İçerik değiştir



- - - - -

Renklerin Önemi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 25 yanıt verildi

#1 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.11.2007 - 16:10


Renklerin insanların üzerinde bıraktığı etkileri zaman zaman duymuşsunuzdur. Hayatımızda karşılaştıgımız örnekler ve öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda bazı sonuçlar elde edilmiştir.... Eğer bir restoran açacaksanız, şirketinizi dekore edecekseniz veya bir logo tasarlayacaksanız bu yazıyı okumanız gerekior..

Çünkü, Kansas Üniversitesi sanat müzesinde bir araştırma için halının altını elektronik bir sistemle donatmışlar, duvar rengini beyaz ve kahverengi olarak değişebilir yapmışlar. Arka fonda beyaz kullanıldığında, insanlar müzede yavaş hareket etmiş, daha uzun süre kalıp, daha fazla alanda dolaşmışlar. Arka fon kahverengiye döndüğünde ise, insanlar müzede çok daha hızlı hareket edip, daha az alan dolaşmış ve müzeyi çok daha kısa sürede terketmişler. O yüzden dünyadaki fast food restaurantlarının hepsinin sandalyeleri ve masalari kahverengi, duvar boyalari ise kahverengi-sampanya-pembe karışımıdır. Hiç bir fast foodcunun duvarını beyaz göremezsiniz. Renklerin insanlar üzerindeki yadsınamaz etkisini farkeden batılı şirketler bunu iş yaşamında sıklıkla kullanmaktadırlar.

Kahverengi
2002 Ağustos'unda Bodrum' daydım. Umut Abi beni akşam ünlü çok güzel et yemekleri yapan bir restorana götürdü ve yemek sırasında 'buraya ne zaman gelsem bir an önce gitmek istiyorum, içeride kalmayı hiç istemiyorum' dedi. Ben de aynı duyguları yaşamıştım. Tüm duvarlar baştan aşağıya kahverengi ağaç kaplamaydı. Ben de ona Burger King, Kentucky Fried Chicken ve benzer fast foodların bunu yıllardır bilinçli olarak yaptığından bahsettim. Bizim lokantacılar ise lüks tutkusuyla. Aslında uzun oturulması ve keyif alınması gereken bir yerde yanlış uygulama yapmışlardı. Aynı konuya farklı bir yaklasim: Ziraat Bankası ya da Ticaret Bankası'nın açik kahverengi ağaç kaplamalı şubelerini düşünün. Büronuzda kahverengi mobilyalar kullanmayin! Benim bile iş görüşmelerinde bir an önce çıkasım gelmiştir hep. Erol Aksoy'un bildiginden midir bilinmez, kahverengiyi hiç sevmedigi söylenir. Coşkun Ulusoy'un, çalışanlarına kahverengi takim elbise giydirmedigini biliyorum. Kahverengi ayni zamanda teklifsiz, rahat bir renk olarak kabul edilir. Karşınızdakinin kendini resmiyetten uzak daha rahat hissetmesini ve açılmasını sağlar. Kendisi üzerinde ciddi bir takibim yok ama tüm ünlüleri rahatlıkla konuşturmasıyla tanınan, ünlü televizyoncu Larry King'i televizyonda her seferinde kahverengi kravatlar ve ceketlerle görüyorum. Sevgili Özden Arslan, 40'li yıllardan bu yana Avustralya'da kahverengi üç parça takim elbise üretilmediği söylemişti. Batılılar, "You blend in people" diyorlar, kahverengi toprak rengidir ve diğer insanlar arasında kaybolur gidersiniz. İş görüşmelerinde, profesyonel toplantılarda sakin kahverengi giymeyin.

Kırmızı
Kırmızı, iştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının hepsinin logosunun kırmızı olduğunu hayretle farkedeceksiniz; Cola Cola, Pizza Hut, McDonald's, Ülker, Burger King... Bunu çok akıllıca kullanan şirketlerden birisi Coca-Coladır hem ürünün rengine yakın bir renkde hemde iştah açıcı özelligi olan bir renkde logo kullanmaktadır bu listeyi binlere çıkarabilirsiniz. Kırmızı tansiyonu yükseltir ve kan akışını hızlandırır. Zamanı unutun! İştahınız açılsın! Daha çok için! Uykusuz kalın! Bir arkadaşımla konuşurken "Peki boğalar niye kırmızı renge saldırıyor?" diye sormuştu. Maymunların dışında, araştırılan hayvanların hemen hepsi siyah beyaz görmektedir. Yani boğalar da renk körüdür. Kırmızıya değil, kendilerine saldıran koyu renkli beze saldırırlar. Birinin çıkıp Ispanyol'lara bu gerçeği anlatması gerekir. Belki de kanı, heyecanı ve enerjiyi anlatan o kırmızı bez arenadaki, ölüme mahkum olan o zavallı boğaya değil de, tribünlerde oturan, televizyonları başında ölümü, kanı ve bağlantılı olarak cinselliği isteyen binlerce manyağa sallanıyor.

Yeşil

Yeşil, güven verir. O yüzden bankaların logolarında en çok tercih ettikleri iki renkten biridir. Yatak odası için de rahatlatıcı bir renktir. Yaratıcılığı körükler. Batıda büyük otellerin mutfaklarında duvar renginin, aşçıların yaratıcılığını arttırmak için yeşile boyandığnı duymuştum. Hastaneler de logo ve iç dizaynlarında yeşili tercih eder. Çünkü rahatlatıcı ve sakinleştiricidir. Tabiati en çok hatırlatan renktir. Yeşil alanlarda insanların daha az mide ağrısı çektikleri tespit edilmiş. Sakız paketlerinde ve sebze satılan yerlerde de yeşil en tercih edilen renktir. İlk görüşmelerinizde karşınızdaki insanı rahatlatmak ve ona fark ettirmeden güvenini kazanmak için yeşilbirşeyler giyebilirsiniz.

Siyah
Siyah, gücü ve tutkuyu tercih eder. Hırsın da bir ifadesidir. Bizde ve batıda siyah, matemi simgelerken Japonya'da mutluluğun simgesidir. Fonda kullanıldığında karamsarlığı çağrıştırır. Işığı yok eder. Konsantrasyonu en çok getiren renktir. Einstein, konsantre olabilmek için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan bir odaya girer ve öyle düşünürmüş.

Mavi
Freud, maviyi sakin diye niteler. Faber Birren ise tansiyonu düşürdüğünü söyler. Araplar ise mavi taşların kanın akışını yavaşlattığına inanırlar. Nazar boncugu o yüzden mavi taşlıdır. Sakinleştirici bir renktir, batıda bu etkisi yüzünden intiharlari azaltmak için köprü korkuluklarını maviye boyarlar. Amerika'da bir ilkokulun duvarlarını beyaz ve portakal renginden maviye çevirmişler, çocukların yaramazlıklarının azaldığını tespit etmişler. Mavi ve özellikle lacivert kozmik bir renk olarak kabul edilir; sonsuzluğu, otoriteyi ve verimliliği çağriştırır. Uluslararasi toplantılarda tüm devlet başkanları lacivert takim elbise giyerler. Neden dersiniz? O yüzden dünyadaki firmaların yarısından fazlası logolarında maviyi kullanırlar. Hilton amblemini insanların kafasinda daha büyük kuruluş imaji olusturacagini bildiği için laciverte çevirdi. Aynı şekilde Bill Clinton, Büyük Jüriye ifade vermesinden önce mavi kravat takarak daha inandırıcı olacağı yönünde danışmanlarınca uyarılmıştir. Bankaların logolarında ve imaj oluşturmada en çok kullandıklari iki renk mavi ve yeşildir. Maviyle büyüklüklerini, yeşille güvenilirliklerini vurgularlar. Yeşil ve mavi saglamlığın habercisidir. Hakkında sık sık batiyor söylentisi çıkan, çok kazandiran bankaların logolarının mavi olmasi ise yeterli degildir. Mavi, ayrıca yeme içgüdüsünü azaltan bir renktir. O yüzden fast food zincirleri, içeride mavi hiç bir sey bulundurmazlar. Mavinin en önemli özelliklerinden birisi de çok uzaklardan fark edilebilmesidir. Kırmızı ise en dikkat çekici renklerden birisi olmasına rağmen yakından kolaylıkla farkedilirken, uzaktan daha zor ayirdedilmektedir. O yüzden batıda gökdelenlerin ve yüksek noktaların üzerindeki, uçaklar için konulan uyari ışıkları maviye çevrilmişken bu bilgiden yoksun biz, hala ısrarla kirmızı işaret ışıklarını kullanmaktayız. Oysa kırmızı uzaktan dikkati çekmez. Son dönemde batida polis otolarinin üzerinde dikdörtgen ışıklar görmeye başladık, bunların genellikle yarısı mavi, yarısı kırmızıydı. Bunun nedeni de yakındaki aracında uzakdaki aracında bu ışıgı uzaktan farkedilebilmesiydi. Bu lambalar özentilikten dolayı Türkiye'ye de geldi ve polis otolarının üzerine konuldu. Tabii nedeni bilinmeden...

Turuncu
Portakal rengi ise çabuk dikkati çeker. Eğer bir ürün ve markada ise bu ürün herkes için imajını verirsiniz. İnsanlar o kapıdan içeri rahat girebileceklerini hissederler. Hem rahatlatıcı hemde harekete geçirici bir etkisi vardır. Portakal rengi, bulunduğu grubu sayıca çok gösterir. 1974 Dünya Kupasi'nda Hollanda milli takımının başında olan Ernst Happell "Bu turuncu formalarla biz sahada rakip takımdan daha fazla sayıda görünüyoruz." demiş.


Gri
Gri, diplomatik ve ağır bir renktir ama hareketsizliği, yavaşlığı ve ciddiyeti temsil eder. Silahli Kuvvetlerde her yeri griye boyarız. Kapılar, kaloriferler... Devlette de herşeyin gri olmasının mantıgı buna dayanır. Yaratıcılığı öldürdüğü öne sürülür.

Bronz
Bronz, genelde negatif bir etki yaratır. Tepki almak istediğinizde işe yarar. Belki biraz da içki rengi ile benzeşmesi yüzünden içki reklemlarında kullanılır. Kimi bankaların yazı karakterlerinde altın-bronz karışımı bir şekil ve renk kullandığını görürsünüz çünkü bu renkler altını ve parayı çağırıştırır.

Mor
Mor, nevrotik duyguları açığa çıkardığı, insanları bilinç altinda pesimistik bir psikolojiye itip korkuttuğu tespit edilen bir renktir. 1998 yılında Ataköy'de çatıdan atlayarak intihar eden çocuğun şizofren olduğu öğrenilmişti. İntihar resminde, yerdeki ajandadan, bir kenara savrulmuş çakmağa kadar herşey mordu. Çocuğun tırnakları dahi mora boyanmıştı. İntihar edenlerin çogununda beğendiği bir renk olduğu yapılan araştırmalar sonucunda saptanmıştır.

Pembe
Pembe giyenlere, hizmetlerinden dolayı ödeme yaparken kendimizi daha rahat hissettiğimizi tespit etmişler. İngiltere'de Boots ve Marks and Spencer mağazalarında tüm tezgahtarların pembe gömlek giydiklerini duydum.Bu değişikliğe bir çok mağazanın başladığını girdiğiniz yerlerde görebilirsiniz.. Kız arkadaşım pembe giydiğini zaman ona yaptığım harcamanın büyüklügünü sadece o gittikden sonra kavrayabiliyordum :blush:

Sarı
Sarı, geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin ifadesidir. Ayrıca Yol çizgilerinin beyazdan sarıya dönüştürülmesindeki sebep de sarının dikkat çekici bir renk olmasından kaynaklanır. Sanılanın aksine sarı beyazdan daha göz alıcı bir renktir. Geçiciliğin ifadesi olduğu için de tüm dünyada taksiler sarıdır; dikkat çeksin ve geçici oldugu bilinsin diye. Araba kiralama firmaları logolarında hep sarıyı kullanırlar. "Ürün geçici, lütfen geri getirin." demek istiyorlar. O yüzden dünyada hiçbir banka ambleminde sarıyı kullanmaz. (Portakal ve bronz ya da bakır kimi zaman yer alabilir.) Paranın geçici degil, kalici olmasını isterler. Benim bugüne kadar sarıyi logosunda baskın bir renk olarak kullandığını gördüğüm tek banka Vakıfbank'tır.

Beyaz
Beyaz, istikrarı, devamlılığı ve temizliği simgeler. Bu yüzden eğer üzerinde fazla şaibeler olan bir politikacıysanız, beyaz ağırlıklı kıyafetleri seçmelisiniz. Beyaz elbiseler sizin temiz oldugunuz imajını verir.Cem uzanın seçimler sırasında beyaz takımlar giyip sürekli beyaz kıyafetler giymesininin nedenii danışmanlarının onu bu konuda uyarmasıdır

Mesaj panelimizde sınırlı renkler olduğundan eldekilerle yetindiğimi belirtmek isterim :aww: :)

Bu mesaj gLamour tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 22.11.2007 - 16:11

Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#2 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 22.11.2007 - 16:48

vay be
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#3 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 22.11.2007 - 16:57

Şimdi ben mor ve pembeyi seviyorum ama mor beni korkuttu uzakmı duracağım bu yılında moda rengi ne yapsam :girlinlove:
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#4 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.11.2007 - 17:02

Ablacım vazgeç sen mordan bence :girlinlove:
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#5 deryadeniz

deryadeniz

    çözmeye çalışma beni...

  • Dokunulmazlar
  • 4.502 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:bedeni AnKaRa'da ruhu nerde Allah bilir!!!

Gönderim zamanı 22.11.2007 - 17:13

Siyah benim vazgeçilmez rengim Japonlar bu işi biliyo :girlinlove:
DeRyOş.!!

#6 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 22.11.2007 - 17:36

Vallahamı vaz geçmem alacağım o kazağı. mor yani :girlinlove:
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#7 GökceN

GökceN

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.389 Mesaj

Gönderim zamanı 22.11.2007 - 17:48

yeşıl ve mavı benım rengım. :girlinlove:
Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.
Bernard Shaw

#8 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 22.11.2007 - 18:23

pembe de pembe pembe de pembe *cool
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim

#9 ottobotto

ottobotto

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 29.12.2007 - 15:10

kırmızııııııı

#10 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.12.2007 - 18:43

Kar Kırmızısı Vazgeçilmesim... :blink:

#11 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 29.12.2007 - 18:45

Kırmızı, mavi, siyah...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#12 GökceN

GökceN

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.389 Mesaj

Gönderim zamanı 10.01.2008 - 12:44

KIRMIZI

Sirin ve sevgi doludur. Her zaman asik olmasini sever. Genellikle neseli ve hareketlidir ama arada mutsuz oldugu anlarda yok degildir. Insanlarla iyi iliskiler kurar, çekingenlik yapmaz.


MOR

Gizemli, çekici, anlayisli, insanlari etkilemeyi seven, asla bencil olmayan bir yapisi vardir. Arkadaslari arasinda oldukça popülerdir. Gününün nasil geçecegi belli olmaz, çünkü psikolojik durumu çok çabuk degisir.



KREM

Yarisma ruhuna sahip ve sportiftir. Kaybetmeyi asla sevmez ve çogunlukla neselidir. Güvenilir ve disa dönüktür. Aski dikkatlice seçer, ancak çabuk asik olmaz. Dogrusunu bulmak için uzun süre beklemeyi tercih eder.


BEJ

Sakindir, ama hemen strese girebilir. Iliskilerinde kiskançtir, küçük seylerden mizmizlanir. Sezgileri güçlüdür ve çaliskandir, bencilligi hiç sevmez. Ayrica merhametlidir. Arkadaslari için her türlü fedakarligi yapar.



NEFTI

Zevklidir, görünüsüne çok önem verir; materyalist de denebilir. Hayati ve kariyeri için çok ve düzenli çalisir. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez. Liderlik, ruhunda vardir. Arkadas edinmekte üstüne yoktur.


GÜMÜS

Hayal gücü yüksektir. Bu yüzden orijinal fikirleriyle ünlüdür. Utangaç, hirsli, gururlu, kendine güvenen ve yeni deneyimlere açik bir özelligi vardir. Kolay ögrenir. Çapkinliklari yüzünden ask hayati biraz karisiktir.



GRI

Çekici, hayat dolu, dost canlisidir. Hayal gücü fazlasiyla yüksektir. Duygularini asla gizlemez, bazen bencil olur. Baskalarinin gününü aydinlatir, dogru sözü dogru yerde söyler.


BEYAZ

Tutkulu ve hirslidir. Bu yüzden çabuk kiskanir ve her seye kolay tepki veremez. Asil bir ruhu vardir, takdir etmeyi de bilir. Bazen kendini diger insanlardan farkli ve üstün görür.



YESIL

Her ortama ayak uydurur, kolaylikla yeni insanlarla tanisir. Zarif, lüksü seven, kendine güvenen, sagligina düskün, kararli, sabirsiz ve baskalarini yönlendiren bir tiptir. Hayatinin tek ve gerçek askini bekler.


SIYAH

Saglam yaratilisli, cesur, güçlü, bagimsiz ve giriskendir. Acima duygusu pek yoktur. Bir karar almadan evveli uzunca bir süre düsünür, ayaklarini yere saglam basar. Aski da farkli yasamayi sever.



ALTIN

Neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilir. Neseli, adil ve disadönüktür. Insanlari etkilemeye çalismaz. Çok kolay huzursuzluga kapilir. Iliskilerinde hassastir, bu yüzden aradigini bulmakta güçlük çeker.


ZEYTIN YESILI

Sakin ve yumusak mizaçlidir. Siddeti sevmez, kavgadan her zaman uzak duru. Yerine göre davranmasini ve konusmasini iyi bilir. Hassas, nazik ve neselidir. Kiskançliktan hoslanmaz. Adalet duygusu gelismistir.



PEMBE

Her zaman yapabileceginin en iyisini yapmaya çalisir. Diger insanlari korumayi ve onlara yardim etmeyi sever. Ancak zaman zaman olumsuz düsüncelere sahiptir. Masallardaki gibi bir ask ister.


KAHVE

Hareketli ve sportiftir. Baskalarini kendine yaklastirmaz, kimseyle kolay kolay yakinlik kurmaz, kuramaz. Ancak buna ragmen çabuk asik olur. Atesi de çabuk söner. Ideal olani bulana kadar da arayislarini sürdürür.



SARI

Abartisiz, müsfik, cömert ve tatli bir tiptir. Insanlara güvenir, iliskilerde önder olma ruhuna sahiptir. Asla altta olmayi sevmez. Baskalari için karar vermeye bayilir. Romantik bir ask arar.


MAVI

Kendine fazla güvenmeyen, gerektigi zaman cesur olabilen bir yapiya sahiptir. Artistik bir dogasi vardir ve asik olmayi sever. Kalbinin sesini dinlemek yerine mantigini kullanmayi tercih eder.



KESTANE

Zeki, güçlü bagimsiz ve ne yapacagini bilen biridir. Sosyal olmayi sever, ancak baskalarini düsünmeden kendi bildiginide yapmaktan kaçinmaz. Espriden anlar. Akilli ve pratik olmasina ragmen tembelligi de sever.


LACIVERT

Dikkat çekici, zevkli, yasamayi seven ve hayata bagli bir tiptir. Genellikle yaptigi ise konsantre olmakta güçlük çeker. Askta duygusal, hassas ve tutkulu olabilir. Birisine kizdigi zaman çok zor affeder.



TURUNCU

Sorumlulugu ve uyumlu iliskiler kurmayi sever. Bir seye ulasmak için çok çalisir, rekabetçidir. Arkadaslik konusunda kimseye güvenmez, ancak dogru insani bulunca ona sonsuza kadar güvenebilir.


TURKUAZ

Duygulari aniden ve kolay degisebilir. Genellikle yalnizdir. Seyahat etmeyi sever. Sadik ve iyi bir dinleyicidir, fakat anlatilanlara kolay inanir. Aski bulmak ona göre zordur, ask yüzünden çok kolay incinebilir.
Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.
Bernard Shaw

#13 Rose&Rain

Rose&Rain

    Kayıp

  • Dokunulmazlar
  • 5.735 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Sandal
  • İlgi Alanları:çok geniş

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 16:00

Arama yaptım çıkmadı ama varsa kusura bakmayın ve silinn *lol

25 HAZIRAN - 4 TEMMUZ KIRMIZI
5 TEMMUZ - 14 TEMMUZ TURUNCU
15 TEMMUZ - 25 TEMMUZ SARI
26 TEMMUZ - 4 AGUSTOS PEMBE
5 AGUSTOS - 13 AGUSTOS MAVI
14 AGUSTOS - 23 AGUSTOS YESIL
24 AGUSTOS - 2 EYLÜL KAHVE
3 EYLÜL - 12 EYLÜL TURKUAZ
13 EYLÜL -22 EYLÜL BEJ
23 EYLÜL ZEYTIN YESILI
24 EYLÜL - 3 EKIM MOR
4 EKIM - 13 EKIM LACIVERT
14 EKIM - 23 EKIM GÜMÜS
24 EKIM - 11 KASIM BEYAZ
12 KASIM - 21 KASIM ALTIN
22 KASIM - 1 ARALIK KREM
2 ARALIK - 11 ARALIK GRI
12 ARALIK - 21 ARALIK KESTANE
22 ARALIK NEFTI
23 ARALIK - 1 OCAK KIRMIZI
2 OCAK - 11 OCAK TURUNCU
12 OCAK - 24 OCAK SARI
25 OCAK - 3 SUBAT PEMBE
4 SUBAT - 8 SUBAT MAVI
9 SUBAT - 18 SUBAT YESIL
19 SUBAT - 28 SUBAT KAHVE
1 MART - 10 MART TURKUAZ
11 MART - 20 MART BEJ
21 MART SIYAH
22 MART - 31 MART MOR
1 NISAN - 10 NISAN LACIVERT
11 NISAN - 20 NISAN GÜMÜS
21 NISAN - 30 NISAN BEYAZ
1 MAYIS - 14 MAYIS MAVI
15 MAYIS - 24 MAYIS ALTIN
25 MAYIS - 3 HAZIRAN KREM
4 HAZIRAN - 13 HAZIRAN GRI
14 HAZIRAN - 23 HAZIRAN KESTANE
24 HAZIRAN GRI

***

Bu mesaj Mel G. tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.07.2009 - 19:14
Renklerin açıklamaları bir üstteki mesajda olduğu için bu mesajın içeriğini temizledim. (Mel G.)

Gönderilen Resim

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems

#14 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 16:14

BEYAZ

Tutkulu ve hirslidir. Bu yüzden çabuk kiskanir ve her seye kolay tepki veremez. Asil bir ruhu vardir, takdir etmeyi de bilir. Bazen kendini diger insanlardan farkli ve üstün görür.

Bana bu çıktı yoktur yoktur dursun. *lol
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#15 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 16:32

GÜMÜS

Hayal gücü yüksektir. Bu yüzden orijinal fikirleriyle ünlüdür. Utangaç, hirsli, gururlu, kendine güvenen ve yeni deneyimlere açik bir özelligi vardir. Kolay ögrenir. Çapkinliklari yüzünden ask hayati biraz karişik



tamam hayal gücüm yüksek ..orcinal spontan fikirlerimde meşurdur ..utangacım ,gururuluyum tamma öbgü dolu şeyler ama bu çapkınlık şeysi de ne yahuu çapkın değilim vallak *lol

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#16 Rose&Rain

Rose&Rain

    Kayıp

  • Dokunulmazlar
  • 5.735 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Sandal
  • İlgi Alanları:çok geniş

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 16:33

LACIVERT

Dikkat çekici, zevkli, yasamayi seven ve hayata bagli bir tiptir. Genellikle yaptigi ise konsantre olmakta güçlük çeker. Askta duygusal, hassas ve tutkulu olabilir. Birisine kizdigi zaman çok zor affeder.


Bana da bu çıktı.Dikkat çekmeyi odak noktası olmayı sevmem. Diğerleri hemen hemen tuttu *lol
Gönderilen Resim

Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems

#17 cipidi_cipidi_yuzen_balik

cipidi_cipidi_yuzen_balik

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Dokunulmazlar
  • 1.445 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:genç....

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 16:38

pembe çıktı ama accık kırmızı gibiyim ben sankim....
Bana saygı gösterenin kuluyum..Göstermeyenin sultanı...
<º))))><><((((º>

#18 deryadeniz

deryadeniz

    çözmeye çalışma beni...

  • Dokunulmazlar
  • 4.502 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:bedeni AnKaRa'da ruhu nerde Allah bilir!!!

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 19:06

LACIVERT

Dikkat çekici, zevkli, yasamayi seven ve hayata bagli bir tiptir. Genellikle yaptigi ise konsantre olmakta güçlük çeker. Askta duygusal, hassas ve tutkulu olabilir. Birisine kizdigi zaman çok zor affeder.
aynen doğru :D
DeRyOş.!!

#19 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 19:08

TURKUAZ

Duygulari aniden ve kolay degisebilir. Genellikle yalnizdir. Seyahat etmeyi sever. Sadik ve iyi bir dinleyicidir, fakat anlatilanlara kolay inanir. Aski bulmak ona göre zordur, ask yüzünden çok kolay incinebilir.



gerçekten tutmuş :D
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#20 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9.404 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Gönderim zamanı 03.07.2009 - 19:58

15 TEMMUZ - 25 TEMMUZ SARI



SARI
Abartisiz, müsfik, cömert ve tatli bir tiptir. Insanlara güvenir, iliskilerde önder olma ruhuna sahiptir. Asla altta olmayi sevmez. Baskalari için karar vermeye bayilir. Romantik bir ask arar.


bayılırım romantizme
ölürüm romantizm için
allam yaa :D
muhabirlerin renginin de sarı olması isabet olmus :rifle:
Gönderilen Resim
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli