anında bilinir hale geldiğini, sır olmaktan çıktığını belirten İnan, Google'ın böylelikle insanların kalbini okumasının da önünün açıldığını belirtti. Ayrıntılı istatistiklere ulaşabilen bir internet sitesinin birçok kesimin ilgisini çekebileceğine işaret eden İnan, "Bu gibi siteler, istihbarat örgütlerinin özel projesi olabilir mi?" diye sordu. Google'ın tek probleminin MSN hizmeti vermemesi olduğunu kaydeden Yusuf İnan, bunu da kendi içinde özel sohbet sistemi kurarak çözdüğünü aktardı: "Sloganı gereği hiçbir kelime ve harfin çöpe gitmesine izin verilmeyecekti. İstediğiniz anda bütün e-posta arşivi ve sohbet içeriklerine ulaşabilme imkanı veriyordu. Önceleri hiçbir veriyi sildirmiyordu; fakat tepkiler neticesinde en azından kullanıcının gözünün önünden silinmesine izin verdi. Kullanıcı 'silindi' görüyor; ancak genel veritabanından hiçbir şekilde silinmiyor. Hiçbir harf çöpe gitmiyor, çünkü her harf ve kelime önemli."

//kaynak

Bu mesaj _KajmeraN_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 17.01.2008 - 23:58


...:::--------------------------------------------------------:::...
BİTTİ!

CAN_i
...:::--------------------------------------------------------:::...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli