İçerik değiştir



- - - - -

5 gezegenli yıldız sistemi keşfedildi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.11.2007 - 19:09


Yengeç takım yıldızında dünyaya yaklaşık 41 ışık yılı uzaklıkta olduğu belirtilen 55 Cancri yıldızına ait beşinci gezegen keşfedildi.Yeni keşfedilen gezegen Dünya'nın 45 katı ve yaklaşık satürn büyüklüğünde olduğu ve yıldızdan Dünya Güneş mesafesi kadar uzakta olduğu açıklandı.

Gönderilen Resim

Fotoğrafta Orion takımyıldızına yakın bulunan Yengeç kuşağındaki 55 Cancri yıldızı görünmekte. 55 Cancri, açık bir gecede teleskop ya da dürbün ile görüntülenebiliyor.

San Francisco Üniversitesi’nden gökbilimci Debra Fischer, bu yıldızın çevresindeki 4 gezegenin daha önceden bilindiğini, ancak yörüngedeki beşinci gezegenin keşfinin, ilk kez 8 gezegenin bulunduğu güney sistemi dışında bir yıldızın yörüngesinde 5 gezegen olduğunu ortaya koyduğuna işaret etti.

Fischer, gazetecilere açıklamasında, yörüngesinde 5 gezegen belirlenen yıldızın kendi güneşimize çok fazla benzediğini, yaklaşık aynı boyutta ve yaklaşık aynı yaşta olduğunu belirterek, “Gezegenlerle dolu bir sistem gibi görünüyor” dedi.





Haberin ayrıntıları
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli