İçerik değiştir



- - - - -

facebook/kitap yardımı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 asturias

asturias

    Benimle Oynar mısın?

  • Üyeler
  • 2.167 Mesaj
  • Konum:Ya İstanbul ya Ankara..

Gönderim zamanı 04.12.2007 - 18:31


'Facebook' Köy Çocuklarının Umudu Oldu


Resmi büyütmek için tıklayın Sosyal Etkileşim ve Tanıtım Sayfası Facebook'ta Kurulan 'Onların Derdi Kitap' Adlı Gruba Üye Olan 1576 Kişi Tarafından Toplanan Kitaplar Köylerdeki Okullara Gönderiliyor.


Sosyal Etkileşim ve Tanıtım Sayfası Facebook'ta Kurulan 'Onların Derdi Kitap' Adlı Gruba Üye Olan 1576 Kişi Tarafından Toplanan Kitaplar Köylerdeki Okullara Gönderiliyor.

İnşaat Mühendisi Faruk Burak Karadağ'ın sosyal etkileşim ve tanıtım sayfası Facebook'ta kurduğu ''Onların derdi kitap'' adlı gruba üye olan 1576 kişi tarafından toplanan kitaplar köylerdeki okullara gönderiliyor.

İstanbul'da yaşayan ve ailesini ziyaret için Ardahan'a gelen 24 yaşındaki Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da geçen öğrencilik döneminde kalem ve silgiye muhtaç çocukların hep olduğunu anlatarak, özellikle köy okullarında öğrenim gören çocukların birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını belirtti.


Tek istekleri okumak olan köy çocuklarının en büyük sorunlarından birinin kitap olduğunu ifade eden Karadağ, kırsal bölgelerde görev yapan çok sayıda öğretmenin gruba üye olduğunu ve okullarındaki kitap ihtiyaçlarını kendisine elektronik posta yoluyla ilettiklerini bildirdi. Faruk Burak Karadağ, şöyle konuştu:

''Şimdilik İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Antalya'da üyelerimiz aracılığıyla kitap toplamaya başladık. Topladığımız ilk kitapları Ağrı'nın Patnos ilçesindeki İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okuluna gönderdik. Aralık ayı sonuna kadar yurt genelinde yapılan kitap bağışlarını toplayıp köy okullarına göndereceğiz. Bu şekilde biz de eğitime destek vermiş olacağız.''

İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu kütüphanesinin sorumlu öğretmeni Serap Görür ise yaptığı açıklamada, Karadağ'a elektronik posta atarak kitap istediğini söyledi.

Kısa bir süre sonra okullarına çeşitli konu içerikli 1500 kitabın gönderildiğini kaydeden Görür, ''Kitapları gören öğrencilerimiz çok mutlu oldu. Bu kampanyayı başlatan herkese teşekkür ederim'' diye konuştu. (Anadolu Ajansı) 04.12.2007 11:29 [1120599]
Tam buradayım ben
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli