İçerik değiştir



Bu Nasıl Adalet / Mahalle baskısı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 85 yanıt verildi

#41 orumcekadam2

orumcekadam2

    Buranın müptelasıdır

  • Üyeler
  • 4.836 Mesaj

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 10:05

benim anlamadığım nokta şu sayın kara ve daank siz neden baş örtüsünden bu kadar rahatsızsınız özellikle kara sayın kara unutmayın Büyük Atatürkün anneside latife hanım eşide baş örtülüydü ayrıca kılık kıyafet kanunu iyi bilmediğinde ortada senin kılık kıyafet kanununda böyle senin yazdığın gibi kasdettiğin gibi baş örtüsü yasak değil.kanunda böyle bir şey yazmıyor ..ayrıca sen kara demokratik değilsin ve şunu unutma bu ülkede dtp ve pkk gibi önemli bir sorun varken bunu önümüze ağıp dönüp koyan medya gündem değiştirmeye çalışıyorlar ayrıca benim baş örtülü bacımdan kimseye zarar gelmez merake tme sen kara
Surda bir gedik açtık; mukaddesmi mukaddes!
Ey kahbe rüzgar,artık ne yönden esersen es!...

Üstad Necip Fazıl Kısakürek
orumcekadam2

#42 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 10:33

Baş örtüsüne değil tepkim... nasıl anlamak istediğiniz gibi anladığınız ortada... bir kaç lüzümsuz insanın yaptığını sizde yapıyorsunuz... insanları baş örtüsüne karşıymış gibi göstermek istiyorsunuz... benim tepkim söylemlerinize idi... hani başı kapalı bacın dindardı ya, açık olansa günahkar... resmen sınıf ayrımı yaptığın içindi tepkim...
yine de nasıl anlamak istediğinizi size bırakıyorum...

edit: tabi ilk mesaj editlendiği için benim bu yazdıklarım havada kalıyor ya neyseee...

Bu mesaj kara tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.12.2007 - 10:34


#43 orumcekadam2

orumcekadam2

    Buranın müptelasıdır

  • Üyeler
  • 4.836 Mesaj

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 10:50

sayın kara hanfendi bakınız siz yazıyı dikkatli okumadınız ben orada medyayı kasdettim dtp lileri översiniz sözüyle siz hemen harabeye çevirdiniz burda kim övdü diye ben bunu defalarca yazdım ben orada neden sadece baş örtülü bacılarımızı dile getirdim nedenmi çünkü haksızlığa uğrayanlar onlar ben başı açık bacılarımızın içlerinde ne dindarlar var benden bile takva olarak üstün olanlar var ben bunları biliyorum baş örtülü öyle bacılarımda varki baş örtüsünü ailesinin baskısıyla örtmüş o örtüyü taşımaya layık olmayan insanlarda var ben bunlarıda biliyorum dile getirmiyorum neden gündem değişeceği zaman bu masum insanlar hep eziliyor diye ezilen kesmi dile getirdim ben başı aaçık bacılarımıza laf atmadım bazıları hariç onlarda hani bu cumhuriyet mintiglerini düzenleyen ve karşılığında kazanıp elde eden o 3 bayanlara idi lafım lafım başı açık ama baş örtülü insanlara laf atanlara idi yazıyı okusaydınız akıcı ve dikkatli bir biçimde anlardınız ..ayrıca ben dünde yazdım sanatçı ressam bir resim yapar bahçeli ve kapılı izleyenlerden birisi sorar bu kapının kulpunu unutmuşsunuz der ve kasıla kasıla güler sanatçıda derki o kapı kalp kapısıdır içerden açılır..yani burada benim anlatmak istediğimi yanlış anladınız..zaten neden hep bu yazı gündeme geliyor dedinizonada cvbım bu insanalr saygılarından bir şey demiyor onları sabvunan yok ben savumayım dedim bunun için isterseniz bana küfürde edin ama şunubilin hakuğruna hakkı çiğnemem hakkı tutar kaldırırım demiş şair bende bu şairle aynı fikirdeyim. ben hepinizin huzurunda hepinizden özür diliyorum bundan sonra yazılarımı daha dikkatli ve açık yazmaya gayret edeceğim tekrar özür dilerim hakkınız helal ediniz yanlış anlaşılmaya sebeb verdim kusura bakmayın özür dilerim

Bu mesaj orumcekadam2 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.12.2007 - 10:54

Surda bir gedik açtık; mukaddesmi mukaddes!
Ey kahbe rüzgar,artık ne yönden esersen es!...

Üstad Necip Fazıl Kısakürek
orumcekadam2

#44 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 11:32

Şimdi ben işi biraz özetliyeyim sizlere.

Öncelikle herşey iman ile başlar diye biliyorum ben inançta . Dinimize göre imanın şartları :

1- Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak.
2- Allah'ın meleklerine inanmak.
3- Allah'ın kitablarına inanmak.
4- Allah'ın peygamberlerine inanmak.
5- Ahiret gününe inanmak.
6- Kadere, hayır ve şerrin yaratıcısının Allah (Celle Celâlühû) olduğuna inanmak.

Daha sonra inancımız olan Müslümanlığın şartlarına bir bakalm.

İSLAMIN ŞARTLARI
1- Kelime-i şehadet getirmek.
2- Namaz kılmak.
3- Oruç tutmak.
4- Zekat vermek.
5- Haccetmek.

Yani bu yukarıdakilerin içersinde ben Müslümanlığın şartı olarak başın örtülmesi veya çarşaf ile sarılması, cübbe, sarık, sakal bırakılması, şalvar giyilmesi gibi maddeler görmüyorum.

Türban takmak, cübbe şalvar giymek sakal bırakmak bunlar sadece yaşam tercihleridir. Bunlar kişinin kendi arzu ve isteğinin tercihleridir. Kendi istediği yaşam şeklinin giyim kuşam olarak simgeleridir. Tercih ettikleri hayat şeklinin simgeleridir. O nedenle bir mekanda türban takılmasını yasaklamak o kişinin inancına( müslüman olmasını engelemediği için ) bir engel oluşturmaz sadece kişisel yaşam tercihlerini sınırlandırır. Ancak bir topluluk ve belli kurumlar içersinde yaşıyorsak o kurumların, o toplumların kuralları ile yaşamak zorundayız ki bir uyum oluşsun. Herkesi kendi kişisel giyim kuşam yaşam tarzın seçiminde serbesttir ama bu serbestlik sınırlandırılmıştır. Nasıl ki sinemalarda topluluk içinde film izlerken yüksek sesle müzik dinleme seçimimizi yapamıyorsak. Nasıl ki bize madem film izlerken müzik dinlemeyi seviyorsun git evinde dinle burası sinema buranın kuralı var deniyor ise.

Nasıl ki Camii'lere girerken Hristiyan dahi olsalar bayan turistlere kapıda uzun etek ve şal vererek bacaklarını kapamalarını başlarını örtmelerini ve ayakkabılarını çıkarmalarını istiyor isek ve onlarda benim yaşam tarzımda bu yok inancımda bu yok dediğinde girme kardeşim o zaman Camii'ye diyor isek aynı şey üniversiteler içinde geçerlidir. Üniversiteler eğer kişinin oruç tutmasını , namaz kılmasını , zekat vermesini vs vs engellediği zaman inanç kısıtlaması yapıyor olur giyim kuşamı engellediği zaman oranın kuralı olur ve kişisel tercihler engellenir ki bu durum yukardaki örneklere bakıldığında her mekan,kurum,işletme veya kuruluşta vardır. O nedenle artık bu sakızın tadı kaçmıştır. Sürekli çiğneyip durmanın bir anlamı yoktur.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#45 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 12:06

[b]

Ancak bir topluluk ve belli kurumlar içersinde yaşıyorsak o kurumların, o toplumların kuralları ile yaşamak zorundayız ki bir uyum oluşsun...

İyi de dank kurallara aykır bir şekide ben türbanla okula girmek istiyorum diyen yok ki.

Kurallar insanların kişisel tervihini kısıtlamasın diye bir arzu var...
Ayrıca o kurumlara o kurallar nereden gelmiş.

Bu gün otoriteyi elinde bulunduranlar (kamu otoritesi) böyle kurallar koymuşlar...Ona göre yaşıyoruz. Yarın öbür gün Tayyip Erdoğan zihniyeti bütün kamu otoritesini eline geçirip de "kardeşim bütün kurumlara insanlar başları kapalı girecek kamu kuralları değişecek..." dediği vakit de aynı tepki gösterilebilecek mi acaba.

Bu kurallar böyle naapalım ona göre yaşayacağız kapatalım başlarımızı girelim mi diyeceğiz

Yada birisi gelip de kadın erkek farketmez saçları üç numaradan uzun olanlar kamusal alandan içeri giremez diye bir "kural" koyarsa biz de uyumu bozmamak adına hiç gündeme getirmeyecekmiyiz. Öylece yaşayıp gidelim mi yani...

Olayı lütfen birazcık da tersinden değerlendirelim.

Ayrıca bu gün çok harika bir yazı okudum Emre Aközden paylaşayım dedim. Bu konuların neden iki de bir gündeme gelmesi ile alakalı...

Tarhan Erdem nasıl kullanıldı?
Geçen cuma günü Milliyet'in ilk sayfasına göz attığımda, birkaç gün içinde neyle karşılaşacağımızı biliyordum. Nereden mi? " Gündelik Yaşamda Din, Laiklik ve Türban " başlıklı araştırmanın özetlerinden... Özellikle de laftan: " Başını örtenlerin oranı ne kadar arttı? "
Bu söze niye mim koydum?
Çünkü başka araştırmalar, başını örten kadın oranının, son 5 yıl içinde (az ya da çok) düştüğünü gösteriyordu...
Belli ki " Tarhan Erdem yönetimindeki Konda " artık bunun tersini iddia edecekti.
Pazar günü bir yemekte Prof. Mehmet Altan'ı gördüm: "Ne yapmak istiyorlar" diye sordum. "Yeni bir furya başlatacaklar" dedi özetle.
'Furyadan' kasıt şuydu:
22 Temmuz seçimlerinde CHP ile MHP koalisyonuna oynayanlar hüsrana uğramıştı.
Ardından Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini engellemeye çalışmış... Karalama, küçük düşürme derken, işi "çocuk kandırmaya" vardırmış, " şövalyelik yapıp çekilmesini " istemişlerdi. Ama başaramadılar.
Bunun üzerine " algıya " yönelik bir kampanya başlattılar.
Önce Prof. Şerif Mardin'in bambaşka bir bağlamda ifade ettiği lafa takla attırarak, "Mahalle baskısı vaaar!" yaygarası kopardılar.
Bugüne kadar Hocanın, tek bir makalesini okumamış olanlar bile, " Şerif Mardin'in dediği gibi mahalle baskısı var " diye yazılar yazdı, ekranlarda uzman edasıyla konuştu. (Hesaplamışlar, 600'ü aşkın köşe yazısında bu tabir yer almış.)
Kampanyanın ikinci ayağında da yine bir "lafa takla attırma" numarası vardı. ABD'nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke'un bir sözünden hareketle " Türkiye, Malezya olur mu " tartışması yarattılar.
Bırakın ülkenin tarihini ve sosyal yapısını, Malezya'nın dünya üzerindeki yerini dahi bilmeyenler, " Üç vakte kadar kesin Malezya gibi oluruz " demeye başladı.
Eylül ortasından 12 Ekim'e dek süren Ramazan, hezeyanları daha da güçlendirmişti.

Derken PKK terörü tekrar başladı. Şehit sayısı aniden artmıştı. 20-21 Ekim'deki Dağlıca saldırısıyla gündem kökten değişti.
" Kürt sorunu, Kandil'e operasyon, Erdoğan-Bush görüşmesi, sıcak istihbarat " derken din eksenli kampanyalar tesirini yitirdi.
Ancak günler geçtikçe Kuzey Irak'a paldır küldür girilmeyeceği...
PKK'nin tasfiye edileceği ortaya çıktı.
Ülke artık normale dönmeye başladığına göre kampanyaya devam edilebilirdi. Ama nasıl?
Ekstra enerji sarf ederek bahaneler yaratmaya gerek yoktu. Fırsat zaten orada duruyordu:
Hükümetin ve AKP'nin, yeni anayasa ile üniversitelerde türbanı serbest bırakmak istediği iyice belirginleşmişti ya... O halde "din üzerinden" vurmaya devam edilebilirdi.
Şerif Mardin ve Richard Holbrooke'tan sonra sıra Tarhan Erdem'e gelmişti.
Bu kez o kullanılacaktı.

Ben kampanyaları başlatan ve sürdüren medya grubunun, patronun ekonomik çıkarları için bunu yaptığını ileri sürecek değilim.
Bunu ciddi biçimde iddia edenler var elbette. Doğrudur, yanlıştır; bilemem. Kimsenin de günahını almak istemem.
Ancak şuna eminim: Bu arkadaşların niyeti, Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili bir gerçeği, araştırma yoluyla ortaya çıkarmak değil... Siyasiideolojik ortamı sürekli olarak gergin tutmak!
Bu yolda Tarhan Erdem'in nasıl kullanıldığını yarın anlatacağım. Belki farkında değil ama tek cümle yetti bunun için.


Bu mesaj AntiQa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.12.2007 - 12:08


#46 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 12:06

Yukardaki deyim söylediği laftan dönenler için geçerlidir. Ben görüş ve sözlerimde aynen duruyorum o nedenle çelişkili bir ifade bulmadan böyle yersiz olarak deyimleri kullanmanız Türkçemize zarar verir.

Evet malesef o kurallar değiştiğinde ona göre yaşamak zorundayız. Bakınız İran örneği ortada. Radikal bir şekilde o kurallar değişip üniversitelere başı açık kimse alınmaz olduğunda ve o günlere geldiğimizde o duruma ayak uydurmak mecburiyetindeyiz. Eğer ülkede bu Radikal değişim var ise o zaman tıpkı İran'lılar gibi ya ayak uyduracağız yada ülkeyi terk edeceğiz iki kere iki dört.

Bu mesaj DaaAnnK tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.12.2007 - 12:10

Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#47 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 12:29

kişilerin değil, olayların, hatta fikirlerin eleştirilerini yaparsak bir paylaşım sağlamış olacağız, aksi durum sadece bizleri üzer. :P

daankk' çıım, ben büyüklerimiz böyle kural koymuş, öyleyse boynumuz kıldan incedir yaklaşımına sıcak bakmıyorum. alınan kararlar, kişiler trafından alınmış olup günün şartlarına göre tekrardan revize edilebilir. yapı itibarıyla yasakçı zihniyete karşı olduğum için de böylesi toplum birlik ve huzurunu kaçıran bir şeyde diretilmesini sağlıklı bulmuyor ve eleştiriyorum. bu ülke %99 müslüman ise bu insanlar yok sayılmamalı kanımca. bu toplumun devletiyle barışık yaşamasının önünde bir engeldir diye düşünüyorum. başörtüsünü allahın emri olarak takan insanların bu emirle, devletin kuralı arasında tercih yapmaya zorlanmaması lazımdır. konu, erkeklerin cübbe ve sarıkta diretmesi olsa haklısınız, pekala takım elbise ve kravatla da tesettür tamamlanmış olabilir. bayanlara kara çarşafı yasaklayabilirsiniz ( kamusal alandan bahsediyorum) çünkü daha modern anlayışa sahip giyim şekilleri de var tesettüre uygun. ama baş örtüsü bunlardan farklı ki bunca polemiğe konu oluyor. yine söylüyorum 1 m2 lik bir bez parçası bu ülkeyi germemeli
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#48 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 12:33

Kısmen katılıyorum alim. :P
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#49 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 12:38

Sevgili abicim,

Yasaklamanın elbette pek çok konuda yanlış olduğu kanaatindeyim ancak mevcut kurallar bir şekilde konmuş ve yıllardır devam ediyor. AKP hükümeti 5 yıllık döneminin ardında tekrar iktidar ve elinde bu güç var iken neden bu yasakları veya geçelim bu yasakları bu kuralları diyelim değiştirmedi . Neden yapmadı çünkü bir sonraki seçimlerde de yine Türban suistimali yaparak oy toplamak idi amaç . Tekrardan aynı konuları temcit pilavı gibi seçim propagandası yapmak için değiştirmedi. Çünkü bu kurallar değişmiş olsa idi seçmenlerine vaad edeceği ne kalaktı elinde. İşte türban'ın siyasi gücü ve işte bahsedilen Türban'ın siyasileşmesi. Türban bugün bir oy kapısı, bugün bir propaganda vaad simgesi olmuş durumda o nedenle kişisel inanç ve tercihten uzaklaştı. İşte karşı olduğumuz türban budur. İşte sorulan neden bu kadar karşısınız sorusunun cevabı da budur.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#50 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 12:40

Serbest olacaktı kıtaları bindirdiler :) madem alet ediliyo serbest olsun da alet edilecek bişi kalmasın ortada :P
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#51 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 12:42

Serbest olduğunda Tayyip'in de Siyasi bir vaadi kalmayacaksa Tayyip'ten kurtulmak adına da bu yasağın kalkması istenebilir.
Madem başörtü sorunu çözülmediği sürece birileri bundan rant elde edecek; o zaman bundan rant elde edilmesini istemeyenler bu yasağın kalkması için çallışmalıdırlar.
Yoksa bu tartışmalar hep devam eder...

#52 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 12:54

Hadi diyelim kaldırıldı peki hangi dereceye kadar kaldırılacak bu yasaklar.Mesela nikah düşer diye erkek hastaya bakmayan veya erkek kadavra istemeyenlere tıp öğrencilerini nasıl ayıklayacaksın. Veya bir grup projesinde erkek öğrencilerle çalışmam, erkek işçiler ile çalışmam diyen inşaat mühendisiliği öğrencilerini nasıl ayıklayacaksınız. Veya üreme konusunu Biyoloji fakültesinde dini sebeplerle okumam diyecek öğrenciler ne yapılacak? Namaz vaktidir diyip dersin ortasında ara verilmesine hocayı zorlayacak öğrencileri, yada namaza gidip hastasını masada bırakan cerrahı nasıl engelliyeceksiniz.

Türban yasağından sonra gelecek bu talepleri napıcaz bir sonaki tartışma okullarda ders saatlerinin namaz saatlerine göre ayarlanması mı olacak. Müslüman ülkedeyiz dersler ile namazlar çakışmasın denmeyecek mi sanıyorsunuz?
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#53 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 13:01

Bunlar varsayım...
Daha önce Uğur Dündar bir haber yapmıştı. Bir kadın doktor çocuğun testisini ameliyat etmemiş filan. Meğer yalanmış...gibi gibi..Bu gibi korkuları genişletmek için böyle yalanlar zaman zaman atılıyor...

Sen adam gibi eğitip öğretirsen böyle sorunalr olmaz.

#54 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 13:05

iyide Antiqa bak kişiselleştiriyorsun diyeceksin ama Ben mühendislik okudum ve deney yaparken deney tüplerini elden ele iletmeyen arkadaşlarımız var idi bizim zamanımızda yanlışlıkla elleri değer diye ve böyle bir durumda malesef asit dolu bir tüp tezgaha düşerek bir arkadaşımıza zarar verdi.
Bence varsayımdan ziyade biraz görünen köy durumu.

Bu mesaj DaaAnnK tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 05.12.2007 - 13:05

Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#55 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 13:06

daha geçenlerde oldu bu olay

'Okulda din baskısı' yalanmış

Geçtiğimiz günlerde Amasya'da kız öğrencilere dini baskı yapıldığı iddia edilmişti. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, dini baskı gördükleri öne sürülen 4 öğrenciden 3'ü o pansiyonda hiç kalmamış.22 / 11 / 2007 10:49
Amasya'da türban takmaya ve namaz kılmaya zorlanan 4 kız öğrencinin okulu bıraktığı yönündeki haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Dün bazı gazetelerin manşetinde yer alan iddia, valilik ve il milli eğitim müdürü tarafından yalanlandı.


Anadolu kız meslek lisesine bağlı pansiyonda baskıya maruz kaldıkları ileri sürülen çocuklardan 3'ünün pansiyonda hiç kalmadığı belirlendi. Diğer öğrenci de, dinî faaliyetle suçlanan müdür yardımcısı göreve başlamadan önce pansiyondan ayrılmış. "Dinci baskıya karşı çıkan öğretmenlere nöbet tutturulmuyor." dediği ileri sürülen Türk Eğitim-Sen şube başkanı, böyle bir ifade kullanmadığını açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un dün yaptığı yazılı açıklama da çarpıtma olayının vahametini gözler önüne serdi. Öğrenciler H.D., G.D., Ş.Ç. ve Ş.D.'ye, din kültürü dersi öğretmeni Ahmet A. ile kaldıkları pansiyonun müdür vekili Özlem Y. tarafından baskı yapıldığı iddiası üzerine inceleme başlattıklarını anlatan Akkurt, elde ettikleri sonucu şöyle özetledi: "4 öğrenciden H.D., G.D. ve Ş.Ç., okulun pansiyonunda hiç kalmadı. Bu öğrencilerin aileleri Tokat'ın Turhal ilçesinde iş bulduğu için çocuklarının naklini o bölgeye yakın olan Aydınca Lisesi'ne aldılar. Diğer öğrenci Ş.D., 20-27 Eylül tarihleri arasında okulumuz pansiyonunda bir hafta kaldı. Haberde ismi zikredilen okulumuzun pansiyonundan sorumlu müdür yardımcısı Özlem Y. ise 1 Ekim'de göreve başlamıştır. Bu nedenle kız öğrencilere herhangi bir dinî baskı yapmış olması mümkün değildir. Zorlama veya baskı iddiasıyla ilgili olarak bize herhangi bir şikâyet gelmedi. Öğrenciler, veliler veya sendika temsilcisi dilekçe vermedi."

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencileri olan ve yaşları 16 ile 17 arasında değişen H.D., G.D., Ş.Ç. ve Ş.D.'nin, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri Ahmet A. ve kaldıkları pansiyonun müdür vekili Özlem Y. tarafından namaz kılmaları ve kapanmaları yönünde baskı gördükleri iddiası asılsız çıktı.

Konu hakkında yayınlanan haberler üzerine inceleme başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'dinî baskı' ifadelerinin gerçek dışı olduğunu ortaya çıkardı. Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, yaptığı yazılı açıklamada, 4 öğrenciden H.D., G.D. ve Ş.Ç.'nin kız meslek lisesi pansiyonunda hiç kalmadığını belirtti. Dinî baskı iddiasıyla kendilerine şikayet gelmediğinin altını çizen Akkurt, ayrıca pansiyonda erkek öğretmen görevlendirilmediğini hatırlattı. Akkurt, "Okulun kadrosunda bulunan 14 bayan öğretmene belletici olarak görev verilmektedir. Ayrıca yaptığımız denetimlerde pansiyonda başı kapalı çalıştığı öne sürülen müdür yardımcısı Özlem Y.'nin kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak çalıştığı gözlemlenmektedir." şeklinde konuştu. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ahmet A., okulda her şeyin şeffaf olduğuna vurgu yaparak, baskı ve zorlamanın söz konusu olmadığını belirtti. Geçen yıl hakkında ortaya atılan iddianın asılsız olduğunun günyüzüne çıkmasına rağmen böyle bir haber yapıldığına dikkat çeken Ahmet A., hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yurt müdür yardımcısı Özlem Y. ise habere konu olan öğrencilerden sadece bir tanesinin yurtta kaldığını ve onun da 27 Eylül'de yurttan ayrıldığını söyledi. Toplu namaz ve dini baskı gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Özlem Y., veliler ile yurtta kalan öğrencilerin bu konuda hiç şikayetçi olmadığını sözlerine ekledi.

'Muhabir, açıklamalarımı çarpıtmış'

Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, haberde yer alan açıklamanın kesinlikle kendisine ve sendikaya ait olmadığını bildirdi. Kendisine sorulan pansiyonla ilgili bir soru üzerine nöbetler konusunda açıklamada bulunduğunu belirten Terzi, "Açıklamalarım çarpıtılmış." diye konuştu. Öğrenciler ise okullarında kesinlikle bir baskının söz konusu olmadığını söyledi. Daha önce de okulları hakkında benzer haberler yapıldığını ifade eden öğrenciler, bu tür haberlerle okullarının gündeme gelmesinin kendilerini rahatsız ettiğini kaydetti. Lisede öğrenim gören ve pansiyonda kalan 9. sınıf öğrencisi Ö.H., "Okuldan ayrılan arkadaşlarımız okulu beğenmedikleri veya uzak buldukları için bahane uydurmuşlardır. Okulumuzda hiçbir zaman baskı görmedik." dedi.
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#56 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 13:09

daank bence de kişiselleşti.
Varsayımları üzerinden yasağı devam ettirmek istemek bence yanlış.

O zaman çocuk yapmak bile çok tehlikeli.

Ya bizim çocuk 18 yaşına geldiğinde katil olursa.. Ya terör örgütüne katılırsa diye çocuk yapmamaya benzedi bu iş...

#57 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 13:12

İyide nasıl engellenecek ne yaşadıysak bugüne kadar bizlerin iyi niyetlerinin suistimalleri yüzünden yaşadık. Bu yasak kalktığında devamı gelmeyecek mi. Bahsettiğim ders durdurmalarını otobüs durdumaları olarak yaşıyoruz.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#58 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 13:17

Benim yasağım gerekli senin yasağın gereksiz :: ne güzel mantık :P ne çağdaşlık ne Atatürkçülük :)
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#59 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 13:17

Nasıl engellenecek eğitiimle engellenecek.
Şimdi bunun engellenmesinden ziyazde olaya şöyle bakmak lazım.
Başörtü nedeniyle okula alınmayanlar bir şekilde okuyorlar.
Babasının parası olan avrupaya gönderiyor özel üniversiteye göndreiyor okuyor. bununla ilgili bir sürü dernek de başarılı olup da üniversiteye başörtü nedeniyle gidemeyenleri yabancı memleketlere gönderiyor.
Bununla birlikte parası olmayanlar da peruk takıyorlar bilmem ne yapıyorlar okuyorlar. (yani olan garibana oluyor be abi)

Yani bu insanları başörtüsü ile okula almayınca onların okumalarını engellemiş olmuyoruz ki. (sadece fakirlerinki engelleniyor)

Benim kaç tane tanıdığım var perukla okula giden. bu zamana kadar ne kadar olmuşsa senin dediğn olaylar bundan sonra da o kadar olacaktır kanaatindeyim.

Hem başörtü sorunu çözülüp de Tayyip'i de def ettikten sonra siyasi otorite de bir şey yapamaz bunlardan yana.

#60 orumcekadam2

orumcekadam2

    Buranın müptelasıdır

  • Üyeler
  • 4.836 Mesaj

Gönderim zamanı 05.12.2007 - 13:18

ya canan kardeş dedik ya hep masum insanları karalıyorlar onların sesi çıkmadığı için herkes eziyor biz burda ezileni dile getirmek istedik konu çok çarpıtıldı..bakınız eğer sen ben burda danka ve karaya sesleniyorum sen insansan ve senin kişisel tercihlerin efendim nedir erkekler için ister foter şapka takarsın istersen top sakal bırakırsın istersen kirli sakal istersen sakalın her hali neyse kara hanım içinde sen ister mini etek giyersin istersen uzun etek ister vücut hatlarını belli edeck birşey buna kimse karışamaz dimi neden kişisel tercih ozaman örtünen bir bayandan ne diye bu kadar türbanın stüne gidiyorsunuz siz sakalı top biçiminde bırkaırken serbest kişisel tercih özgürlük var yada mini etek giydiğinizde aynı kimse bir şey demiyor tehlike yok örtününce mi var bırakın Allah aşkına demokratik olun siz insansanız bu insanalrda insan hani insan hakları vardı ne oldu kişiye göre standart uyduramassınız bunlarda türk bunlarda insan sizi daha demokratik olmaya davet ediyorum
Surda bir gedik açtık; mukaddesmi mukaddes!
Ey kahbe rüzgar,artık ne yönden esersen es!...

Üstad Necip Fazıl Kısakürek
orumcekadam2





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli