İçerik değiştir



- - - - -

Msn Şifrenizin Çalınmaması Gerekli Kurallar


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 merttoker

merttoker

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 64 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2007 - 03:25


1. Fake Mail size gönderilen ve amacı sizin kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptırıp bu bilgilerin mail yada diğer yollarla çalmaktır bundan kurtulmak için mail adresinize gelen bilmediğiniz maillere cevap vermeyin özellikle mailde bulunan linklere tıklayıp şifrenizi ve kullanıcı adınızı girmeyin sizi kandırmak için bu bilgileri girdiğiniz anca para v.b hediyeler kazanacağınızı beyan edebilirler sakın kanmayın. Ayrıca bazı uyanıklar kendi aldıkları mail adresini vererek buraya mail şifrenizi yazın altına hacklemek istediğiniz kişinin adresini yazın yarım saat içinde değişecektir şeklinde yazılar yazıyor sakın bunlarada kanmayın.

2. Şifreniz: Şifreniz kolayca tahmin edilebilecek isim numara v.b şeylerden oluşmamalıdır ve mümkün olduğunca uzun olmalıdır. Hem rakam hem de harflerden oluşursa daha iyi olur. Örnek: abc123xyz789 gibi olursa bir adım daha güvendesiniz demektir. Not: Sakın örnekte verdiğim şifreyi kullanmayın valla karışmam olacaklara

3. Otomatik oturum açma : Bu işlem sizin bağlantınızda kolaylık sağlayabilir ama güvenliğinizi tehlikeye atar. Çünkü otomatik oturum açılan msnlerin şifresini bulmak için programlar forumda da mevcuttur. Bu yüzden bu işleme başvurmadan her seferinde isminizi ve şifrenizi kendiniz girerek güvenliğinizi bir adım daha ilerde tutun.

4.İnternet Cafe : Mümkün olduğunca internet Cafelerden ya da güvenliğinden emin olmadığınız bilgisayarlardan internete bağlanıp işlem yapmayın. Çünkü çeşitli programlar sayesinde bastığınız her tuş rapor edilir ve başka kişilere gönderilebilir. Yada msn programına benzer görüntüye sahip fake programla şifreniz çalınabilir dikkat.

5. Gizli Sorunuz : Evet gizli sorunuz sayesinde de mailinizi kaybedebilirsiniz bu yüzden bu soruyu ve cevabı dikkatli secmelisiniz. Örneğin Tuttuğunuz takım sorusuna Beşiktaş v.b cevaplar yerine 2005askimbenim gibi farklı cevaplar yazabilirsiniz.

6. Dosya Paylaşımı : Mümkün olduğunca tam olarak kimliğini bilmediğiniz yada emin olmadığınız kişilerden herhangi bir dosya almayın yada göndermeyin buna resimde dahil. Çünkü aldığınız program içinde trojan dediğimiz sizin bilgilerinizi karşı tarafa iletmekte olan hatta bilgisayarınıza uzaktan ulaşım için kapı ( port ) açar ve bilgileriniz uçar.

7. Bilinmeyen olaylar : Bazı arkadaşlar Webcam açtıktan sonra msnlerinin çalındıklarını rapor ediyor bunada dikkat edin size gönderilen webcam davetiyesi sahte olabilir benden söylemesi ama ben rastlamadım bu olaya.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli