İçerik değiştir



- - - - -

Gürültü yapan komşuyu susturma teknikleri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 11 yanıt verildi

#1 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 07.01.2008 - 14:13


viledanin temizleme cubugu ile tavana vurmak ya da ust kata cikip tehdit etmek yeterli olacaktir


vileda örneğine benzer olarak kalorifer borularına** vurmak da laftan anlayan komşular için iş görmektedir..gerçi birden fazla dairenin olaydan etkilenmesi mümkündür ama olacak o kadar..


winamp açılır, listeye iron maiden veya rammstein dan gaz bir şarkı konularak son sesde şarkı dinlenmeye başlanır.bir süre sonra, eğer hoparlörler de iyiyse, komşu mesajı alacaktır.


karşı ve dairenizin tam karşısındaki komşu ise; 72 punto yazıyla "yeter" yazıp, cama asabilirsiniz.


komsu dinletilen sarkilari takmaz ise, hoparlor kucaga alinip tavana dayanir, eger duyulabiliyorsa ayak sesleri takip edilir.

alt kat komşusu ise, 87 yılında acaip başarılı olduğum kolonları yere yatırıp üzerlerine battaniye kapatmak sureti ile wasp inside the electric circus albümünü koyduktan sonra sesi köklemekmetodu iş yapar... evin içinde ses olmaz ama bütün apartman inler... en çok da alt komşunun evi... tavan sıvaları dökülebilir bile...


apartman bosluguna acilan pencereye, buyuk spikeri cikarip dayamanin disindaki butun tekniklerdir. cunku polis komsuya degil sizin kapiya gelip " nedir bu durum " diyor. aman diyim.


9500 wattlık hoparlörlerinizi balkona çıkarmanız yeterlidir.
dikkat mahalle eşrafınca geri tepebilir.


bir gizli bölme, bir desibel ölçer, bir misina, haraket algılayıcı sensörlerle modifiye edilmiş bir av tüfeği ve uyuşturucu kapsüller oluşturulabilecek minik bir teknik de şudur:
daha önceki tarihlerde yapılan keşif çalışmaları sonucunda hazırladığınız gizli bölmeye bir düzenek kurulur. dışarıdaki ses oranını ölçmek için desibel ölçer ayarlanıp bir yere sıkıca tutturulur. cihazın züerinde daha önce yapılan modifikasyonlar sayesinde elde etmeyi başardığınız tetikleme mekanizması uygun limitlere getirilir ve mekanizmanın tetiğine misina bağlanır. bağlanan misina, kimseye çaktırılmadan kablolarla birlikte gizli bölmeye doğru uzatılır. gizli bölmeye kurulan ve içinde uyuşturucu kapsüller bulunan av tüfeğinin tetiğine bağlanır. ses, göstediğiniz limitin üstüne çıktığında, haraket algılayıcı av tüfeğini tetikleyecek, böylelikle hedef susturulmuş olunacaktır. tabi, bu tv, müzik vb.nin sesini açmış komşular için pek işe yaramayacağından, aynı düzeneği bazuka kullanarak tekrar kurabilir, mutlak sessizlik elde edebilirsiniz.


dovmek filan bunlar gereksiz seyler evde bulunmak yeterlidir bende oyle bilemiyorum
kimse gurultu yapmaz beni rahatsiz etmez ben evdeyken...


arabasının lastigi kesilir ve "sessiz ol" diye not bırakılır.


gürültüyü yapan alt komşu ise;
* evin içinde kaykay yapılır. salonun orta yerinde ollie, kickflip, impossible, nollie çalışılır. alt komşunun avizeleri sallanmaya başlayınca mutlaka susacaktır.

gürültüyü yapan üst komşu ise;
* bir bass ampli bulunur, internetten sound effects araştırması yapıp earthquake sesi indirilir, kolon gürültünün geldiği tavan bölgesine dayanıp ses köklenir. kolonu tavana dayamak işlemi zor geliyor ise, kolon asansör kapısına dayanır fakat bu durumda tüm apartıman rahatsız edilir. kurunun yanında yaş da yanar. kolonu tavana dayamak için iki merdiven bulunur biri bir duvara diğeri diğer duvara dayanır arasına tahta konur üzerine ampli yerleştirilir. sağlam olmasına dikkat edilir. komşu korkutacaz diye ampli'den olmak olmaz...


telefon numarasi cevrilip cevap vermeden kapatilir, bu islem 2-3 kez yapilinca ev ahalisi "acaba kim ariyo da dusuremiyo" gibisinden endiseli bir bekleyise gecerler. dolayisi ile sessizlik bizimdir.


önce verilere bakılır; komşu neler yapmaktadır;

1okey oynamaktadır tam karşı apartmanda balkonda gece 2 ye dek
2-bu esnada bağırıp kahkaha atmaktadırlar
3-çekirdek çitlemektedirler (bkz: tik tak)
4-200 wattlık bir ışık sürekli gözünüzün içindedir,

yapılabilecekler;
1. bir süre sabır ( ne de olsa komşuyuz olayı)
2. perdeyi açıp bakarsınız, içinizden komplo senaryoları yazarsınız (asla farketmezler)
3. müziği açayım dersiniz (diğerlerine yazık)
4.artık sinirden sesiniz çıkamaz hale gelir ve; olanca sinirinizi lönk diye boşaltırsınız pencereyi açıp

reaksiyon;

1.aaa zaten içeri gircektik biz birazdan (yüzsüzlük patlaması)
2.acilen toparlanırlar, böylelikle son kez okey taşı şangırtıları duyarsınız
3.hepsi içeri girer
4.balkondan dinledikleri tv sesi kapanır
5.seslerini keserler
6.söylememenize rağmen ışığı söndürürler
7.balkon kapısını da kapatırlar
8. oh dersiniz ve uyumaya başlarsınız..


karnı doyurulur, gazı varsa yüzükoyun yatırılır.


in flames bazlı müziklerle havasını indirmek, yaptıklarının aynısını daha yüksek sesle yapıp utandırmak.


insan gibi, gurultu yapan komsu ile konusulur.



kapıcı çağırılıp maçlara götürülen ramazan davulu eline tutuşturulur ve "bunu üst kattan gönderdiler, yaptığınız gürültü yetmiyormuş " demesi tembihlenir.
(bkz: esprili komşu dostlar başına)


daha fazla gürültü yapılır


komşuyu susturmak konusunda en başarılı olan yöntem ramazan ayını beklemek, ramazan ayının bitiminde evde size sinir krizleri geçirtecek bir arkadaşınızın olması, "yeter ulan öldüreyim bu ipneyi kurtulayım" mantığı ile mutfakta bulduğunuz nadide satırla salona doğru giderken bütün ramazan beyninizi tokmağıyla sikmiş olan ramazan davulcusunun kapıyı çalması, çalmakla kalmayıp eldeki satırı ve sinirden kanlanmış gözleri pas geçerek bahşiş istemesi bunu müteakip davulu filan da atarak apartman içinde şiddetle kovalanması yöntemidir. davulcunun hayatımda dellendiğim nadide 2-3 andan birisine denk gelmesi sonucunda yıllardır ne alt kattan ne üstten ses gelmemektedir. tavsiye etmem insan yoruluyor o kadar merdiveni çıkarken.


sokak kapisinin tokmagini merdiven trabzanina baglayarak sabah evden cikmalari engellenir.

disaridan yardim almalari gerekecegi icin, ipin ucundaki geceleri ne yapacaksaniz sessiz yapin yazili pankart (!) ile ortama rezil edilerek dersleri verilir. uzun bir tarifi olmasina karsin, pisirmesi kolaydir, tadi enfes. komsular kulak memesi kivamina gelene kadar kapilari baglanmalidir.


Yada benim gibi 1,5 sene sabır çekersiniz, sabır taşı çatlayınca sabah zilini çalar; ''Ben alt komşunuzum tanıdınız mı ? '' diye sorarsınız. Sizi gözleri aralanmadan karşınızda görünce, ne yapacağını şaşırır ve ben yapmıyorum gürültü diğer komşulardan geliyor mazeretlerini dinlersiniz. Tekrar aşağı inerken düşünürsünüz içinizden '' Ya ne sabırlı komşu üst katındakinin gürültüsü alt katındaki komşusuna iniyor anlayışla karşılıyor!! '' Ve mahçup bir halde merdivenin ortasına gelmeden tekrar döner '' Bir daha gürültü olursa o zaman görürsünüz '' tehditini de hediye eder. '' Hadi size iyi uykular !'' dilekleri ile bir kovan dolusu arıyı üst komşuya bırakır gönül rahatlığı ile işinize gelirsiniz.
(Not: Bu sabah aynen yaşanılan gerçek bir olay!! )

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#2 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 07.01.2008 - 14:20

komşunuzun yanına gidin canım çok sıkılıyor sizinle birlikte gürültü yapabilir miyim deyin.. çok yalnızım hiç arkadaşım yok diyerek kendinizi acındırın.. yanınızda 3-4 tane uyku hapı götürün..

sonra içkisinin içine dökün.. bir süre sonra gürültü yapan komşunuzu susturduğunuzu göreceksiniz..


işte bu etkili yöntemden faydalanmak ve indirimi kaçırmamak için 0 900 211 xx xx
arayın.. ürününüz yarım saat içerisinde kapınıza teslim edilecektir.. ister kredi kartıyla ödeyin ister nakit keyif sizin.. hadi durmayın arayın..

ödediğiniz paranın hakkını veren uyku getirten UYKU HAPI :)

#3 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 07.01.2008 - 14:23

PAZAR GECESİ SAAT 22 DE ay pardon büyük yazıyomuşum.. neyse :) perde takmak için matkap kullanan alt kat komşumuza bu saatte bu yapılır mı sorusuna aldığım cevaba istinaden ''o zaman sadık beyi dinlersiniz '' tehdidini savurdum..

*alt kat komşumun verdiği cevap---> size ne? ev benim değil mi? :)

*sadık bey---> bize hışımla inen, kapıyı açınca gürültünün bizden gelmediğini anlayıp evine dönen sinirli üst kat komşumuz *puff

sonuç---> sadık beyin evine itina ile çıkıp alt kat komşuyu ispiyonladıktan sonra *zong gönül rahatlığıyla eve girip sesleri dinledim. aaa bi baktım ses gelmiyo ::

işe yarıyo, deneyin *zong

...


#4 pennywise

pennywise

    Buranın müptelasıdır

  • Üyeler
  • 3.435 Mesaj
  • Konum:Pamfilya'da

Gönderim zamanı 07.01.2008 - 14:57

winamp açılır, listeye iron maiden veya rammstein dan gaz bir şarkı konularak son sesde şarkı dinlenmeye başlanır.bir süre sonra, eğer hoparlörler de iyiyse, komşu mesajı alacaktır.

aynen yaptim.iron maiden'i tercih ettim ve ise yaradi.ama winamp falan yoktu o yillarda :) müzik setini balkona koydum.karsi apartmandaki gürültücü kizlar kapattilar sinan özen'in "öpsene beniiiee" isimli sarkisini :)

Bu mesaj pennywise tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.01.2008 - 14:57

seher vakti kurşun sıktım görümceme

#5 Rabbit

Rabbit

    bir ilgi delisi

  • Yöneticiler
  • 11.851 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:qop

Gönderim zamanı 07.01.2008 - 15:23

okudum hepsini imkansız bizim üsttekileri susturacak bişi yok *öberah
"seni o kadar yakından görünce,
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"

#6 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 07.01.2008 - 15:44

Bir kişinin gayrimenkulünü kullanmasının etki alanı içinde bulunan kişiler komşu sayılırlar. Medeni Kanun, komşu gayrimenkul sahiplerinin tasarruf ve hareket serbestisini bazı konularda kayıt ve şarta bağlayarak sınırlamıştır. Maksat, komşudan gelecek zararlara karşı mülk sahibini korumaktır.Bir şeye malik olan kimse, o şeyde kanun dairesinde dilediği gibi tasarruf etmek hakkına sahiptirler. (MK. md: 618).* Kat malikleri , kiracılar ve apartmanda başka bir sıfatla oturanlar , bağımsız bölümlerini kullanırken Kat Mülkiyeti Kanunu'nun hükümlerine Yönetim Planı'na, genel hukuk kurallarına, örf ve adetlere uygun davranmak; komşularını tedirgin edecek, zarar verecek davranışlardan kaçınmak zorundadır. Komşu hakkı, mülkün kullanılmasını sınırlayıcı nitelikte bir haktır. Bir gayrimenkulün maliki, komşu gayrimenkullerin karşı bazı yapma ve yapmama (kaçınma) yükümleri altındadır
KOMŞULARIN UYMASI GEREKEN HUSUSLAR
* Zarar veya rahatsızlık vermekten kaçınmak: Bir kimse gayrimenkulünü kullanırken, hele sınai işler yaparken komşusuna zarar verecek her türlü taşkınlıklardan çekinmeye mecburdur. (KMK. md: 661/1).
Özellikle, komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi geçen zarar verici gürültüler ve sarsıntılar yapmak ve rahatsızlık verici gürültüler ve sarsıntılar yapmak ve rahatsızlık verici duman, kurum,toz,buğu ve fena koku gibi şeylerin yayılmasına sebep olmak yasaktır (MK. md: 661/2).
* "Hoş görülebilecek derecede" nasıl tayin edilir?
- Gayrimenkulün yeri, mahiyeti, mahalli alışkanlıklar ve mahalli örf gözönünde tutularak tayin edilir (MK. md:661/2).
* Komşu arsaya zarar verici kazı veya inşaat yapmamak: Bir gayrimenkulün maliki kendi arsasında kazı (hafriyat) veya inşaat yaparken, komşusuna zarar vermemeli veya zarara maruz bırakmamalıdır. Bu tür faaliyetleri yaparken; komşu arsadaki yapılara, bitkilere,ağaçlara veya tesisatlara zarar vermek veya zarara maruz bırakmak yasaktır. Buna uymamanın cezası, tazminat ödemektir. (MK. md: 656).
* Komşu gayrimenkuldeki ağaç dallarının ve köklerinin kendi arsasına geçmesine katlanmak: Komşu, bu yüzden bir zarara uğramayacaksa, katlanmak zorundadır (MK. md: 664/1).
* Dikilecek şeyler hakkında hükümlere uymak: Bu husus, Kamu Hukuku ile ilgilidir (MK. md: 665).
* Kendi kendine akan suların cereyanını kesmek: Bir gayrimenkulün sahibi, üst taraftaki gayrimenkuldeki kendi kendine akan suları, özellikle kar, yağmur ve tutulmamış kaynak sularını kendi mülküne kabule mecburdur. Komşuların hiçbiri diğerinin zararına bu cereyana engel olamaz. (MK. md: 667).
* Suyolu, gaz ve elektrik borularının geçirilmesine katlanmak: Gayrimenkul sahipleri, yapılabilecek zarar tamamiyle ve peşinen tazmin olunmak şartıyla mülkünün altından veya üstünden suyolu, gaz ve elektrik boruları geçirilmesine, bunların başka yerden geçirilmeleri imkansız olur veya çok masrafı gerektirirse, müsaade etmeye mecburdur (MK. md: 668/1).
* Lüzumlu geçit hakkı: Genel bir yola çıkmak için yeterli bir yolu bulunmayan gayrimenkul sahibi, komşularından bir ivaz (Tazminat) karşılığında kendisine uygun bir geçit yeri verilmesini talep edebilir (MK. md. 671).
* Hail (engel) koyma mecburiyeti: Müşterek hailler hakkındaki hükümlere ayıkırı olmamak şartıyla her malik kendi arazisinin engelini kendi yapar. Araziye engel koyma mecburiyeti ve bunun nasıl konulacağı özel kanun ile tayin olunur (MK. md: 678).
* Komşuların müştereken faydalandıkları tesisat ve vasıtaların yapılmasına ve masraflarına katlanmak: Komşuluk haklarının kullanılması için lüzumlu olan işlerin yapılması herbirinin menfaatı nispetinde arazi sahiplerine aittir. (MK. md: 674)
* Başkasının arazisine girmek: Kanunla yasaklanmış olmadıkça; yerleşmiş örf ve adetlere uygun olmak şartıyla, herkes başkasının ormanına veya mer'asına girmek, böyle yerlerde mantar veya ufak tefek yabani meyvalar gibi şeyleri toplamak yetkisine sahiptir. (MK. md. 675).
* Düşen şeyleri almak: Su,rüzgar, çığ veya diğer tabii kuvvetler vasıtasıyla veya herhangi bir suretle bir mal, bir kimsenin arsasına düşerse, arsa sahibi, bu malın aranıp bulunması için mal sahibine izin vermeye mecburdur (MK. md. 676).
Başkasının arsasına giren hayvanlar için de aynı mecburiyet vardır.
* Zorda kalma (Izdırar hali): Bir kimse, vukuu kuvvetle muhtemel bir zararı veya ani bir tehlikeyi ancak başkasının gayrimenkulüne tecavüz ederek defedilebilecekse, gayrimenkul sahibi bu tecavüze katlanmak zorundadır. Yeter ki, zarar veya tehlike, tecavüzden doğan hasardan büyük olsun (MK. md: 677)
YASAKLAR
* Halkı rahatsız eden hareketler : Gürültü yaparak veya herhangi bir alet çalarak yahut Kanun ve Kurulu düzen hükümlerine aykırı surette meslek ve sanat icra ederek halkın veya kurulların huzur ve rahatını bozmak yasaktır (TCK md: 546).
* Şehir ve kasabalarda gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24'ten sonra ve her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe men olunur. Bu yasağı dinlemeyenler hakkında Ceza Kanunu'nun 546'ıncı maddesine göre takibat yapılır (Polis Vazife ve Salahiyet K. md. 14).
* Dengesiz ve çirkin hareketlerle başkasını incitmek: Dengesiz veya çirkin ve ayıp sair herhangi bir halle başkasını alenen incitmek veya huzur ve rahatını bozmak yasaktır (TCK. md: 547)
* Başkasına zarar verecek şekilde yalan uydurmak: Umumi bir yerde yahut umuma açık yerlerde yalan uydurarak başkasını zarara sokacak veya halkın huzurunu bozacak davranışlar yasaktır (TCK. md: 548).
* Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu binanın yıkılması. Bir bina veya sair inşaat başkasına tehlike verebilecek surette tamamen veya kısmen yıkılmaya meylederse, bu konuda mal sahibi veya vekilinin tehlikeyi gidermek için gerekli tedbirleri alması gerekir. Aksi halde, cezalandırılır (TCK. md: 553).
* Halkın gelip geçtiği yerleri kirletmek. Halkın gelip geçeceği yerler veya birkaç ailenin müşterek avlusuna insanı yaralayacak veya üstünü kirletecek şeyler atmak yasaktır (TCK. md. 558).
* Gerekli tedbirleri almaksızın halkın geçtiği caddeler ve sokaklar üzerindeki pencerelere,damlara,taraçalara veya buna benzer yerlere düştüğü halde geçenleri yaralayacak veya kirletecek şeyler koymak veya atmak yasaktır (TCK. md. 559)

Bu mesaj ecehan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.01.2008 - 15:45


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#7 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 12.01.2008 - 12:20

Komşu iş yerimi ziyaret etti, şimdi komşu olduk işte. *reverans 2-3 gündür ses yok .

Hata bizdeymişti, zamanında gidip biz alt komşunuz demediğimiz için olmuş tüm bu sesler *zong

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#8 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.01.2008 - 00:39

Kalorifer borularına vurunca susuyolar bizimkiler..Aramızda öyle bi diyalog oluşturduk..Ya da ben zıplıyorum bir kaç kere,o zamanda kızdığımızı anlıyolar sıpalar.Alt katımızda erkek öğrenciler kalıyorda.. :)
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#9 BucuK

BucuK

    : вєş’є вєş vαя :

  • Dokunulmazlar
  • 6.410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:∆p.∆x>ħ/2
  • İlgi Alanları:* qαγєτ ίlqίsίz *

Gönderim zamanı 16.01.2008 - 01:05

kajmeran hatırlar ben hep "white snake- judgement day" ile sustururdum komşuları
o müthiş bateri sesiyle
ama ne müziktir o

Bu mesaj LeadRi tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 16.01.2008 - 01:05


#10 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 16.01.2008 - 10:32

ahh ahhh ya ben yan komşunun feledini nasıl susturucam... çocuk bir konuşmaya başlıyor, sanki o anda bi yaratık fırlıyor ağzından söyliceni söylüyor tekrar dönüyor vucudunun içine... Özellikle sabahın köründe yapıyor bunu... bende bi çözüm istiyorum... annem kapıya gidip uyarmış ama nafile... pufff :D

#11 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 16.01.2008 - 22:27

Apartmanda yaşamasını bilmeyen zavallıya ne anlatsan,nasıl muammele edersen et zor,Allah aklımıza sahip olsun...Gerçi bir şekilde susturuyorsun ama, aklımdan geçen o parlak fikirlerin bir tanesini bile uygulasaydım bir daha hiç gürültü yapmayıp sesizliğe gömüleceklerdi...Neyse kurtulduk sonunda...

Bu mesaj kılıç tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 16.01.2008 - 22:28

Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#12 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 07.08.2009 - 12:11

kapıyı çal dilini çek bırak *böö

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli